• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Yeni düzenleme var mı bilmiyorum. Aylık kiralama oluyordu. İstenirse uzatabiliyorsunuz. Ben iki ay kiralamıştım.

Hijyen konusunda da öyle temizleyip verelim diye bir kaygıları yok. Bir önceki kullanan kişinin de silip vereyim diye bir çabası yok. Makina bana geldiğinde rengi değişmişti sildiğimde. Bir paket hijyen mendili alıp parlatmak gerekiyor☺️ Zaten açma kapama düğmesi ve ayar düğmeleri ile temas oluyor bir tek. Geri kalan parçalar hortumlar , sıkma aparatları sıfır veriyorlar. Onları yıkayıp sanitasyon makinesine attınız mı tamam.
Yaa anladım canım bende İzmir deyim aklımda bulunsun işe başladığımda lazım olabilir teşekkürler 🙏

Arkadaşlar merhaba, bebek arabası seçmeye çalışıyoruz ama chicco we kabin boy puset kullanan ya da alan var mı aranızda? İçine ilk 6 ay için aparatla chicco nun kendi oto koltuğu da yerleşebiliyormuş. Hem travel sistem hem kabin boy olunca mantıklı geldi. Aracımın bagajı çok küçük başka küçük araba tavsiye eden olursa da süper olur :)
Bende araştırmadayım ikizlerime şuan cihicco liteway serisinin baston modelini kullanıyorum. Aynı serinin puset takılabilenide var tek dezavantjı tek yönlü olması. Bu yüzden çift yönlü bebeklik zamanlarında daha iyi oluyor. İkizlerde prego ibiza travel sistem kullandım çift yönlüydü koltuklar. Şuan da bi model çıkmış satış yapan mağaza bulursam canlı canlı görüp incelemek istiyorum. Yoya marka çiftyönlü kabin boy arabası varmış.resmi ekledim. Bebek arabası arayanlar araştırıp bakabilir.

Eklentiler

• Screenshot_2022-07-07-15-15-31-590_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2022-07-07-15-15-31-590_com.instagram.android.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 52
Kızlar göğüs pompası alan var mı veya kullanan elektrikli ya da manuel hangisini önerirsiniz ben çok kararsız kaldım
Ben çok araştırdım ilk başta manuel alacaktım. Sonra dediler ki en iyi manuel pompayı almaktansa en kötü elektrikli olması her türlü daha rahat olur diye. Dedim direk elektrikli alayım.birde gece saatleri süt verimli geliyormuş gece falan sağımı kolay olsun diye
Kızlar göğüs pompası alan var mı veya kullanan elektrikli ya da manuel hangisini önerirsiniz ben çok kararsız kaldım

Mayıs’tan beri bir salgın var. Boğaz ağrısı yapan…
Biz oğlumdan kaptık. 40 gün içinde üç kez tekrarladı , oğlumda da , bende de.

Dün doktora sordum. Sağlık ocağı antibiyotik verdi, ama zorda kalmadıkça kullanma, dedi diyerek. Kadın doğumcu , boğaz ağrısı için antibiyotik kullanma , dedi. Ne yazık ki tekrar ediyor bu virüs dedi. Sıcak şeyler iyi geliyor , dedi.

Bir de bu enfeksiyon , bademcik taşı yapabiliyormuş, o da ağrı yapabiliyormuş. Beyazlıklar varsa , bir telefonun ışığı ile bak istersen. Ben de iltihap sanmıştım , ama değilmiş. Neyse ki kolay temizleniyor. Gargara da yap elma sirkesi ve tuzla. Umarım çabuk atlatırsın. Bende 10 gün sürdü.
Sağolasın canım benim boğazlar bir gün içinde geçti. Elma sirkesi tuz limon gargara yaptım. Birde taZe zencefilli limonlu sıcak çay içtim 2 gün günde 1 büyük bardak geçti şükür. Ama bel ağrısı halsizlikten 2 gün çok fena yattım ama yatamadım iğnelendi her yerim gece gündüz. Bugün korona 3. Gün yeni yeni kıpırdıyorum bel ağrısı geçince. Bir de hastaneler korona testini eskisi gibi güzel yapmıyor arkadaşlar bilerek vaka cıkmasın diye mi anlamadık eşim 3 gün üst üste test yaptırdı 2 si negatif 3. De pozitif çıktı. Negatiflere güvenmeyin şikayetiniz devam ediyorsa..

Kızlar bebeğinize tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyor musunuz? Görüşüp bilgi alan varsa aydınlatabilir mi? Fiyatlar nedir?

Kızlar sizlerde de bebeğin tek bi tarafta toplanması oluyor mu genelde sağ tarafımda toplaanıyor bariz bir şekilde karnımda şişlik belli oluyor elleyip okşayınca yavaşça yayılıyor çok enteresan hissediyorum sizlerde öylemisiniz

Benimde aynı sizinki gibi oldu koronayım bugün 3. Günüm ilk defa gözümü açtım oturabiliyorum. 1 kere ilk gün parol içtim ateşim geçti terletti su gibi sürekli. Hala da gece su dökmüş gibi oluyor üstüm altım demekki vücut böyle atıyor. Ama ilk 2 günümde cehennemi yaşadım diyebilirim. Belim bacaklarım çatlayacak gibi tarifsiz bir ağrı onlar bugün geçti çok şükür 🙏🏼 Sizindemi gebelikte 2. Koronanız?
Gebelikten önce olmuştum simdi tekrar oldum bence koronaydi test yaptırmadım ama
Ayni tarif ettiğiniz şekilde oldum çok zordu Allaha sukur 1 hafta sonra toparladim

Tum
Bebisler saglikla gelsin insallah. Kolaylikla gecsin surec.
27+4 gebelikte acaba bebek hareketlerini nasil hissediyorsunuz,
Cok sert tekmeler ya da hareketler olmuyor. Gun icinde az , hatta bazi gunler anlamiyorum bile hareketini.10 tane hareket sayimi prensibine gore 2 saat icinde alabiliyorum . Cok hareketli bi hayatim da yok ama acaba endise edilecek durum mudur, acaba boyle olan var mi,
Sevgiler
Bende sizinle aynı haftadayım benim bebeğim hiç durmuyor baya hareketli güçlü tekmeler yiyorum☺️ Doktorumda hareketli bir bebek olduğunu söylüyor sürekli. Ama her bebek farklı ben korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ara ara hareketleri hissediyorsanız.

Cok geçmiş olsun canım bol bol vitamin iyi olmanıza sevindim❤️Bn gebeligin ilk 3 ayında bi yatak döşek yattım ama grip gibiydi diye hiç test yaptırmadım geçen haftalardada aynı sekilde yattım demekki artık böyle atlatılıyor bu lanet 😔
Teşekkür ederim canım. Sanada geçmiş olsun 💕

Kızlar bebeğinize tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyor musunuz? Görüşüp bilgi alan varsa aydınlatabilir mi? Fiyatlar nedir?
Biz yaptıracağız eşim ve bende allianz tamamlayıcı var. Ama bebeğe direk allianz yaptıracağız özel muayeneye götürmek istiyoruz çünkü doktor olarak. Fiyat sormadık ama ilk 15 gün içinde yaptırdığımızda allianz bebeği oluyormuş doğuştan olan her türlü hastalık vs muafiyet olmadan karşılıyormuş. Sonra yaptırılırsa bu tür hastalıklara muafiyet koyuyormuş mesela. Fiyatlar ortalama 3-5k arasıdır büyük ihtimalle.

bi ara hastaneye gittim baska birisi geldi acile muayeneye adam korona karantinasındaymış şok olmustum öyle hastaneye gelip gidebiliyolarmış buna cok şaşırmıştım.insanlar rahatlıkla gezebiliyor biz ne yapsak boş
Evet artık yasak maske hiç bişiy olmadığı için.. hatta maskesiz korona korona gezenler var her yerde o yüzden çoğaldı yine

Arkadaşlar merhaba, bebek arabası seçmeye çalışıyoruz ama chicco we kabin boy puset kullanan ya da alan var mı aranızda? İçine ilk 6 ay için aparatla chicco nun kendi oto koltuğu da yerleşebiliyormuş. Hem travel sistem hem kabin boy olunca mantıklı geldi. Aracımın bagajı çok küçük başka küçük araba tavsiye eden olursa da süper olur :)
Hangi şehirdesin? Bizde de bagaj küçük. Bunu aldım.

Eklentiler

• 79E5C3D9-5D9C-4777-BEE0-06B7C7941B72.webp
    79E5C3D9-5D9C-4777-BEE0-06B7C7941B72.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 66
Bende sizinle aynı haftadayım benim bebeğim hiç durmuyor baya hareketli güçlü tekmeler yiyorum☺️ Doktorumda hareketli bir bebek olduğunu söylüyor sürekli. Ama her bebek farklı ben korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ara ara hareketleri hissediyorsanız.
Umarim endise edecek bi durum yoktur. Saglikla gelsib bebisler

Selam herkese🥺 ,

Bugün öğleden sonra, ayaktayken, üzerimde yazlık bir elbise varken , birden kan boşaldı bacaklarımın arasından , öyle böyle değil:

Crocs terlikleri bilirsiniz,çukur? İçi doldu böyle.
Panik olmamaya çalıştım , zaten oğlumun yanında oldu. Benim yerime o bağırıyordu yavrum, ama eşim hemen ambulansı aradı. O sırada koridorlar da kan oldu. Beklerken evdeki doppler ile dinledim ve nabzını aldım.

Ambulans berbat bi şey … zıplaya zıplaya geldim.

Acilden giriş yaptım. İlk kontrolün ardından Doktor kanamayı takip için yatış verdi. NST ye bağlandım. Plesanta ilgili bir sorun görmüyorum dedi.

Kanamam devam ederse serklajımı alacaklar. Sonrasında dua edip bekleyeceğim.

Sancı için fitil, ciğer geliştirici, proluton iğne ve antibiyotik yaptılar. Ne için olduğunu bilmediğim bazı ilaçlar yuttum.

Kanama sebebini anlamadılar. Saatlerdir NST’ deyim. Bebeğin kalp atışlarını takipteyiz.

Pozitif konuşuyorlar… Tatlı doktor ve hemşirelere denk geldim neyseki 🙏🏻

Aslında hiç stres altında değildim, evde kendimi yormuyordum. Ama oluverdi🥺

Ablam geldi saçma sapan konuşup canımı sıktı, neyse ki geri kalan herkes iyi dileklerde bulunuyor.

Bana bir kez daha pozitif enerjinizi yollayın lütfen 💙 🙏🏻 Tutunsun biraz daha. Vaktinde gelsin bütün bebekler inşallah.

Back
X