En azından inşallah toplanıp gelmezler. Yani her şeyi geçtim insan yorgun hassas oluyor gelseler bile yatıya kalınmaması gerekir. İnşallah bunu düşünebilecek insanlardır.Ne yapacakları belli olmaz 40 indan sonra gelebilirler bilmiyorum belki de gelmezler
Allah sağlık selamet versin canım sana. Dediğin gibi yaşadığın her şeyi tahmin dahi edemeyiz Allah kolaylık versin.Gördükleri yerde sıkıştırıldım
Ya inan başka dert olmasa sadece o konuşulsa güler geçerim, zaten aklımda olan bi isimdi. Başka şeylerde konuşuldu tabi ben burda anlatmadan bilinmez ama bize kimse bulaşmasın havalarındalar. Bir de kendi çocuklarını bile düşünmek yok. Birde çocuğumun geleceği hakkında bisey dendi, dedim umurunuzda değil zaten ismine mi takildiniz. İyice sinirlerim bozuldu o yüzden
Daha çok şey varda detaylar anlatılınca daha iyi bilinir tabi
Allah bozmasın kuzum. İştahsızlık varsa her türlü, sen et balık ye sağlıklı şeylere yönel fırsat bu fırsatHiç turşuyla işim yok inan, var yok ekşi peşindeyim canım çekmez bu ara pek aşerme durumunda değilim.
Ay o asitlerden uzak dur mide sorunun varsa, benim midem çok rahat şükür bu aralar :) Bende de tam tersi iştahsızlık var
Hayır canım zaten öncesinde bir iğne yapıyor sanırım ağrı kesici falan bana dediki bak iğne yapıyorum. Sonra kesti yemin ederim hiç hissetmedim zaten o anki sancı ile hissetmiyorsun pırt diye çıkmıştı kızım ama sancılar zordu çok zordu ama doğum anı inanın çok kolaydı yani benim öyle oldu. Ama dediğim gibi sancı çekerken öldüm üstelik akşam 8 gibi başladı sabaha karşı 04.10 da doğum olduNormal doğumda o kesiyi atarken hissediyor musun peki? Bazen kesmezse yırtılmalar oluyormuş zaten. Hiç kesi atmadan doğurabilen yok gibi birşey sanırım. Ablamda yırtılma olmuştu, 10 dikiş atmışlardı. Sağsalim doğuralım inşallah, o anın doğuruyorum şu an şoku ile hissetmeyiz bile belki de. Bende kesinlikle normal istiyorum
Ne güzel anneni böyle benimsemesi, kıymet bilmesi.Eşim direkt ben o ismi beğenmedim der keser atar annesine, çok anneci değil benim annem annesi sanki annemin üstümüzde emeği çok o da sağolsun farkında.Zor zamanda torun için emek vermeden sadece isme karışmak çok adil değil yani .Kız torun isteğini anlayabiliyorum ama sonuçta ömür boyu ben o isimle hitap edeceğim çocuğuma benim hakkım isim hakkı
Sende gülerek lafları ağzına sok canım ciddi söylüyorum bakÖyle oldu gülerek çok laf söyleniyor. Zaten bi faydanız yok Allahim iyi yerlere gelsinler diye dua edende yok, o bile çıkmıyor ağızlarından
Tabii ki utanılacak bişey değil normal bi durum. Ama ben onları kendime o kadar yakın görmediğim için anlatmadım hiçbir sürecimi gerekte yok. Şu anda da kötü günler geçiriyorum Allah’ın selamını vermiyorlar o dönemde de hiç destek olmayacaklardı. Bildikleri halde yapmasalar daha kötü olurdum. Aşılama yaptığımı söylesem benimle hastaneye gelip destek mi olacaklardı ya da rahim filmi çekilince anestezi aldım diye başucumda mı duracaklardı hayır. O yüzden söylesem de insanlık göremeyeceğim için benimde bi huyum var sadece sevdiğim ve bana değer veren insanlara anlatırım herşeyimi. Hiçbir zaman onları kendime yakın hissetmedim onlar da bunun için mücadele etmediler bi gün ya bi gün canın sıkıldı mı nasılsın demediler ailen uzakta biraz destek olalım yok.Bu durum utanılacak bişey değil ki be canım. Benim 6. tedavimle oldu bebeğim şükür. Önceleri biz de söylemedik ama çok abuk subuk laflar duyup rahatsız olmaya başlayınca söyledim sonunda. Herkes ona göre hassas davransın, saçmalamasın diye.
Allah kalplerine merhamet versin. Tek diyeceğim bu.Utanmak değil de canım valla hassas davranmadı kimse tam tersi saçmaladılar o süreçte
Vallahi bugüne kadar çok anlayışlı davrandım ama çocuk söz konusu olunca hic umrumda olmazlar . Yani o bebekleri Allah bize emanet ediyor ya birşey olsa diye korkuyorum isterlerse tüm Türkiye'ye duyursunlarsen öyle birşey hele yap, herkese maske verip çocuğa dokunmayın de, var ya 3 yıl senin arkandan konuşurlar söyleyeyim
Ayy valllahi bende söylemedim hiç utandigimdan da değil biliyor musun bende pko vardı sürekli konuşacaklar biz bebek istemiyoruz diye kestik önlerini bilince saçma sapan davranıyorlar insanlarBu durum utanılacak bişey değil ki be canım. Benim 6. tedavimle oldu bebeğim şükür. Önceleri biz de söylemedik ama çok abuk subuk laflar duyup rahatsız olmaya başlayınca söyledim sonunda. Herkes ona göre hassas davransın, saçmalamasın diye.
Allah yardımcın olsun, çok zor durumlar. Umarım bir an önce rahata erersin.Tabii ki utanılacak bişey değil normal bi durum. Ama ben onları kendime o kadar yakın görmediğim için anlatmadım hiçbir sürecimi gerekte yok. Şu anda da kötü günler geçiriyorum Allah’ın selamını vermiyorlar o dönemde de hiç destek olmayacaklardı. Bildikleri halde yapmasalar daha kötü olurdum. Aşılama yaptığımı söylesem benimle hastaneye gelip destek mi olacaklardı ya da rahim filmi çekilince anestezi aldım diye başucumda mı duracaklardı hayır. O yüzden söylesem de insanlık göremeyeceğim için benimde bi huyum var sadece sevdiğim ve bana değer veren insanlara anlatırım herşeyimi. Hiçbir zaman onları kendime yakın hissetmedim onlar da bunun için mücadele etmediler bi gün ya bi gün canın sıkıldı mı nasılsın demediler ailen uzakta biraz destek olalım yok.
ohh maşallah içim rahatladı. İnşallah hepimiz pırt diye doğururuz :)Hayır canım zaten öncesinde bir iğne yapıyor sanırım ağrı kesici falan bana dediki bak iğne yapıyorum. Sonra kesti yemin ederim hiç hissetmedim zaten o anki sancı ile hissetmiyorsun pırt diye çıkmıştı kızım ama sancılar zordu çok zordu ama doğum anı inanın çok kolaydı yani benim öyle oldu. Ama dediğim gibi sancı çekerken öldüm üstelik akşam 8 gibi başladı sabaha karşı 04.10 da doğum oldu
Canım vallahi gelirlerse toplu gelip gitmeleri günü birlik iyi olur onda da kalkacak halim yok yani lohusa halimle kendileri pişirir yerler erkeklerin yanına da çıkmam ama zannetmiyorum ki böyle birşey yapsınlar bir şekilde kardeşleri görmek isteyecek tek tek agirlarsak da bana yük açıkçası yeni bebekle millete hizmet edemem bilmiyorum uzak olmak da böyle zamanlarda çok kötü oluyorEn azından inşallah toplanıp gelmezler. Yani her şeyi geçtim insan yorgun hassas oluyor gelseler bile yatıya kalınmaması ger
Ben 3 tedavide söylemedim ama baktım ki artık zıvanadan çıktılar sonunda söylemek zorunda kaldım. Belki biz de tedavi sürecinde ekstra hassas ve alıngan oluyoruz. O dönemde insanların tepkilerine ne şekilde tepki vereceğimiz muamma oluyor maalesef.Ayy valllahi bende söylemedim hiç utandigimdan da değil biliyor musun bende pko vardı sürekli konuşacaklar biz bebek istemiyoruz diye kestik önlerini bilince saçma sapan davranıyorlar insanlar
Ay milleti geriyor derdi susun işte ya belki sıkıntı var sorun var zaten varya hamileyken o dönemde olduğum kadar hassas değilim hele hamile kaldığım ay sekiz tane iğne vurmustum gözümden böyle saçma yerlerde yaş geliyordu rabbim bekleyen tedavi olan herkese en kısa zamanda nasip etsin psikolojisi çok zor bBen 3 tedavide söylemedim ama baktım ki artık zıvanadan çıktılar sonunda söylemek zorunda kaldım. Belki biz de tedavi sürecinde ekstra hassas ve alıngan oluyoruz. O dönemde insanların tepkilerine ne şekilde tepki vereceğimiz muamma oluyor maalesef.
Bende kiloluyum bakalım benimki nasıl geçecekOldu tabi kesi De oldu ama nasıl desem çok azdı.
Parmağın kesilir öyle minik bir kesi ama sezeryan kesisi bunun kaç katı ben kiloliyum ondan da epey korkiyurm sezeryan dan. Ama dediğim gibi arkadaşım ve kardeşimin eşi sezeryan oldu çok mutlu idi. Ben normal yaptım çok mutluydm.
Kimi nırnal de mutsuz kimi sezeryan da Yani tamamen kişiye özel. Benim şuan ki tercihim yine normal ama sancılar çok zordu
Yine eş desteğine geliyo mevzu ya. Eş önceden konuşup organize edecek, lohusa kadını hiç böyle mevzularla o gün gelince muhattap etmeyecek aslında.Canım vallahi gelirlerse toplu gelip gitmeleri günü birlik iyi olur onda da kalkacak halim yok yani lohusa halimle kendileri pişirir yerler erkeklerin yanına da çıkmam ama zannetmiyorum ki böyle birşey yapsınlar bir şekilde kardeşleri görmek isteyecek tek tek agirlarsak da bana yük açıkçası yeni bebekle millete hizmet edemem bilmiyorum uzak olmak da böyle zamanlarda çok kötü oluyor
Öğreneceğiz canımMaşallaho altta yer alan crl yazan boyu oluyor canım ordan bakabilirsin
Eşim uyumlu olur diye düşünüyorum bu süreçte aslında bebek görmeye gelmek istediklerinde ona göre plan yaparız ama ne zamana kadar erteleyebiliriz bilmiyorum sonra da kış olacak zaten teker teker ağırlamak daha zor gelir açıkçası bana şimdiden yildimYine eş desteğine geliyo mevzu ya. Eş önceden konuşup organize edecek, lohusa kadını hiç böyle mevzularla o gün gelince muhattap etmeyecek aslında.
Tabi ki Lohusadan hizmet beklenir mi canım en kötü dışardan yemek söyler yedirir yollarsın çaylarını da kendi içiversin bunların hepsi hallolur. sadece gelip gidişler ne zaman, nasıl ve ne kadar süreliğine olacak sen onu ayarlat eşine muhakkak. Gelen ona göre gelsin. Ana babayı anlarım ama yeğen kaçmıyor çocuk büyüsün biraz daha görür severler. Anne babanın taleplerinin hoş görülmesi lazım bu süreçte
Valla doktorum bana multivitamin yanında günlük 9 damla d vitamini kullanmamı söyledi. Söylediğine göre Demir ilacı ile birlikte doğumdan sonra da kullanacağım hepsini
Ben en son bu ilaçları yazdığında kontrole gitmiştim. Apar topar ne yazdığını da tam bilmediğimden sorma imkanım olmadı. Bir ay sonra kontrolüm vardı yani çarşamba günü, sizlere de sormak istedim. İnternetten de araştırdım biraz, gerekli bir vitaminmiş. Burada hiç konusu geçmedi yada geçtiyse de gözümden kaçmış olabilir diye merak ettim. Benim sizlere göre az bile dozajı gidince detaylı sorayım doktoruma. Teşekkür ederim, içimi rahatlattınızBen 2 aydır d vitamini içiyorum günde 10 damla gebeliğin sonuna kadar da devam dedi. Benim d vitaminim çok düşük o nedenle 10 damla demiş olabilir.
Bende öyle düşünüyorum hani görmeye gelmek neyse de çocuklarının kucağına verenler var öptürenler heralde o zaman kriz geçiririm bir de korona var. Lohusalık çarptı derler kriz geçiririm heralde jdjdjdjdndVallahi bugüne kadar çok anlayışlı davrandım ama çocuk söz konusu olunca hic umrumda olmazlar . Yani o bebekleri Allah bize emanet ediyor ya birşey olsa diye korkuyorum isterlerse tüm Türkiye'ye duyursunlardoktor öyle dedi diyecegim sadece onlara değilde kendi aileme de öyle yaparım ya çocukları okula gidiyor geliyor küçükler bebek yeni dogmus olacak isteyen kendi doğursun napiyim
Yok ben zaten diyeceğim doktorumuz kucağa almayı yasakladı pandemiden dolayı lütfen maskeleri takın aşıları da yok derim büyüklerin de tek tek sarılmasıni dokunmasını istemiyorum o yüzden bır aylıkken falan bir gunlugune gelirlerse zaten uzaktan sevsin gitsinler kendi aileme de aynı şekilde derim zatenBende öyle düşünüyorum hani görmeye gelmek neyse de çocuklarının kucağına verenler var öptürenler heralde o zaman kriz geçiririm bir de korona var. Lohusalık çarptı derler kriz geçiririm heralde jdjdjdjdnd
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?