Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Çok takığım bu konuya hele birde dünya da extra bir salgın varken daha çok anlayış ve dikkat edilmesi gerekiyor. Ama insanlar bencil komşular, akrabalar, en yakın aile üyeleri.. Anlayışlı olan çok az insan gördüm. Geri kalanının hepsi aynı senin anlattığın tarzda.. Birde bilmiş bilmiş bizde çocuk büyüttük lafları.. Elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum ama bazen laf edemiyorsun. Ben özellikle eşimin tarafından çekiyorum. Çünkü onların memleketinde kv altlı üstlü oturuyorum. Kıskançlık tartışma çıkarmak isteyenler bile var akrabalarından.. Benim dikkat ettiğimi bile bile 40 günlük olmadan daha doğar doğmaz görmeye geleceğiz diyen var demeden gelende var. Bir tanesi hastaneden çıktık o gün damladı birde tüm uyarılarıma rağmen elimi koymama rağmen öptü 5 günlük bebeği.. Birde diyorki ay bizim kızınkini korudukta noldu hep hasta bişi olmaz.. Madem bişi olmuyor niye kendi torununu korudun mikrop kadın o kadar sinir oldum ki.. Nasıl olucak bilmiyorum gerçekten sırf evden çıkmıyorum bunlar yüzüne..

Evet yA karanlıkta yatırmak gerekiyormuş ama ben sürekli psikopat gibi kontrol ettiğimden nefesini gece lambası ile yatırıyorum. Yani mümkün degil zifiri karanlıkta yatırmam
Gece zifiri karanlikta yatirmak bence de mantikli degil,cok degil 15-20 gune ters donmeye baslarlar yatakta,gece memeye kalkinca bi bakmişsin ters donmus ses cikarmiyo,bu donemler tehlikeli,ayrica uzerinde battaniye varsa icine de girebilir.en fazla bebek kaybedilimi 2-4 aylarda bu nedenlernen dolayi olmuş

5 günlük bebek öpülür mü ya ne kadar düşüncesiz bu insanlar ama hepsi her yerdebende çok çekiyorum. Bide daha zıplatmaları ve oturtmaları var oturmaz daha dedikçe oturtuyorlar balkona çıkıp sigara içip gelip tekrar bebeği almaları öpmeleri hepimizin ortak çilesi

Bende öyleydim de bi gazla kapattım

Bebeye önlük taķın,biraz da az kusmuklu olsun,buna ragmen kucaklarina almak isterlerse cok kusuyo deyin

Bir şey diyemeyince de insan kendi kendini yiyor, yavrunu koruyamadığını hissettiriyorlar sana. Cocugum bir mikrop kapsa onlardan cok kendimi suclarim engel olamadigim için. Bu sabah net bir şekilde "sen çok yaklaşma istersen düğünden geldin (dün düğündeydiler)" dedim. Hmm tamam dedi ama alindigini hissettim. Kahvaltı da yegenim anne alsana kucagina diyince ablam esprili bi dille teyzen izin vermiyor annecim dedi. Ben de bunun üzerine şu an salgının varlığından korona dışında ishal salgini oldugundan ve aşılarinin henüz tamamlanmadığından bahsettim. Rota zaten ishal aşısıymış ve biz o aşımız henüz olmadık bir de. Yegenim yine kizimin yuzune dokundu "teyzecim yuzune dokunmuyoruz" diye uyardim. Yapacak bir seyimiz yok napalim uyarmak gerekiyor demek ki uyaricaz artik. Alinan da alinir ne edek?

Benim ablam yeğenim gelir hemen ablam ellerini yıkatır yeğenime. Doktorumuz ellerinizi yıkamadan almayın bebeği sevmeyin rota virüs açısından dedi bize. Yaptıkları hoş değil
Ne güzel. Ben eşime bile ellettirmiyorum işten gelince "önce ellerini yıka, kıyafetlerini değiştir" diye uyarıyorum. Olması gerekeni yapsa keşke herkes.

Valla alınan alınsın çocuklarımızdan kıymetli değil. Sağlığından hiç kıymetli değil yani
Ne güzel. Ben eşime bile ellettirmiyorum işten gelince "önce ellerini yıka, kıyafetlerini değiştir" diye uyarıyorum. Olması gerekeni yapsa keşke herkes.
Benimde eşim aşırı dikkat eder gelir gelmez bi uzaktan bakar hemen ellerini yıkar üstünü çıkarır öyle alır. Olması gerekende odur.

Benim kv de yeni doğduğunda çarşıdan geldi elleri yıkama yok, hastaneden gelmiş bir gün yine yıkama yok. Bende konuşmuyorum kendisiyle bişey diyemedim. Annem falan sinir oldu gittikten sonra. Eşime laf arasında dedim. Hastaneden geliyo annen ellerini yıkama yok falan dedim. Bi keresinde yeğenim kucağına istedi ablamda ellerini yıka bir daha dedi. Kv de vardı o da alacaktı kucağına gitti o da yıkadı ellerini. Yani küçük çocuk bile yıkamadan almıyor bebeği.

kırmızı tonlarında ışık öneriyorlar melatonin üretimini baskılamadığı için. ben 1wattlık kırmızı ampul aldım gece lambasına, onu kullanıyorum. çok aydınlatmıyor ama bebeği görüyorum en azından

Ya canim anlayamıyorum ki insanları bisi dersen alınırsa diye susup sonra kendi kendini yiyorsun aslına bakarsan dediğin gb söyleyeceksin

Aaaa ilk defa duydum hiç gorunmemesinden iyidir

Yetiştirmeyle alakalı çünkü. Yoksa küçük çocuk ne bilsin bebegi tutmadan önce ellerini yıkaması gerektiğini. Mesela ananem de tuvaletten sonra ellerini sadece suyla yikar sabuna hiç dokunmaz. Dün balkonda otururken kucagima versene biraz dedi. Dedim anane önce ellerini yikaman gerekiyor. Yok yaa ellerim temiz dedi kalkip da yikamadi. Ben de vermedim kucagina. Netice de cok zor degil kalkip ellerini yikamak ama işte üşeniyorlar mı yoksa temizlik alışkanlıkları olmadığı icin mi bilemiyorum. Yine dün ananem bebegimi agzindan öptü şılappp diye. Dedim anane napiyosun?? Ee baska doyulmuyo ki bu bebege diyi. Valla bugun dönüyoruz gerilmedjk yerim kalmadı stresten. Bi arkadaş yazmış demin biz evden cikmiyoruz sirf bu yuzden diye ben de uzunca bi süre gelmemeyi tercih edicem sanirim. 3 gündür omuzlarım gerildi kendimi kasa kasa

Ayyyy vallahi seni o kadar iyi anlıyorum ki ama sen dışarı çıkmayıncada yakalıyorlar her türlü ama tabi evde daha rahat ediyorsun bende çıkmadım dışarı

Canim senin dedigin aslında dogru degil normalde akşam 9dan 2 ye kadar mesela karanlıkta uyutun diyolar uzmanlar gelişimi daha iyiymiş ve uyumuskende karanlıkta uyutulur doktorum öyle dedi ısıkta bebekler rahatsız olur huysuz olur uyumazlar benimki ısıkta emziriyorum elini gözüne kapatıyor heee battaniyeyi çeker üstüne evet napıcaksın üstunu uzun kollu giydiriceksin battaniyeyi kolun altına koycaksın ben hep öyle yaptım.bugüne kadar başima gelmedi cok karanliksa göremiyosanda gece lambasıda takabilirsin

Ya canim anlayamıyorum ki insanları bisi dersen alınırsa diye susup sonra kendi kendini yiyorsun aslına bakarsan dediğin gb söyleyeceksin
Öyle valla kendi kendimizi yemektense. Bilsinler en azından
Ay pes ya valla. Ben gerildim okudukça

Ben zaten gece lambasinda uyutmaktan bahsediyorum:)gece lambasinda cocuk rahat gorunebiliyo

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…