- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #57.201
Doktor rahat konuştu tansiyondan dolayı geri kalmış olabilir ki 5 6 günlük Bi gerilik sıkıntı değil dedi canm aslında beni rahatlatmak için çok konuştu şimdi alsam bebeği 2 3 gün küvezde kalır alırsın kucağına sıkıntı yok bebek zayıfda olabilir falan tarzı konuştu ama işte insanın kafası takılıyor bir defaCanım ben çok araştırdım doktorlarla da konuştum bu konuyu kendi durumumdan dolayı. Öğrendiklerimi yazayım ona göre değerlendirirsin.
Doktorlar kiloya en son bakıyor. Onlar için önemli olan amniyon sıvısı miktarı, nst de bebeğin kalp atışlarından çıkan grafik, bir de doppler ile kordon kan akışının tespiti. Bunlarda sorun yoksa en az 37-38 haftalara ulaşmak hedef.
Dopplerde kordon kan akımında sorun çıkarsa sorunun şiddetine göre ya birkaç gün sonra tekrar bakılıyor ya da bebek beslenemiyor diye hemen doğuma alınıyor ki bebek dışarıda beslensin. Kordon kan akımı normalse bunlar söz konusu değil.
Onun dışında 2500 doğan bebek zaten normal kiloda kabul edildiği için bu kiloya yaklaşmışsa her an kalan kiloyu alıp sınırı geçebilir.
Nst esnasında bebek uyuyorsa kalp atışında istedikleri hareketliliği yakalayamadıkları için ya ikinci nst çekilir ya da onu hiç çıkarmadan hemşire gelip eliyle bastırarak veya seni çevirerek bebeği uyandırır ve nst devam eder. Önceki nst dikkate alınmaz ikinciye göre değerlendirirler.
Bebeğin beslenmesinden endişe ederse doktor hemen doppler yapılıyor zaten kordona bakılıyor. Böyle bir şey talep etmediyse gerek görmemiştir. Gene için rahat etmezse kendin başka bir yerde de baktırabilirsin. Bebek beslenemiyor mu diye aklında kalmaz. Ama benim anladığım doktorun böyle bir endişesi yok şu an.
İnşallah canm iyi olacak inşallah bende inanıyorum artık kilo alması için elimden geleni yapacağım gerisi Allah'a kalmış Allah'a emanet bebeklerimizCanım benim kilosu normalde iyiyse zaten sıkıntı olmaz ki. 2 kilo hatta daha aşağısında doğsa bile tolere edilebiliyor bu durum. Sen sık sık kontrollerine git, doktoruna güven bu aydan sonra bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hamilelikte tansiyon çok olağan bir durum. Bebek kordonuyla alakali bir sikinti olmadigi takdir de hic sikinti olmaz insallah. Onla ilgili bir sorun olunca zaten doktorlar ultrasonda görüp ona göre kan sulandirici fln basliyorlar. Benim kuzenim 39.haftasinda 2500 kiloluk bebek dogurdu. Kimi bebek haftasina gore az kilo aliyor, o tarz bebekler icin minyon diyor hatta doktorlar. Her şey güzel olacak, sıkma canını
Prima nın 1 numarası da sleepynin 1 numarası da büyük geliyor cnm
Ah ah neler deniyorum nasıl uğraşıyorum bir görsen şaşırırsın
Amin cnm sağol
Bunların hepsini deniyorum ben
Hatta doktor tavsiyesiyle biraz şiddeti artırarak deniyoruz
Diyorum ya 4 günlük bebeğe 4 aylık muamelesi yapmak zoruma gidiyor artık
Bizde sokuyoruz ama onu bile takmıyor
Biberondan ağZına akan birikiyor uykudan yutmuyor düşün artık halimizi
Benimkide 2 hafta geriden geliyordu cnm
Sonra araştırdım meğersem genetikmşl
Anne babanın doğum kilosu bebeği etkilermiş
Çok nadir olarak bunun dışına çıkarlarmış
Doktora sordum doğru mu diye doğruymuş
En baştan söyleseydi
Bende senin gibi strese girmezdim.
Sende çok sıkma canını
Evet doktorda 2800 2900 civarında doğar muhtemelen dedi canm tabi gelişmesinde herhangi bir sıkıntı sorun çıkmazsa tekrardanÜzülme canım benim,doğum takviminde de yazıyor bebeğin kilo alımı yavaşladı diye,anormal bir durumda değil öyle yazdığına göre. Sen bol bol kilo aldıracak şeyler ye,stres yapma kilo alır inşallah daha çok zamanın var. Benim gorumcemin de tansiyon sıkıntısı vardı,bebeği gününde 2,800 doğdu gayet sagliklıydı. Sende gününü doldurursan bu kilolarda olur inşallah merak etme
Alfabet kullanıyorum cnm ben 250 mg dr üstüne basa basa söyledi hamileler için bu sıkıntı yaratacak bi hap değil hatta bazen dozu artırıyoruz yeterli gelmediği durumlarda diye ben peyniri suda bekletip tuzunu alıyorum zeytin falan yemiyorum zaten hamilelik başın beri tuza dikkat ediyordum ama hamur işi ve tatlı yiyordum onlarda etkiliyor şimdi onlarda dikkat ediyorum şimdi nasıl tansiyonun ilaçlar düşürmedi miSen hangi ilacı kullanıyorsun canm bana adalat yazdı kardiyoloji, ama benim tansiyonum biraz oynak olduğu için her zaman yüksek olmuyor kadın doğum dedi 14 9 olursa ilacı kullan 15 9 olursa acile gel dediBi de bu ilaçların yan etkileri olabiliyormuş kardiyoloji öyle söyledi o da aklıma takıldı
Bende aslında küçük bir bebekmişim 2400 doğmuşum ama babası 3600 doğmuş artık bana çekti heralde. Kilosundan ziyade ben acaba sağlıklı mı diye takıldım ama doktor baya rahatlattı bakalım inşallah bir sorun çıkmazPrima nın 1 numarası da sleepynin 1 numarası da büyük geliyor cnm
Amin cnm sağol
En baştan söyleseydi
Sende çok sıkma canını
Şuan 126 80 çıkıyor canm benimki kendi kendine oynuyor bende anlamadım sürekli yüksek kalmıyor yükseliyor 10 15 dk sonra hemen düşüyor mesela kardiyoloji de 16 8 çıktı 15 dk sonra nst de hemşire ölçtü 12 7 çıktıAlfabet kullanıyorum cnm ben 250 mg dr üstüne basa basa söyledi hamileler için bu sıkıntı yaratacak bi hap değil hatta bazen dozu artırıyoruz yeterli gelmediği durumlarda diye ben peyniri suda bekletip tuzunu alıyorum zeytin falan yemiyorum zaten hamilelik başın beri tuza dikkat ediyordum ama hamur işi ve tatlı yiyordum onlarda etkiliyor şimdi onlarda dikkat ediyorum şimdi nasıl tansiyonun ilaçlar düşürmedi mi
Doktor demediyse içini ferah tut canımm dediği gibi herhangi birşey olursa gidersinn tuzunu iyice azalttKız sürekli yiyorum aslında ceviz fındık falan ne bileyim inşallah başka herhangi bir sorun yoktur doktor kötü konuşmadı aslında ama üzüldüm yatansiyonla alakalıymış sanırım
Amin inşaallahh yaaa kordonunu yesunlerrr yaramazz bebe yavÇok şükür iyi cnm ilaçları alınca beslenmeyede dikkat edince dün akşamdan beri normal of bişey bitiyo öteki başlıyo şimdide kordon dolanmasına kafayı taktım allahtan Dr doplerle baktı beslenmesiyle ilgili bi sıkıntı yok hayırlısıyla 38 i bi görsek
Bazı hastalıklar için lösemi falanKordon kanı niye saklanıyorki kızz
Ay aynı valla yeğenimde öyleydi bayılmış gibiydiPrima nın 1 numarası da sleepynin 1 numarası da büyük geliyor cnm
Amin cnm sağol
En baştan söyleseydi
Sende çok sıkma canını
Aayyyy ne güzelmiş bu hiç bilmiyordumm allah korusun tabii allahımm kullanmak zorunda bırakmasın benimde okadar durumum olsa bende elbetki yaptırırdımmAslında çok güzel bir şey, lösemi dahil birçok hastalık bu kordon kanıyla tedavi edilebiliyor, hem de sadece bebek için değil, birinci dereceden akraba olan herkes kullanıyor bildiğim kadarıyla. Sadece bebek değil yani.
Allahim kimseyi kullanmak zorunda bırakmasın tabii ama yine de böyle bir seçenek olması güzel, param olsa hiç düşünmezdim bile hemen yaptirirdim
Aynen canm doktor da öyle söyledi gerekirse hiç tuzsuz yiyeceksin dediDoktor demediyse içini ferah tut canımm dediği gibi herhangi birşey olursa gidersinn tuzunu iyice azaltt
Benimkide düşmüştü hep tuzlu yedim halbuki tuzlu yerim normalde şaşırtıyor vücut bazen yaaa son aylara girince artıkkAynen canm doktor da öyle söyledi gerekirse hiç tuzsuz yiyeceksin dedi
Merhaba Eylul,Doktor rahat konuştu tansiyondan dolayı geri kalmış olabilir ki 5 6 günlük Bi gerilik sıkıntı değil dedi canm aslında beni rahatlatmak için çok konuştu şimdi alsam bebeği 2 3 gün küvezde kalır alırsın kucağına sıkıntı yok bebek zayıfda olabilir falan tarzı konuştu ama işte insanın kafası takılıyor bir defaçok güzel açıkladı canm çok çok teşekkür ederim senin de böyle Bi durumun vardı sanırım kaç şuan kilosu senin
Bizim doktorun masasında vardı broşür. Biz bakınca tavsiye ederim dedi. Arayıp bilgi almanız gerekiyor ücret vs dedi ama üstüne düşmedik. Senelik ücret ödeniyormuş ama kurumdan kuruma değişiyordur muhtemelen
Ben hamileliğin başlarında merak edip arastirmistim. 4bucuk 5bin civarında bir ücrete saklaniyordu aralıkta sorduğumda. Her sene de 1000 1500 civarı bir kira parası alıyorlardı. Şimdi ne kadar oldu Allah bilirama son anda hastanede olan bir şey değil, bildiğim kadarıyla bu merkezlerle görüşme yapıp size doğum öncesi verecekleri seti almanız lazım, doğuma onunla gitmeniz lazım ki doktorunuz kordondan bir parça ve kordon kanından alıp o sete yerleştirerek ve merkez neresiyse onlar gelip alacaklar. Kesintisi de yok, saklanmaya uygunsa saklanır, uygun değilse de setin ücreti hariç ücret iadesi yapıyorlar.
Çıkmaz canım içini ferah tut sen. Stres yaparsan bebeğin daha çok etkilenir unutma,kucagina alınca boşuna stres yapmışım diyeceksin bak görEvet doktorda 2800 2900 civarında doğar muhtemelen dedi canm tabi gelişmesinde herhangi bir sıkıntı sorun çıkmazsa tekrardan
Benim en son 33+6 da ölçüldü 1400 gr. Bir sonraki de perşembe günü ölçülecek 35+6 da iki hafta arayla bakıyorlarmış. Büyüme hızı da gitgide yavaşlıyor demişti doktor. 16 günde 200 gr almıştı. Ona rağmen kordondaki kan akımı iyi çıktı. Beslendiği için doğum başlatılmadı. Gittiği kadar gidecek haftalık takiplerle. Doğum kilosu düşük bekleniyor biraz desteğe ihtiyacı olabilir doğum sonrası.Doktor rahat konuştu tansiyondan dolayı geri kalmış olabilir ki 5 6 günlük Bi gerilik sıkıntı değil dedi canm aslında beni rahatlatmak için çok konuştu şimdi alsam bebeği 2 3 gün küvezde kalır alırsın kucağına sıkıntı yok bebek zayıfda olabilir falan tarzı konuştu ama işte insanın kafası takılıyor bir defaçok güzel açıkladı canm çok çok teşekkür ederim senin de böyle Bi durumun vardı sanırım kaç şuan kilosu senin
Negüzelll gelipte moral verenler oluyo birşekilde çok teşekkür ederizz canımmMerhaba Eylul,
Ben ekim yada kasim annesi olacagim.
Bak bende yillardir kronik tansiyon var . Gebelik baslayinca ilaclarimi degsitirdiler , suan gunde 6 tane tansiyon ilaci iciyorum anca dusuyor tansiyonum. 36. haftayi gorebilirsem heralde gunde 15 tane fln ilac iciyor olurum
Sen hic canini skma 36. haftadasin , bebegin artik dogsa zaten coook saglikli bir sekilde yasamina devam edicekstress bebekleri daha cok uzer hem de tansiyonunu yukseltir.
Benim doktorum 24 haftayi gecsen bize yeter , bebek hayata tutuyor dedi. O yuzden sen hicc moralini bozma , elinden geleni yapiyorsun zaten
Ayrica asyalilarin bebekleri genelde 2200-2400 civari doguyor , hic de sorun olmuyor. Hepsi buyuyor saglikla
Çokmuş gerçekten ya bencede bu tür şeyleri devlet desteklemeliŞuan yıllık en az 2000-3000dir muhtemelen. Her yılda artarak gidecektir tabi. Başta verilen paralar da azımsanacak kadar degilmiş. Keşke bu tarz şeyleri devlet desteklese de cüzi bir miktara isteyen herkes saklayabilse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?