- 10 Nisan 2014
- 1.644
- 2.253
- 333
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #57.181
2300 gram kalmış oğlum ya büyüyememiş 1 haftadırtansiyon için aynen önlem alınması iyi oldu Bi yerde
Canım ben çok araştırdım doktorlarla da konuştum bu konuyu kendi durumumdan dolayı. Öğrendiklerimi yazayım ona göre değerlendirirsin.İnşallah inşallah canm sağlıklı olsun da kilo önemli değil benim için ama bealenemiyor öu acaba düşüncesi üzüyor beni
Bebeğin hareketlerini takip et mutlaka inşallah zamaninda sağlikla gelir miniğinBunu yazmayaydın iyiydi geceden beri karnım sert
Çiğdoş gecmiş olsunnn şimdi nasıl tansiyonunnAy ne güzel bebişler gelmeye başladı teker teker taze annelere geçmiş olsun bi an önce bebişleriyle yuvalarına mutlu mutlu dönsünler inşallah…darısı bizlerin başına artık Allah kimseyi bu yolda oyalamasın valla artık son dönemeçteyiz hayat kalitemiz düştü iyice
Canım kafanı takma ben de 2 akşam 14/10 a yükseldi tansiyonum gündüz de 13/9 oluyordu perşembe doktora gittim banada tansiyon ilacı verdi olurda tansiyonum 15/10 olursa gel acil sezeryana alacağız dedi….sabah akşam kullanıyorum tansiyon ilacımı 12/7 gibi çıkıyor düzene girdi birde tuzsuz ye diyet yap bebeğin gelişiminde yanlış ölçülmüş olabilir çünkü bi önceki hafta bana kısa boylu bebek hiç uzamamış demişti bu hafta 47cm yanlış olmuş geçen haftaki ölçüm dedi …birde üstüne benim bebiş kordon dolamış boynunaaynısı bir önceki muayene de kilo konusunda olmuştu bir sonraki hafta kilosuda fazla fazla çıkmıştı bebişin duruşundan tam ölçemiyorlar bazen içini ferah tut önlemlerini al bişeycik olmaz
Tansiyondan dolayı almıyor sanırım kilo öyle anladım kafam durdu zaten Bi sürü şey söylediler de anlamadım beynim durmuş gibi artık
Bizim doktorun masasında vardı broşür. Biz bakınca tavsiye ederim dedi. Arayıp bilgi almanız gerekiyor ücret vs dedi ama üstüne düşmedik. Senelik ücret ödeniyormuş ama kurumdan kuruma değişiyordur muhtemelenKızlar aranizda kordon kanı saklamayı düşünenleriniz var mı? Bazi doktorlar ilerleyen haftalarda kordon kanı saklamayı düşünüyor musunuz? Diye soruyormuş. Bana soran danışan olmadı henüz, sagdan soldan duyduğum kadariyla sizlere bir sorayim dedim. Fiyatlandirilmasi fln nasil yapiliyor acaba? Bi de cok gerekliligi olan bir sey mi ki ilerisi icin?
Ben hamileliğin başlarında merak edip arastirmistim. 4bucuk 5bin civarında bir ücrete saklaniyordu aralıkta sorduğumda. Her sene de 1000 1500 civarı bir kira parası alıyorlardı. Şimdi ne kadar oldu Allah bilirKızlar aranizda kordon kanı saklamayı düşünenleriniz var mı? Bazi doktorlar ilerleyen haftalarda kordon kanı saklamayı düşünüyor musunuz? Diye soruyormuş. Bana soran danışan olmadı henüz, sagdan soldan duyduğum kadariyla sizlere bir sorayim dedim. Fiyatlandirilmasi fln nasil yapiliyor acaba? Bi de cok gerekliligi olan bir sey mi ki ilerisi icin?
Kordon kanı niye saklanıyorki kızzBizim doktorun masasında vardı broşür. Biz bakınca tavsiye ederim dedi. Arayıp bilgi almanız gerekiyor ücret vs dedi ama üstüne düşmedik. Senelik ücret ödeniyormuş ama kurumdan kuruma değişiyordur muhtemelen
Aslında ben yememe çok dikkat ediyorum ama sanırım tansiyondan dolayı olmuşO zaman korkma bence
Ölçümden pozisyondan kaynaklı da olabilir belki. Canını sıkma. Kordonda falan sıkıntı olup alamasa sorun olurdu. 1 haftadan sorun olmaz Allahın izniyle sen bu ara kaşar, kuru yemiş, avokado, muz falan ye bol bol
Oncesinde hafif kasik agrilari oluyor. 2 3 cm acilmadan sonra anca nisan geliyor kimisindede gelmiyor. Bebegin suyu en son ki işlem 6 7 cm olucak acilmada oyle gelecek su hemen gelmez.. Sancilara dikkat belden kasiklara karnina vuran sancilar varsa dogum basladi demektir.Bebek büyüdüğü için oluyormuş o.
Doğumun başladığını gösteren 3 alamet
Nişan gelmesi
Suyun gelmesi
Ritmik kasılmalarmış. Bunlar olmadıkça doğumun başlamazmış.
Aslında çok güzel bir şey, lösemi dahil birçok hastalık bu kordon kanıyla tedavi edilebiliyor, hem de sadece bebek için değil, birinci dereceden akraba olan herkes kullanıyor bildiğim kadarıyla. Sadece bebek değil yani.Kordon kanı niye saklanıyorki kızz
Üzülme canım benim,doğum takviminde de yazıyor bebeğin kilo alımı yavaşladı diye,anormal bir durumda değil öyle yazdığına göre. Sen bol bol kilo aldıracak şeyler ye,stres yapma kilo alır inşallah daha çok zamanın var. Benim gorumcemin de tansiyon sıkıntısı vardı,bebeği gününde 2,800 doğdu gayet sagliklıydı. Sende gününü doldurursan bu kilolarda olur inşallah merak etmeMoralim dip oldu canm ikinci nst de sıkıntı çıkmadı eve gideceğim inşallah kilo alır 34. Haftada kalmış maalesef gelişmemiş yavrum
Prima nın 1 numarası da sleepynin 1 numarası da büyük geliyor cnmHangi marka senin peki markadan markaya değişiyor bence :)
Ah ah neler deniyorum nasıl uğraşıyorum bir görsen şaşırırsınSen genede doktorun dediginle gitt sürekli uyandırr onu
Amin cnm sağolBak kendin diyorsun sütün yeni gelmiş. Sık sık emzirmeye çalış, moralini bozma. Mama takviyesi de yap toparlanana kadar. Doktorun önerdiği doza dikkat et mama için fazla yada eksik verme. Ancak ilk hedefin kendi sütün olsun. Sütü etkileyen en önemli şey senin moralin. Hiç moralini bozmadan, sayılara takılmadan bebeğine konuşarak, dua ederek emzir inşallah. Allah kolaylaştırsın :)
Bunların hepsini deniyorum ben
Bizde sokuyoruz ama onu bile takmıyorSleepy bio natural sanırım çok sorunlu. Ben natural olandan almıştım bakalım belki iyi çıkar bizde
Ama doğduğu kilo da kaldı mı düşüyor ki o kilodan ona göre niye kıyaslamış emin ol alır sen mamaya ağırlık ver düzenli ver sarılık için. Yeğenimde uyanmazdı zorla ağzına sokardık biberonu
Valla sancı var sanki bilmiyorum
Benimkide 2 hafta geriden geliyordu cnmMoralim dip oldu canm ikinci nst de sıkıntı çıkmadı eve gideceğim inşallah kilo alır 34. Haftada kalmış maalesef gelişmemiş yavrum
Tenine altın değsin canım. Zibininin iç kısmına gelecek şekilde tak altını,sarılığa iyi geliyorPrima nın 1 numarası da sleepynin 1 numarası da büyük geliyor cnm
Ah ah neler deniyorum nasıl uğraşıyorum bir görsen şaşırırsın
Amin cnm sağol
Bunların hepsini deniyorum ben
Hatta doktor tavsiyesiyle biraz şiddeti artırarak deniyoruz
Diyorum ya 4 günlük bebeğe 4 aylık muamelesi yapmak zoruma gidiyor artık
Bizde sokuyoruz ama onu bile takmıyor
Biberondan ağZına akan birikiyor uykudan yutmuyor düşün artık halimizi
Benimkide 2 hafta geriden geliyordu cnm
Sonra araştırdım meğersem genetikmşl
Anne babanın doğum kilosu bebeği etkilermiş
Çok nadir olarak bunun dışına çıkarlarmış
Doktora sordum doğru mu diye doğruymuş
En baştan söyleseydi
Bende senin gibi strese girmezdim.
Sende çok sıkma canını
Sezeryan olanlar aldirabiliyor sadece benim normal olmasa başvuracaktım. Doğum ebesi lösemi olan uyumluysa her cocuk kullanabiliyor dedi.Aslında çok güzel bir şey, lösemi dahil birçok hastalık bu kordon kanıyla tedavi edilebiliyor, hem de sadece bebek için değil, birinci dereceden akraba olan herkes kullanıyor bildiğim kadarıyla. Sadece bebek değil yani.
Allahim kimseyi kullanmak zorunda bırakmasın tabii ama yine de böyle bir seçenek olması güzel, param olsa hiç düşünmezdim bile hemen yaptirirdim
Çok şükür iyi cnm ilaçları alınca beslenmeyede dikkat edince dün akşamdan beri normal of bişey bitiyo öteki başlıyo şimdide kordon dolanmasına kafayı taktım allahtan Dr doplerle baktı beslenmesiyle ilgili bi sıkıntı yok hayırlısıyla 38 i bi görsekÇiğdoş gecmiş olsunnn şimdi nasıl tansiyonunn
Kız sürekli yiyorum aslında ceviz fındık falan ne bileyim inşallah başka herhangi bir sorun yoktur doktor kötü konuşmadı aslında ama üzüldüm yaAvokado all kuzu o kilo aldırıyor bebeğii badem ceviz ye
Aynen canm çok çok dikkat etmem lazım zaten yiyordum aslında ama benim tuzdan da uzak durmam gerekiyor peynir nasıl yiyeceğim bilmiyorum doktor tuzu tamamen hayatından çıkaracaksın dediHic canini sklma kuzum bol. Meyve kuru yemiş muz yoğurt avakado peynir ye. Bn bu ara meyveye düştüm yoğurt ozellikle ev yapımı maşallah aldigm kilonun tamammini bebek almis bu hafta seninde alir uzme kendini strese sokma kendini ve bebeği
Sen hangi ilacı kullanıyorsun canm bana adalat yazdı kardiyoloji, ama benim tansiyonum biraz oynak olduğu için her zaman yüksek olmuyor kadın doğum dedi 14 9 olursa ilacı kullan 15 9 olursa acile gel dediAy ne güzel bebişler gelmeye başladı teker teker taze annelere geçmiş olsun bi an önce bebişleriyle yuvalarına mutlu mutlu dönsünler inşallah…darısı bizlerin başına artık Allah kimseyi bu yolda oyalamasın valla artık son dönemeçteyiz hayat kalitemiz düştü iyice
Canım kafanı takma ben de 2 akşam 14/10 a yükseldi tansiyonum gündüz de 13/9 oluyordu perşembe doktora gittim banada tansiyon ilacı verdi olurda tansiyonum 15/10 olursa gel acil sezeryana alacağız dedi….sabah akşam kullanıyorum tansiyon ilacımı 12/7 gibi çıkıyor düzene girdi birde tuzsuz ye diyet yap bebeğin gelişiminde yanlış ölçülmüş olabilir çünkü bi önceki hafta bana kısa boylu bebek hiç uzamamış demişti bu hafta 47cm yanlış olmuş geçen haftaki ölçüm dedi …birde üstüne benim bebiş kordon dolamış boynunaaynısı bir önceki muayene de kilo konusunda olmuştu bir sonraki hafta kilosuda fazla fazla çıkmıştı bebişin duruşundan tam ölçemiyorlar bazen içini ferah tut önlemlerini al bişeycik olmaz
Doktor rahat konuştu ama benim içim sıkıldı Bi defa Bi yerden tansiyon çıkınca Bi yerden bebek geri kalınca kafam durdu resmen bugünCanım kiloya takılma ya sağlığı değerleri iyi mi öyleyse gerisini boşver. Ne kadar erken doğanlar sütle mamayla nasıl toparlanıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?