2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Asilar oldu memeden alamiyorum 40 dk oldu. :) bunun sonu kusma olmaz insallah. Gerci arada uyuyor :)

Birkaç gündür evde misafir vardı çok üzerine düşemedim gündüzleri. Deniycem tekrar. Dua edin bana
dinledigim bir video da , geceleri uykuluyken meme vermeye baslayin zamanla emme suresi uzayacaktir diyordu.
birde meme vermek degilde, memeleriniz acik gogsunuzde uyutun kokusunu alsin demislerdi, oyle oyle istemeye baslicaktir diyorlardi.

Benim kizda biberona alisti. gunde 2-3 kere anca emiyor ama zaten benim sutum ona bir ögun icin yetmiyor.emdigi zaman mamayla tamamliyorum ustunu.

2 sagim da anca bir ogunluk sutum cikiyor. o yuzden diyebilirim ki %70 mama %30 sut.

Ben cok zorlamiyorum artik meme alsin diye, cocuk da aglamaktan helak oluyor , bende stres yapip uzuluyorum.
sagmak bilmiyorum bir cok kisiye gore bana kolay geldi. hem elimde telefon fln “ bana ozel “ zaman dilimi oluyor 🙈20 dk da olsa mutlu oluyorum. bir de bel agrilarim gectik full time emzirmeyi birakinca. simdi emdigi zamanda yatarak fln emiyor o yuzden sknti olmuyor.

Çok sağol vallahi ben evde olsam asla eve almazdım. Anneme dedim annesi eve misafir kabul etmiyor de diye tembihledim. İnsanlarımız maalesef pandemiyi çabuk unuttular 😤

Sağolasın canım 🥰

Çok sağol Vallahi bizim ne acil kaldı ne devlet doktoru ne özel doktoru hiç biri çare bulamadı. Yarın da inmezse ateşi kan tahlili yapalım dedi özeldeki doktoru. Bakalım bugün ilaçlarının etki etmesi lazımmış. Yarına bişeyi kalmaz inşallah bizde bebekte çok yoruldu günlerdir

Çok teşekkür ederim. Emziriyorum sürekli Allahtan emmeyi seviyor. Bez falan da koyuyorum ama çok kısa süre sonra eski ateş geri geliyor. Nasıl birşey anlamadım. Bugün doktorumuz söyledi ınfluenza salgını var çok dikkat edin diyorlar
Canım nasıl oldu bebiş? Takip edemedim yazdın mı bilemiyorum

dinledigim bir video da , geceleri uykuluyken meme vermeye baslayin zamanla emme suresi uzayacaktir diyordu.
birde meme vermek degilde, memeleriniz acik gogsunuzde uyutun kokusunu alsin demislerdi, oyle oyle istemeye baslicaktir diyorlardi.

Benim kizda biberona alisti. gunde 2-3 kere anca emiyor ama zaten benim sutum ona bir ögun icin yetmiyor.emdigi zaman mamayla tamamliyorum ustunu.

2 sagim da anca bir ogunluk sutum cikiyor. o yuzden diyebilirim ki %70 mama %30 sut.

Ben cok zorlamiyorum artik meme alsin diye, cocuk da aglamaktan helak oluyor , bende stres yapip uzuluyorum.
sagmak bilmiyorum bir cok kisiye gore bana kolay geldi. hem elimde telefon fln “ bana ozel “ zaman dilimi oluyor 🙈20 dk da olsa mutlu oluyorum. bir de bel agrilarim gectik full time emzirmeyi birakinca. simdi emdigi zamanda yatarak fln emiyor o yuzden sknti olmuyor.

Önceden hem emiyor hem biberon alıyordu. Son bir iki haftadır sanki beslenme reddi oldu. Aç kalmasın diye iyice biberona düştük ondan oldu.
Canım sütüm benim de azdım yeni yeni artmaya başladı şükür. Ha benim sütümü kızın emmesi değil sağım artırdı. Kız emerken asla boşalıyordu meme. Sağımda bosaldikca üretim arttı bence. Sagmaya devam et artacak bence. Bir de cennet hurmasi var ya sanki o meyve ve boza iyi geldi bana

Merhabalar kizlarr, bebis yuzunden pek giremiyordum buralara bir sey soruyorum sagolun cevap veriyorsunuz ama ben vakit bulup cevaplayamiyorum kusura bakmayin🌸

Aslinda bizim gibi hasta olan var mi diye bakmak icin girmistim, hasta olmayan daha az sanirim. Cocuklar perisan oldu ya cok uzuluyorum. Bir de dun asi olduk asiri huysuzlasti benimki surekli mizliyor uykusunda bile mizlar mi ya insan😂
birde bir kere bebek kücükken hasta oldu mu artk hep hastalığa yatkın oluyorlar

Canım çok geçmiş olsun. Bizim alfa de 57 çıktı. Canım takamasan bile en azından yatarken bacaklarının arasına yastık birşey koy. Ayır bacaklarını ve kurbağa bacağı gibi dizinden bükerek yatır. Kalça kemiğini böyle böyle sararmış o alan.
Canim bisey soracagim biz hollanda da yasiyoruz, kalca usg diye bisey yok. Istanbul a geldik gecen hafta, cocuk doktoru gorduk. Serdar Beken kucukcekmece acibademde, o da istemedi kalca usg. Bunu siz mi talep ettiniz, biz bisey mi atliyoruz anlamaya calisiyorum da

Benimki biberona alıştı maalesef. Memeye gelince ağlıyor artık 😢😢😢. Hata bende zayıf davrandım. İnşallah size faydası olur canım

Geceleri veriyorum 5 dk emiyo. Sütüm var. Sağım yaptığımdan beri sütüm arttı sanki. Anne sütü ile besliyorum sağım yapıp.
Canım sütün varsa memede ısrarcı ol, ben 1.5 aydır sağım yapıp içiriyorum çok yoruldum artık. Öyle alıştırmazsan ilerisi için sana yararlı olur ♥️ inşallah daha da artsın sütün 🙏🧿

Cocuk normalde canim 2 saatte istedigi zamanda oluyor ama bazen 2 saatte emdigi 5 dakikayi bile kusuyor. Fazla geliyor. Sabah 6 da emdi 12de emip yatti. 5 dakika emdi . Yetti. Sonra 8 de emdi 15dk . Fazla geldi kustu.. Degisiyor yani . Iki gündür uykusu garip sekilde fazla ama biraz da dengesiz. Bu atak mi oluyor bilmiyorum gerci. 4ten sonra cok kipir kipirdi ondan. Uyuyani uyandirma isi bitti bizde canim. 4 5 saate kadar dayaniyor zaten. Gece 7 saat ustune emdigi de oldu hatta. Kilosu bugun 6200 cikti mesela. Cocuk her ay 1 kilo alıyor 😀
Gayet güzel kilo alımı maşallah 🧿 sadece doktorların hemşirelerin bilgisini paylaştım elbette bebeğini sen en iyi tanırsın.

Canim cok gecmis olsun.
Bende covidim ama geciyor artik. Hep maske taktim ama biraz once Ela ateslendi biraz, calpol verdim dustu. Yarin doktorunu arayacagim. Onunda covid olma ihtimali cok yuksek.
Sizde belirtiler nelerdi? Doktor ilac verdi mi?
Cnm ateşi çıktıysa kesin geçmiştir bizde babası oldu ateşlendi test yapıldı covid olduğu çıktı yok cnm calpol hariç bitek bizim kendi doktorumuz bitkisel destek verdi nurse hurveys previn znc kids verdi ama nil çok çabuk atlattı 2 günde huysuzluğu bitti ateşi 1 gün sürdü biz 10 günde ancak atlattık geçmiş olsun cnm

Gayet güzel kilo alımı maşallah 🧿 sadece doktorların hemşirelerin bilgisini paylaştım elbette bebeğini sen en iyi tanırsın.
O 3 saat isi canim yeni dogdugunda :) benim kuzen de cocuk doktoru da ilk gunler uyandiriyordum 2 saat olunca.. uyuyorsa uyandirma derdi bana hep 🥰 gündüz de istemez ise verme demisti . Bende icim rahat etmis gibi 1 saat daha uyuma derdine dusmustum 😊 simdi cocuk aglama da aglamiyor arkadas acikinca. Eller agizda ama cok acikirsa yaygara yapihor😄

Bu atak haftaarindan anlayan belirtilerden anlayan var mi canlar.. uygulama da var mi su bilmem ne haftalar diye ucretli uygulama var onu soylemisti biri. Ben cok amlamiyorumatak islerinden de sorayim dedim

Canim bisey soracagim biz hollanda da yasiyoruz, kalca usg diye bisey yok. Istanbul a geldik gecen hafta, cocuk doktoru gorduk. Serdar Beken kucukcekmece acibademde, o da istemedi kalca usg. Bunu siz mi talep ettiniz, biz bisey mi atliyoruz anlamaya calisiyorum da
Rutin kontrol canım. Biz talep etmedik. Bazı hastaneler 1. Ayında bazıları 2. Ayında yaptırın diyorlar.

Canım sütün varsa memede ısrarcı ol, ben 1.5 aydır sağım yapıp içiriyorum çok yoruldum artık. Öyle alıştırmazsan ilerisi için sana yararlı olur ♥️ inşallah daha da artsın sütün 🙏🧿
Sizinle yazistiktan sonra acıkınca denedim. Kucağıma yatarken ağlıyor. Yatırıp emziriyim dedim ağlamaktan katıldı. O agresifligi atamadı üstünden. Şimdi sürekli mızmız. Sonuç biberon verdim

Kızlar Asaf çok hasta geçen Cuma gecesinden bu yana ateşini düşüremedik. Ben işteyken eve misafir gelmiş annem de geri çevirirsem ayıp olur diyerek kabul etmiş. Kadının çocuğu da gripmiş bizim oğlana bulaştırdı hastalığı. Çok üzgün ve sinirliyim. Sen küçücük bebeği görmeye geliyorsun çocuğun hasta hangi akla hizmet benim bebeğime bunu yapıyorsun. Anneme de çok kızdım niye kış günü eve misafir alıyorsun darılan darılsın dedim, ama olan oldu. Şimdi çocuğa 3 tane antibiyotik iğne yazıldı bugün sonuncusunu yaptırıcaz calpol şurup kullanıyoruz, fakat çocuğun ateşi asla düşmüyor. 37,5 - 38 derece arasında geziyor. Daha ek gıdaya geçemeden, boğazından birsürü ilaç geçti. Ne yapsam bilemedim. Cuma günü kontrolümüz var yine. Bir tavsiye verecek olan var mı ? :KK43:
Çok geçmiş olun canım ateşi yükseldiğinde eklem yerlerine ılık bez koymak güzel düşürüyor. Birde eğer emziriyorsan bol bol emzir ateş sıvı kaybı yapıyormuş
uyku durumu nasıl canım benim ki de dengesiz bu hafta geceleri uzun uyumaya başladı. 7 8 saat arası uyuyor . Bazen hiç emmiyor bazen 5 saat sonra emiyor değişiyo. dün gündüz uzun uyudu mesela gece 1e kadar uyumadı. Bugün de velet misafirliğe gitti. arabada uyudu. misafirliğe de gitti uyudu derken 5 saat uyudu. eve geldik. biraz evde dolandık. sonra eşime yemek hazırlarken pusette uyuya kaldı. o yatış 3 saattir uyuyor 5. saate doğru gidiyor. emmedi daha :) Bu gece uyumayacak diye korkuyorum :S o değil de pusette kaldı ya. sığmıyor zaten aga gibi yatıyor. gittikçe aşağıya indi :KK70:
O konuda da doktorlar ikiye bölünmüş durumda burda da konusmustuk bu konuyu. Benim doktorum 3 saatte 1 uyandırıp besle gece de dedi. Biz 5-6 saatlik uykuları 6 aylık bebeklere bile yeni yeni söylüyoruz dedi
Teşekkür ederim yağmurcum. Meme reddine ramak kalmıştı bu çözüm olacak inşallah. Sizin emme olaylarında gelişme var mı?
Ay keşke daha erken farkedilseydi kuzum. Bizim doğdugumuzda dil bağı vardı kestirmiştik. İnsallah meme reddi olmadan süreciniz güzel ilerler o kadar çabaladıın boşa gitmesin emeğin

Ben sağmayı vs de bıraktım. Her beslenme öncesi 10 dakika duruyor gögsümde sonrası mama. Cc de arttırdık bakalım toparlansında insallah suanda önemli olan o
Biz doğum yaptıgımızda hastaneden cıkmadan direj randevu tarihi vermişlerdi

Sizinle yazistiktan sonra acıkınca denedim. Kucağıma yatarken ağlıyor. Yatırıp emziriyim dedim ağlamaktan katıldı. O agresifligi atamadı üstünden. Şimdi sürekli mızmız. Sonuç biberon verdim
Canım, ayakta dik emzirmeyi denemiş miydin? Benimki de bazen istemiyor, ben kucağıma alıp ayakta yürüye yürüye zorluyorum, o zamanlarda alıyor

Biz de 2 seferdir fitille yapıyoruz, hiç önemsemedi doktor. Sağolun 🙏
Canım bizim doktorda onemsemedi 😬
8 Günde 50 gr aldik biz 😔 (mama Az vermiştim sutum artti diye ama artmamis sanirim)
Az yediği için kakasini yapamiyordur dedi
Bende eve geldim derecenin ucuna zeytinyağı sürdüm makatini uyardım
Yarına kadar yapmazsa yine uyarcam arabayla dışarı çıkarırım sallandikca yapar diye umut ediyorum
Bekliyorum şimdi💩🙈

O konuda da doktorlar ikiye bölünmüş durumda burda da konusmustuk bu konuyu. Benim doktorum 3 saatte 1 uyandırıp besle gece de dedi. Biz 5-6 saatlik uykuları 6 aylık bebeklere bile yeni yeni söylüyoruz dedi

O konu oldugunda ablasi da orda idi o da diyor sekeri dusmez mi dedi :) kuzenim bir sey olmaz dediydi. Simdi de sormadim. Gunduz 2 saatte emdigi de oluyor 4 saatte de dun ilk defa 5saat ustune 5dkemdi ve uyumadi 1 saat sonra 10bdk daha emdi yetti . Sonra sizdi artik.. ama dayaniyor canim ya erken emince benimki kusuyor cunku. Her anne cocugunu daha iyi tanıyor. He benim bir avantajim kilosu olmasi... belki o dayandiriyor artik. Geceleri uyumasi gerekiyor. Gece gubduz ayrimi yavas yavas yapiliyor haliyle. Uyku tulumu giydiriyorum artik aksam olduğunda alissin diye yavas yavas rutin olusuyor iste bakalim

Back
X