Kadını zengin edicezMavişide attım o çukura benide burdan bi arkadaş atmıştı
Benim bi kere canım çok bisey istemişti, onun haricinde boğazım açıldı yaKızlar aşeriyonuzmu peki
Bu cok yemek bndede var midem normal oldugu zamanlar doktor ne yeme dediyse yiyesim geliyoKadını zengin edicez
Benim bi kere canım çok bisey istemişti, onun haricinde boğazım açıldı yabir de sabahları çok aç kalkıyorum hiç bisey yememiş gibi midem kazınıyor, ee haliyle çok yiyorum o zaman da
Ben aşermiyorum ama iştahım çok açık ya şimdiden kilo aldığımı hissediyorum sürekli hamur hamur hamur..Kızlar aşeriyonuzmu peki
Bugun bi şişti göbeğim bi sertleşti sanki çok tuhafAl bendende o kadar basinc oluyor sanki karnimda
Lohusalık da hormonlardan dolayı olan bi psikoloji mi yoksa bi tükenmişlik kendini beğenmeme psikolojisi mi oluyor? Çevremde bu konuda sıkıntı yaşayan kimseyi görmedim. Dediğin gibi hazırlıklı olmak gerekiyor her şeye. Amin zaten bebek olur olmaz başlıyor annelik hissi gitgide de büyüyorBenim annem üç, ablam iki doğum normal yaptı ve ablam gece yarısı gidip sabaha karşı 3 te doğurdu ikinciyi. İnleye inleye ama çok çabuk. Annelerimiz zaten sezaryen nedir bilmezlermiş eskiden. Ben hep bu hikayelerle büyüdüğümden(Ablam 10 yaş büyük benden 12 yaşında teyze oldum bu arada) bende de hep normal doğum takıntısı vardı bu yüzden, şartlar yolunda giderse.çok şey etkili çünkü, bebeğin pozisyonu, çatı, açılmalar… Bu iş biraz genetikse , ona güveniyordum.
Epiduralı alıncaya kadar, açıklığımı bile kontrol ettirmek istemiyordum. Ebe , nefesimi ve paniğimi görünce, haydi epidural alalım dedi. O da çok garip bir histi, sakatlık da olabilir epidural de. Çok riskli aslında iyi elden değilse. Sezeryanda da epidural oluyor bildiğim kadarıyla . Ama dozajları farklı.
Neyse epidural dönüşü , suyum geldi asansörde. Sanki içimde bir balon patlamış gibi hissettim- acılı değil. Çok acayip bir his.
Iyi ki epidural oldun, kontrol edemezdin sancilarini , dedi bana ebe.
Fotoğrafçı geldi , foto cekildik. Iki sanci arasi esimin saçını tarıyorum falan
Doktoru bekledik NST eşliğinde
Sonra dedi güzel doğumhaneyi kapalımorda bekleyelim doktoru. muhabbet devam ediyor. Eşim yanımda , benim çömelip ıkınmamı istediler önden. Sonra çıktım koltuğa. Böyle epidural acıyı sancıyı baskıladığından, vücudu dinlemek gerekiyor. Ara ara gelen bir afedersiniz bir dışkılama hissi gibi içinizden çıkan bir güç. O esnada üç kez ıkın diyorlar. Karnımda NST, sürekli bebeğin kalp sesi dinleniyor sonra 6.-7. hatırlamıyorum. Çıkıverdi
Kucağıma verdiler hemen sarıp çıplak tenime yatırdım , daha göbek bağı ile bağlıydı. Eşim bizi birbirimize bağlayan kordonu kendi kesti ve göbek adını o koydu.
Ben bunları yazarken koca miniğim hikayeler anlatıyor etrafımda, zor oldu yazmak
Doktorunuza, hastanenin profesyonelliğine güveniyorsanız, korkmayın ama sezaryen gerekiyorsa da sizin için doğru olanın bu olduğuna şüpheniz olmasın. Saatlerce sancı çekenler de var.
Her doğum birbirinden de farklı , kimi ilk seferinde, sezaryen olup ikinci de normal. Başka biri ilk seferinde normal yapıp bebek ters geliyor diye sezaryen olmak zorunda kalabilir.
Sadece gebeliğin ortalarında sezaryen olacaksınız diyen doktorlardan çekinin derim. Çünkü her şey en sona gelince şekilleniyor.
Normal doğumdan korkmayın. Sağlıkla gelsin bebeklerimiz
Hep derim ki benim için Hamilelik yükselme, doğum duraklama, lohusalık çöküş dönemidir.
Not: Doğumdan çok kendinizi, lohusa dönemine iyi hazırlayın. Bu da dibe vurmuş, eski bir lohusanın dost tavsiyesidir. Zira beni kimse uyarmamıştı. Ama o da geçiyor her şey gibi. Sağlıkla büyüsün evlatlar, analar her türlü zorluğu aşıyor bir şekilde.
Haha bu soruda hamile olman çok iyi. Normalde küfür gibi oluyor ziraKilodan değil bence heralde belimiz kalinlasmaya başladı birazda onunn etkisi olabilir bana hamile misin diye biri sordu hatta
En önce sağlık valla ikisine de okeyim aslında ben ama normal daha bi çekiyor sanki kilo vermek vs açısından daha kolay oluyor diye duydum. İkisinin de hem avantajı hem dezavantajı var. Sonu nasıl olur Allah bilir de işte tecrübesiz ve bilgisiz olunca insan bi afallıyor. Bi yakınımın doğumunu da mesela göremedim bi korku salıyor içime o yüzden ne yalan söyliyimBen sezeryan oldum canım bebeğin eşi önde olması sebebiyle.Allaha şükür hiç zorlanmadım yani ilk zamanlar dikiş ağrım oldu tabiki ama 1 haftada toparladım gelenler azıcık yat nazar değer hep kalkma böyle diyolardı banaAma Allah nasip etseydi normal isterdim
Teşekkür ederim bilgi için kesinlikle haklısın plan yapıyoruz ama sonunu Allah bilirİki doğumun da kendisine özgü zorluğu ve kolaylığı var. Canım ben normal istiyordum hatta son 3 gün önce kızım baş aşağı dönüştü çatım herşeyim müsaitti ki 35+1 de aniden plesenta ayrılması nedeniyle erken doğum yaptım. Sezeryan oldum. Yani bunu ne kadar araştırsan da sonucu birazda bebek belirliyor. Mühim olan sağlıkla kavuşmaksezeryan la ilgili yaşadıklarıma gelirsen spinal oldum ilk günler sırt üstü yatamadım sadece nefes almakta zorlandım onun dışında ayaklanmam, merdiven inip çıkmam, temizlik yapmamda herhangi sorun yaşamadım
Az az sık sık yesek bi faydası olur mu acaba. Benim artık sanki hiç bisey yememisim gibi midem sırtıma yapışıyorBu cok yemek bndede var midem normal oldugu zamanlar doktor ne yeme dediyse yiyesim geliyoaz yemeye çalış
Bende bu hafta oldum. Senelerde dikkat ettim o kadar olmadım nasibimizde şmdi olmak varmış yeni oldum. İlk bir iki gün yataktan kalkamadım vücudum çok ağrıdı. Ama ertesi gün 1 günde iyileştim çok şükür. Bünyeden bünyeye göre değişiyor galiba. Sen yinede her şeyni ayırmaya çalış özellikle havlu ve tuvalet kısmıArkadaşlar merhaba eşim korona pozitif çıktı bugün. Sanırım iş yerinden bulaştı. Bel ağrısı , yorgunluk ve öksürüğü var şikayetleri. Ateş falan yok. Sonradan kötüleşir mi ağırlaşır mı acaba korona atlatan arkadaşlar sizin sonradan ağırlaşma oldu mu? Başta mı direk ağırlık çöktü? Bana inşalah bulaşmamıştır bir kaç gündür yatak odasının mobilyası tamir olacağı için oturma odasında koltuklarda ayrı yatmıştık Allahtan. Ama aynı odadaydık havadan falan olmuşmu bilmiyorum. Şuan iyi gibiyim arada tek tük öksürüyorum ama gündüz bilmiyordum durumunu yoktu. Öğrenince psikolojik oldu bende sanırımyarın eve ekip gelirse test talep edicez yinede inş bende çıkmaz aşımda yok olmamıştık 3 ayım dolunca olucaktım dualarınıza ihtiyacım var teşekkürler
Kiz gibiIkra meyra
1 Mart randevumda tahminde bulunacak doktorum , sizce ? Zahmet olacak ama
Eki Görüntüle 3007760
Allah yardımcın olsun. görümcem kullanmıştı. Bende 2. Gebelikte öyleydim artık dayanacak gücüm kalmamıştı. Sabretin biraz geçecek geçeceğini düşünün. Evet çok zor ama geçecek. Inşallah em kısa zaman da da geçer. Biliyorum anlıyorum çok zor. Inşallah ilaç fayda ederKızlar.ben artık kusmaktan mahvoldum artık kan kusar hale geldim doktoruma yazdım oda zofer tb başlayabilirsiniz yazmis kullanıp fayda gören varmi
Aynen canım bizde ikimizde olmadık hiç. Çok şükür atlatablmişsin.çok sevindim. Bende şuan iyiyim gibi ama güvenemiyorum işte bi halsiz gibi bi boğazım takılıyor gibi oluyor psikolojik mi bilemedimBende bu hafta oldum. Senelerde dikkat ettim o kadar olmadım nasibimizde şmdi olmak varmış yeni oldum. İlk bir iki gün yataktan kalkamadım vücudum çok ağrıdı. Ama ertesi gün 1 günde iyileştim çok şükür. Bünyeden bünyeye göre değişiyor galiba. Sen yinede her şeyni ayırmaya çalış özellikle havlu ve tuvalet kısmı
İnşallah prilam kullanıyorum ama yine durmadı kusmalarim eğer geçmezse son care bu ilacı kullanacagim Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zorAllah yardımcın olsun. görümcem kullanmıştı. Bende 2. Gebelikte öyleydim artık dayanacak gücüm kalmamıştı. Sabretin biraz geçecek geçeceğini düşünün. Evet çok zor ama geçecek. Inşallah em kısa zaman da da geçer. Biliyorum anlıyorum çok zor. Inşallah ilaç fayda eder
Bugun kendimi hic iyi hissetmedim kasigimin hafif ustunde sislik icinde cekilme var garip bisi hissediyorum bebek orda ama basinc gibiBugun bi şişti göbeğim bi sertleşti sanki çok tuhaf
Benim 3unci dogum olcak canm allah yardimcimiz olsunEn önce sağlık valla ikisine de okeyim aslında ben ama normal daha bi çekiyor sanki kilo vermek vs açısından daha kolay oluyor diye duydum. İkisinin de hem avantajı hem dezavantajı var. Sonu nasıl olur Allah bilir de işte tecrübesiz ve bilgisiz olunca insan bi afallıyor. Bi yakınımın doğumunu da mesela göremedim bi korku salıyor içime o yüzden ne yalan söyliyim
Hiç alakası yok. Eve geldiğim gece hiç uyumadım mesela. Çocuğa bir şey olacak diye. Adaptasyon meselesi tamamiyle. Emzirme sorunları, çocuğun sarılık geçirmesi. Başarısızlık hissi. Süt yetiyor yetmiyor muhabbetleri. Bana bir kişi bile, süt verdiğinde, göğüs uçların acıyacak alışana dek demedi. Herkes unutmuş sanki. Ben sanıyorum böyle çocuk cork cork emecek.Lohusalık da hormonlardan dolayı olan bi psikoloji mi yoksa bi tükenmişlik kendini beğenmeme psikolojisi mi oluyor? Çevremde bu konuda sıkıntı yaşayan kimseyi görmedim. Dediğin gibi hazırlıklı olmak gerekiyor her şeye. Amin zaten bebek olur olmaz başlıyor annelik hissi gitgide de büyüyorKadın kalbi kocaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?