Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
İnşallah canım ister istemez moralim bozuldu. Baya bi düştü modum. Dikkat ediyorum herşeye. Ya elimde olsa sıfır temas insanlarla geçiricem bu hamileliği ama pek mümkün olmuyor. İnsanız sonuçta diğer türlü de pandemi gibi kimseyle görüşmesek psikoloji bozuluyor

Ihlamur eksik etme canım. Günde bir fincan meyve sebze ağırlıklı beslen inşallah bir sıkıntı olmaz. Bir kaşık zeytinyağı da icebilirsin tedbir amaçlı.
Ihlamurum var olmadı bu hafta öyle yapayım. Birleym yok ama insan korkuyor ya. Kimle görüşsem zAten tetikteyim.inşallah hep beraber hastalıksız geçiririz

Amin canim. Yaa insallah sali günü cok guzel haberler al hiç bir yasak kalmasın inşallah. Bundan sonrası sağlıkla keyifle geçsin. Bebekte kesede kanama alanı mi vardı peki
İnşallah yok bebeğin ayak ucuna doğru olan eşinin yan tarafında dedi doktor. Doğru cümle kurabildim sanırım. Büyüktü alan sabaha baya kapanmış demişti. O gece zaten müşade altında kaldıydım hastanede..

Çok teşekkür ederim canım. Ara ara yokluyor beni de baş ağrısı napalim bu kadarına şükür.
Rica ederim ne demek. Baş ağrısı bende de çok oluyor malesef. Stres, kapalı alanlar, açlık, klima, soğuk hava vs bunlar yol açıyor büyük olasılık.. insanın başı ağrıyınca resmen hayati fonksiyonları duruyor gibi oluyor

Seni çok iyi anlıyorum. Bende hem gripten hem de covidden dolayı çok tedirginim. Yatak istirahatı olduğu için bir şekilde kendimi korumaya çalışıyorum. Ama birkaç tanıdık hiç dikkat etmiyor. Onlarla da evlerimiz çok yakın o yüzden. Çok severim iyi niyetliler ama dışarda herkesle görüşüpte hamile birinin yanına gelmezsin. Azcık onu düşünürsün benim yüzümden bişi olur mu diye. Yakın olanada bunu söyleyemiyorsun yanlış anlaşılmalara meyil vermiş gibi oluyor. Nasıl olcak hiç bilmiyorum İnşallah bu günleri gülerek hatırlarız musmutlu hamilelik geçiririz

Son düzenleme:

Amin inş canım

Kuzum sana da çok geçmiş olsun.

Korkmakta çok haklısın. Şükür ki emin ellerdesin.

Hepimiz dua ediyoruz senin için.

Sen de bebeğin de sağlıkla evinize döneceksiniz Allah’ın izniyle.

.

Çok çok saolun canım inş amin inş sağlıkla

Aman çok şükür hemen toparlamış birdaha sağlıklı günler insallah

Kesinlikle oyle canimm aynı durumdayız. Bazı şeylere engel olamıyoruz ne yazık ki ne kadar dikkat etsek de inşallah hiç bir hastalık sıkıntı olmadan geçiririz kalan zamanı

Kuzum çok geçmiş olsun, inşallah çabucak kapanır kanama alanın.

Sen söyleyemiyorsan ve dikkat etmiyorsa çevrendekiler doktora pasla bence.

Doktorum bir süre eskisinden daha çok dikkat etmemi istiyo, tehlike bitene kadar görüşmeme izin vermiyo de.

Sonuçta sadece kendini değil, bebeğini de düşünmek durumundasın artık.

.

Kızlar, bu yukarıda yazdığım tarama testinden dolayı sabaha kadar uyuyamadım.

Gece 2’de aklıma geldi, bi araştırayım neymiş bu test dedim. Bi baktım, internette 3’lü ve 4’lü tarama diye geçiyo.

Ahanda dedim, doktor beni katakulleye getirdi ve adına 3’lü test demeden yaptırdı diye düşündüm.

Doktora olan güvenim sarsıldı bir anda, o kadar kötü oldum ki.

Hayatta en değer verdiğim şeylerden biri güven çünkü.

Güvenmesem derdimin adı ne, kırk tane hastane var kapımın dibinde. Te burdan kalkıp Ataşehir’e gidiyorum.

.

Son düzenleme:
O kadar canım sıkıldı ki, anlatamam.

Hani bebeğimde bir problem mi gördü kısmı değil, beni nasıl aptal yerine koyar kısmına çok üzüldüm.

Ya hayır zaten böyle bir şey yaptırmak istemediğimi 2’li testte söylemiştim.

Ola ki istesem 4000 lirayı verir fetal DNA yaptırırdım zaten.

Niye doğruluk oranı %60-70 olan saçma sapan bir tarama testi yaptırayım ki.
.

Son düzenleme:
Saat 3.30’a kadar uyuyamayınca uyandırdım eşimi.

Ya yok, 3’lü test falan değil bu, yat uyu dedi.

3’lü ve 4’lü tarama testlerinin içinde de bakılan değerlerden sadece bir tanesiymiş.
AFP diye bir şey.

Ama tabi yine NDT(nöral tüp defekti) için bakılıyormuş bu değere.

Çünkü BPD (Başın yatay çapı) değeri, BPD’ye göre gebelik haftası falan yazılıymış kağıtta.

Benim 15+0 olmasına rağmen BPD 16+1 çıkmış.

Kafa biraz büyük olduğu için riske atmak istemedi sanırım.

Anladığım kadarıyla bunun sonucu ile birlikte detaylı ultrasona gitmemi istiyormuş, hani bunda sıkıntı çıkarsa doktor ona göre inceleyecek detaylıda.

Gece gece kadının günahını aldığımla kaldım.

9’daki muayenem, ultrason ve sorularla 9.30’a kadar sürdü nerdeyse. Bir sonraki hasta 9.20’deydi. Heralde ondan dolayı, çok detaylı anlatamadı.

Ben de kadına güvendiğimden basiretim bağlandı, hiç sorgulamadım.

Allah’tan eşim çok dikkatlidir, fazla anlamadığı bir konuda bile ıncık cıncık bi dolu soru sorar.

Sormuş ve kendince ikna olmuş. İyi ki de öyle olmuş, içim rahat etti.

.

Canım bu kadar takma bence.herkese yapılıyor ben fetal DNA yaptırdığım için yapmadı ama zaten tarama testi bir test değil bir istatiksel veriymiş. Senin bebeğin ense kalınlığı ve burun kemiği senin yaşın gibi parametrelerde Allah korusun olabilecek hastalık yüzdesi dünya çapında.. yüzde 80 lerde sonuçlanmış. 60 da değil de. Evet söylemesi gerekiyordu ama belki doktor görüşmek bilmek be bu süreci ona göre yönetmek istedi.

Ay nu mesajı şimdi okudum bak gördün mü doktor bilmeden senden para koparmak için yapmaz bence bınhassas bir dönem neticede bilerek süreci yönetmek istedi

Saoalsın tatlım inşallah rahat nefes alırım
Laf arasında eşim bile bir kere dedi. Çocuklarının sınıfında covid çıkmış. Geldikten sonra zaman ilerleyince söylüyorlar. 5-6 gündür gelmiyormuş zaten diyorlar sonra. Eşimde benim eşim hamile diye güzelce tedirginliğimizi söyledi.
2 sene önce bir tanıdık yaptı dediğini neler neler dendi. Ben haklı görmüştüm hak vermiştim. Hiç zorlamam kimseyi böyle konularda anlayış gösteririm. Normal bir zamanda değiliz.
Bakalım nasıl bir çözüm bulabilicez. Annem uzakta ona ihtiyacım var kronik rahatsızlıkları var. Korkumdan gelmesini engelliyorum bu durumlardan dolayı.. Allahım hayırlısını nasip etsin bizlere demekten başka bir şey kalmıyor çok uzattım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…