Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Gözünüz aydın valla bu konuda farklı görüşler var. Emzirme danışmanının biri mutlaka emdikten sonra sağın boşaltın memeyi diyor. Birisi aktif emen bir bebekse sağmaya hiç gerek yok diyor.
E tamamen bosalmiyorki yinede aktif olarak emsede :) valla masallahimiz var emme konusunda ama yinede yarim kaldigi oluyor. Sut azalmasin artsin diye sağsam mi diyorum sonra ya erken kalkarda yetmezse diye endiseleniyorum

Şöyle yapabilirsin. Genelde 20dk birini 20 dk diğerini emzirin deniliyor bebek yorulmasın diye. Ebemiz şöyle dedi. 10-20 neyse 1 tanesini emdir. Sonra diğer memeye geç. Ama benimki diğerine geçince uyumuş oluyor. O zaman uyandığında ilk diğer memeden başla dedi. Ve tabi emdiği memede kalan sütü boşaltman gerekiyor bu arada.. bir süre sonra düzene girecekmiş bu durum. Bebek tamamen kendi bitirecekmiş sanırım. Birde süt gelme durumuna göre bebeği daha sık emzirmeye çalış 3 saat belki geç olabilir. Ama mutlaka doğum yaptığın hastanedeki ebelere sormalısın.

3-4 güne 1 gittim ben kontrole aslında şeninde öyle gitmen lazım değil mi? Bende de ilk 1 cm açıklık vardı
Normal de haftada bir gel demişti ama tatile gittiği için doktorum gitmedim çocuğun hareketlerini filan kontrol ediyorum bı sıkıntı yok şimdilik canım gelmezse bebeto gidicem artık

E tamamen bosalmiyorki yinede aktif olarak emsede :) valla masallahimiz var emme konusunda ama yinede yarim kaldigi oluyor. Sut azalmasin artsin diye sağsam mi diyorum sonra ya erken kalkarda yetmezse diye endiseleniyorum
Ben yerinizde olsam sağmazdım. Yani bilmiyorum eskiden sağma mı vardı hani sertlik aşırı doluluk olursa sağmak mantıklı da valla insanın arada kalması kötü ne yapacağımızı bilemiyoruz

Benimde senin haftamdaken gelmişti . Hatta sarımsı süt gelmişti bi kaç damla öyle kesilmişti o haftalardan itibaren akıntı çoğalıyor vücut kendini doğuma hazırlıyor çünkü . Kanama tarzı bişey olmadığı müddetçe korkma

Evettt ben ağladımm ya eşimde yürüttü bunasıl birşey dedim şok oldum bilmediğim duymadığım birşey yaşadım ama 2 ci bebede bukadar yaşamıyomuşsun
Ben de normal doğumdan aynı hissi yaşadım. Doğum oldu ben ni süre bu nasıl bişeymiş böyle deyip duruyodum. Şoktan çıkamadım bir süre.

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…