• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
maviss_34 maviss_34 Ocak ayında sayende hamile olabileceğimi düşünüp test yapmıştım dünyalar benim olmuştu. Sonra burada bir sürü insanla tanışıp dertlerimizi, üzüntülerimizi, heyecanlarımızı paylaştık 🌸 Şimdi doğuma giriyorsun.. ❤️
İyi ki kurmuşsun bu grubu çok teşekkür ederim sana 🥰 duygulandım 🥰
Güzel haberlerle dön bize 🙏🏻❤️

Kızlar ben günde 2 kez 1 ölçek mama veriyorum onun dışında sütüm geliyor gümüş kapak var hatta onu kaldırıyorum akıyor süt dolmuş oluyor. Ama emzirince bizimki hep memede kalmak istiyor hatta 1 ölçek mama verdim ona rağmen zor uyudu hem önünden hem arkasından emzirdim. Surekli memede mi kalacak 5 günlük suan bebis siz nasıl yapıyorsunuz ne yapmam gerek

Benim izin bitiminde bebiş 3 aylık olacak.uzman öğretmenlik süreci olduğu için ücretsiz izin nasıl olur bilmiyorum.tabi bı de ekonomik şartları da zorlar ücretsiz izin.okulda tek branşım 27 saat dersim var.ucretli öğretmen görevlendirilmiş yerime.kafam çok karışık Kasım ayına girince artık bı karar vereceğiz
Sen geçen hafta tam seminerde doğurdun değil mi? Erken mi doğurdun? 8 hafta var çünkü doğum sonrasında 3 aylık olmuyor bebiş. Benim de 8 hafta artı gittiğim bir hafta seminer ile 9 haftam var doğum sonrası. Bebek çok küçük oluyor. Doğum tarihi 29 Eylül görünüyor benimkinin. 39 da dogursam bile en fazla 2.5 aylık oluyor iznim bittiğinde. Birinci dönem gitmesem bile ikinci dönem başı 4 ay 1 haftalık oluyor. 39 da doğsa 4,5 aylık olmuş oluyor. Yine de çok küçük diye düşünüyorum. 12 saat dersi kabul ederlerse 3 gün öğlene kadar giderim. Maaşımı alırım sadece. Kabul etmezlerse tekrar izne ayrılırım, yapacak bir şey yok çünkü o kadar küçük bebekle 22 saat derse girmem çok zor. Tam meme reddi dönemi. 1 gün tam 4 gün yarım gitsem mesela 22 saate, o bebek beni tam günde bekler mi? Asla beklemez 4 aylık bebek. Uzmanlık sınavı benim iznimin içine denk geliyor. Sorun olacağını sanmıyorum. İzinliyken gidip sınava girip gelicem diye düşünüyorum. Tüm sürece uydum çünkü.

Kızlar ben günde 2 kez 1 ölçek mama veriyorum onun dışında sütüm geliyor gümüş kapak var hatta onu kaldırıyorum akıyor süt dolmuş oluyor. Ama emzirince bizimki hep memede kalmak istiyor hatta 1 ölçek mama verdim ona rağmen zor uyudu hem önünden hem arkasından emzirdim. Surekli memede mi kalacak 5 günlük suan bebis siz nasıl yapıyorsunuz ne yapmam gerek
Belki kendini güvende hissetmek istediği için memede kalıyordur her istediğinde meme verirsen sütün de çoğalır güven duygusu da pekişir meme ucundaki bezeler anne karnındaki amniyotik sıvıyla aynı kokuya sahipmiş bebek memeye gelince annesi olduğunu anlıyormuş

Kuzum Crknkz Crknkz den güzel haberleri aldık sen ne durumdasn doğum gerçekleşti mi ses ver bize
Kızlar bnm doğumda 14 saat suni sancı sonrası 00;05 Doğdu zorla aclmm var ama inmiyordu göbeğimden basarak Doğdu mahvoldum ıkınamadım acıkcası ondan 3850 gr 😊♥️ Doğar doğmaz solunm sıkıntısu çekti küvezde sabah haber vercklr bi de bastrmktn doğdugunda omzu mordoğmuş röntgen bakçaklr bn daha kucağıma alıp sevemedm dokunamadım iyi değilimcok tuhaf duygu lütfen bize dua edin iyileşir 😊🤲🏻🤲🏻😔😔😔

Kızlar bnm doğumda 14 saat suni sancı sonrası 00;05 Doğdu zorla aclmm var ama inmiyordu göbeğimden basarak Doğdu mahvoldum ıkınamadım acıkcası ondan 3850 gr 😊♥️ Doğar doğmaz solunm sıkıntısu çekti küvezde sabah haber vercklr bi de bastrmktn doğdugunda omzu mordoğmuş röntgen bakçaklr bn daha kucağıma alıp sevemedm dokunamadım iyi değilimcok tuhaf duygu lütfen bize dua edin iyileşir 😊🤲🏻🤲🏻😔😔😔
Maşallah canım gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün. Yarın çıkar inşallah küvezden kavuşursunuz sende dinlen güzelce

Alıntıyamadım kusura bakmayın memeci bir bebegim olduu en kısa zamanda hikayemi yazacagım alıntılayacagım..biraz agrılarım var birde kızım sürekli beni istiyor... doguran arkadaşlarım tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütsün 🤗sıraki arkadaslarım agrısız sızısız dogumlarınız olur inşallah 🤲🏼

Ben anneni oldukça haklı buldum malesef. Sen de anne olacaksın. Anlarsın onu zamanla. Ben doğum yapınca bebek odaya gitti babasına. Bebeğin eşi çıkmadı ve kesim vardı dikiş yapıldı filan. Canım annem kapıda bekledi dualar etti. Emzirmeme en çok destek olan da annemdir. Yine o gece " sen biraz uyu ben bebeği kontrol edicem, sen dinlenince seni uyandırırım bebeği emzirirsin" deyişini yıllar geçse de unutmuyorum. Uyku işini bir şekilde halledersiniz. İnan eşim nerde nasıl uyudu şuan hatırlayamadım 😀 bulmuştur kendine yatacak bir yer 😀 peşin peşin ne olacağını bilmeden annene gidersin demen hoş olmamış bence. Ömründe kaç kez bebek doğuruyorsun ki? Haliyle yanında olmak istiyor. Ayrıca her doğumda zorluklar vardır. Yanında olmak istemesi kadar daha doğal bir şey göremiyorum...
Hassasiyetini anlıyorum fakat çocuk sahibi olurken anneme güvenerek olmadım. Ekstra bir durum olmadığı sürece anneminde eşiminde zor durumda kalmasını istemedim. Ki nitekim şuan bebeğim kucağımdayken yazıyorum. Dün sabah 5 buçukta doğuma aldılar beni. Akşama kadar annemde eşimin aileside mahvoldu, odada otrcak yer bile kısıtlı. 60 li yaşlarda insanlar hepsi. inat edip kalmak istiyorlar sonra en ufak şeyde belleri vs tutuluyor yada hasta oluyorlar vicdan azabını da biz çekiyoruz. Dediğim gibi yaptık çünkü çok yorgundu. Ve eşimle gayette idare edebildik. Hatta bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Zaten akşama kadr birçok şeyde öğrettiler. Ayrıca ! Bende zaten doğum anında yanmda olma demedim, yazdığımı düzgün okursan duyar kasmadan önce sevinirim. Kusura bakma hem eşime hem anneme işkence etmedim diye anneligimden yuruyemezsin. Eşimin nerede uyuduğunu bile hatırlamıyorum demen çoğu şeyi özetliyor aslında canım. Anneme sen akşam eve git, ihtiyaç duyarsak ona göre kalırsın dedim diye ne anneliğim nede evlatligimin sorunlu olduğunu düşünmüyorum.

Onlara da hak veriyorum aslında. Bizlerin yanında olmak istiyorlar, bizse bu süreci daha çok eşimizle geçirmekten yanayız, en azından ben öyleyim ama burada tecrübeli arkadaşlar anne faktörünün çok önemli olduğunu söylüyorlar. Yaşayıp göreceğiz bakalım🤗

Ben de çok kafaya takarım, hele ki anneme yanlış bir şey söylersem çok üzülürüm o yüzden mümkün mertebe gönüllemeye çalışıyorum işte. İlk gebeliklerimiz böyle tecrübesiz hisler de çok normal bence🙏
Zaten yanımızdalardi. Sabah 4 ten akşamüstü kadar hastanede yanimizdalardi. Doğum sabah 5 bucktaydi. 60 li yaşlarda insanlar haliyle yoruluyorlar. Benim kızdığım herkesin istediğini yapmaya çalışıp, asıl konunun biz olduğunu unutmasiydi. Neyse ki sorunsuz atlattık süreci 🥰 Akşamüstü dediğim gibi de oldu, onlar gittiler.
o saate kadr birçok şeyi kavradık, kendisi kalmama gerek yok sanırım demeye başladı. Gider gitmezde yemek yiyip uyumuş, gece bı ara uyanp bizi merk edip yazıp tekrar uyudu. Eşimle gayet iyiidare edebildik, güzel bir deneyim ve anı kaldı bizede. Zaten doğumu yaptığım hastanede hemşire ve ebelerde çok ilgili.annelerimzn susturamadigi zamanlarda bile onlar çağrıldı.
Bende aynıyım ya. Haklı olduğumu düşündüm konularda bile üzülüyorm sonradan

Back
X