- 5 Mart 2021
- 6.167
- 9.013
- 148
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #61.561
Aramızda hemen hemen 1 hafta var 38 i bitirdik bizdeInşallah canım. Bol bol yürüyüş yap dedi. Avm'ye geldik eşimle azcık gezeyim diye ama zırt pırt bacak arama ağrı saplanıyo iki oturup bi yürüyorum bakalım
37+0'ım canım 10 gün ilerden gidiyodu benimki de en son. K.validem eşimin 4 kilonun üzerinde doğduğunu söyleyip duruyodu babasına gibi iri doğmaya niyet etmez insallah diye dua ediyorum :)
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınMerhaba bana da suyu azalmış hemen alalım istersen dedi doktorum ama takipte olursan bi sorun olmaz merak etme hiç, azalma devam etmezse bekletiyorlar normal doğum şansın da var gayetben suyu azalmış dedikten sonra 1 hafta daha bekledim normal doğum için ama açılma vs olmadı ve haftam büyüyünce sezaryen oldum, suyu azalmış diyorlar ya misal bi yerde az oluyor diğer tarafta normal oluyor ciddi bi azalma olsa anında alırlar zaten içini ferah tut ama sezaryenden de hiç korkma hiçbir şey eskisi gibi değil o eski hikayeler gibi düşünme şimdi her şey daha güzel daha hızlı Rabbim gönlüne göre sağlıkla güzel bi doğum nasip etsin inşallah canım
Maşallah açılma ve kasılma olduğuna göre 3 günü görmeyebilir belki,sağlıkla bir avazda kurtulursun inşallahKafa aşağı dönmüş kızlar ama inşallah bu şekilde kanala girmeye çalışmaz burnu dikine duruyormuş, bu sekilde girmeye kalkarsa sezaryene dönmemiz gerekir ama daha girmedigi icin belli olmaz dedi. Önce bir sonra iki parmak kontrolü yaptı 3 cm açıklık ve bir sürü terimsel içerikli cümle kurdu hemşireye. Açıklığım mı var dedim. Dısardan 3 cm icerden henüz yok dedi; ne anlama geliyor bilmiyorum. Nstde 10 dk da bir sancı çıktı. Ilk sancım ağrı yaptı. Ağrın çıkmış 10 dk bir düzenli bir sancı değil değisebilen bir şey bu. Ağrın olunca haber ver kasilmalarinin cogunu evde gecirmeni istiyoruz suyun gelmedigi müddetce hemen yatirmiyoruz dedi. Bi de kilo alımı biraz süratli gidiyor bizim bebegin. Gecen hafta 3080 olan kg bu sefer 3.400 cikti. Yorum yapmadi ama 4 kg dan sonra normal dogum icin sikinti yaratabiliyor diye biliyorum bu durum. Artik 3 gunde bir gorucem seni dedi. Bakalım bizi neler bekliyor
Yaa evet hurma yemeye ben de başlayayım ama squattan korkuyorum, olur da birden foşş diye suyum gelir diye. Suyum gelirse panik olurum çünkü benAramızda hemen hemen 1 hafta var 38 i bitirdik bizdene kadar önde gidiyor bilmiyorum ama 3400 dü çarşamba günü Aynen bol yürüyüş, squat, hurma ve ahududu çayı önerdi benim doktroumda.. yürüyüşü yapıyorum ama diğerleri aksıyor
Merhaba yeni üyeyim, sizinle aynı galiba bebişin doğum tarihiEvet 1 Haziran Çarşamba günütam 39+0 oluyorum
Yaaa öyle mi diyosunMaşallah açılma ve kasılma olduğuna göre 3 günü görmeyebilir belki,sağlıkla bir avazda kurtulursun inşallah
Her şekilde doğuyor inan,bende 4 kilo olsa doguramazdim diyordum 3,750 kg olan oğluma halbuki 3,930muş kilosu yanliş tartılmışYaaa öyle mi diyosunaçılma dışardanmış gerçi o çok önemli değil gibilerinden konuştu ama bilemiyorum canım. Doğacaksa da 4 kiloya ulaşmadan doğması benim açımdan iyi olur sanki
Ay masallah ya, biz de bu asamalara gelicez insallah yakinda ama gelene kadar stres had safhadaEvettt kızlarr hikayemi anlatemmmşimdiden memelere ozgürlük diyorumm
Sabah biz aradık asistanı kaçta gelelim diye nese sistemde sanırım tahlil gözükmemiş ama ben vermiştim bi aksilik olmuş biz apar topar 9da geldik hastaneye bekle bekle bekle yok sonra geldiler sistemde gözükmediği için dedik ama şimdi anca gözüktü falan dediler nese geçtik ordan napalım bekledik artık yapcak birşey yoktu
Ama beklemek bile strese soktuu oğlen alcaz dediler sorduk hani gelmedimi işte senden önce biri daha var o bitmedi dedi tövbeeee saat 3te gircez anca neseki saat 14.00 oldu geldiler beni hemen almaya ben ağlıya ağlıya gittimm doğuma annem peşimden ağlıyo biyandan ben ağlıyorum bi heyecanım var bi korkum karmakarışıktı duygularımm doktorlar dedi hiçbirşey yok korkma ama çok korkmadım az birşey korktum sadece iğnemi vurdular arkadan baya 3 4 defa biyerden kambul gibi cömelttiler beni falannterden ölüyorum o an uzandım ayaklarım heryerim uyuşmaya ve yanmaya başladı o ara sondayı taktılar hiç hissetmedim gerçekten birşey yokmuşş ben gittiysem hissetmediysem siz hiç hissetmezsinizz 6 saat sonra çıkardı sondayı onada hiç hissetmedim gayette güzel çıkardı
Odama geldiğim gibii hemen emzirmeye başladım çok şükür sütüm geldii çok dua etmiştim buna hep emzirdim 2 saatte bir 3 saati geçmeden gazı falan gayet iyi çıkarıyorr 3 sefer altını degiştirdi annemler pohluu bi güzelde edey kakasınıamaa inanın bebeğin için herşeyi unutuyorsunuzz yok böyle güzel bo duygu rabbim isteyen herkese uğraştırmadan nasip etsinn emzirmek bile pahabiçilemez birşey kimseye anlatamam bile nasıl bi duygu olduğunu
6 saat sonra yemeğim geldii çorba içtim ve yarım saat sonra eşim yürüttü beni ilkbaşta epey zorlandım ama mecbur dikişten yana oluyo bunlar cok ağrım oldumu hemen ağrı kesici getirdi hep bana daha yeni yeni anca toparlandım
Bizim almiş hanıma meme veriyoruzz diş etiyle bi ısırdı bi çekiyoo sanki hiç doyurmamisız gibi oyle aç dogurmuşki kurban olduğum epeydirr açtım ben zaten o da hepten aç kaldı
Asıll buna gelelimmm annemle kv su doldurmaya gittiler nese eşim bana doğum.hediyesi almış şok oldum hiç beklemiyordum çünkü sıkışıktı alıcak durumda değildi birşey bana çiçek al yeter demiş istersende alma tabii bebe sayesinde onuda unutmuşum çiçek miçek gelecek diye
Canımm eşim öyle güzel hediye aldıkii çok duygulandım
Gelelimm kiloyaa ultrasonda bize 3600 anca doğar demişti cm si 49.5 gibi birşeydi 50ye yakın
Doğurdukii 48 cm ve 3.870 kilo doğdu yenidoğan kiyafeti epey büyük geldi 3 aya anca giyer ama olsunama doğar doğmaz yanıma verdiler ağlayışını duyduğum an başladım ağlamayaa annem dedim öptümm o an onu kokusu zaten anlatamam bile benimde hikayem bu kızlarr epey uzun oldu
Bende normal dogum bekliyorum korku icindeeCanim güle güle büyütün bebegini. Gözünüz aydın
Bir de diyorum ki normal doğum bekleyenler kimler bir yazsin da birbirimizi haberdar edelim, bende ne su gelmesi var ne kasılma ne nişan, içerisi rahat galiba
Birebir ayniyiz sizinle, obur pazartesi bnm de cati muaynesi varPazar gunu 37 bitiyor 38e giriyor canim
Sali gunu alttan muayenem var ilk kez
Al benden de o kadar, normal dogum bekliyorum normal dogumdan korkuyorum, sezaryen olsaydi ondan da korkardim, ilk bebek bide bnm, yorulucam da dogum falan baslick diye ödüm kopuyo, halbuki bu haftadan sonra ne zmn gelirse gelsin dedi doktorum ama dogumdan korkuma kipirdamiyorumSelam aleyküm hanımlar maşallah doğum yapan çok galiba bayadir girmiyordum bana bir akıl verin lütfen çok stresliyim duygusalim korku heyecan karmaşık hallerdeyim ben ilk kızımda sezeryan olmuştu aradan 6 yıl geçti Allah nasip ederse normal doğum istiyorum doktorumuda buldum en uygun fiyat 15 bin diyorlar neyse onuda kabul ettik gel gör ki içindeki korkuyu atamıyorum gün geçtikçe korkularım artıyor sanki normal doğum çok istiyorum ama Altan muanesinde bile korkuyorum. Bugün gittim doktorum açıklığa bakicam dedi hazır hissetmiyorum haftaya olurmu dedim tmm dedi ama haftayada nasıl olcak bilmiyorum ama sezeryan de olmak istemiyorum ondanda korkuyorum ne olcak bu saçma sapan halim bilmiyorum.
Mamasını biberonla mi içiriyorsun eğer öyleyse o daha çok gaz yapar . Benim bebişde sütüm arttıkça ve doydukca daha da düzene girdi şükür. İlk 3 gün zordu bayaOo kolay gelsin canım ö öyle valla herkes bebisiyle ilgileniyor. Bende durumlar fazlasıyla gazlı günler. Gaz yüzünden düzene oturtmak zor. Şimdi yavaş yavaş mamasını arttırmaya başladım o düzene alışmaya çalışıyoruz. Senin bebiş nasıl
Günümüzde aynı belki bu zamanlarda oluyordur normaldir bizlik bişey değildirAy masallah ya, biz de bu asamalara gelicez insallah yakinda ama gelene kadar stres had safhada
Bende normal dogum bekliyorum korku icindee
Birebir ayniyiz sizinle, obur pazartesi bnm de cati muaynesi var
Al benden de o kadar, normal dogum bekliyorum normal dogumdan korkuyorum, sezaryen olsaydi ondan da korkardim, ilk bebek bide bnm, yorulucam da dogum falan baslick diye ödüm kopuyo, halbuki bu haftadan sonra ne zmn gelirse gelsin dedi doktorum ama dogumdan korkuma kipirdamiyorum
Mamasını biberonla mi içiriyorsun eğer öyleyse o daha çok gaz yapar . Benim bebişde sütüm arttıkça ve doydukca daha da düzene girdi şükür. İlk 3 gün zordu baya
Ben bir yıl vajinismusla uğraştım, ben alttan muane olabiliyorsam siz haydi haydiye olursunuz öyle düşünün. Her defasında ben de geriliyorum ve kendimi kasıyorum ama anlik bi sey sonuçta. Bitecek gidecek diye düşünüyorum ki kaldı ki artık eskisi kadar da korkmadığımı fark etmeye başladım. Artık kontrollerim üç günde bire düştü ve üç günde bir alttan parmak kontrolü yaptırmak zorundayım. Önceden olsaydı bu durum beni çok strese sokardı ama artık umursamıyorum bile. Dediğim gibi neticede anlık bir şey acı hissetseniz bile bu en fazla 5 sn sürüyor öyle düşünün.Selam aleyküm hanımlar maşallah doğum yapan çok galiba bayadir girmiyordum bana bir akıl verin lütfen çok stresliyim duygusalim korku heyecan karmaşık hallerdeyim ben ilk kızımda sezeryan olmuştu aradan 6 yıl geçti Allah nasip ederse normal doğum istiyorum doktorumuda buldum en uygun fiyat 15 bin diyorlar neyse onuda kabul ettik gel gör ki içindeki korkuyu atamıyorum gün geçtikçe korkularım artıyor sanki normal doğum çok istiyorum ama Altan muanesinde bile korkuyorum. Bugün gittim doktorum açıklığa bakicam dedi hazır hissetmiyorum haftaya olurmu dedim tmm dedi ama haftayada nasıl olcak bilmiyorum ama sezeryan de olmak istemiyorum ondanda korkuyorum ne olcak bu saçma sapan halim bilmiyorum.
Milletin az çıkar bunun fazla çıkmış sjsjsj masallah ya masallahMaşallahyuh o kadar fark bir de fazla
Aslında bende çok fazla Altan muane olmuşum ama her defasında aynı korku ve stresi yasiyorumBen bir yıl vajinismusla uğraştım, ben alttan muane olabiliyorsam siz haydi haydiye olursunuz öyle düşünün. Her defasında ben de geriliyorum ve kendimi kasıyorum ama anlik bi sey sonuçta. Bitecek gidecek diye düşünüyorum ki kaldı ki artık eskisi kadar da korkmadığımı fark etmeye başladım. Artık kontrollerim üç günde bire düştü ve üç günde bir alttan parmak kontrolü yaptırmak zorundayım. Önceden olsaydı bu durum beni çok strese sokardı ama artık umursamıyorum bile. Dediğim gibi neticede anlık bir şey acı hissetseniz bile bu en fazla 5 sn sürüyor öyle düşünün.
Günü gününü tutmuyor gerçi bebeklerinKolik bebekler için biberonlar oluyor ya onu aldım o yapmaz herhalde. Emmiyor dün emdi diye sevindim ama, arada canı isterse emiyor hanımefendi:) iyi düzene girsiysen sen ne güzel
Kilosu şuanda haftasıyla uyumlu gözüküyor zaten sizin bebeğin. Alt kısmınızda yer alan hamile takviminizde de yaklaşık ağırlığı 2850 gr olarak gosteriyor. Benim doktorum da 200 gram aşağısı veya yükseği olabiliyor, netice de hassas tartı gibi değil bebegin o anki pozisyonu bile ölçümlerin hatalı çıkmasına yol açabiliyor dedi.Bide bebeğimin kilosu 2860grm +429 grm yani yanılma payı diye hesapladı sizin doktor bu şekilde hasapliyormu bide kilosu normalmi sizce 36+6 olduk ultrasonda tam 360 hafta görünüyor doktor önemli değil dedi ama benim biraz kafama takıldı bugüne kadar haftasıyla uyumluydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?