Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Değil canım.Bizim arada hala kasılmamız oluyor onu da söyledim bana süt içmemi yasakladı süt ürünleri yiyebilirsin dedi.Geçmiş olsun.

Ay benimkide 120 cc içiyor oda bazen onlada doymuyor ben emziriyorum günde 2-3 defa mamada veriyorum ama verdiğim zaman 120 yetmeyebiliyor ben 90 versem ortalığı yıkar

Ay benimkide 120 cc içiyor oda bazen onl doymuyor ben emziriyorum günde 2-3 defa mamada veriyorum ama verdiğim zaman 120 yetmeyebiliyor ben 90 versem ortalığı yıkar
Eee hepimiz öyleymişizz:) Veriyorum 90cc 2 saat snra uykusunda başlıyo kıvranmaya normalde bnde mamadan 1 saat sonra emziriyodm

Görünce yazmak istedim. İlk çocuğum 6. Aya kadar her ay düzenli en az 1 kilo alan fiziksel gelişimi olarak da oldukça sağlıklı, hatta ileride giden bir bebekti. 6. Ayda ek gıdaya geçmemizle birlikte süt alerjisi olduğunu öğrendik. Dolayısıyla doktorun söylediğinin aslı astarı yok bilginiz olsun. O minvalde ilerleyin derim.

Merhaba bizde süt alerjisinden şüpheleniyoruz da ,boyu nasıldı peki,uzuyor muydu,alerji de kilodan çok boy etkileniyormus ve sadece yüzde değil tüm vücutta döküntü oluyormuş.
Bunlar var mıydı sizde?

Merhaba bizde süt alerjisinden şüpheleniyoruz da ,boyu nasıldı peki,uzuyor muydu,alerji de kilodan çok boy etkileniyormus ve sadece yüzde değil tüm vücutta döküntü oluyormuş.
Bunlar var mıydı sizde?
Boy faktörü büyük ölçüde genetik. Bizimkinin boyu en üst sınırdaydı o dönem. Hala da ileride gidiyor boyu yaşıtlarına göre. Alerjik bir durum etkilemez.

Reaksiyona gelince, biz alerjiyi ek gıda dönemi yoğurt verdiğimizde farkettik. Ağız çevresi yanaklarına doğru tamamen kızarmıştı. Döküntü vs olmadı. 1 saat içerisinde de kendiliğinden kayboluyordu kızarıklıklar. Bir kaç süt ürününde daha denemiştik hepsine karşı aynı reaksiyonu mu veriyor diye... Hepsinde kızarıklık oldu ve kendiliğinden 1 saate geçti.
Gıda alerjilerinin reaksiyonu genelde hep bu şekildedir zaten, sonrasında 1-2 besinde de alerjisi oldu aynı tepkiyi verdi.

Boy uzama noktasını söyleyen bir doktor ,benim de yakın arkadaşım çocuğu alerjik ve gerçekten boyu çok az uzuyor.
Benim ikinci çocuğum bu,ancak birincisi ek gıdada süt ürünleri yediğinde onun da ağız çevresi kizarir sonra geçerdi bu çoğu çocukta olur doktor bunun için diyete gerek yok demişti o zamanlar.

Benim bu konuda gördüğüm su alerji testinde veya kakada alerji pozitif değilse diyete gerek Yok.

Bazı doktorlar da bu ikisi negatif olduğu halde cocugun gelişimi de iyi olduğu halde anneyi bebeği diyete sokuyor bu da aşırı gereksiz ,
Bir zaman sonra annede kemik ağrısı diş sıkıntısı oluyor, çocukta da kalsiyum eksikliği vs.
Bu konuda şüphesi olanlar mutlaka çok iyi bir uzmana gidip ikinci bir doktorla da teyit etmeli tedaviyi

Ben doktor değilim neticede. O sebepte herhangi bir iddiada bulunamam tabiki. Sadece kendi deneyimlerimi anlatıyorum.

Bizim oğlan içinde süt ürünü olduğu için bebe büskivisi dahi yiyemezdi mesela. O sebepten ona 2 yaşına kadar vermedik. Ama ben yedim, sütümden geçen herhangi bir şey yoktu.

İlaveten o dönem doktorum bu kadar küçük bebeklerin ürün bazlı alerjik reaksiyonlarının tam olarak saptanamayacağını söylemişti. Kandan alerjik bir bünyeye sahip olup olmadığı anlaşılıyormuş. (Ki ben de öyleyim, kandan alerji düzeyime bakıyorlardı)
Ürün bazlı olanı iğneyle yapılan test belirliyormuş, o da bu yaş grubunda uygulanamıyor maalesef. Biz yiyerek deneyimledik alerjisinin olduğu besinleri.

Badem de gaz yapıyor ama ben kızımda da yerdim bişey olmazdı.

Reactions: Jou
Aaaa Emir de dünden beri emmek istemiyor.Daha önce hiç yaşamamıştım böyle birşey.Zorla ağzına meme ucunu sokup iteliyorum.

Ayrıca ebebek indirimi de var benim gibi hala bunları almayan varsa belki fikir olur diye ekliyorum.

Eklentiler

• FCEFEFF5-91DE-4082-8276-7EA3B36D7976.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 50
Lutfen doktor ne soylerse paylaşırmısınız bende de ayni sorun var

Aaaa Emir de dünden beri emmek istemiyor.Daha önce hiç yaşamamıştım böyle birşey.Zorla ağzına meme ucunu sokup iteliyorum.
Bgn doktorumuza gittik. Bana ilk sütüm tazyikli geldiğinden içerken tıkandığını bunun o an aşırı gaz yaptığını ve o nedenle memeyi istemedigini söyledi. Önce dedi sessiz sakin bir odaya git, sonra göğüs ucunu çevreleyen kahverengi kısmı en dış noktasından iki parmağınla makaslayarak sık ve o şekilde bebeğin ağzına ver dedi. O emmeye başladığında da 3-5 dk içinde yavaş yavaş makası serbest bırak dedi. Geldim yaptım işe yaradı bakalım devamı da olur insallah dün akşam biberon verdim artık dayanamadım dr sakin verme dedi emzik de verme dedi bu dönemde. Bir de bebeğimin ellerini yalayabilecegini söyledi gercektende yalıyor yumruk yapıp. ellerine mutlaka eldiven tak elinden o hazzı almasın o da meme reddine sebep olabiliyor dedi. Umarim bu bilgiler işinize yarar. Çocukla ilgili her konu gerçekten çok hassas yeterki iyi olsunlar

Ay benimki de elini kolunu omzumu denk getirmesin cap cup emiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…