• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar gebe okuluna katıldım bugün sizin için bogmacali tetonoz aşısını sordum riskli gebelikler de öneriyoruz dedi mesela hastane ortamında çalışan kreşte anaokulunda çalışan annelerimiz için diye örnek verdi 27 28 haftalarında yapılıyormuş isteyen sağlık ocaklarında yaptırabilir dedi ama sağlık ocağı da bilmiyor dediniz sanırım dimi -Sunshine -Sunshine T temmuzekim
Yok doktor bilmiyordu benim. Bizim aşılarda her şey var dedi nasıl bir açıklamaysa 😂 sonra ebe’ye sordum özel alıp getiriyorsunuz dedi işte bende haber bekliyorum olumsuz olursa gidip sağlık ocağında normal yaptıracağım. Bebek aşı olana kadar bebeği korur diye istiyorum yoksa kendim için değil açıkcası. Hayırlısı artık :)

Hangi gebe okulu? Online olanlar varsa biz de katılalım.
Bebeğimin cinsiyeti kız, listeye ekleyebilirsin Maviş.
Detaylı için gittihim hastanenin gebe okulu canim sordum dönüş bekliyorum haberdar ederim 🥰 prensesin sağlıkla gelsin hemen ekliyorum 😍
Kızlar ilk oğlumun adı Furkan yine oğlum olacak 😄onada Berkan koymak istiyorum sizce nasıl yada isim önerisi olan var mı
Bence gayet uyumlu canim hemde çok güzel isim 😍 benim de ikincisi oğlan ama hiç uyumlu olduğunu söyleyemem 😅
Yok doktor bilmiyordu benim. Bizim aşılarda her şey var dedi nasıl bir açıklamaysa 😂 sonra ebe’ye sordum özel alıp getiriyorsunuz dedi işte bende haber bekliyorum olumsuz olursa gidip sağlık ocağında normal yaptıracağım. Bebek aşı olana kadar bebeği korur diye istiyorum yoksa kendim için değil açıkcası. Hayırlısı artık :)
Hahaha hadi hayırlısı inşallah evet ebe de öyle dedi bebeği koruması açısından öneriyoruz diye inşallah aşıyı bulursunuz canim demekki her sağlık ocağı yapmıyor bende ilk defa sizden duydum bu aşıyı valla normal tetenoz oldum zaten

Merhabalar hanımlar nasılsınız? Ben çok iyiyim bugün bebeğimi gördüm renkli ultrasonda çok şirin görünüyordu gözlerini ovuşturuyordu biraz da kepçe olacakmış 😅 Her şey çok güzel ama böbreklerde minimal bi genişlik olduğunu söyledi. Erkeklerde %95 görüyorum gayet normal sağlıklı oluyorlar sadece %5 down sendromu dedi. Bu biraz moralimi bozdu. Ve kordonu boynuna dolamış bu sorun değil doğuma yakın sorun olur sadece hiç korkma yani sadece bilgin olsun diye söylüyorum diğer doktorun söylerse korkma diye dedi. Böbrek genişlemesini duyan yaşayan var mı acaba? Sonuç nasıl ilerledi?

Kızlar yeni doğum yapan bi arkadaşım var, lohusalık sürecinde biraz yalnız kaldı farklı şehirlerde olduğumuz İçin ve zor geçiriyor.
Bi insana birden kendi olmaktan vazgeçip annelik vazifesi yüklemek eminim zordur.

Ona şöyle bir paket hazırladım. İçinde bebekle ilgili bir şey yok, onu annelik sıfatından ayrı da çok sevdiğimizi ve onun her şeyden önce adıyla kanıyla kendi olduğunu hatırlatır bir not yazayım dedim. Nasıl olmuş?

Belki size de fikir olur❤️
mükemmel :KK36:
çok güzel düşünmüşsün bence de
Arkadaşlar , daha önce yazmıştım ama tekrar yazayım . Boostrix ( boğmaca içeren tetanoz aşısı , sipariş usülü 45 gün falan sürüyormuş ve aşı 28. Haftadan sonra yapılıyor, özellikle 30. Hafta tavsiye edilmiş hatta ) zamanınız var daha panik yapmasın arayanlar. T temmuzekim

Getirten eczane bulmak mesele sanırım.
pecan cım senin eczanenden isteyeceğim nerdeyse kargo yaparlar mı :D
istanbulda çok aktif bölgelerdeki eczanelere bile sordum yok diyorlar.
Kızlar gebe okuluna katıldım bugün sizin için bogmacali tetonoz aşısını sordum riskli gebelikler de öneriyoruz dedi mesela hastane ortamında çalışan kreşte anaokulunda çalışan annelerimiz için diye örnek verdi 27 28 haftalarında yapılıyormuş isteyen sağlık ocaklarında yaptırabilir dedi ama sağlık ocağı da bilmiyor dediniz sanırım dimi -Sunshine -Sunshine T temmuzekim
evet ne olduğunu bile bilmedikleri için başta var diyebilirler aşı adını filan sorunca çıkar ortaya :))

mükemmel :KK36:
çok güzel düşünmüşsün bence de

pecan cım senin eczanenden isteyeceğim nerdeyse kargo yaparlar mı :KK70:
istanbulda çok aktif bölgelerdeki eczanelere bile sordum yok diyorlar.

evet ne olduğunu bile bilmedikleri için başta var diyebilirler aşı adını filan sorunca çıkar ortaya :))
Olabilir canim bu kadar bilgiyi nerden ediniyor sun acabaa 😅😅

Bazılarımızda dış sorunları şimdiden başladı sanirim 20 lik Dişim şimdilik sakinleşti inş doğuma kadar daha harekete geçmez

Merhaba kızlar detaylı ultrasona girdim ben de bugün hersey yolunda fakat bebeğimin kalbinde bir parlaklık gördü doktor fetal dna yaptırdığımız için bu önemli bir şey değil dedi tabi insan yine de bi tereddüt ediyor :(

Çok güzel bir zaman canım çünkü ben 20.haftamda gittim doktor 22-23 haftada tekrar gel,erken gelmişsin dedi😅
Evet cnm şimdi geldim kontrolden. Allaha çok şükür bir sıkıntı görmedi dr bebekte. Bende rahimde hafif bir kısalma vardı sadece. İnşallah sorun olmaz ilerleyen zamanlarda 🤲🏻

Merhaba kızlar detaylı ultrasona girdim ben de bugün hersey yolunda fakat bebeğimin kalbinde bir parlaklık gördü doktor fetal dna yaptırdığımız için bu önemli bir şey değil dedi tabi insan yine de bi tereddüt ediyor :KK43:
Her koşulda dr larımıza güvenmemiz gerekiyor. Eğer sorun yok dediyse yoktur hiç kafana takma. Sorun olsa onlar hiç bizim üzülmemizi düşünmeden şak die suratımıza bir bir sayarlar tüm problemleri.

Merhaba kızlar detaylı ultrasona girdim ben de bugün hersey yolunda fakat bebeğimin kalbinde bir parlaklık gördü doktor fetal dna yaptırdığımız için bu önemli bir şey değil dedi tabi insan yine de bi tereddüt ediyor :KK43:
Canım aynısını bana dün söyledi doktorum,üstelik ben fetal DNA da yaptırmamıştim,ona rağmen kalbimi ferah tutuyorum.Cunku doktor bu tek başına önemli bir sey değil,yanında başka şeylerde olsaydı dikkat ederdik ama korkmana gerek yok dedi.Sende içini ferah tut canım,moralini bozma zaten fetal DNA yaptirmissin daha ne olsun :)

Cnm listeye nasıl ekleniyor? Bende ekletsem kendimi. Bugün yeni keşfettim bu topiği😂
Tabi ki eklerim canım bilgilerini yazarsan yaş sehir son adet tarihi bebeğin cinsiyeti kaçıncı çocuk olduğunu yazman yeterli 🥰
vaktim bol, bi de meraklıyım, en iyisi en güzeli en uyguna olsun diye telaşım var :KK70:
ama en önemlisi vaktim bol hep evdeyim :rolleyes:
Hahahah bende evdeyim ama galiba azıcık usengecim 🙈😂😂
Canim öncelikle kendini korkutma bunu bie kaç arkadaştan daha duymuştum ama sonrasında sağlıkla aldılar bebeklerini kucaklarına geçici bir durum bebek buyudukce parlaklık kayboluyor 😇

Tabi ki eklerim canım bilgilerini yazarsan yaş sehir son adet tarihi bebeğin cinsiyeti kaçıncı çocuk olduğunu yazman yeterli 🥰

Hahahah bende evdeyim ama galiba azıcık usengecim 🙈😂😂

Canim öncelikle kendini korkutma bunu bie kaç arkadaştan daha duymuştum ama sonrasında sağlıkla aldılar bebeklerini kucaklarına geçici bir durum bebek buyudukce parlaklık kayboluyor 😇
Yaş 31
Şehir İstanbul
SAT 4 aralık
Cinsiyet Kız
İlk çocuk
💕

Back
X