Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245

Ay inşallah canim ya
İnan daha toparlayamadım kafamı
Bugun 2 kere verdim 70 cc ve 90cc
2980 doğdu 4950 suan
Ya sueekli emiyormu doktor arayi aç surekli emdiği için kaliteli Sütü azaltıyor dedi dinlensin dedi 3 saat arayla emzir mama emzir mama yap dedi lakin benimmkiz durmuyor ki

Ben trendyoldan almistim tek emzirme sondasi

Evet ben de boyleyim, hala 10kilo fazlam var sürekli yiorum pogacala kekler, bide sut urunleri yiyemiyorum, iyice kotu oldu, gobegim de oldugu gibi duruyo

Alim canim lazim gelsin

Canim bende ole hazır hazır yiye yiye ne olacak

3 saat dolunca parmağını emmeye başlıyor zaten bana mama ver diye :)) ay neyse hepiniz aynı şeyi yaşadığınıza göre normal ozaman

Bende geceyi merak ediyorum sabah görüşelim tekrardan :))

Reactions: Jou
Bende sırf sütüm olsun diye yiyorum hepp nekadar aldım.bilinmez
Evet bi de sut artsin diye napicagimi sasirdim bende
Emzirince 3 saat nasi dursun cocuk, benimki de durmaz, mama verince belki ama emzirdim birakim 3 saat dursun olmuyo bende de valla, ztn anne sutu cabuk sindiriliyo, nasi beklesin bu cocuklar

uyku uykuyu çeker sözü çok doğru. 3 ayda bi kaç kere benim kızımda da oldu :) eyvah gece uyumaz demiştim gecede uyumuştu bence ayların yorgunlıgunu cıkarıyorlar

Evet aynı şeyi bende düşünüyorum ne zaman gündüz uyumazsa gece de huzursuz ama gündüz uyuyor bazen 6 saat gece tam gaz devam en sevdiğimden:)

Emzirince 3 saat nasi dursun cocuk, benimki de durmaz, mama verince belki ama emzirdim birakim 3 saat dursun olmuyo bende de valla, ztn anne sutu cabuk sindiriliyo, nasi beklesin bu cocuklar

Vallahi ya kafayı yicem 3 saat durmaz mama yerse belki dedigin gb bide emerek uyuyor
Surekli emzir modu vardi hani ne oldu
N dogru bilmiyorum şu 1 haftayı atlatsam hayırlısi ile

Arkadaşım canını sıkmak istemem ama bence doktorunu değiştir sen. Emzirmek yerine verdiğin her öğün mama, memeden eksilen süt denektir. Benimki de gündüz saat başı emiyor. Memeler benimde dolu dolu değil. Zaten şimdiler bebek emdikçe süt akışı oluyor. Arayı aç saatli emzir diyen doktordan hayır gelmez. Memeler ihtiyaca göre süt üretir. Sen arayı açarsan süt üretmez lazım değil der o zaman azalır. Sen sık sık emzirdiler sütün zaten çoğalır. Bebeğin huzurlu ise bence mamayı bırak. Biberonada alışınca seni temelli bırakır. Eds Yenidoğan’daki kullanılır şimdiler ona Eds tuturamayabilirsin. Kaşık biberon yada damlatmaz küt uçlu alıştırma bardağı almalısın bence. Alıştırma bardağı da yere paralel şekilde tutuluyor. Küt ucuna süt akıtılır veriliyor. Biberon gibi sürekli havaya dik bi şekilde verilmiyor. Yasak mı bilmiyorum ama facede bir grup var emzirme akademisi diye. Oradan da destek alabilirsin. Ayına göre kilo alımı da normal bence

Vallahi ya kafayı yicem 3 saat durmaz mama yerse belki dedigin gb bide emerek uyuyor
Surekli emzir modu vardi hani ne oldu
N dogru bilmiyorum şu 1 haftayı atlatsam hayırlısi ile
3 saat sonra mama verip 3 saat sonra mı emzircen ben mi yanlış anladım. Yani sen 6 saatte bir mi emzirmiş olacaksın. Eğer öyleyse bende doktorunu değiştirme taraftarıyım. Sen memeyi 6 saat boş bırakırsan meme de süt üretimini ona göre azaltacaktır.
Benim bebeğim de çok sık emiyor hatta son sütü bazen almıyor ama kilo alımında sıkıntı yok. Bi yerde görmüştüm artık büyüdü bebişler emme refleksi güçlendi bir memede 10-15dk kalıyorsa o son süte ulaşmıştır yani.

YunSev
0-3 ay 500-1000 gram
4-6 ay 200-400 gram almaları çok normal. 6 ayına doğru doğum kilosunu ikiye katlanması bekleniyor. Genel araştırmalarımın sonucu bu. Emzirme akademisinde de hep bu yönde konuşmalar var danışmanlar. ilk ay hastane önerisi ile süt arttırıcı takviye kullandım. Şimdi takviye falan kullanmıyorum. Büyük oğlumda bilemeyip saatli emzirdim. Mızıklandığında yeni emzirdim diyip emzik verdim emzikle durmayınca doymadı deyip biberonla mama verdim. Sonuç ; 2. Ayında memeyi bıraktı. Sağmaya çalıştım iki ayda sütüm yarım çay bardağından az çıkınca sağımı bıraktım. Komple mamaya döndük. Şimdi ise akıllandım. her mıklandığında meme veriyorum. Açsa zaten emiyor toksa iki çekip oynamaya başlıyor diliyle itiyor. Sen bebeğinin huzurunu takip et. Bence mamayı bırak. Yarın git kilosunu tarttır sonrasında her mızırdandığında meme ver. Araya mama sokma asla. Bir haftanın sonunda tekrar tarttır eğer yine kilo almamışsa o zaman mamaya başlarsın. Naçizane tavsiyem benim yaptığım hataya düşme…

Yaa çokmu huzursuz canım uyumuyo mu
Çok mız mız canım. Asla kucaktan inmiyor. Gündüz uykuları max 15 dk. Nasıl oyalayacağımı şaşırıyorum
Geçici bir süreç bu da geçecek deyip kendimizi rahatlatmaktan başka çare yok. Aileler arası gerginlik bizde de var. Aç kalmaktansa kendi başımızın çaresine bakıyoruz bir şekilde, bebeler büyüsün düzene gireriz inşallah

Kızlar bebislere kitap okumaya basladınız mı? Kitap aldıysanız bi link atsanız böyle buyuk resimleri olan
Yavaştan başladık Sincap yayınlarından aldım ilk kitaplarını doktorumuzun tavsiyesi üzerine trendyolda bir sürü seçeneği var. İlk olarak bebek üniversitesinden 1 ve 2 numaralı olanları, birde hareketli hikayesi olan arkadaşlık ormanını aldım.

Aynen bende şasırdım iyice kuzu

3 saat dolunca parmağını emmeye başlıyor zaten bana mama ver diye :)) ay neyse hepiniz aynı şeyi yaşadığınıza göre normal ozaman

Bende geceyi merak ediyorum sabah görüşelim tekrardan :))
Normal normall benimki bugün hep uyudu uyandırıyim dedim anamm bi emdi hoopp gene gitti

Kızlar ya bugünde kafa böyle hatta daha da yukarı doğru duruyor. Ağlıyor bi geliyorum böyle dönemiyor gibi. Çağırıyorum falan kımıldamıyor. Eşim geldiğinde de yaptı onu çağırdım bak böyle yapıyor dönemiyor diye. O seslendi çevirdi kafayı. Hep sağına yapıyor. Biraz önce baktım yine aynı elimle çevirdim. Baya baya geriye doğru atıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…