Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Benim tam 40 gün sürdü iki doğumda da ama belli bir süre sonra akıntı şeklinde devam etmişti.
Anladım 40 gün sürebilir yani
Bende sezeryanım ama ilk 10 gün hatta çok fazla yoğun geldi. Sonra normal adet olmuşum gibi kanamam oldu. Sonra kesiliyor gibi oluyor tamam bitti diyorum yine başlıyor. Bence bünyeden bünyeye değişiyor
Benimde şu an normal adet kanaması gibi devam ediyor herkes 40 gün sürüyor dediğine göre sıkıntı yok yarında doktor kontrolüne gidicem bakalım hayırlısı
İlk gebeliğimde 40 gün sürdü bittiği gün de adet oldum.İlkinde kanamam yoğundu bunda daha az.Depend ilk gün dışında lazım gelmedi o derece azaldı yani.
Bende depend değil de lohusa pedi almıştım onları da fazla kullanmadım şu an normal ped kullanıyorum ama kanama sürekli devam ediyor. Vücut düzene oturana kadar bi süre devam edicek sanırım

Evet canım ama belli bir süre sonra azalmaya başlıyor akıntı şekline dönüyor o şekilde 40 günü tamamlayabiliyor

Canım çok güzel anlatmışsın pek çok soru işareti vardı kafamda çok iyi oldu bu yazdıkların. Türkiye'de nasıl başlatıyorlar ki o zaman doğumu? Ben de yurt dışındayım.

Bu arada benim rahim ağzımda kısalık vardı 2 cm olduğu için ve çok kasılmam olduğu için erken doğum riskin var demişlerdi ama çok şükür bekledi bu zamana kadar. O yüzden inşaallah çabuk ilerler diye ümit ediyorum. İkimizin de kolayca geçer inşaallah ya mutlaka haberleşelim.

Normal dogum sonrası ilk günü karına yapılan masaj çok önemli. Biraz ağrılı oluyor bastırarak masaj yapmak ama ilk gün düzenli yapılırsa sonrasında kanama epey azalıyor. Benim 3.günüm baya azaldı. Kişiden kişiye de değişiyor olabilir

Ben hollandadayım sen nerdesin? Türkiyede sanırım bu gibi durumlarda sezaryen yapıyorlar ama emin değilim. Haberleşelim canım max 2-3 günde 1 gelmeye çalışıyom topiğe

Bana hiç demediler masaj yap diye. Doğumdan sonra 10 gün eve bakım hizmeti veren bi kadın geliyor burda o da hiçbişey demedi yapmadı da. Nette falan videosu var mıdır ki?

Ben hollandadayım sen nerdesin? Türkiyede sanırım bu gibi durumlarda sezaryen yapıyorlar ama emin değilim. Haberleşelim canım max 2-3 günde 1 gelmeye çalışıyom topiğe
Hong Kongdayım ben. Doğumu kolaylaştırmak için bir arkadaş son bir hafta sıcak suya otur dedi ama sen öyle bir şeyler yapacak mısın açılma kolay olsun diye herhangi bir yöntem vs var mı? Ahududu çayı tavsiye ediliyor. Perine masajı sadece dikiş olmasın diye mi yoksa kolaylaştırma durumu da var mı bilmiyorum. Bi de instagramda egzersiz videoları vardı açılmayı kolaylaştıracak. Aklıma bunlar geliyor.

Kizlar sizin bebekler de cok hareketli mi bu haftalarda? İcerden cok ittiriyo gobegimden bi ayak mayak bisey cikick sanki ya, sigmiyomu artik ondan mi ittiriyo napiyo bu acaba??

İkimiz ayrı uçlardaymışız ahududu çayını duydum bende ama denemedim hiç. Perine masajını bir önceki doğum zamanı birkaç kez yaptım hiçbir işe yaramadı bende. Ben bu sefer suda doğum seçeneğini de işaretledim boş olursa küvetli odaya geçebilmek için sancı anında sıcak su baya rahatlatıyordu beni. Bence o açılma anı tamamen vücutla alakalı o an hiçbir masaj, hareket, egzersiz bi işe yaramaz ama nefes çok önemli bol bol nefes çalışması yapmanı tavsiye ederim. Doğum anında nefesini tutma ıkınmayla koordineli ilerlemek bi nebze rahatlatıyor.

Hareket, egzersiz önemli değil dedim ama aklıma geldi ben hala bisiklete biniyorum işe gidip gelirken, günlük adım sayım ortalama 10 bin doktor bunu azaltman lazım demişti ama imkansız olmuyor bi türlü. Diğer hamileliklerimde de bisikletten inmedim hiç doktorlar doğumu kolaylaştırdığını söylüyorlar sürebildiğin kadar sür diyorlar belki de o yüzden sabaha anca doğurursun denilmesine rağmen 1-2 saat içinde doğuruyorumdur, bilemedim.

Hanımlar perine masajının kanıtlanmış herhangi bir faydası olmadığını öğrendim. Tek etkisi psikoloji olarak doğum için bir şeyler yaptığımızı düşünmemizmiş.

Anladım Ben de nefes egzersizleri çalışmıştım youtube da bir ebe çok güzel anlatmıştı sancı esnasında göğüs nefesi, ıkınma esnasında karın nefesi diye. İnşaallah işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…