- 2 Ağustos 2013
- 38.291
- 128.470
- 798
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #61.601
Gel sarılalım ağlamamak için kendimi sıkıyorum bende sürekli. Tam buraya yazmaya geliyordum. Milletin bebesi emiyor benimki tutmuyor diye. Sağıp verdiğim kolostrumun bile birazını çıkarıyor. Mama vermek kötü değil mecbur kaldığında ama insan emmesini istiyorKızlar ben hiç iyi değilim her akşam ağlama krizine giriyorum sütüm az diye hepten kısır döngüye girdim. Mama vermek istemiyorum ama ağlıyor kuzum mecbur veriyorum psikolojim hiç iyi değil. Hamilelikte domuz gibiydim hiçbir halta duygulanmıyordum şimdi gizli gizli ağlıyorum mama vermek çok mu kötü
Facebookta ssvd diye bir grup var. Ben de ssvd istiyorum, bir arkadasim onermisti grubu. Bircok tecrube paylasilmis. Karar vermeden once oraya da bir goz atin derim. Ben cok faydali buldum. Benim dogumlar arasinda 23 ay olacak.Selam aleyküm hanımlar maşallah doğum yapan çok galiba bayadir girmiyordum bana bir akıl verin lütfen çok stresliyim duygusalim korku heyecan karmaşık hallerdeyim ben ilk kızımda sezeryan olmuştu aradan 6 yıl geçti Allah nasip ederse normal doğum istiyorum doktorumuda buldum en uygun fiyat 15 bin diyorlar neyse onuda kabul ettik gel gör ki içindeki korkuyu atamıyorum gün geçtikçe korkularım artıyor sanki normal doğum çok istiyorum ama Altan muanesinde bile korkuyorum. Bugün gittim doktorum açıklığa bakicam dedi hazır hissetmiyorum haftaya olurmu dedim tmm dedi ama haftayada nasıl olcak bilmiyorum ama sezeryan de olmak istemiyorum ondanda korkuyorum ne olcak bu saçma sapan halim bilmiyorum.
Hayirli olsun. Cok sevindim saglikli bir sekilde kavusmanizaEvettt kızlarr hikayemi anlatemmmşimdiden memelere ozgürlük diyorumm
Sabah biz aradık asistanı kaçta gelelim diye nese sistemde sanırım tahlil gözükmemiş ama ben vermiştim bi aksilik olmuş biz apar topar 9da geldik hastaneye bekle bekle bekle yok sonra geldiler sistemde gözükmediği için dedik ama şimdi anca gözüktü falan dediler nese geçtik ordan napalım bekledik artık yapcak birşey yoktu
Ama beklemek bile strese soktuu oğlen alcaz dediler sorduk hani gelmedimi işte senden önce biri daha var o bitmedi dedi tövbeeee saat 3te gircez anca neseki saat 14.00 oldu geldiler beni hemen almaya ben ağlıya ağlıya gittimm doğuma annem peşimden ağlıyo biyandan ben ağlıyorum bi heyecanım var bi korkum karmakarışıktı duygularımm doktorlar dedi hiçbirşey yok korkma ama çok korkmadım az birşey korktum sadece iğnemi vurdular arkadan baya 3 4 defa biyerden kambul gibi cömelttiler beni falannterden ölüyorum o an uzandım ayaklarım heryerim uyuşmaya ve yanmaya başladı o ara sondayı taktılar hiç hissetmedim gerçekten birşey yokmuşş ben gittiysem hissetmediysem siz hiç hissetmezsinizz 6 saat sonra çıkardı sondayı onada hiç hissetmedim gayette güzel çıkardı
Odama geldiğim gibii hemen emzirmeye başladım çok şükür sütüm geldii çok dua etmiştim buna hep emzirdim 2 saatte bir 3 saati geçmeden gazı falan gayet iyi çıkarıyorr 3 sefer altını degiştirdi annemler pohluu bi güzelde edey kakasınıamaa inanın bebeğin için herşeyi unutuyorsunuzz yok böyle güzel bo duygu rabbim isteyen herkese uğraştırmadan nasip etsinn emzirmek bile pahabiçilemez birşey kimseye anlatamam bile nasıl bi duygu olduğunu
6 saat sonra yemeğim geldii çorba içtim ve yarım saat sonra eşim yürüttü beni ilkbaşta epey zorlandım ama mecbur dikişten yana oluyo bunlar cok ağrım oldumu hemen ağrı kesici getirdi hep bana daha yeni yeni anca toparlandım
Bizim almiş hanıma meme veriyoruzz diş etiyle bi ısırdı bi çekiyoo sanki hiç doyurmamisız gibi oyle aç dogurmuşki kurban olduğum epeydirr açtım ben zaten o da hepten aç kaldı
Asıll buna gelelimmm annemle kv su doldurmaya gittiler nese eşim bana doğum.hediyesi almış şok oldum hiç beklemiyordum çünkü sıkışıktı alıcak durumda değildi birşey bana çiçek al yeter demiş istersende alma tabii bebe sayesinde onuda unutmuşum çiçek miçek gelecek diye
Canımm eşim öyle güzel hediye aldıkii çok duygulandım
Gelelimm kiloyaa ultrasonda bize 3600 anca doğar demişti cm si 49.5 gibi birşeydi 50ye yakın
Doğurdukii 48 cm ve 3.870 kilo doğdu yenidoğan kiyafeti epey büyük geldi 3 aya anca giyer ama olsunama doğar doğmaz yanıma verdiler ağlayışını duyduğum an başladım ağlamayaa annem dedim öptümm o an onu kokusu zaten anlatamam bile benimde hikayem bu kızlarr epey uzun oldu
Tavsiyeniz için teşekkürler bende doktorumu Instagram da ssvd destekleyen doktorlar listesi var ordan buldum siz doktor buldunuz mu görüştünüz mu 23 ay yeterli miFacebookta ssvd diye bir grup var. Ben de ssvd istiyorum, bir arkadasim onermisti grubu. Bircok tecrube paylasilmis. Karar vermeden once oraya da bir goz atin derim. Ben cok faydali buldum. Benim dogumlar arasinda 23 ay olacak.
Ay niye kotu olsun mama vermek, hic oyle seyler dusunme, bak daha dogurmadim ama sutum yetmezse ya da yetse bile bebek daha fazlasini isterse veririm mamayi, simdiden boyle dusunuyorum bak, biz de mama icmisiz kucukken, hic de kotu bisey degil gerekli oldugunda vericen tabiki, hic sıkma canini bunun icinKızlar ben hiç iyi değilim her akşam ağlama krizine giriyorum sütüm az diye hepten kısır döngüye girdim. Mama vermek istemiyorum ama ağlıyor kuzum mecbur veriyorum psikolojim hiç iyi değil. Hamilelikte domuz gibiydim hiçbir halta duygulanmıyordum şimdi gizli gizli ağlıyorum mama vermek çok mu kötü
Salı günü gidicem.Kontrolünüz ne zaman?
Hayır canım niye öyle düşünüyorsun. Zamanla sütün artıcak. Sen sakin rahat olucaksın ki sütün artsın. Mama da mecbur kalınırsa verilmesi lazım. Arkadaşlarımızın çoğu şuan veriyor. Üzme kendini bol bol su iç, dinlenmeye çalışKızlar ben hiç iyi değilim her akşam ağlama krizine giriyorum sütüm az diye hepten kısır döngüye girdim. Mama vermek istemiyorum ama ağlıyor kuzum mecbur veriyorum psikolojim hiç iyi değil. Hamilelikte domuz gibiydim hiçbir halta duygulanmıyordum şimdi gizli gizli ağlıyorum mama vermek çok mu kötü
Kuzum öyle şey mi olur niye mama vermek kötü olsun. Sen harika bir annesin herkesin sütü gelmeyebilir canım mama gerekiyorsa tabiiki mama vereceksin. Şu mama kötü diyenlere aldırma benim yengem lohusa sendromuna girmişti ve bebeği istemiyordu asla benim cocugum deği diye bakmamıştı mecbur babaannemler mama verdiler. Çocuk hem hızlı toparladı hem de çok zeki akıllı ayrıca hasta da olmuyor. Herkesin her dediğine inanma. Mama kötü bir şey değil. Süt var da vermiyormussun gibi düsünme sakın. Bebiş nasıl rahatsa öyle yap. Stresten uzak dur süt çoğu insanda azar azar geliyor zaten. Üzme kendini boşuna
Mama vermek neden kötü olsun. Keyfiyi yaptığın bir şey değil ki kendini sakın suçlama. Mümkün olduğunca emzirmeye devam et vazgeçme,doymadığını düşündüğünde mama vermeye devam et. Sütün artarsa mamayi yavaş yavaş azaltarak tamamen emzirme ile doyurmaya dönebilirsin :)
Sen bebeğini seven harika bir annesin sakın kendini de bebeğini de üzme,olumlu düşün sütün daha da artar emin ol canım❣
Mesajlarınızı ağlayarak okudum ne güzel yazmışsınız hepiniz… sabah ezanlarında dua ediyorum çocuğun yüzüne baktıkça gözlerim doluyor. Hiç böyle olacağım aklıma gelmezdiGel sarılalım ağlamamak için kendimi sıkıyorum bende sürekli. Tam buraya yazmaya geliyordum. Milletin bebesi emiyor benimki tutmuyor diye. Sağıp verdiğim kolostrumun bile birazını çıkarıyor. Mama vermek kötü değil mecbur kaldığında ama insan emmesini istiyor
Asla ağlamadım hamileykenAy niye kotu olsun mama vermek, hic oyle seyler dusunme, bak daha dogurmadim ama sutum yetmezse ya da yetse bile bebek daha fazlasini isterse veririm mamayi, simdiden boyle dusunuyorum bak, biz de mama icmisiz kucukken, hic de kotu bisey degil gerekli oldugunda vericen tabiki, hic sıkma canini bunun icin
Birdenbire insanin hayati degisiyo hormonlar da degisiyo cok normal herseye aglaman da, dedigin gibi normal zamanda ona buna aglardim hamilelikte hiiic duygulanma fln bile olmamisti, ben de dogurunca boyle olcm buyuk ihtimallesweetgirlcandy sen de öyleydin dimi hamileyken duygusalliktan eser yoktu, demekki dogurunca ortaya cikiyo
Hayır öyle düşünme kuzu mecburuz yapcak bir şey yok olsa neyse. Senin ama emiyor demi mamayla destekliyorsun. Bende o da yokMesajlarınızı ağlayarak okudum ne güzel yazmışsınız hepiniz… sabah ezanlarında dua ediyorum çocuğun yüzüne baktıkça gözlerim doluyor. Hiç böyle olacağım aklıma gelmezdi
sweetgirlcandy bu da bizim sınavımız sanırım Rabbim hepimizin yavrusunu korusun hayat boyu vicdan azabı çekicem gibi geliyor çok ağır geldi bu duygu bana sweet
Aynı gün kontrollerimiz. Bakalım ne diyeceklerSalı günü gidicem.
İkimiz içinde en güzeli en sağlıklısı olur inşallahAynı gün kontrollerimiz. Bakalım ne diyecekler
Kızlar ben hiç iyi değilim her akşam ağlama krizine giriyorum sütüm az diye hepten kısır döngüye girdim. Mama vermek istemiyorum ama ağlıyor kuzum mecbur veriyorum psikolojim hiç iyi değil. Hamilelikte domuz gibiydim hiçbir halta duygulanmıyordum şimdi gizli gizli ağlıyorum mama vermek çok mu kötü
Ah valla bende dogum sonrasi toptan aglicam gibi hissediyorum, 9 ay aglamadigimi dogurduktan sonra 1 gunde aglayip sel yaratabilirimAsla ağlamadım hamileykengeçen kan alırken kuzum ağlayınca ağladım bide bugün feciyim ya ağlayasım geliyor zor tutuyorum kendimi
Ben yurtdışındayım, burada çok normal ve yaygın(mış) ssvd. Ben de sonradan öğrendim. Doktorun kendisi bana neden 2. doğumundan hep sezaryen olarak bahsediyorsun, öyle mi istiyorsun diye sordu. Ben de bir ssvd hep ssvd sananlardan biriydim. E dedim ben sezaryen oldum çünkü. Sebebini sordu, iri bebek dedim. O zaman özel bir sebebi yokmuş, bebeğin boyutu normalse çatın vs müsaitse sen de istersen normal deneyebilirsin dedi. İlk doktordan duyup araştırmaya başladım yani. Doğum yapacağım hastanede rüptür olması durumunda dakikalar içerisinde acil sezaryene alınabiliyor. Geçen gittiğimde 23 ay yeterli mi diye sordum, 1 yıl bile yeterli dedi.Tavsiyeniz için teşekkürler bende doktorumu Instagram da ssvd destekleyen doktorlar listesi var ordan buldum siz doktor buldunuz mu görüştünüz mu 23 ay yeterli mi
Sagol canım benimJou pamuk şeker ne güzel hikayen olmuş ya senin gibi pozitif Sağlıkla büyüt yavrunu darisi bana ve benim gibi bekleyenlere
Sagol canim
Seni o kadar iyi anlıyorum ki canımMesajlarınızı ağlayarak okudum ne güzel yazmışsınız hepiniz… sabah ezanlarında dua ediyorum çocuğun yüzüne baktıkça gözlerim doluyor. Hiç böyle olacağım aklıma gelmezdi
sweetgirlcandy bu da bizim sınavımız sanırım Rabbim hepimizin yavrusunu korusun hayat boyu vicdan azabı çekicem gibi geliyor çok ağır geldi bu duygu bana sweet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?