• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Evet hiç bişey yapamıyorum bazen saatler suruyo bu durum, yatağa koy, uyansın, yeniden memede uyusun derken zaten acıkmış olup başa sardiğim oluyo.. aşırı beslenme durumundan dolayı da kusma , hıçkırık vs. hamile kaldığım kiloya az kaldı. Terleyerek ve emzirerek kilo verdim resmen. Allah yardımcımiz olsun, inşallah geçici bı süreçtir
Imsallah canim allah yardimcin olsun yaninda kimse yoksa tabaga meyvelerk ve şu sut yapan arastirmaliklar var bas ucuna onlardan koy ben oyle yapiyorum yoksa acliktan bnde halsizlesiyorum ama atistirdikca en azindan enerji geliyo

Doğrudur allah analı babalı büyütsün yavrunuzu☺️ İlk çocuğumuz mama hastanede başladılar sezeryandan sütüm gelmedi. Mamayı şu an çocuk doktorumuzun önerdiği dozda veriyoruz. Henüz aktif emmiyor malesef. Bazen emiyor bazen reddedip ağlıyor
Sagol canim sizinde allah anali babali buyutsun insallah
Bizimde ilk cocugumuz kuvezde yatti cikti. Benimde sutum gelmemisti sut sagma makinasi ile.geldi. ama kuvezden xiktikten snra 2.5 gunde 20 gr aldigi icin mamaya baslayabiliriz drdi. Sinirlerim nozuldu. Emmesi iyi gbi mamaya baslarsak beni reddedecek diye korkuyorum. Mamayi nasil veriyorsun enjektorlemi biberonlami. Kuvezden ckkarken 2 saate bir emzir dediler hep oyle yaptik. Nerde hata yaptik anlayamadim . Yarin tekrar kontrolumuz var

Bugünde doğum gerçekleşmedi hala sancım vs. yok ben suni sancı talep ettim ama şuan için gerek olmadığını söylediler. Bugünden itibaren her gün kontrole çağırdı doktor. Bir de suyumun fazla olduğunu söyledi acaba bu bir problem mi? Stresten midir nedendir bilmiyorum ama gün boyunca başım ağrıyor 😔
Selam, benimde suyum fazlaydı bu yüzden 36. Hafta sezeryan ile erken doğum yaptım. Kaçıncı haftadasınız ki
Doktorum bana suyun fazla olması bebeğin kanala girmesini zorlaştırdığını söylemişti.normal doğum çok istememe rağmen hiç yüz vermedi. Dediği gibi oldu suyum birden geldi.seseryana alındım
sizin durumunuz nasıl doktora daha iyi bilir tabi, açıklamadı mı?

Oyle bir kayinvalideyse evde niye kalabalik yapiyor annen sana misler gbi bakardi
Sen çevre kaynakli strestesinnnn allah yardimcin olsun canim insallah duzene girer, dusunme bazen ne kdr plan yapsanda hersey olacagina varir
Kayınvalidem yalnız yaşıyor. Ve bulunduğumuz yerde yaşayan tek çocuğu eşim. Kızıma bakmak için bizim yaşadığımız yere geldi aslında ama memleketi burası zaten. Haliyle sürekli yanımızda. Ben de bu durumdan hoşnut olmasam da pek bir şey de söyleyemiyorum. En azıyla hoşuma gitmeyen bir şey olduğunda direkt yüzüne söyleyebildiğim birisi diyorum artık 🤷

Maviş sonunda emdi ama bizi de mahvetti valla bi sinir var ki sütün tadına varana kadar ağladı durdu.

Aynen öyle oldu valla zar zor emzirdik bi defa çok şükür

Ya tam manayı getirdi hemşire baktı sakin dedi son bi deneyelim baktık emdi. Ve dedi ki sen stres yaparsan kesinlikle emmez sakinleş öyle dene
Ay çok sevindim. Aynen bizim minik de böyle yapmıştı. Sonra ayırabilene aşk olsun 😀

Selam, benimde suyum fazlaydı bu yüzden 36. Hafta sezeryan ile erken doğum yaptım. Kaçıncı haftadasınız ki
Doktorum bana suyun fazla olması bebeğin kanala girmesini zorlaştırdığını söylemişti.normal doğum çok istememe rağmen hiç yüz vermedi. Dediği gibi oldu suyum birden geldi.seseryana alındım
sizin durumunuz nasıl doktora daha iyi bilir tabi, açıklamadı mı?
40+3 teyim şu an. Aslında kendi doktoruma gitmiyorum doktorum haftam dolduğu için bundan sonra ki kontrolleri doğumhanede yaptırmamı söyledi o gün doğumhanede hangi doktor nöbetçiyse o yapıyor takibimi. Bugün ki doktor suyumun fazla olduğunu söyledi o an aklıma gelmedi bunun bir problem olup olmadığını sormak açıkcası problem olabilceğini de düşünmedim 🤷🏻‍♀️

Ben de işe döneceğim, dediğiniz gibi belki de dönmem onu o zaman düşünmek istiyorum. Siz de ilerisi için düşünüp kendinizi hiç strese sokmayın boşverin, bir sürü çalışan annemiz var Allah bir şekilde yardım edecek o vakit geldiğinde. Biz hayatımızın hiçbir döneminde işten bu kadar uzak kalamayacağız belki de, bebeklerimizle tadını çıkaralım bu sürecin 😇

Benim hala çıkmıyor nstde sancı ama bir anda da gelebilirmiş hiç bekli olmazmış, her doğum kendine özel gerçekten. Doğum öncesi ve sonrası süreçler de öyle.
Kesinlikle katılıyorum 😀 öğretmenim ben. İlk bebeğimde doğum öncesi ve sonrası bir yıldan fazla bir zaman çalışmadım. Haziran'da bırakmıştım. Ertesi yıl Eylül'de başladım. Bu sefer durumlar çok farklı ama. Çok erken bitiyor iznim. Tüm izin tatilde bitti. Birinci dönem kapatsam bile 4 ya da 4,5 aylık oluyor. Yine çok küçük. Belki 2 ay daha hatta sene sonuna kadar izin kullanırım diyorum. Maddi boyutu da var tabiki. İnşallah Rabbim yardım edecek. Çalışan anne olmak ekstra zor malesef

Rezene çayıyla ilgili iyi değil diye yorumlar okudum bende kullanıyordum gaz yapmasın diye iyide geliyordu sanki ama bıraktım şimdi 😑
Ben de duydum ama habire eski köye yeni adet ikili konuşuyorlar. Ben ilk bebeğimde bizzat denediğim için söyledim. Rezene sütümü gerçekten artırdı. Gaza da iyi geliyor. Özellikle az miktarda anasonlu rezene çayı. Biz hiç gaz damlası kullanmadık mesela. Yine aldım stok yaptım rezene çaylarını. Anne çayım da var. Hurma ve üzüm aldım. Dolaba bal kabağı attım. Solgarin tabletini de tavsiye ediyorlar onu da almak istiyorum. Bakalım bol sıvı, azar azar hepsini yapacağım inşallah

40+3 teyim şu an. Aslında kendi doktoruma gitmiyorum doktorum haftam dolduğu için bundan sonra ki kontrolleri doğumhanede yaptırmamı söyledi o gün doğumhanede hangi doktor nöbetçiyse o yapıyor takibimi. Bugün ki doktor suyumun fazla olduğunu söyledi o an aklıma gelmedi bunun bir problem olup olmadığını sormak açıkcası problem olabilceğini de düşünmedim 🤷🏻‍♀️
Çok fazla olsaydı herhalde diğer arkadaş gibi patlar su gelirdi. Zaten büyük ihtimalle suni sancı verip doğurtacaklar. Su gelince bebek doğum anında dahi kanala girebiliyor.

Bizimde ilk cocugumuz kuvezde yatti cikti. Benimde sutum gelmemisti sut sagma makinasi ile.geldi. ama kuvezden xiktikten snra 2.5 gunde 20 gr aldigi icin mamaya baslayabiliriz drdi. Sinirlerim nozuldu. Emmesi iyi gbi mamaya baslarsak beni reddedecek diye korkuyorum. Mamayi nasil veriyorsun enjektorlemi biberonlami. Kuvezden ckkarken 2 saate bir emzir dediler hep oyle yaptik. Nerde hata yaptik anlayamadim . Yarin tekrar kontrolumuz var
Amin canım. Bende sağıyorum süt artsın diye. Bizimde zayıfladı 3146gr doğdu 2890a kadar düştü sarılıktan yatma riskimiz vardı çok şükür toparladı tabi mamayla. Ctesi 3045 gr geldi yavrum. Başta enjektörle veriyorduk miktarı azken ama artınca kaşık biberona geçtik. Doktorumuz kesinlikle biberon yasak dedi. Mamanın tadına alışıyorlar tabii ama mecbur kalınca ne yapacağız işte hastalanmasın diye

Kızlar size bi sorum olucak. Bebeğimizin doğduğu günü 1. Gün diye mi hesaplıyoruz yoksa bi gün sonra mı 1. Gün oluyo?
25 ağustos sabah saat 9 buçuk doğumlu bebeğim kaçıncı günü oluyor yani bilen yazablir mi?
25 ağustos 1. Gün mü oluyor direk yoksa 26 ağustos mu?

Kızlar size bi sorum olucak. Bebeğimizin doğduğu günü 1. Gün diye mi hesaplıyoruz yoksa bi gün sonra mı 1. Gün oluyo?
25 ağustos sabah saat 9 buçuk doğumlu bebeğim kaçıncı günü oluyor yani bilen yazablir mi?
25 ağustos 1. Gün mü oluyor direk yoksa 26 ağustos mu?
Canım ne için soruyorsun?

Beni sağlık ocağından aradıklarında 5. Günü topuk kanı alımına geleceksiniz, doğduğu günden sonraki günü 1. Gün sayacaksınız demişlerdi.

Kızlar magnezyumu bıraktım malum kasılmalara engel olmasın diye ama popom bacaklarım acayip ağrımaya başladı🤷🏻‍♀️

Ben de duydum ama habire eski köye yeni adet ikili konuşuyorlar. Ben ilk bebeğimde bizzat denediğim için söyledim. Rezene sütümü gerçekten artırdı. Gaza da iyi geliyor. Özellikle az miktarda anasonlu rezene çayı. Biz hiç gaz damlası kullanmadık mesela. Yine aldım stok yaptım rezene çaylarını. Anne çayım da var. Hurma ve üzüm aldım. Dolaba bal kabağı attım. Solgarin tabletini de tavsiye ediyorlar onu da almak istiyorum. Bakalım bol sıvı, azar azar hepsini yapacağım inşallah
Solgar kesinlikle sütü arttırıyor bende kullanmıştım ve etkili idi. Aynen rezene zarari var derselerde benim de çocuklarda gaz sorunu çok az yaşamıştık bir de ben gaz ilacimdan çok memnundum

Rezene çayıyla ilgili iyi değil diye yorumlar okudum bende kullanıyordum gaz yapmasın diye iyide geliyordu sanki ama bıraktım şimdi 😑
Sonra onunla ilgili açıklama yaptılar ama çok miktarda tüketmek sıkıntılı. Tüm bitki çaylarında var o risk. Biz zaten o kadar tüketemeyiz. Hatta anne çayını aktara yaptırın onlar miktarını ayarlar
Hata filan yapmamışındır canım öyle düşünme küvezde yattı sütüm sonradan geldi diyosun zamanla artar sen emzirmeye ve beslenmene dikkat et sadece
Kızlar magnezyumu bıraktım malum kasılmalara engel olmasın diye ama popom bacaklarım acayip ağrımaya başladı🤷🏻‍♀️
Evet yaa benim de bacaklar yine kasılmaya başladı ama bitiyo zaten bee az kaldı. Dayaaan

Sonra onunla ilgili açıklama yaptılar ama çok miktarda tüketmek sıkıntılı. Tüm bitki çaylarında var o risk. Biz zaten o kadar tüketemeyiz. Hatta anne çayını aktara yaptırın onlar miktarını ayarlar

Hata filan yapmamışındır canım öyle düşünme küvezde yattı sütüm sonradan geldi diyosun zamanla artar sen emzirmeye ve beslenmene dikkat et sadece

Evet yaa benim de bacaklar yine kasılmaya başladı ama bitiyo zaten bee az kaldı. Dayaaan
yineyeniyeniden2 yineyeniyeniden2 valla soda da içiyorum ama🤚

Aynen az kaldı az arka fonda Yıldız tilbe dayan yüreğim dayan 😂

Solgar kesinlikle sütü arttırıyor bende kullanmıştım ve etkili idi. Aynen rezene zarari var derselerde benim de çocuklarda gaz sorunu çok az yaşamıştık bir de ben gaz ilacimdan çok memnundum
Bunu duydum hemeeeen Solgar alıyorum. Zaten güvendiğim bir marka. Başka yaptığın etkili bir şey varsa ekle canım faydalanalım. Süt konusu önemli

Back
X