- 12 Ağustos 2014
- 4.451
- 10.102
- 208
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #20.421
Bende öyleydim ama 2.ci 2 sene olmayınca mecbur hep doktor değiştirmek zorunda kaldım, artık alıştım
İlk oldu ya, oho gitmek için bahane çokOyyyy nasıl gidiyorsun oyle başka doktora ben çekinirim ya cesaret edememm
Hahaha harikaaaİlk oldu ya, oho gitmek için bahane çok
Bende öyleydim ilk gebeligimde o kadar kasiyordum ki canım yanıyordu, ama insan muayene oldukça alışıyor. Sende alışırsın kuzum kendini rahat bırakırsan.Mecbur kalınca yapacak bir şey yok kuzum.
Ben başka doktora gitmek zorunda kalmıştım iki kere.
İkisi de kadın olmasına rağmen çok zorlandım, çok kastım kendimi muayenede.
.
Hahahaha bende pek yemem bisaatlerde hep geç yerimm işin tuğafı mesela ben gündüzleri hiç sevmem uyumayıı uyumamayı gayret ediyorum yoksa başım catlıyorr
Aynen oyle canımmHamilelik tüm ayarlarımızı değiştiriyo canım.
.
Canım öğretmenim sürekli ayakta oluyorum o yüzden sanırım, bebişler sağlıklı olsun da önemli değil yine
Aynen oyle canımm
Şekerin gayet normal sadece şekerli türlerden uzak kalırsan birşeycik olmaz bana tatlı yeme dedi hic dedi bide meyve yeme dedi şekerleme eder dedi zaten tahlille gitmeden haftalar önce hep meyve yiyordum belki o yükselttii beklemiyodukki şekerim var
Hahahahaha evettt bakk olarda yememen lazımmmAaa, evet kuzum. Ondan yükselmiş olabilir.
Bana meyveyi ayran, kefir veya yoğurtla yiyebilirisin dedi.
O şekilde tüketince şekeri yükseltmiyormuş.
Yalnız bu ara biraz ipin ucunu kaçırdım sanırım.
Kurabiye, kek falan yedim.
Şu şeker ölçme aleti gelene kadar dikkat edeyim azıcık da azar işitmeyeyim doktorcuğumdan.
.
Hahahahaha evettt bakk olarda yememen lazımmmaynen yoğurt dengeliyorr çünkü zaten kefir zaten herakşam yemekte mutlaka oluyo benimm kurabiye tatlı yerine tuzlu ye ben zaten ençok tuzlu türleri severimm allahtan tansiyonum cok iyii
Amanınn dikkatt ett doktorun detaycı ama buda güzel birşey sağlığından kontrol ediyor iyi bakıyorr cananımaa
Yicemmmmmm o çoraplarıKızlar hastalıktan unutmuşum paylaşmayı.
Bugün kızıma ilk defa alışveriş yaptık oğlumlaçok birşey almadık da öyle birşeyler almak istedim bi tane yenidoğan takım şapka çorap aldık iyi hissettirdi
Sizle paylaşmak istedim
H&M gidersen şunlardan da bakYaa var ya oğlu olanlar anlıycak 182772 reyon kız kıyafeti varsa bir mağazada 3 bilemedin 4 reyon erkek kıyafeti varhasret kalmışım alışverişe hep özenirdim. Bugün gidemedim h&m e gitsem kendimi kaybedicem
çok minnoşlar yaa sağlıkla kullansınlar
Kimse yazmadıEvet, kanama ile gidip kalp atışı duyduğumuz gün.
Artık bana değilMy-little-bird e gelecek Mesajlar. Kalp atışı 5+2 onun.
.
Canım ben Demir için hap değil şase kullanıyorum bir sor istersen doktora o hiç kabızlık yapmado.Buldum suçluyu çünkü onu kullanmaya başladıktan sonra oldu
Karaca senle aynı fikirdeyim bu konudaKusura bakmayın diğer olay ile çok benzer bir hikaye. Böyle bir olay beklemiyordum. Daha sonra kendimi kandırılmış hissetmemek adına yorum yapmama hakkımı kullanıyorum
Ben yanıldıysam benim ayıbım olsun.
Kimse yazmadıhakajsjshshs
Yaa ne garip di mi daha dün ben de acaba gerçekten Hamile miyim ilerleyecek mi kaygıları yaşıyordumTemmuz anneleri hep bana yazdı, Ağustos anneleri henüz yeni öğrenmiştir hamile olduklarını.
Keseyi görsünler, yazmaya başlarlar sana.
.
Yaa ne garip di mi daha dün ben de acaba gerçekten Hamile miyim ilerleyecek mi kaygıları yaşıyordum
Çok şükür atlattık tehlikeli koşulları
Evet canım artık aralarda oturmaya dikkat ediyorum ama sanki şu 2-3 gündür daha çok hissediyorum kasığımda iğne batma hissi vajinada da sızlama oluyor 1-2sn lik. Multi vitamin kullanıyorum. İçim rahat etmedi saat 14:00e randevu buldum bi gidip geleceğim içim rahat etsin en azındanMesleğin gereği sürekli ayakta olmak zorundasın canım, yapacak bir şey yok.
En azından 10-15 dakikada bir oturup 1-2 dakika dinlenebilsen çok iyi olur.
Çünkü hamilelik ilerledikçe, sanıyorum bu ağrılarımıza yenileri eklenecek. Uygulamada öyle yazıyor.
Magnezyum takviyesi almıyorsanız doktorunuzla konuşup alabilirsiniz yazıyor.
Ağrıları azaltıyormuş.
.
ay sen harikasın.Ben bildiklerimi anlatayım hatta sütü dahanyeni kaynattım az öncealışınca zevkli oluyor. Sütü aldığın yer çok önemli aslında, birkaç yerden aldım ama ilk aldığım yerdne çok memnunum sütü kıvamlı zaten kaymağından belli oluyor. Kimi 1 parmak eksilecek şekilde kaynatıyormuş güzel tutsun diye fakat ben onu sağlıklı bulmuyorum zaten mikroplar belli bir dereceden sonra ölüyorlar çok kaynatmak içindeki vitaminler açısından önerilmiyor zaten. Aslında en sağlıklısı çabucak soğukmak ama bu ev ortamında mümkün değil, pastörizenin mantığı bu aslında yüksek derecede çabuk kaynatıp çabuk soğutuyorlar böylece besin değerleri korunuyor ama oraya gelene kadar da yağı bilmem neyi alındığını düşünerek ben pek güvenemiyorum her neyse
Birçok çeşit kapta denedim toprak da dahil en güzel emaye tencerede ve çelik tencerede tuttu yoğurdum kap seçimi önemli. Kabın yüzeyi çok derin olmamalı yani yassı bir kapta mayalama mesela çabuk soğuyor.
Sütü kaynatacağın tencerenin dibini suyla çalkalarsan dibi çok tutmuyor.
Taşmaması için üstüne tahta kaşık koyabilirsin.
Kaynadıktan sonra kapatıyorum altını termometrem var ama parmakla da hızlı hızlı 7ye kadar sayıyorum elimi ısıracak kadar ılıksa mayalıyorum mayalık yoğurt ılık olmalı çok çok eklemeye gerek yok sonra sütle onu açıyorum krema gibi oluyor tencerenin içine koyup birkaç tur karıştırıp bırakıyorum ben fırın içinde mayalıyorum 60-70 dereceye açıp 3-5 dakika kadar ısıtıyorum fırını o şekilde 6-8 saat kadar mayalamaya bırakıyorum yazın 4-6 saat olabilir, kapağını açmadan sallamadan üstünü örtmeden vs.
Eğer süt çok sıcak olursa ekşi olur yoğurt hatta sulanır üstü
Eğer çok fazla mayalanırsa da 8saat üstü ekşimeye başlıyor.
Bir de püf nokta vereyim bu çok önemlieğer oldu da yoğurdunuz tutmadı süt gibi kalmış. Tencereyi 1saat fırında 70 derecede mayalanmaya bırakıyorsunuz sonra kapağını açıp bir süre ortam ısısına dönmesini bekleyip dolaba kaldırıyorsunuz çok güzel bir şekilde tutuyor denmiş onaylanmıştır.
Biraz kimya dersi gibi oldu ama
Öyle gerçektenay sen harikasın.
her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır diye bir laf var ya şu an da anladım yemin ederim hahaha
herkes o kadar farklı yapıyor ki
çeşit çeşit :)
teşekkür ederim kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?