Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Biz de dün sünnet ettirdik oğlumu günlük rutininize devam edin büyük bez vs önermiyoruz dediler. Calpol verdi doktor onu da çok zorlamazsa verme dedi dün epey huysuzdu gece boyu 1 kez calpol verdik. Bugün daha sakin çok şükür yarın da ılık suda bekletip sargısını çıkaracağız. Ekstra bir şey yapmayın dedi özellikle

Hiç bel agrısı yaşadınız mı ya Doğumdan sonra böyle sanki kemiklere çekiçle vuruyormuş gibi ani atak şeklinde
Evett kuzumm halada ağrıyor hele oram terleyincede çok etkiliyo benii hep olcak bu ağrı kuzum maaleseff iğne yedik jemiklere kolay değill

Kesinlikle aynılarını yaşadım. Tam 2 hafta sürdü ağrılarım. 2 hafta oturamadım, hep yatarak emzirdim. Geçecek az kaldı canımcım
Sende kendini üzme takma kafana hiç bir şeyi
Bebeğine odaklan
Gri gibiydi doğduğuna sanırım mavi olcak gibi bilemedim
Benimki de koyu gri gibiydi açılıyor rengi ama kahverengi gibi oldu. Yeşile mi dönecek acaba? Benim gözüm yeşil. Sağlıklı olsun da asla önemli değil. Sadece merak ettim
Kızlar dogum yardımı parası e devletten yapılmıyor ya yapan var mı ?
Bulunduğunuz ilçenin "sosyal hizmet merkezi müdürlüğü"ne başvuruyorsunuz. Bu doğum yardımı için.
Emzirme ödeneğini benim hastane doğum raporu verirken başvuru yaptı 1 hafta sonra hesabıma yattı 316₺
Dikişler ne zaman düştü yada düşecek bilmiyorum ama 2 hafta içinde tamamen geçti benim çok şükür ağrısı sızısı
Dikişlerden haberim yok valla
Bilmiyorum ki çıkıyormu kendimi düşüyor hiçbir fikrim yok
Kendi eriyor canım o dikişlerin
Bizim gri idi şimdi sanki kahveye dönüyor.Sizin oldu mu?
Benimki de kahverengi oldu gibu ama biraz daha açılsa sanki ela yada yeşile çalacak gibi
Acaba ne renk olur gri gibide mavimsi gibide saglikli olsnda bakalm ne renk olacak meraktaym babasida bnde mavi değiliz benm ve esimin dedesinin mavi belii olur diyoruz
Hep beraber takip edeip görcez
Hadi hayırlı olsun canım benim
Rabbim damatlığını da göstersin
Kızlar, bebeğimin gözleri çok çapaklanıyor. Sizinkiler de öyle mi?
Benimkinin de çapaklanma oldu canım. Hatta ertesi gün capaklar kuruyarak göz kapağını yapıştırmaya başlamıştı hemem göğsümden süt sıktım 1 kere. Bi daha olmadı canım

Alla alla canım kime sorsam teması önleyin diyor.3 saatte bir calpol verin yarım ölçek dediler.O kadar sık vermeyi düşünmüyorum ama ben.

Teşekkürler bitanem

Kizlar birinci ay aşısını yaptırırken hemsire kalca ultrasonu cekildimi dedi bunun belli bir suresi varmi kirkini doldurmasi gerekmiyor mu birde hangi bolumden almamiz lazm randevu bilen varmi

Alla alla canım kime sorsam teması önleyin diyor.3 saatte bir calpol verin yarım ölçek dediler.O kadar sık vermeyi düşünmüyorum ama ben.
Sargıdan pipisi beze değmiyor zaten canım şu an. Sargı düşünce de karton bardak kesip koyacakmışız 1 hafta beze değmesin diye krem falan da önermiyoruz dedi sorduğumda hatta

Bütün Haziran annelerini tebrik ediyorum, sağ salim kucağıniza aldınız, peki doğum çantasına neler koydunuz, en çok hangileri lazım oldu, nasıl geçti doğum süreciniz
Teşekkür ederiz sizde sağ salim kucağınıza alın inşallah. Kendiniz için pijama tshirt falan fazladan götürün ben çok terledim sürekli değiştirdim. Doktorunuz depend kullanmanıza izin veriyorsa çok büyük rahatlık. Bebek için de öyle çok fazla kıyafet götürmeye gerek yok maksimum 2 tane yeterli oluyor.

Bebek için,
2 takım kıyafet
Battaniye, müslin
Ağız mendili
Çorap
Eldiven
Şapka
Bebek bezi
Pişik kremi
Islak mendil
Biberon

Anne için
2 takım pijama
3 tane tshirt
Çıkış için kıyafet
Hamile Külodu
Çorap
Hırka
Depend
Ped
Terlik
Sezeryan olcaksa kahve, bitter çikolata

Aklıma gelenler bunlar

Neden olurmuş bir şey demediler mi peki. Netten baktım da bi d vitamini fazlalığında oluyormuş
Kızlar, bebeğimin gözleri çok çapaklanıyor. Sizinkiler de öyle mi?
Aşırı değil de az az arada oluyor bizimde
Canım bu para calismayanlar icin bir defaya mahsus yatıyor değil mi?
Emzirme ödeneği herkese veriliyor 1 defaya mahsus
Ay annesi gibi yeşil yeşil olsun ne güzel

Ay doğum yardımı için başvuru mu yapılıyor muhasebeci gerek yok demişti. Emzirme ödeneğine de başvuru yapılmıyor yazıyor sgk da onu da yapmadım hala yatmadı da

Kizlar birinci ay aşısını yaptırırken hemsire kalca ultrasonu cekildimi dedi bunun belli bir suresi varmi kirkini doldurmasi gerekmiyor mu birde hangi bolumden almamiz lazm randevu bilen varmi
Bizim hemşire 45.gün çektirin dedi ama sanırım 2 aya kadar süresi var. Çocuk doktoruna gitcez heralde

Bütün Haziran annelerini tebrik ediyorum, sağ salim kucağıniza aldınız, peki doğum çantasına neler koydunuz, en çok hangileri lazım oldu, nasıl geçti doğum süreciniz
Eğer sezeryan ise mutlaka külot bez ve gecelik en çok kullanılan iki şey ve üstüne sabahlık. Çok daha rahat oluyor pijamadan. Emzirme atleti falan sakın koyma asla kullanılmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…