Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Ben Temmuz ayında iki aşının arasında Covid geçirdim.

Çok şükür, çok vurmadı bizi. Evde atlattık.

Çok yakın bir arkadaşıma benden bulaştı ve kıza hastanede Kortizon Tedavisi uygulandı.
O da benim gibi 2 aşı arasında Covid oldu ve biraz zor geçirdi. Daha önce de Covid geçirmişti.

Yani sanki ikinci kere hastalığı geçirenler ilkine göre daha ağır geçiriyorlar gibi geliyo bana.

.

3. Doz bize sıra geldi mi bende aşı süreciniz tamamlanmıştır diyor. Kaç ay olması lazım arada canım?

Evet bu doğru. İkinci kez geçirenler daha ağır geçiriyor. Tırstım şimdi ben de bi. Daha dikkatli olmam lazım açık ofis bizim dört kişi aynı odadayız.
Bir de bazı insanlarım vurdumduymaz hareketlerine gıcık oluyorum. Koronanın gerçek olmadığını falan düşünenler vardı. İnsan yakınına gelince öyle diyemiyor tabii.
Bizim bir komşu vefat etti koronadan kırk yaşında, onun ölümünden sonra hmmm galiba bu hastalık gerçek demeye başladılar

Ben olcam olcam, kafası karışık arkadaşlar için dedim onu. Bilim kuruluna güvendiğim için değil olmama durumunda yaşanabilecek pişmanlık ve Allah korusun ölümler var.
Sadece hani 3. Dozu ne zaman olmam konusunda doktor ne diyecek onu bilmiyorum.

Benimde aynı şekilde oldu cumartesi gittiğimde sordum olabilirsin dedi doktorum tetanoz aşısıyla 1 ay olsun arasında ona göre ayarla dedi 3 aydan sonra öneriyor doktorlar aşıyı

Randevu açılıyor mu peki? Ben de 15 Ağustos’ta oldum 2.yi şimdi baktım aşı süreciniz tamamlandı diyor

karaca3443 nın dediği gibi, 6 ay dolunca sistemde açılıyor canım.

2 Sinovac 1 BioNTech olanlar 4.yü de olabiliyorlar.
Sadece yurt dışına çıkmak istiyorum, aşı talebinde bulunacağım diye bir seçenek var, onu işaretlemeleri gerekiyor.

Yurt dışına çıkmaya falan gerek yok yani.

.

Birde bişi sorcam şimdi 13+4 teyim ama bazı yerlerde 14 haftlalık gösteriyor bazı yerlerde 13 ben anlamayamadım burdada 14 görünüyorum hangisi dogru
13 ü tamamladın 14. levelin içindesin

Yok yok fiyatı 369 du zaten en ucuz e bebekte. Bence gayet iyiye gelecek fiyatı
Kızlar aşı olmayı düşünüyor musunuz?
Ve ya ne zaman olacaksınız?
Doktorunuz ne önerdi?
Ben hiç olmadım düşünmüyorum da. Bi parol bile içerken o kadar düşünüyoruz da aşı ııı-ıııh
Dogum icin belki aşıların tam olmasini isteyebilirler belki.
Hiç sanmıyorum o zaman dayatmaya girer. O kadarını yapmazlar

Kızlar aşı olmayı düşünüyor musunuz?
Ve ya ne zaman olacaksınız?
Doktorunuz ne önerdi?
2. Doz biontech temmuzda oldum ben, ocak sonu gelecek 3. Dozum ve olacağım. İlk 3 ayı atlatmış olduğum için bekletmeyi düşünmüyorum çünkü çalışıyorum ve sürekli insanların arasındayım, aşıdan daha tehlikeli korunmasız olmam diye düşünüyorum

Valla bu hafta gün olayını bende çözemedim bir türlü son adetime göre satınca 16. Haftada

Süper yaa, çok sevindim canım.

Kardeşim de almayı düşünüyordu, hemen söyledim ona da.
Ayırtmışlar.

Hava nemlendirici almayı düşünen e bebek mağazasını arayıp deerma f301’i ayırtsın hemen.

İki gün önce internetten 399’a aldım diye sevinirken şimdi 299 liraya geliyo, şaka gibi.

.

Hemen kendi tekniğimi anlatayım canım
Gebelikten önce çiğ sütü kaynatıp yaprdım ama toxo negatif olduğum için artık bimden altın süt alıyorum. Ben 2 litreden yapıp taze taze tüketmeyi tercih ediyorum, sütü artırabilirsin.
Sütü çelik tencerede 52 dereceye kadar ısıtıyorum, eklediğim ısı ölçerden var onunla kontrol ediyorum. Küçük cam kavanozları kaynar sudan geçirip sterilize ediyorum. Vivonun mayasını (bence tatlı olma sebebi kesinlikle bu maya) tencereye döküp saat yönünde nazikçe karıştırıyorum. Sonra kepçeyle kavanozlara bölüştürüyorum üstünde 2 parmak boşluk kalacak şekilde. Temiz bir bir havluyu fırın tepsisine koyup üstüne kavanozları dizip kalan havluyla da üstünü örtüyorum. Kış ayı ise fırını önceden çok hafif ısıtıyorum, yazsa ısıtmadan fırına atıyorum. 5-6 saat bekliyorlar, geceden yaptığım için 7-8 saat beklediği de oluyor. Sabah fırından çıkarıp ağızları açık şekilde buzdolabına koyuyorum. Akşam eve gelince de kavanozların kapaklarını kaptıyorum.

Valla sizler sayesinde haberim oldu katalog paylaşan arkadaş kimdi bilmiyorum ama teşekkür ederim

Acaba sen de ebebekten alsan da Trendyolu geri mi göndersen

Bebişler için tasarruf devri

Valla sizler sayesinde haberim oldu katalog paylaşan arkadaş kimdi bilmiyorum ama teşekkür ederim

Acaba sen de ebebekten alsan da Trendyolu geri mi göndersen

Bebişler için tasarruf devri

Çamlıca’yı aradım 3 tane varmış ellerinde.

Bi yokladım eşimi, çıktı mı kargoya iade mi etsek falan diye.

Hiç oralı olmadı.

Uğraşamam aldık bi kere, bugün yarın zaten gelir dedi.

.

K kdv ben de nacizane anlatayım

Eskişehir’de halk süt alıyoruz biz o kaynatılmış oluyor. Eskiden sütçüden çiğ alırdım ama zararlıymış o.

Sütü tencerede yine kaynatıyorum ben. Sonra 54 55 derece gibi soğuduğunda (ısı ölçer var bizde de) bir kısmını küçük kavonozlara bir kısmını da annemin çeyizinden emaye tencerem var ona koyuyorum çok severim retro şeyleri

sütü kavonoz ve diğer tencereye de aktarırken bir miktar soğuduğu için 54 55 derece gibi pay ediyorum.

Sofra bezi mantığı ile eski usul mayalıyorum ben. Tencerenin üstüne ve kavanozların üstünü kapatacak şekilde süzgeçleri ters koyuyorum onların üstünü havlu kağıt en üstüne de sofra bezi kapatıyorum. Bu şekilde buharın yukarı çıkması daha iyi diye okumuştum.

4 saat kadar mayalanıyor. Sonra da ağız açık buzdolabında bir süre duruyor ve en son da kapatıyorum.

Tencerede bir tık daha fazla sulanıyor ama o suyla eşim ekmek yapıyor ilgisi var mutfağa son zamanlara kalan yoğurdu da süzme yoğurt yapıyorum beyaz tülbentte efsane oluyor. Kalan suyu ekmek için olan suya ayırıyoruz.

Benim yaptığım bu şekilde doğru mudur bilmiyorum yeni tekniklere de açığım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…