Canim sikma canini bebegin iyidir insallah bende 2li 3lu yaptirmadim detaylida istemiyordum doktor dedi yaptir mecbur yaptiricam ama insan endise ediyor ister istemez bebegin hareketli gunuyle uyumluymus gonlunu ferah tutMerhaba kızlar uzun zamandır yazamadım hep üstten takip ettim.
Malum taşınma işlerim vardı daha yeni bitti sayılır hala taşınamadık 2-3 güne hallolacak inşallah
Bu aralar taşınma stresinden yorgunluktan bıkmışken tam taşınma bitince rahatlayıp ailemin yanına gideceğim derken annemin zatürre olup hastanede yatırdıklarını öğrendim durumu ciddiydi oksijenle rahat nefes alabiliyordu çok şükür bugün durumu iyiye gitmeye başladı tam çok Şükür rahatladım derken detaylı ultrasona girdim.
Doktor baktı baktı tek kelime etmedi sinir oldum sözde perinatoloji uzmanı ayrıntılı bakıp anlatsın diye gittik neyse. İşte bittiği zaman söylicem dedi ama anormal bişey görmedim şu ana kadar dedi meyve suyu içip biraz dolaşıp gel tekrar bakalım dedi neyse gittik sonra geri geldik baktı bitirdi ultrasonu. Daha girer girmez zaten sormuştu ikili üçlü tarama yaptınız mı diye bizde hayır dedik. Neyse işte baktığım kadarıyla dedi 2 sorun görünüyor elimizde yüzde kaç riskli olduğunu bilmediğimiz tarama testleri yok bir de plesentadan bebeği besleyen 3 damar olması gerekirken sende 2 tane var dedi bu da ileriki haftalarda gelişim geriliği yaratabilir bir de genetik hastaalık riskini arttırabilir filan ben orda koptum zaten haftaya tekrar gel bakalım dedi kendi doktoruma attım sonucu cevap vermedi daha. Şu ana kadar hep günüyle uyumlu gitti bi sorun görmedi beni takip eden doktorum. Bugünde günüyle uyumlu çıktı 20+6da 373 gram 24 cm çıktı.
Bu 3 damarın 2 damar olması dışında da bi sıkıntı göremedim dedi herşey normal sadece bu sıkıntılı dedi haftaya tekrar bakıcam dedi. 3 damar olup gelişim geriliği olan da var 2 damar olup gelişimi düzgün gününde olan da var dedi kafamı allak bullak edip gönderdi genetik test yaptırmak istiyorum muhtemelen doktor da ister ya da amniyosentez eşim yaptırmayalım diyor içini ferah tut bi sıkıntı yoktur diyor napıcam bilmiyorum. Bana dua etmenizi istiyorum içime sıkıntı soktu bu doktor gitmeseydim diyorum keşke ne güzel kafam rahattı hareketlerini hissediyordum normal rutin kontrolümü yapıp gelsem günüyle uyumlu çıkacak mutlu olacaktım şimdi bu kadar yorgunluk ve sıkıntının üstüne 1 hafta nasıl geçecek hiç bilmiyorum
Sırf bu stresi yaşamamak için ikili üçlü tarama yaptırmadım detaylı ultrasonda yüzünü görüp mutlu olacaktım eliyle yüzünü kapattı göstermedi bile
Sanki hafiften sismeye basliyor gibi surekli yuruyorum 9 bin adimi atmaya calisiyorum hergun odem olmasin bariKızlar ayakları şişen var mı? Benim ayaklarım çok şişiyor akşama doğru, tanıyamıyorum ayaklarımı o derecebileklerim topak topak oluyor. Normal midir?
Ne guzel masallahDün akşam doktordaydık.
24cm boyunda 385 gram kiloda annesi kılıklı bir küçük kuş bırakıyorum.
Annem bile sana benziyor dedi.
Teşekkür ederim canım inşallah sorunsuz geçer senin detaylın.Canim sikma canini bebegin iyidir insallah bende 2li 3lu yaptirmadim detaylida istemiyordum doktor dedi yaptir mecbur yaptiricam ama insan endise ediyor ister istemez bebegin hareketli gunuyle uyumluymus gonlunu ferah tut
Kızlar ayakları şişen var mı? Benim ayaklarım çok şişiyor akşama doğru, tanıyamıyorum ayaklarımı o derecebileklerim topak topak oluyor. Normal midir?
Canım 20+4 gıttıgımde 360 gramdi bnce haftasıyla uyumlu korkma baska sıkıntısı yoksa 2500 ustu dogsa sıkkıntı yasamazsın allahın ıznıyle kendınınsıkma bebısın etkılenırMerhaba kızlar uzun zamandır yazamadım hep üstten takip ettim.
Malum taşınma işlerim vardı daha yeni bitti sayılır hala taşınamadık 2-3 güne hallolacak inşallah
Bu aralar taşınma stresinden yorgunluktan bıkmışken tam taşınma bitince rahatlayıp ailemin yanına gideceğim derken annemin zatürre olup hastanede yatırdıklarını öğrendim durumu ciddiydi oksijenle rahat nefes alabiliyordu çok şükür bugün durumu iyiye gitmeye başladı tam çok Şükür rahatladım derken detaylı ultrasona girdim.
Doktor baktı baktı tek kelime etmedi sinir oldum sözde perinatoloji uzmanı ayrıntılı bakıp anlatsın diye gittik neyse. İşte bittiği zaman söylicem dedi ama anormal bişey görmedim şu ana kadar dedi meyve suyu içip biraz dolaşıp gel tekrar bakalım dedi neyse gittik sonra geri geldik baktı bitirdi ultrasonu. Daha girer girmez zaten sormuştu ikili üçlü tarama yaptınız mı diye bizde hayır dedik. Neyse işte baktığım kadarıyla dedi 2 sorun görünüyor elimizde yüzde kaç riskli olduğunu bilmediğimiz tarama testleri yok bir de plesentadan bebeği besleyen 3 damar olması gerekirken sende 2 tane var dedi bu da ileriki haftalarda gelişim geriliği yaratabilir bir de genetik hastaalık riskini arttırabilir filan ben orda koptum zaten haftaya tekrar gel bakalım dedi kendi doktoruma attım sonucu cevap vermedi daha. Şu ana kadar hep günüyle uyumlu gitti bi sorun görmedi beni takip eden doktorum. Bugünde günüyle uyumlu çıktı 20+6da 373 gram 24 cm çıktı.
Bu 3 damarın 2 damar olması dışında da bi sıkıntı göremedim dedi herşey normal sadece bu sıkıntılı dedi haftaya tekrar bakıcam dedi. 3 damar olup gelişim geriliği olan da var 2 damar olup gelişimi düzgün gününde olan da var dedi kafamı allak bullak edip gönderdi genetik test yaptırmak istiyorum muhtemelen doktor da ister ya da amniyosentez eşim yaptırmayalım diyor içini ferah tut bi sıkıntı yoktur diyor napıcam bilmiyorum. Bana dua etmenizi istiyorum içime sıkıntı soktu bu doktor gitmeseydim diyorum keşke ne güzel kafam rahattı hareketlerini hissediyordum normal rutin kontrolümü yapıp gelsem günüyle uyumlu çıkacak mutlu olacaktım şimdi bu kadar yorgunluk ve sıkıntının üstüne 1 hafta nasıl geçecek hiç bilmiyorum
Sırf bu stresi yaşamamak için ikili üçlü tarama yaptırmadım detaylı ultrasonda yüzünü görüp mutlu olacaktım eliyle yüzünü kapattı göstermedi bile
Amin amin hepimize insaallahAyyy gercekten mi rabbim seninde gonlune gore versin saglikli vaktiyle hayirlisinla al kucagina sende bebegini insallahhayirli haberini bekliyorum canim yazarsin buraya
Doktor da haftasıyla uyumlu dedi. Ölçümlerine baktım bugün karın çevresi 5 gün geride çıkmış diğerleri günüyle uyumlu 2 gün önde hatta.Canım 20+4 gıttıgımde 360 gramdi bnce haftasıyla uyumlu korkma baska sıkıntısı yoksa 2500 ustu dogsa sıkkıntı yasamazsın allahın ıznıyle kendınınsıkma bebısın etkılenır
Cnm bence hiçbir şey yok eksiklik olsa boy kiloda sıkıntı olurdu ay çok fazla incelemiş bir şey buldu olsun diye bulmuş bence kendi doktorunla konuşTeşekkür ederim canım inşallah sorunsuz geçer senin detaylın.
Hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza
Kendi doktorum öyle olsa bile sıkıntı değil dedi beslenmeyle düzelir gayet normal karşıladı. Bir de onun dışında sıkıntı görülmemiş dedi kalpte parlaklık vs. Tiroid hormonunda hep normaldi dedi kötü bişey yok korkma dedi biraz rahatladım ama içten içe sıkıntım var yineCnm bence hiçbir şey yok eksiklik olsa boy kiloda sıkıntı olurdu ay çok fazla incelemiş bir şey buldu olsun diye bulmuş bence kendi doktorunla konuş
Merhaba ben Doona tercih ettim hem bebek arabası , hem oto koltuğu, hem puset olarak kullanacağım. Bir yaşına kadar kullanıyor ama süresi biraz kısıtlı.Merhaba kızlarBebek arabası alan var mı? Öneride bulunursanız sevinirim. Ben henüz karar veremedim. Bayadır giremiyordum siteye eğer bu konu daha önce açıldıysa göremedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum
Merhaba, yeni üye oldum 21+2 deyim detaylı ultrasonum haftaya.
Biraz gerginim halaa bebeğin hareketlerini hissedemedim
Kayseri’de yaşayan var mı?
Merhaba kızlarBebek arabası alan var mı? Öneride bulunursanız sevinirim. Ben henüz karar veremedim. Bayadır giremiyordum siteye eğer bu konu daha önce açıldıysa göremedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum
Günaydın güzellikHerkese günaydın
-Sunshine detaylın çok güzel geçsin canım güzel pozlar al inşallah.
Hangi doktora gidiyorsun detaylı İçin Kocaeli mi?
Merhabalar, benim dr kendi yapiyor detayliyi iki kere yapti 16 ve 20 de detayli bakti. 16. haftada gittigimde kist gordu beyinde hatta bana da gosterdi baya belli oluyordu ultrasonda. onemsiz bir sey kaybolur hic merak etme dedi. 20. Haftada bir daha gittim detayli yapti kistler kaybolmustu bile. Kaybolur demistim bak sana falan dedi. Hic takilma bence ben internette de arastirmistim kotu bir durum olmadigi yaziyordu. Bebeklerin cogunda olurmus kaybolurmus gonlunu ferah tut annesi :)Detaylı ultrasonda bebeğin beyninde koroid pleksus kisti görüntülendi iki tane. Doktor 30. haftaya kadar kaybolmasını bekliyorum dedi. İnşallah öyle olur, üzüldük biraz ama başka bir şey demedi en azından. Başına gelen veya bilgisi olan var mı kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?