ay herkes gibi ben sokk hayirli olsun oglusun canim
Gecmis olsun kuzum ,
bazen olurmus oyle kanamalar , sen icini ferah tut, stres daha cok zarar veriyor bebeklerimize . Acil birsey olsa zaten pazartesiye kadar bekletmezlerdi seni .
Benim de gecen hafta sonu benzer birsey oldu , sonra ultroson da baktilar hic kanama yok rahimde tertemiz hersey yolunda . sende hersey iyi olacak diye dusun
Ay eveet o zamana kadar bana dolap kullanmayı öğretin.
Ya minnoş bu arada, bazıları anakucağı şart diyor bazıları hiç durmuyor üstünde diyor. Şimdi elektrikli olanlar çok pahalı hayatta almam.
Ama 200 300 tlye de anakucağı var. Ne düşünüyorsun bu uygun fiyatlı olanlardan alsak mı almasak mı, sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamadan mı saklasak??
O kadar muamma ki. Ben de hamileliğin başında toy zamanlar otomatik titreşimli seslilerden kesin alırım diyordum. Üstünde duran çocuk için mükemmel ık diyor çalışmaya başlıyor alet. Ama doğmasını beklemek en mantıklısı. Alırsam da 2. El alırım. Mesela çocuk çok kucakçı olup durmazsa almaya hiç gerek yok. Zaten elektrikliler genelde dikkat ettiysen maksimum 6 ay kullanımlık. Hele Çocuk 3-4 ayda kendini kıpraştırmaya başladı mı özellikle kafayı zaten dik tutmaya başladı mı yandın, hayatta üzerinde yalnız bırakamazsın atar kendini. Zaten 3 Ayda kendilerini hafif döndürmeye başlıyorlarmış galiba..
Duruma göre biraz sakin bebişlerimiz olursa eğer bence en azından mutfakta filan iş yaparken ucuzların oyuncaklılarından alıp bebişi koyup biraz nefes alabiliriz belki.
Ben böyle düşündüm
O kadar muamma ki. Ben de hamileliğin başında toy zamanlar otomatik titreşimli seslilerden kesin alırım diyordum. Üstünde duran çocuk için mükemmel ık diyor çalışmaya başlıyor alet. Ama doğmasını beklemek en mantıklısı. Alırsam da 2. El alırım. Mesela çocuk çok kucakçı olup durmazsa almaya hiç gerek yok. Zaten elektrikliler genelde dikkat ettiysen maksimum 6 ay kullanımlık. Hele Çocuk 3-4 ayda kendini kıpraştırmaya başladı mı özellikle kafayı zaten dik tutmaya başladı mı yandın, hayatta üzerinde yalnız bırakamazsın atar kendini. Zaten 3 Ayda kendilerini hafif döndürmeye başlıyorlarmış galiba..
Duruma göre biraz sakin bebişlerimiz olursa eğer bence en azından mutfakta filan iş yaparken ucuzların oyuncaklılarından alıp bebişi koyup biraz nefes alabiliriz belki.
Ben böyle düşündüm
Selam arkadaşlar, çok fena durumdayım.. 2-3 gün önce azı dişlerim den birinin küçük bi bölümü kırıldı. Önce ağrı sızı yoktu ama sonra oldu. Dişçiye gittim kanal tedavisi gerekiyor 14.haftadan sonra yapalım dedi ama benim ağrım var şimdi de o dişin olduğu yanak alev gibi yanıyor. Ne yapabilirim bilen var mı? Anestezisiz bi işlem var mı, yapılabilir mi bu durumda
Kadın doğum doktorunuz diş tedavisine izin verirse izin verdiğine dair yazılı belge isteyin. O belge ile beraber diş tedavinizi yaptırabilirsiniz. Hamilelikte diş tedavileri için yapılan uygun anestezinin bebeğe bir zararı olmaz. Röntgen çekilmese iyi olur ama zaruriyet durumu varsa kurşun önlük ile çekilebiliyor. Hamilelikte diş tedavileri için en güvenli aralık 2.trimestrdır. (4-6 ay) Ancak dişte enfeksiyon varsa hamileliğe uygun antibiyotik kullanımı sonrası diş tedavisi yapılmalıdır. Enfeksiyon tekrarlaması, tekrarlayan ilaç kullanımı da istenmez çünkü.
Kadın doğum doktorunuz diş tedavisine izin verirse izin verdiğine dair yazılı belge isteyin. O belge ile beraber diş tedavinizi yaptırabilirsiniz. Hamilelikte diş tedavileri için yapılan uygun anestezinin bebeğe bir zararı olmaz. Röntgen çekilmese iyi olur ama zaruriyet durumu varsa kurşun önlük ile çekilebiliyor. Hamilelikte diş tedavileri için en güvenli aralık 2.trimestrdır. (4-6 ay) Ancak dişte enfeksiyon varsa hamileliğe uygun antibiyotik kullanımı sonrası diş tedavisi yapılmalıdır. Enfeksiyon tekrarlaması, tekrarlayan ilaç kullanımı da istenmez çünkü.
Hanımlar topiğimizde ağrılar sancılar batmalar çok konuşuldu. Bununla alakalı bir video bırakıyorum. Kalsiyum magnezyum diye çok söylemiştim burada da.. sevgili doktorumuz Kağan Kocatepe de meğerse video çekmiş bunla alakalı. Buyurun izleyin
Bu arada takviye alırsanız geceleri yatmadan içmeniz (tok değil) en çok emilimi sağlıyor diye biliyorum ben de bu şekilde kullanıyorum.
Sen kız hissederken yikiliyorsun bana benziyor bile dedi düsünn
Karnım yayvan şekilde büyüyor tip desen bebisin kıza benziyor anlamadım ondan da sasirdim
Sen kız hissederken yikiliyorsun bana benziyor bile dedi düsünn
Karnım yayvan şekilde büyüyor tip desen bebisin kıza benziyor anlamadım ondan da sasirdim
Sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah ben daha sevinip birşey alamıyorum maalesef 12 Nisan'da CVS testim var sonucun çıkması 3-4 hafta sürecek inşallah bebek sağlıklıdır dua edin bana