- 5 Mart 2021
- 6.174
- 9.018
- 148
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #24.801
Üzülme olur öyle şeyler.. her şeyin üstüne çok düşüyoruz o yüzden kafamıza takıyoruz ister istemez. Allahtan eşin dikkatli bu iyi bir şeySaat 3.30’a kadar uyuyamayınca uyandırdım eşimi.
Ya yok, 3’lü test falan değil bu, yat uyu dedi.
3’lü ve 4’lü tarama testlerinin içinde de bakılan değerlerden sadece bir tanesiymiş.
AFP diye bir şey.
Ama tabi yine NDT(nöral tüp defekti) için bakılıyormuş bu değere.
Çünkü BPD (Başın yatay çapı) değeri, BPD’ye göre gebelik haftası falan yazılıymış kağıtta.
Benim 15+0 olmasına rağmen BPD 16+1 çıkmış.
Kafa biraz büyük olduğu için riske atmak istemedi sanırım.
Anladığım kadarıyla bunun sonucu ile birlikte detaylı ultrasona gitmemi istiyormuş, hani bunda sıkıntı çıkarsa doktor ona göre inceleyecek detaylıda.
Gece gece kadının günahını aldığımla kaldım.
9’daki muayenem, ultrason ve sorularla 9.30’a kadar sürdü nerdeyse. Bir sonraki hasta 9.20’deydi. Heralde ondan dolayı, çok detaylı anlatamadı.
Ben de kadına güvendiğimden basiretim bağlandı, hiç sorgulamadım.
Allah’tan eşim çok dikkatlidir, fazla anlamadığı bir konuda bile ıncık cıncık bi dolu soru sorar.
Sormuş ve kendince ikna olmuş. İyi ki de öyle olmuş, içim rahat etti.
.
O kadar canım sıkıldı ki, anlatamam.
Hani bebeğimde bir problem mi gördü kısmı değil, beni nasıl aptal yerine koyar kısmına çok üzüldüm.
Ya hayır zaten böyle bir şey yaptırmak istemediğimi 2’li testte söylemiştim.
Ola ki istesem 4000 lirayı verir fetal DNA yaptırırdım zaten.
Niye doğruluk oranı %60-70 olan saçma sapan bir tarama testi yaptırayım ki.
.
İlk mesajı görüp sinirlendim sonra ikinciyi görüp hee aferin doktora diyip rahatladım. İnişli çıkışlı olduSaat 3.30’a kadar uyuyamayınca uyandırdım eşimi.
3’lü ve 4’lü tarama testlerinin içinde de bakılan değerlerden sadece bir tanesiymiş.
AFP diye bir şey.
Çünkü BPD (Başın yatay çapı) değeri, BPD’ye göre gebelik haftası falan yazılıymış kağıtta.
Anladığım kadarıyla bunun sonucu ile birlikte detaylı ultrasona gitmemi istiyormuş, hani bunda sıkıntı çıkarsa doktor ona göre inceleyecek detaylıda.
9’daki muayenem, ultrason ve sorularla 9.30’a kadar sürdü nerdeyse. Bir sonraki hasta 9.20’deydi. Heralde ondan dolayı, çok detaylı anlatamadı.
Allah’tan eşim çok dikkatlidir, fazla anlamadığı bir konuda bile ıncık cıncık bi dolu soru sorar.
.
Kızlar, bu yukarıda yazdığım tarama testinden dolayı sabaha kadar uyuyamadım.
Gece 2’de aklıma geldi, bi araştırayım neymiş bu test dedim. Bi baktım, internette 3’lü ve 4’lü tarama diye geçiyo.
Ahanda dedim, doktor beni katakulleye getirdi ve adına 3’lü test demeden yaptırdı diye düşündüm.
Doktora olan güvenim sarsıldı bir anda, o kadar kötü oldum ki.
Hayatta en değer verdiğim şeylerden biri güven çünkü.
Güvenmesem derdimin adı ne, kırk tane hastane var kapımın dibinde. Te burdan kalkıp Ataşehir’e gidiyorum.
.
O kadar canım sıkıldı ki, anlatamam.
Hani bebeğimde bir problem mi gördü kısmı değil, beni nasıl aptal yerine koyar kısmına çok üzüldüm.
Ya hayır zaten böyle bir şey yaptırmak istemediğimi 2’li testte söylemiştim.
Ola ki istesem 4000 lirayı verir fetal DNA yaptırırdım zaten.
Niye doğruluk oranı %60-70 olan saçma sapan bir tarama testi yaptırayım ki.
.
Bir sürü duygu değişimi yaşadım okurkenSaat 3.30’a kadar uyuyamayınca uyandırdım eşimi.
AFP diye bir şey.
.
2li tarama yaptırdığımda imza atmadım canım ben. Ama çıkan raporun üstünde kocaman başlık ikili tarama testi yazıyordu. Yani bence de izinsiz yapılabilecek bir şey değil, olmamalı da.Bir sürü duygu değişimi yaşadım okurken
Sonuç olarak 3lü ya da 4lü test yapılmadı değil mi sana doğru anladım Canan?
Ne yalan söyleyeyim ben de böyle bir şey düşünsem çok sinirlenirdim. Çünkü biz o istatistiksel muallakta kalmamak için 2li yaptırmadık zaten.
Ama bildiğim kadarıyla nasıl ki biz testi istemediğimize dair form imzaladık, testleri yaptıranlar da çıkan sonucun istatistiksel veri olduğunu kabul ettiğine dair bir kağıt imzalıyor.
Hani doğumda aksi bir durumla karşılaşılırsa, doktoru siz bize her şey normal demiştiniz ile suçlamanın önüne geçilmesi için.
Yanlış bir şey biliyorsam düzeltin kızlar.
Bir de test sonucun çıktığında, bize de haber verir misin? Belki yaptırmamız gereken bir testtir doktora sorarım ben de
Evet canım doğru. Üç ayrı yer imzalattılar bana tarama testi olduğu anlatıldı amniyosentez önerildi falan öyle bişiler yazdırıpBir sürü duygu değişimi yaşadım okurken
Sonuç olarak 3lü ya da 4lü test yapılmadı değil mi sana doğru anladım Canan?
Ne yalan söyleyeyim ben de böyle bir şey düşünsem çok sinirlenirdim. Çünkü biz o istatistiksel muallakta kalmamak için 2li yaptırmadık zaten.
Ama bildiğim kadarıyla nasıl ki biz testi istemediğimize dair form imzaladık, testleri yaptıranlar da çıkan sonucun istatistiksel veri olduğunu kabul ettiğine dair bir kağıt imzalıyor.
Hani doğumda aksi bir durumla karşılaşılırsa, doktoru siz bize her şey normal demiştiniz ile suçlamanın önüne geçilmesi için.
Yanlış bir şey biliyorsam düzeltin kızlar.
Bir de test sonucun çıktığında, bize de haber verir misin? Belki yaptırmamız gereken bir testtir doktora sorarım ben de
3 lü tarama yaptıracakmısın diye sordu doktorum istemiyorum dedim seninki neymişki her gebeye yapılıp bize yapılmayanÇok şükür, gözünüz aydın canım.
Ben ikili testi de yaptırmadım, sadece ense kalınlığı ve burun kemiği bakıldı.
Ama bugün bi tarama için kan verdim, tam olarak neydi anlamadım.
Bir risk mi gördünüz dedim doktora, hayır rutin yaptığımız bir şey dedi.
Kan alan hemşireye de sordum ayrıyeten, her gebeye yapılıyo dedi.
Ne olduğuna tam bir bakıp yazarım buraya.
.
Kızlar bişi sorcam uterin arterde çentik diye bişi duyan oldu mu
Kızlar, bu yukarıda yazdığım tarama testinden dolayı sabaha kadar uyuyamadım.
Gece 2’de aklıma geldi, bi araştırayım neymiş bu test dedim. Bi baktım, internette 3’lü ve 4’lü tarama diye geçiyo.
Ahanda dedim, doktor beni katakulleye getirdi ve adına 3’lü test demeden yaptırdı diye düşündüm.
Doktora olan güvenim sarsıldı bir anda, o kadar kötü oldum ki.
Hayatta en değer verdiğim şeylerden biri güven çünkü.
Güvenmesem derdimin adı ne, kırk tane hastane var kapımın dibinde. Te burdan kalkıp Ataşehir’e gidiyorum.
.
Sonu okumadan cevap yazdımSaat 3.30’a kadar uyuyamayınca uyandırdım eşimi.
AFP diye bir şey.
.
Kızlar ben kan sulandırıcı kullanıyorum, bu sabah eşim nar ve portakal suyu sıktı.
Çok şeker olduğu için normalde suyunu içmiyorum meyvelerin ama bu sabah canım istedi.
O kadar nar kan sulandırıcı için olumsuz etki yapmamıştır dimi. İçtim ama aklıma da takıldı
Ben de aynı şeyleri bulabildim. 20. Haftada geçmezse iğneye başlarız dedi debaktım şimdi netten burada bi kaç topikte bahsetmişler çok anlamadım ama galiba tuza dikkat etmek tansiyonu dengede tutmak gerekiyo yoksa sezeryanla birkaç hafta erken doğum olabilirmiş doğru anladıysam, pek çoğunun da aspirinle ya da da kendiliğinden düzelmiş anladığıma göre
Ben de aynı şeyleri bulabildim. 20. Haftada geçmezse iğneye başlarız dedi de
takılmadım aslında nasılsa takip edilecek ama acaba yaşayan oldu mu nasıl sonuçlandı merak ettim
Aslında portakal değil de nar için onu söyledim ben şeker oranından değil kuzum.ben de coraspin kullanıyorumarada ben de içiyorum sıkma portakal çok sık yapmadan bir şey olmaz bence zaten tatlı yemiyorum ki hiç
Ay nu mesajı şimdi okudum bak gördün mü doktor bilmeden senden para koparmak için yapmaz bence bınhassas bir dönem neticede bilerek süreci yönetmek istedi
Ama ellerinde suandada vardır ki o ürünü gonderemiyornusunuz fiyatı arttı falan deseydiniz yada bu şikayetinizi trendyola yapın o size kupon falan verirKızlar bu arada; sterilizatör yerine önlük geldi demiştim ya, satıcı sonunda elemanlar hata yapmış geri gönderin iade edelim dedi. İnanmıyorum hata yaptıklarına baya bilerek yaptılar ama tüketici hakem heyetiyle bi daha sinirlerimi germek istemediğim için gönderdim iade ettiler paramı da.
Bundan sonra, önce satıcıya sorucam elinizde gerçekten var mı diye. Dikkat edin yüksek tutarlı bir şeyler alıyorken siz de
Saoalsın tatlım inşallah rahat nefes alırım
Laf arasında eşim bile bir kere dedi. Çocuklarının sınıfında covid çıkmış. Geldikten sonra zaman ilerleyince söylüyorlar. 5-6 gündür gelmiyormuş zaten diyorlar sonra. Eşimde benim eşim hamile diye güzelce tedirginliğimizi söyledi.
2 sene önce bir tanıdık yaptı dediğini neler neler dendi. Ben haklı görmüştüm hak vermiştim. Hiç zorlamam kimseyi böyle konularda anlayış gösteririm. Normal bir zamanda değiliz.
Bakalım nasıl bir çözüm bulabilicez. Annem uzakta ona ihtiyacım var kronik rahatsızlıkları var. Korkumdan gelmesini engelliyorum bu durumlardan dolayı.. Allahım hayırlısını nasip etsin bizlere demekten başka bir şey kalmıyorçok uzattım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?