- 21 Ekim 2021
- 332
- 743
- 18
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #20.101
heyecanınız geçince alırız güzel haberleriniziSaat 13:00 de inşallah canım
Hemen kendi tekniğimi anlatayım canım
Gebelikten önce çiğ sütü kaynatıp yaprdım ama toxo negatif olduğum için artık bimden altın süt alıyorum. Ben 2 litreden yapıp taze taze tüketmeyi tercih ediyorum, sütü artırabilirsin.
Sütü çelik tencerede 52 dereceye kadar ısıtıyorum, eklediğim ısı ölçerden var onunla kontrol ediyorum. Küçük cam kavanozları kaynar sudan geçirip sterilize ediyorum. Vivonun mayasını (bence tatlı olma sebebi kesinlikle bu maya) tencereye döküp saat yönünde nazikçe karıştırıyorum. Sonra kepçeyle kavanozlara bölüştürüyorum üstünde 2 parmak boşluk kalacak şekilde. Temiz bir bir havluyu fırın tepsisine koyup üstüne kavanozları dizip kalan havluyla da üstünü örtüyorum. Kış ayı ise fırını önceden çok hafif ısıtıyorum, yazsa ısıtmadan fırına atıyorum. 5-6 saat bekliyorlar, geceden yaptığım için 7-8 saat beklediği de oluyor. Sabah fırından çıkarıp ağızları açık şekilde buzdolabına koyuyorum. Akşam eve gelince de kavanozların kapaklarını kaptıyorum.
Dijital Yemek Gıda Mutfak Termometre Sıcaklık Ölçer Tp-101 Fiyatları ve Özellikleri
Dijital Yemek Gıda Mutfak Termometre Sıcaklık Ölçer Tp-101 en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.m.n11.com
ayyyy ikiniz de harikasınızK kdv ben de nacizane anlatayım
Eskişehir’de halk süt alıyoruz biz o kaynatılmış oluyor. Eskiden sütçüden çiğ alırdım ama zararlıymış o.
Sütü tencerede yine kaynatıyorum ben. Sonra 54 55 derece gibi soğuduğunda (ısı ölçer var bizde de) bir kısmını küçük kavonozlara bir kısmını da annemin çeyizinden emaye tencerem var ona koyuyorumçok severim retro şeyleri
sütü kavonoz ve diğer tencereye de aktarırken bir miktar soğuduğu için 54 55 derece gibi pay ediyorum.
Sofra bezi mantığı ile eski usul mayalıyorum ben. Tencerenin üstüne ve kavanozların üstünü kapatacak şekilde süzgeçleri ters koyuyorum onların üstünü havlu kağıt en üstüne de sofra bezi kapatıyorum. Bu şekilde buharın yukarı çıkması daha iyi diye okumuştum.
4 saat kadar mayalanıyor. Sonra da ağız açık buzdolabında bir süre duruyor ve en son da kapatıyorum.
Tencerede bir tık daha fazla sulanıyor ama o suyla eşim ekmek yapıyor ilgisi var mutfağason zamanlara kalan yoğurdu da süzme yoğurt yapıyorum beyaz tülbentte efsane oluyor. Kalan suyu ekmek için olan suya ayırıyoruz.
Benim yaptığım bu şekilde doğru mudur bilmiyorum yeni tekniklere de açığım
Kuzum bende birinci dozu olduktan sonra hamile olduğumu öğrendim. Evde olduğum için çoğunlukta aşıyı geciktirmistim. Şimdi de hamileliğim dolayısıyla geciktiriyorum. Belki 7. Veya 8. Ayda ikinci dozu olurumKızlar aşı olmayı düşünüyor musunuz?
Ve ya ne zaman olacaksınız?
Doktorunuz ne önerdi?
Twitter da tam olarak ne okudun canım ben o kısmını kaçırmışım. sinovac için bir kaç bişey dediklerini hatırlıyor gibiyim ama.Tek asiliyim ilkini oldm hamile kaldm ikinciyi uc ay dolunca dedi ennson gittigmde ol dedi dr ama son saglik bakani aciklamalarindan sonra Twitterda ki hastagi okuduktan sonra olmak istemiyorm gibiama malum alanlarmiz kisitlaniyor son durumlardan kafam karisti benmde
Diğer ülkelerde kısıtlamalar daha fazlaymış aşısızlar sokağa çıkamıyouş markete gidemiyormus sanırım bence bizim ülke artık saldım çayıra mevlam kayıra. yurtdışında değilim bilmiyorum ama haberler bu şekilde.Saglik bakaninhatabyaptikalrini ve eksiklikler oldugu soyleyip af diledi halktan. Saglikta af soz konusu olamaz hata dediği şey once kanitlandi zarari yok dedigi sonrada hata olarak kabul gordugu seyler ve dna yi drgistirdigu asininda kanitlanmis ag neye inanacaz bilmiyorm. Olacaktm ama biraz bu dusunceden uzaklastim sanki ama bir cok sey engellendi malum asiisz yada tek asi icin mobbingle uygulaniyor maalesef. Ilerisi surecte ozellikle doğum icin istenirmi ikinci doz bilemiyorm dr sormak lazm istenirse istemesemde ilki gibi ikinciyide olcaz mecbur
Biontech aşısı içinde kısır ediyor diyorlardı aşıyı oldum iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendimBn olursam yasamam ama annemin dilinden cok çekerimcok şükür o kadar hassaski bunyem ufleseler hasta oluurm ama covitte safra kesemin agrisi karantina bitr bitmsz ameliyata acil alinisim disinda covitin etkisini pek yasamadm uc gün tat koku kaybi ilcsz falan atlattik esimle sukur.
Gelen ilaç getiren saglikcilar hamilelik dusunuyorsan icme sakin dediler sonra bn ora asilamam vardi gidemedm bi gun kala asilamaya covit oldm. Ama evde yine değerlendirmistik catlatma ignesi vs olmustum kist olmasn die sonra yeniden aradılar kesin icme diye zaten icmeyecektm oyle oldu benm ama bakalam dogum icin mecbur kosarsalar mecbur olurum ama suan azcik daha askida kalsn evdeyim zaten calismiyorm. Esimde dikkat ediyor Allaha emat gidiyoruz
Ya aslında bende pek güvenemiyorum aşıya ama Allah korusun yoğun bakımlık bir durum olsa orada daha fena ne ilaçlar verdikleri de belli değil. Abiminn arkadaşı yoğun bakıma girdi koronadan adam diyormuş ben bayginken ne ilaçlar dayadılar bilmiyorum. Ayrıca aradan kac ay geçti hala ciğerleri toplarmamiş.korona kaynaklı ölüyosun, aşı kaynaklı ölmüyorsun böyle bakınca olay çok netgüven konusunda hak veriyorum aşı kendi üretimimiz olsaydı muhtemelen olmazdım da dünyanın dört bir yanında herkes bu aşıyı oluyo elimizdeki en iyi ihtimal aşı şu anda, alternatifi yok, olsaydı düşünürdük
Kuzum sütun ılımasını beklemeden mi mayaliyorsunHemen kendi tekniğimi anlatayım canım
Gebelikten önce çiğ sütü kaynatıp yaprdım ama toxo negatif olduğum için artık bimden altın süt alıyorum. Ben 2 litreden yapıp taze taze tüketmeyi tercih ediyorum, sütü artırabilirsin.
Sütü çelik tencerede 52 dereceye kadar ısıtıyorum, eklediğim ısı ölçerden var onunla kontrol ediyorum. Küçük cam kavanozları kaynar sudan geçirip sterilize ediyorum. Vivonun mayasını (bence tatlı olma sebebi kesinlikle bu maya) tencereye döküp saat yönünde nazikçe karıştırıyorum. Sonra kepçeyle kavanozlara bölüştürüyorum üstünde 2 parmak boşluk kalacak şekilde. Temiz bir bir havluyu fırın tepsisine koyup üstüne kavanozları dizip kalan havluyla da üstünü örtüyorum. Kış ayı ise fırını önceden çok hafif ısıtıyorum, yazsa ısıtmadan fırına atıyorum. 5-6 saat bekliyorlar, geceden yaptığım için 7-8 saat beklediği de oluyor. Sabah fırından çıkarıp ağızları açık şekilde buzdolabına koyuyorum. Akşam eve gelince de kavanozların kapaklarını kaptıyorum.
Dijital Yemek Gıda Mutfak Termometre Sıcaklık Ölçer Tp-101 Fiyatları ve Özellikleri
Dijital Yemek Gıda Mutfak Termometre Sıcaklık Ölçer Tp-101 en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.m.n11.com
Şimdiden ellerine sağlık canım, bizle de paylaşırsın sonucuayyyy ikiniz de harikasınız
o kadar cahilim ki kapakların sonradan kapatıldığını bile bilmiyordum hahahah
haftasonu denicem ve aşamalarımı tek tek atıcam :)
ama sanırım önce derece almam lazım nasıl anlıcam yoksa 52 - 55 arasına geldiğini hahaha :)
ayyy çok teşekkür ederim
B basiliferd nasıl oldun bir şeyler yiyebiliyor musun??
Kuzum ben de madem öyle kendi tekniğimi anlatayımayyyy ikiniz de harikasınız
o kadar cahilim ki kapakların sonradan kapatıldığını bile bilmiyordum hahahah
haftasonu denicem ve aşamalarımı tek tek atıcam :)
ama sanırım önce derece almam lazım nasıl anlıcam yoksa 52 - 55 arasına geldiğini hahaha :)
ayyy çok teşekkür ederim
Çiğ sütten olmadığı için kaynatmıyorum canım, 52 dereceye ısıtıyorum, kavanozlara bölüştürüp kaldırana kadar 3-4 derece daha soğuyordur zaten. 52 derece benim ideal bulduğum sıcaklık 48e kadar yapan var. Daha soğuk olursa süt yoğurt cıvık oluyor ip gibi uzama oluyorKuzum bende birinci dozu olduktan sonra hamile olduğumu öğrendim. Evde olduğum için çoğunlukta aşıyı geciktirmistim. Şimdi de hamileliğim dolayısıyla geciktiriyorum. Belki 7. Veya 8. Ayda ikinci dozu olurum. Doktorum ne derse artık.
Twitter da tam olarak ne okudun canım ben o kısmını kaçırmışım. sinovac için bir kaç bişey dediklerini hatırlıyor gibiyim ama.
Diğer ülkelerde kısıtlamalar daha fazlaymış aşısızlar sokağa çıkamıyouş markete gidemiyormus sanırım bence bizim ülke artık saldım çayıra mevlam kayıra. yurtdışında değilim bilmiyorum ama haberler bu şekilde.
Biontech aşısı içinde kısır ediyor diyorlardı aşıyı oldum iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim
Ya aslında bende pek güvenemiyorum aşıya ama Allah korusun yoğun bakımlık bir durum olsa orada daha fena ne ilaçlar verdikleri de belli değil. Abiminn arkadaşı yoğun bakıma girdi koronadan adam diyormuş ben bayginken ne ilaçlar dayadılar bilmiyorum. Ayrıca aradan kac ay geçti hala ciğerleri toplarmamiş.
Kuzum sütun ılımasını beklemeden mi mayaliyorsun
ayyy benim elim değil Fatam anamızın eli dediğim de benim de yaptığım her şey güzel oluyor hahahŞimdiden ellerine sağlık canım, bizle de paylaşırsın sonucuderece almadan önce küçük parmağımı daldırıyordum 7ye kadar sayarken yanma hissi gelirse tamam diyordum, bizim burda “7de ısırcak” derler bir de karıştırırken “benim elim değil Fatma anamızın eli” diyorum sanki daha bi güzel tutuyor, bu kısım tamamen enerji
sen kapakları hemen mi kapatıyorsun.Kuzum ben de madem öyle kendi tekniğimi anlatayımben derecesiz yapıyorum. Tam eski usul benimki ama bazen tutuyor bazen sulu oluyor. Sütü kaynatıp ılımaya birakiyorum serçe parmağımi sütun içinde 10 sn tutabilirsem daha önceden dolaptan çıkardığım eski yogurdumu ılık sütle açıyorum daha sonrada tencereye aktarıyorum. Geceden yaptığım için üzerine havlu kapak sonrada sofra bezi ile sariyorum. Sabahta dolaba koyuyorum.
ay yok taş gibi olsun :)Çiğ sütten olmadığı için kaynatmıyorum canım, 52 dereceye ısıtıyorum, kavanozlara bölüştürüp kaldırana kadar 3-4 derece daha soğuyordur zaten. 52 derece benim ideal bulduğum sıcaklık 48e kadar yapan var. Daha soğuk olursa süt yoğurt cıvık oluyor ip gibi uzama oluyor
e nabıza düşüyor kuzu ilaçlar bildiğim kadarıylaKızlarrr muane oldum, çok şükür ikiside iyiler
Cinsiyete baktı biri erkek diğeri kıza benziyor dedierkek olan belliydi ayakları hep oynaktı
Kıza benziyor olan bebişte gayet sakindi dudakları büklüm büklüm hanım hanımcık uzanıyordu
Haftaya yine çağırdı bu kez beyinleri geriden gitmesin diye ilaç vereceğini belirtti sıkıntı yok sadece tedbir amaçlı veriyormuş. İlaç olarak demir hapı ve vitamin verdi
Hayy aksi reçeteyi kaybettim heyecandane nabıza düşer demi kızlar
Darısı sizlerin başına inşallah güzel haberlerle
Yaaaaa kuzummm nasıl sevindimmm, dudaklarını yesinlerKızlarrr muane oldum, çok şükür ikiside iyiler
Cinsiyete baktı biri erkek diğeri kıza benziyor dedierkek olan belliydi ayakları hep oynaktı
Kıza benziyor olan bebişte gayet sakindi dudakları büklüm büklüm hanım hanımcık uzanıyordu
Haftaya yine çağırdı bu kez beyinleri geriden gitmesin diye ilaç vereceğini belirtti sıkıntı yok sadece tedbir amaçlı veriyormuş. İlaç olarak demir hapı ve vitamin verdi
Kızlarrr muane oldum, çok şükür ikiside iyiler
Canım çok geçmiş olsun. Rabbim tekrar yaşatmasın gerçekten karmaşık bir dönemdeyiz. Kafambir nebze o yüzden de karışık benimde Arkadaşın babası asılıydı ama vefat etti. Siz bir de en zor zamanlarinda yakalanmışsınız gerçekten. Zaten benim bildiğim kadarıyla hastalığı atlatanlarda aşıya gerek yokmus.Kızlar eşim çok ağır geçirdi ilkini . Çok hemde mart2020.
2 ay önce grip oldu test negatif cıktı fakat gittik antikor testi yaptırdık oda 45 gibi bir rakam cıktı. Asili misiniz dedi dr. O sebeple asi da olmadi. Antikor da kişiden kişiye değişiyormuş. Ne kadar agir gecirirsen antikot seviyen o kadar yuksek.
Agirdan kastim şu, eşim 25 gun hastanede 5 gun yoğun bakımda toplam 1 ay yattı ... ağzına sigara dahi sürmemiş biri. Ek hiç bir hastalığı yok. Bu tamamen kişinin bunyesiyle alakalı sanırım. etrafimizda 2.yi cok hafif atlayanlar var bizimde.
Eşim kuyumcu ustası,kuyumcukentte avrupa yakasinda bilen vardır. yurtdışı iletişimleri çok fazla. O sebeple bende mart2020 de evde otururken belki ilk 50 ye girip covit oldum. Asi ilaç vs yoktu o zaman. Ateşim cıktı eklem ağrısı parol içtim sadece. O zamanlar en zor dönemlerdi kimse bişey bilmiyor titreyerek düşerek olucez saniyordu herkes.. sokaga çıkma yasağı vardi esim hastanede ben 1 ay evde tek başıma kimsemiz yok. Çocuklara dışarısı yasak market vs herşey zordu. Allaha razı olsun arkadaşlarım defalarca alışveriş yapıp getirdiler. Zordu yazarken bile zor.
Biz asi düşünmüyoruz. Hele aktif salgın döneminde üretilen aşılar varyant ları arttırıyor tezi de ne yazik ki ortada.
Etrafımda asi olup vefat eden oldu asisiz vefat edende oldu aşılı olup pıhtı atan da. Her ikisi de var. D vitamininizi 90 düzeyinde tutuyoruz. Yaptıran da yaptırmayan da sağlığı için bunu istiyor Rabbimden herkese sağlık diliyorum asla kimseyi yaptırmıyor diye veya yaptırıyor diye aşağılamıyor cahil görmüyorum. Çok yeni bilinmez bi içerik.ben sadece güvenmiyorum. Tabi ki kaygılarım var herkes gibi ama sagliki yasamaya çalışıyoruz tevekkül edip Rabbime bırakıyoruz gerisini. Herkes kendi için en doğru kararı alır dilerim ki.
Evet kuzum amasen kapakları hemen mi kapatıyorsun.
yoksa daha sonra mı
ay ne çok teknik varmış aghagag
Canimmm kombo yapmissin maşallah çok sevindim yaaaKızlarrr muane oldum, çok şükür ikiside iyiler
Evet canim bazilari aşıya karsi ama ben olmayi düsünüyorum. Sonucta saglik bu ihmale gelmez. Yazarim olunca insallahOlmak istemeyenler de oluyor ya o yüzden temkinli konuşuyorum aşı konusu biraz sıkıntılıben de olurdum tek dozum kalmış olsa. 3 aydan sonra oldu arkadaşlarım benim. Sor bakalım doktorun ne diyecek yazarsın buraya da
Ne iyi yapmissin ben 2. dozu olamadan hamile kaldimay ben hamile kalmadan olmuştum hazıran-agustossukur atlattım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?