• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Hiç kendini şartlandırma, bende öyle yapmisdim kesin çıkacak diye insülin direncini öğrenince ki ben birde geç öğrendim yalan olmasın 18 19. haftam falandı galiba.dikkat de etmedim daha, yanlış çıkıp yanıltmasin bari beni bu saatten sonra dedim 🙈
Hayırlısıyla herşey güzel gider inşallah, doktorun verdiyse vardır bir bildiği canım güven bencede kafanda büyütme hiç yok yere.detayli ultrason zamanın geliyor sanki yaptircakmisin nasıl geçiyor sürecin 🤗
Ayy sorma sorma 🙈29+4 um bugun çok hızlı gecdi 🤭hatta bizim grupda doğum yapan bile oldu 27.haftasinda, Allahım sağlıkla kucağimiza almayı nasip etsin inşallah hepimize🤲
Çok kilo da almadım. 2-2,5 kilo civarı aldım şimdiye kadar diyorum gayet iyisin lalalala diye :)

Benim doktorum 13-17 ve 21. Haftalarda detaylı bakacağını söylemişti canım, takibini yaptığı gebelere bu haftalarda detaylı bakıyormuş.
Şöyle düşün o haftaya kadar gelişen organlara bakıyor, ilk ikisini geçtik bakalım 21. Haftadan sonra tekrar gideceğim 12 günüm kaldı :)
Onu da atlatırsak detaylı taramayı bitirmiş olacağız dedi. Tek seferde değil de 3 farklı zamanda bakıyor, çoğu organ 18. Haftaya kadar gelişmiş oluyor bakacağım bir kaç şey daha var ona da 21. Haftada bakıyorum demişti geçen kontrolde. Perinatoloğa da yönlendirmiyormuş kendi bakıyormuş. Tamam dedik öyle devam ediyoruz.

Şimdilik şükür bir şikayetim yok canım sadece hissedemiyorum ya sabırsızlıkla onu bekliyorum. Benim plesantam rahim ön duvarındaymış o yüzden biraz geç hissedebilirmişim, kendimi dinliyorum sürekli😂

Ya onu gördüm şok oldum Allah her birimize vaktiyle sağlıklı doğumlar nasip etsin. O güzelliği de annesine ailesine bağışlasın inşallah🙏
Sen kontrollere ne sıklıkla gidiyordun? Bir de vesikalık İçin bi doktor bakıyordun buldun mu:)

Doktor holumsuz bişi demediyse korkmayalm Bnce yoksa eziyet oluyor😟ara sıra oluyor bide bn önemsemedm açıkcası
Bende yeni yaşadığım için doktora sormadım henüz sonuçta mesaneye çok baskı var tam boşaltımda sağlanmıyor normaldir diye düşündüm bende ama yinede başka hamişlerin fikrini almak lazım 😂

Bana da 18. Haftamda karından bakıldı serviks boyu 3.9 mm yazıyor ama buradan öğreniyorum ki asıl uzunluk vajinal tespit ediliyor.
Doktoruma soracağım 2 hafta sonraki kontrolde bu durumu.

Ağustos anneleri grubuna insülin ile ilgili bir şey sormuştum, glifor diye bir ilaç kullanıyordum ben mesela 13. Haftaya kadar insülin direncim olduğu İçin. Bir kaç arkadaş asla kullanılmaması gereken bir ilaç doktorun neden kullandırdı ki falan demişler içime kurt düştü tabi; ama sonra düşününce bugüne kadar doktorumun söyleyip de yanlış çıktığı bir şey hiç görmedim. Biraz da güvenip yola devam etmek lazım sanırım..
Önce allaha sonra gittiğimiz doktorlara emanet bebeklerimiz.

Bizim bildiklerimiz burdan ya da başka yerlerden okuyup araştırdıklarımız ama işte insan birine emanet ediyor bu süreçte kendini. İnşallah bilgili tecrübeli insanlara denk gelmişizdir her birimiz
Benim doktorumdan ultrasonla baktı alttan muayene etmedi bir sıkıntı yok dedi kaldı ki sağlıkçı bir arkadaşım bu aylarda artık alttan muayene olmamalı doktor yapmak isterse onaylama demişti ama dediğiniz gibi en önemlisi doktora güvenmek bencede

Çok kilo da almadım. 2-2,5 kilo civarı aldım şimdiye kadar diyorum gayet iyisin lalalala diye :)

Benim doktorum 13-17 ve 21. Haftalarda detaylı bakacağını söylemişti canım, takibini yaptığı gebelere bu haftalarda detaylı bakıyormuş.
Şöyle düşün o haftaya kadar gelişen organlara bakıyor, ilk ikisini geçtik bakalım 21. Haftadan sonra tekrar gideceğim 12 günüm kaldı :)
Onu da atlatırsak detaylı taramayı bitirmiş olacağız dedi. Tek seferde değil de 3 farklı zamanda bakıyor, çoğu organ 18. Haftaya kadar gelişmiş oluyor bakacağım bir kaç şey daha var ona da 21. Haftada bakıyorum demişti geçen kontrolde. Perinatoloğa da yönlendirmiyormuş kendi bakıyormuş. Tamam dedik öyle devam ediyoruz.

Şimdilik şükür bir şikayetim yok canım sadece hissedemiyorum ya sabırsızlıkla onu bekliyorum. Benim plesantam rahim ön duvarındaymış o yüzden biraz geç hissedebilirmişim, kendimi dinliyorum sürekli😂

Ya onu gördüm şok oldum Allah her birimize vaktiyle sağlıklı doğumlar nasip etsin. O güzelliği de annesine ailesine bağışlasın inşallah🙏
Sen kontrollere ne sıklıkla gidiyordun? Bir de vesikalık İçin bi doktor bakıyordun buldun mu:)
Ohh süper canım maşallah cok güzel kilo alimin🤗bende 2 hafta öncesine kadar 4 kilo ile gelmisdim ama 2 haftada 2 kilo aldım bir anda 🙈inşallah bu aldığım kilo bebegede yansımıştır biraz bakalım 🤣
Anladım canim çok iyi öncesinde de bakdi yani, ben 2 kıyı yaptirmisdim o zaman bakmislardi birde 21 de perinatoliji bakmisdi.insallah herşey güzel çıksın 🤲
Hissetmeme olayına gelince de evet on duvarda olan plasenta hissetmeyi geciktiriyormus aynı durum bendede var çünkü karnında plasentasi🤗 sen şimdi 19 kusursun galiba.bende 19+5 dim sanki hissettim biseyler gibi oldu ama eminde olamadım falan 20+ iken tamam yaa bebek galiba demeye başladım 21 + da emindim artık 🤣🙈az kalmış bence her an hisedebilirsin.ayrica 24 e kadar bile normalmiş onkadar geç hissedenler bizim grupdada oldu.
Amin canım inşallah rabbim ailesine bağışlasın insaalah 🤲ben şu an 3 haftada bir gidiyorum ama değişebiliyor galiba 30 kusurlerden sonra daha sık cagirabiliyolarmis bu gttigimde öğrenirim artık haftaya randevum.yok yaa bulamadım bana bir öneri yapın Allah rızası için çok pahalı olmayan renkli görebileceğim bir doktor 🙈

Bende yeni yaşadığım için doktora sormadım henüz sonuçta mesaneye çok baskı var tam boşaltımda sağlanmıyor normaldir diye düşündüm bende ama yinede başka hamişlerin fikrini almak lazım 😂
Bebegin birde bnmki gibi baş aşagı duruyorsa sıkıntı 🤣

Ohh süper canım maşallah cok güzel kilo alimin🤗bende 2 hafta öncesine kadar 4 kilo ile gelmisdim ama 2 haftada 2 kilo aldım bir anda 🙈inşallah bu aldığım kilo bebegede yansımıştır biraz bakalım 🤣
Anladım canim çok iyi öncesinde de bakdi yani, ben 2 kıyı yaptirmisdim o zaman bakmislardi birde 21 de perinatoliji bakmisdi.insallah herşey güzel çıksın 🤲
Hissetmeme olayına gelince de evet on duvarda olan plasenta hissetmeyi geciktiriyormus aynı durum bendede var çünkü karnında plasentasi🤗 sen şimdi 19 kusursun galiba.bende 19+5 dim sanki hissettim biseyler gibi oldu ama eminde olamadım falan 20+ iken tamam yaa bebek galiba demeye başladım 21 + da emindim artık 🤣🙈az kalmış bence her an hisedebilirsin.ayrica 24 e kadar bile normalmiş onkadar geç hissedenler bizim grupdada oldu.
Amin canım inşallah rabbim ailesine bağışlasın insaalah 🤲ben şu an 3 haftada bir gidiyorum ama değişebiliyor galiba 30 kusurlerden sonra daha sık cagirabiliyolarmis bu gttigimde öğrenirim artık haftaya randevum.yok yaa bulamadım bana bir öneri yapın Allah rızası için çok pahalı olmayan renkli görebileceğim bir doktor 🙈
Böyle örnekler görünce içime su serpiliyor ha gayret bir kaç hafta kaldı sabret diyorum kendime :) e tabi ilk gebelik olunca da zaten bir tık geç hissedilebiliyormuş.

Ben de artık 3 hafta bire döndüm çok uzun geliyor gözüme hiç sorma🤦🏻‍♀️

Ben kocaelideyim canım, burda olsan sana kendi doktoruma önerirdim ama onda da pozisyon uygun olması gerekiyor. Bebek artık tek kareye sığmadığı İçin görüntü almak da zorlaşıyor, biz geçen sefer hiç görüntü alamadık.
O heyecanı hissi anlıyorum insan böyle hatıra kalsın istiyor ben de o renkli usg kağıdını alamayınca bi buruk çıkıyorum kontrolden, kaşınıyorsam demek😂 bulursan güncelle bizi. Az bir vakit kaldı bak :)

Kizlar bebek hareketlerini herkes hissetmeye basladimi ben çok.tedirginim arada bir farklılık hissediyroum ama bebek hqreketimi degilmi bilmiyorum
Endişelenme canım ben ilk hamileliğimde 19.haftada 2 kez çok hafif damar atması gibi hissetmiştim sonra 22.haftaya kadar hiç bisey hissetmemiştim.İlk hamileliklerde erken hissedilmeyebiliyor hissettiğinde de farkedersin Aten anlaşılıyor o seyirme 🌸

Böyle örnekler görünce içime su serpiliyor ha gayret bir kaç hafta kaldı sabret diyorum kendime :) e tabi ilk gebelik olunca da zaten bir tık geç hissedilebiliyormuş.

Ben de artık 3 hafta bire döndüm çok uzun geliyor gözüme hiç sorma🤦🏻‍♀️

Ben kocaelideyim canım, burda olsan sana kendi doktoruma önerirdim ama onda da pozisyon uygun olması gerekiyor. Bebek artık tek kareye sığmadığı İçin görüntü almak da zorlaşıyor, biz geçen sefer hiç görüntü alamadık.
O heyecanı hissi anlıyorum insan böyle hatıra kalsın istiyor ben de o renkli usg kağıdını alamayınca bi buruk çıkıyorum kontrolden, kaşınıyorsam demek😂 bulursan güncelle bizi. Az bir vakit kaldı bak :)
Aynen canım sabır az kalmış hissedeceksin 🥰

3 haftada bir iyi bencede şu an. 30 kusurler sonrasında zaten siklasabiliyor 2 haftaya düşüyor çoğunlukla.bencede gidilmeli zaten takip önemli sanciydi tansiyonu vs takibi cok önemli o haftalardan sonra.

Yaa işte bakalım bende gttim 16.haftada var görüntü video falan ama o zamanda küçükdü tam anlasilmiyordu şimdide büyüdü 😅 aynı doktorada gtmek istemiyorum değişik bir doktordu çok sevemedim ama ultrasonu güzeldi 🤣olmadı oraya gtcem sanırım bakalım.

Çok şükür canım, bebeğinin iyi olmasına çok sevindim burada aldığımı her güzel haber bize de umut.
Bugünkü ufak operasyonun da çok güzel geçsin inşallah, gebelikte yapılan rutin bir şey gibi görmek lazım aslında bu tarz şeyleri. Çok şükür ki erken tespit edildi ve tedavisi de yapılacak.
Haberdar et bizi de aklımız sende🤲

Öyle canım, hissetmeyince daha rahatsın hissetmeye başlayınca acaba niye hareket etmedi diye daha telaşlı olacaksın diyorlar sanırım öyle. Ben daha öyle bebek hareketi diye nitelendirebileceğim bir hareket sezmedim, ufak bir pıt oldu ama ondan da emin değilim.

20. Haftadan sonra daha net oluyormuş inşallah sürekli şekilde hissederiz, allaha emanet hepsi. Pamuklara sarıp sarmalasam da içerde ne oluyor bilmiyoruz ki bizlik bir şey yok şu durumda🐣
Aynen öyle. Nasip leri varsa gelecekler inşaallah. Rabbim kavuştursun bizleri 🌼

Endişelenme canım ben ilk hamileliğimde 19.haftada 2 kez çok hafif damar atması gibi hissetmiştim sonra 22.haftaya kadar hiç bisey hissetmemiştim.İlk hamileliklerde erken hissedilmeyebiliyor hissettiğinde de farkedersin Aten anlaşılıyor o seyirme 🌸
Sagol canim bayag tedirgin olmuştum bir de çevremde herkes bayag oldu artık hissetmeye baslamissn dır diye soylediklerinde acaba bir anormallik mi var diye kafama takilmisti

Kizlar merhaba
Bugun inanilmaz birsey oldu
Kan sekerimmi yoksa tansiyonmu anlamadim
Varis corabida giymemistim ondanmi cozemedim
Aksam bir bas donmesi basladi resmen elim ayagim bosaldi
Simdi biraz gecri ama hala elim ayagim tutmuyor

dün bebişimzin yatağını aldık😍işbirde indrim vardı ama dün son günmüş paylaşmaya geç kaşdım bu yatağı%20 indirimli aldık kalınlığı 15 cm di kumaşı su geçirmez ben çok beğendim tavsiye ederim

Eklentiler

• Screenshot_20220501-101608.webp
    Screenshot_20220501-101608.webp
    27 KB · Görüntüleme: 63
Back
X