• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Merhaba anneler sizlere yaşadığımız sorundan bahsetmek istiyorum bilgisi olan yaşayan varsa yazarsa çok sevinirim.
4 gün önce sezeryan la doğum yaptım ve bebeğim iri bi bebekti ilk saatler emzirsemde sütüm damla damla geliyordu yetmedi ona ve hemşireler iyi beslenmemiş kan şekerinin düştüğünü söyledi mama verin dediler ve akşamına mama vermeye başladık ama sabah sürekli ağlayan yavrum akşamına uyku halindeydi sürekli ve hemşireler kan şekerinin daha da düştüğünü söyleyip yatırdılar ve 3 gündür yatıyor hastanede küvezde ve sütümü sağıp götürüyorum ve kan şekeri in düşüremediklerini söylüyor doktorlar. 2 gündür sadece şeker yüklemesi yapılmış bu sabahtan sütümle beslemeye başlamışlar ve yatışının olduğu gece 3 kere havale geçirmiş o sıra da şekeri normalmiş beyin tomografisi çektiler onda çok şükür Allaha bişey çıkmadı en az 10 gün daha burda diyorlar kan şekerinin düşmemesi bizi çok endişelendiriyor ve bende gebelikte şeker çıkmadı ailemizde de yok buna benzer yaşayan duyan var mı acaba 🙁

Ne ilacı verdi enfeksiyon için? Ne gibi sıkıntıların oldu gittin, bende de sanki var, randevum çarşamba günü. Vajinamda bir ağrı var gibi.
Dezenfektan tarzı bir şeyle temizledi sanıyorum rahatlarsın dedi. İlaç olarak 6günlük fitil verdi. Sıkıntım akıntım sarı renk bazen yeşilimsiydi çok değildi ama bakınca içeride çok varmış öyle söyledi. Arada kaşıntı ve vajinamda sancı gibi sızlama hissi oluyordu. Birde döküntüm vardı beyaz beyaz.

ayrıntılıda bu ölçümlermi yapılıyo bileniniz varmı doktor hiçbi açıklama yapmadı her zamanki gibi nette biraz araştırınca ayrıntılıdada ölçümler yapıldığını gördüm beyin kalp falan bakılıyomuş organlar v.s benimde beynine falan baktı bu tuhaf doktor ayrıntılı yaptıda banamı demedi gerçekten kafam karıştı bilen biri varsa beni aydınlatsın😂bu doktora son gidişim oldu galiba değiştirecektim ama kesin karar verdim artık😂
Benim doktorum 13. Haftadan sonra artık bu şekilde çıktı vermeye başladı, 12-13. Haftalara kadar genelde baş popo mesafesi ölçüldüğü İçin bu detay ölçümler verilmiyor canım ama ondan sonra artık karın çevresi, baş, uyluk kemiği gibi yerlerden ölçüm yapıldığı İçin farklı ölçümler oluyor.

Benim doktorum tek tek bu bu diye anlatmıyor ama işte kafası normal karnı haftasıyla uyumlu falan diyor. Senin de ölçümlerin haftası ile uyumlu gayet o yüzden detay vermemiştir🧿
Kendimden bir tane daha buldum aslaaa rahat edemiyorum eve gelir gelmez zipitip atıyorum resmen 🤣

Canim cinsiyet belli oldu mu

Canim araba için konuşayım ben oğluma travel sistem aldım iki parça halinde hatta pusette takılıyor üç parça oluyor taşıması kullanışı pek kolay değil aldığima pişman oldum diyebilirim şuan kesin olarak paston alırım bende çift yönlü olanlarından hem açılıp kapanışı hem taşınması yer kaplamasi bakımından daha kullanışlı olacağını düşünüyorum eşim olmadan bı yere gidince çok sıkıntı yaşıyordum mesela iki parçaya bölünüyordu şoförler de kaba diye kapattiriyordu bı elimde çocuk bı elim onu kapatmaya çalışıyor falan eziyet tek güzel yani görünüsü😂

Kuzuu bugün benim de detaylı ultrason vardı perinatolog tarafından yaptırdım devletteydi yanında asistanı vardı sanieim baya detaylı inceledi beynini kalbini omurgalarini ayaklarını ellerini yarım saat kadar sürdü gibi onlar kendi aralarında konuştu sürekli tabi ben bişey anlamayinca sordum duramadim 😅 hatta bebek o kadar tatlıydı ki kendini yukarı dogru atıp tekrar aşağı kayıyordu ona baya güldük ne yapıyor bu bebiş diye 😂 onun dışında herhangi bi rapor fotoğraf falan vermedi sadece herşey yolunda bir sıkıntısı yok dedi devlette yaptırmanın sonuçları bu şekilde oluyormuş renkli fotoya gerek duymadım kendi doktorum sağolsun boş göndermiyor zaten benden haberler bu kadar L Lalalala1 canim detayliya gidecek olan bendim bugün darısı basına inşallah 🥰
Mavişcim evet sendin sen :)

Maşallah her şey yolunda çok şükür, bi ben gidemedim doktora gibi hissediyorum yahu😂
Zamanında çok gittim ondan heralde.
Detaylı normal muayenelere göre daha uzun sürdüğü İçin çok güzel oluyor dimi uzun uzun görüyorsun bebeği💕

Gerçekten çok büyük oluyor travel sistemler katlanınca. Eşimin de işi nedeniyle bagajı hep dolu bastonlar daha kullanışlı ilerde tek başıma da çok rahat ederim diye düşündüm ama benim de kafamı karıştıran tek konu puset. Benim pusetim yok o da lazım olur diye düşünüyorum. Bastonlarda da puset yok nasıl yaparım bilmiyorum
Baaston arti puset alinsa bile bazi travel sistemlerden daha uyguna geliyor

Benim doktorum 13. Haftadan sonra artık bu şekilde çıktı vermeye başladı, 12-13. Haftalara kadar genelde baş popo mesafesi ölçüldüğü İçin bu detay ölçümler verilmiyor canım ama ondan sonra artık karın çevresi, baş, uyluk kemiği gibi yerlerden ölçüm yapıldığı İçin farklı ölçümler oluyor.

Benim doktorum tek tek bu bu diye anlatmıyor ama işte kafası normal karnı haftasıyla uyumlu falan diyor. Senin de ölçümlerin haftası ile uyumlu gayet o yüzden detay vermemiştir🧿

Maşallah her şey yolunda çok şükür, bi ben gidemedim doktora gibi hissediyorum yahu😂
Detaylı normal muayenelere göre daha uzun sürdüğü İçin çok güzel oluyor dimi uzun uzun görüyorsun bebeği💕
olabilir canım çok şükür sorun yok o zaman 😊

Ben geldim ☺️ Her şey yolunda çok şükür 🙏 kocaman olmuş bebeğim görmeyeli 25cm 401gr 21+0 tam. L Lalalala1

Bugün ilk defa alttanda baktı doktorum. Rahim boyum güzelmiş. Enfeksiyonum yoğun orayı ilaçla rahatlatmak için temizledi ve günde bir fitil başlattı 6 günlük.
Şekerimin yüksek olduğunu söyledim o yüzden 24. Haftaya kadar beklemeyecek yarın sabahtan şeker testim var.
Bu arada banada özel boğmacalı tetanozu önerdi ama eczaneden alınmıyor sağlık ocağını arıyorsun onlar temin edip seni arıyorlar dedi yarın orayı arayacağım.

Son olarak güzel bir görüntü bırakıyorum 🥰
Gözün Aydın canım :) maşallah bebişe Allah sağlığını daim etsin 🤲🏻
Boğmacalı tetanoz ile alakalı sağlık ocağının dönüşünü söyleyebilir misin görüşünce ?
Ben İstanbul’da bile çok aktif eczaneleri aradım aşıyı biliyorlar ama depolarda yokmuş uzun zamandır.
Bizim Sağlık ocağının ise bu aşıdan haberi bile yok 🤣

Evet baya uzun sürdüğü için o masadan kalkası gelmiyor insanın çok zevkli izlemek ya 😍 son iki gün seninde az kaldı mınnosum ❤️

Boğmacalı tetanoz ile alakalı sağlık ocağının dönüşünü söyleyebilir misin görüşünce ?
Ben İstanbul’da bile çok aktif eczaneleri aradım aşıyı biliyorlar ama depolarda yokmuş uzun zamandır.
Bebitoommm valla benim de burda haberim oldu bilmezdim öyle asi falan önceki gebelikte yapıldığı için bana da bir doz yaptılar diğeri doğumdan sonra dedi

Bebitoommm valla benim de burda haberim oldu bilmezdim öyle asi falan önceki gebelikte yapıldığı için bana da bir doz yaptılar diğeri doğumdan sonra dedi
Kuzum standarttan farkı boğmaca içeriyor
Bebişlerimize boğmaca aşısı 2. Ayda yapılıyor o 2 aylık süreçte bebekler boğmaca virüsüne karşı savunmasız olmasınlar diye gebelikte boğmacalı difteri tetanoz (tdap) vurunun diyorlar ama ortada aşı yoook 🤣

Bu arada benim Kızçem kesinleşti ismimiz Güneş olacak inşallah 🥰

Sağ ol canım :) henüz gidemedim bugün hastanede şeker yüklemem var. Telefonla aradım tabiki sürekli meşgul 😂 bende pek sanmıyorum açıkcası bildiklerini ama bakalım haber veririm tabii ☺️

Kuzum standarttan farkı boğmaca içeriyor
Bebişlerimize boğmaca aşısı 2. Ayda yapılıyor o 2 aylık süreçte bebekler boğmaca virüsüne karşı savunmasız olmasınlar diye gebelikte boğmacalı difteri tetanoz (tdap) vurunun diyorlar ama ortada aşı yoook 🤣

Bu arada benim Kızçem kesinleşti ismimiz Güneş olacak inşallah 🥰
Bugüne kadar hiç bir doktor hemşire bahsetmedi dediğin gibi asi yaygın olmadığı için bilinmiyor belki de canım😀
Ahhhh yerimmm onu maşallah adıyla gelsin prensess🌞😍

Sağ ol canım :) henüz gidemedim bugün hastanede şeker yüklemem var. Telefonla aradım tabiki sürekli meşgul 😂 bende pek sanmıyorum açıkcası bildiklerini ama bakalım haber veririm tabii ☺️
Güzel sonuçlarla gel inşallah 🤩
Ay inşallah bulursun aşıyı da ☺️
Bugüne kadar hiç bir doktor hemşire bahsetmedi dediğin gibi asi yaygın olmadığı için bilinmiyor belki de canım😀
Ahhhh yerimmm onu maşallah adıyla gelsin prensess🌞😍
Teşekkür ederiz teyzesi rabbim hepimize sağlıklı vakitli kolay doğumlar nasip etsin inşallah 🌞💘🥰

Günaydın güzel annelerim nasılsınız bakalım bebisler, keyifler nasıl var mı doktora giden cinsiyet öğrenen artık öğrenmeyen kalmaması lazım 😍 isimleriniz belliyse onu da ekleyebilirim listeye ❤️
Günaydın mavişcim benim kontrol daha 23 Ünde çok özledim kızçemi 🐣❤️

Back
X