Kızlar iki gündür çok geriliyorum. Dün ablam ve 4 yasindaki bebesi bize geldiler, kardesim kendi ellerini yikamadigi gibi yeğeniminkisini de yikamadi. Kucagina aldi ellerini tuttu, yegenim de ayni sekilde bebegimin elini tuttu basina dokundu. Hatta annem bir keresinde kardesimi cok yaklaşma yuzune yuzune konusma diye uyardı. Sonra içim içimi yedi keşke ben söyleseydim ellerini yıka doye uyarsaydım diye. Ne bileyim alınır diye cekindim biraz. Bgn yine geldiler az once yegenimle odaya girdiler. Bu sefer ellerinizi yikayin diye uyardim. Ablam islak mendil var mi diyip kizimin islak mendilinden bir parca alip once yegenimin sonra da kendisinin ellerini sildi. Kaldim öyle. Asiri derecede parfüm koktuğu için cok parfüm sıkmışsın ağır koktu dedim. Neyse bebegi alip salona gectim. Eşi yanima gelip bebegi almaya yeltendi o esnada birisi sanirim annemdi ellerini yikamadin diye bir uyarida bulundu. O da bir sey olmaz yaa böyle böyle bagisiklik kazanacak diye aldi bebegi kucagimdan sevdi. Ondan da ablam aldi fln derken bebek huzursuzlasinca odaya getirdim uzerini kokladim buram buram parfüm kokusu sinmiş. Aldim ellerini kollarini yuzunu yikadim, kiyafetini degistirdim... ben mi çok titizleniyorum yoksa onların yaptigı mı anlayışsızlık ve büyük sorumsuzluk diye kendimi sorgulamaya başladım artık. Daha sert mi olmak gerekiyor, kırilan kirılsın diye düşünmek mi gerekiyor bilemiyorum. Böyle olunca içim içimi yiyor bebegim ya hastalik kaparsa ya mikrop kaparsa diye. Netice de mikroba bagisiklik kazanmasi icin daha henüz cok ufak diye de düşünüyorum. Bir de aynı ablam kendj cocugu oldugunda temizlik titizlik konularina asiri derecede takintiliydi. Sen hasta misin, burnunu cektin sanki, hastaysan gelme, yaklaşma tarzında. Başkasının bebeği olunca mı böyle oluyor anlamış değilim. Aşı olduk evde tek kalmayayım bebegimin atesi cikarsa diye geldim resmen daha çok gerildim bebegim bir hastalık mikrop kapacak diye. Insanın yakın cevresi de böyle yaparsa elalem ne yapar diye düşünüyorum açıkçası. Sizler bu konularda nasil önlem alıyorsunuz? Sizin de cevreniz böyle rahat mı davranıyor? Tepkiniz nasıl oluyor? Ben mi abartıyorum yoksa insanlar mı çok sorumsuz? Tamam bebek bu tabi ki hastalık kapacak hasta olacak bunun bilincindeyim ama bu kadar da rahat ve sorumsuz olunuşa anlam veremiyorum
gerçekten gerginim, böyle olunca kendi bebegime sahip çıkamıyormuşum gibi hissediyorum. Bi dahakine sert bir dille "ellerinizi yıkamadan lütfen dokunmayın, iş kıyafetin var uzerinde ya üzerini değistir ya da uzerine müslin örtü ser, suratına çok yaklaşarak konuşma hastalık taşiyor olabilirsin" şeklinde uyarmayı düşünüyorum.