2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar herkese merhaba ben Kasım Anneleri grubundan bugün hastanede doktorum 6+4 olduğumu bildiği halde sağırlık DNA ve SMA için kan ver dedi. bana çok erken gibi geldi. bu söylediği şey normalde ikili tarama demek değil mi? ve genelde 11. haftadan sonra yapılur diye biliyorum ama doktor böyle bir şey dedi. Hamilelikte herhangi bir sorunum yok. Sağlıklı gebelik geçiriyorum.

Fetal DNA testinden bahsediyor. SMA için çok net bilgi alınamayabiliyormuş o yüzden ben onu yaptırmadım şimdiden lab.ları araştırın. Hangisine kafanız yatarsa 11. Haftadan sonra yaptırın.

Fetal DNA testinden bahsediyor. SMA için çok net bilgi alınamayabiliyormuş o yüzden ben onu yaptırmadım şimdiden lab.ları araştırın. Hangisine kafanız yatarsa 11. Haftadan sonra yaptırın.
bende beklemeyi tercih ettim kuzum en azından iki üç hafta daha. Sağırlık DNA fetal demek mi eminsin dimi ona göre araştırmaya gireyim kuzum

İkili taramada, kanda betahcg ve papp-a bakılıyor, ultrasonda ise ense kalınlığı burun kemiği gibi değerlere ve organ gelişimine bakılıyor. 11- 14 haftalar arası. Doktorun istediği başka bir şeydir tekrar sorsanız daha iyi olur çünkü DNA testi için bile erken SMA çok başka bir durum onun detayını bilmiyorum.

Selam Kızlar bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Kasım annesiyim bulantılarınız ne durumda azaldı bitti falan diyin nolur bize umut olun 🖐
8de başlamıştı 9da azaldı 11de bitti
Kızlar karnım buyumeden sürmeye başlayayım diyorum. Bio oil mi hindistan cevizi yağı mı yoksa lierac mı? Lierac kullananlar gerçekten verdiğiniz paraya değdi mi?
Lierac işe yarıyor göbeğim çatlamamıştı ondan kullandım yalnız yanlarım çatladı meğer komple yanlar dahil sürmek gerekliymiş hatta basen bile çatlıyor yağlı güreşçi gibi yağlanın

bu açıklaman ile durumu net şekilde anladım dr den çıkmıştım soramadım da bu DNA nifty denen şey o zaman ben istememiştim ki niye kendi yap dedi acaba 5-6 bin TL civarında bir ödeme yaptım

bende beklemeyi tercih ettim kuzum en azından iki üç hafta daha. Sağırlık DNA fetal demek mi eminsin dimi ona göre araştırmaya gireyim kuzum
Yani sma falan anneden alınan kandan bakılıyor. Ben ona baktırmadım ama yaşınız 33 ve üzeriyse doktorlar bu testi öneriyorlar. 2li test ya da diğerlerini beklemenize gerek kalmıyor kafa rahat ediyor. Ayrıca organ anomalisine de bakılıyor.

Ben pazartesi günü gittim. Ense kalınlığı 1.2 çıktı. Kan da verdim 15 gün sonra tekrar çağırdı. Sonuç için. Ayrıntılı USG için de şimdiden randevu aldım Haziran ayı için.
Ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum. 15 günde mi çıkacak sonucun normalde 2-3 günde çıkar diye biliyorum.

sağırlık DNA, senin söylediğin fetal DNA ile aynı şey yani dimi?

Pasha22 Canim gebelikte SMA testi ilk defa senin doktorundan duydum. Benim arkadasimin cocugu sma olunca onun israri sonucu hamilelik oncesi sma genetik tasiyicilik testi yaptirmistim ama doktorunun suan senden bu testi istemesi garip geldi, acaba yanlis anlamis olabilir misin ki

devletin yeni bir uygulamasıymiş. erken gebelik dönemlerinde istiyorlar sende bii sor istersen

bu açıklaman ile durumu net şekilde anladım dr den çıkmıştım soramadım da bu DNA nifty denen şey o zaman ben istememiştim ki niye kendi yap dedi acaba 5-6 bin TL civarında bir ödeme yaptım
Fetal DNA yani nifty için 5 bin ödedim bende. Yaştan dolayı riskliyim, 2li 3lü taramalar zaten yüksek çıkacak riske atmak istemedim. DNA testini 10. Haftadan sonra istiyorlar o yüzden erken dedim.

Ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum. 15 günde mi çıkacak sonucun normalde 2-3 günde çıkar diye biliyorum.
Zaten çalıştığım hastanede sonuçları takip ediyorum. 15 gün sonra gider bu bahaneyle bı daha görürüm belki minnağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…