- 4 Ağustos 2021
- 1.469
- 1.980
- 83
- 31
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #77.101
Hadi yaHahha şöyle biraz daha bilinçli tutmaya oturmaya falan başlasun uyku eğitiminden önce oyun eğitimi yapcam
EvetBakmaya değil öpmeye bebek arıyor onlar
En iyisini doktorlar bilir bu konuda da..inş cikmaz atesi minigin.ben de bugun kilo ölçturmeye gidecem birazdan.gecen ay 500 gr aldi doktor az dedi 10 gun sonra saglik ocaginda ya da yanima getirin tarttiralik dedi.eger kilo almadigini hissetsem klinigine goturecektim ama sanirim aldi saglik ocaginda tarttiracam bakalim kac gr almis
Allah yüzüne gülmüş canım 2 bebeğinde de bunu başarabildiysen senin yaptıklarından çok bebeklerinin mizacı uygunmuş. Ben psikologum pek çok aileye çocuklar konusunda eğitimler verdim şimdi anlıyorum ne kadar tek tip ve kitabi bilgiler sunduğumu. Tüm eğitimim bilgilerim tepetaklak oldu bebeğimle birlikte. Aynı senin anlattığın şeyleri önerirdim ailelere, ailenin ritmine ve doğal akışa evin yeni üyesinin dahil edilmesi derdim hatta ve ilk günden beri onu yapmaya çalıştım ama hep daha kötü oldu. Oğlum 1 dakikadan fazla asla yalnız kalmıyor, huysuz mizaçlı bir bebek. Ben kabullendim artık bu durumu. Bir de şöyle birşey var eskiden çoğu bebek sakin mizaçlı olsa da anneannemlerin anlattığı bu şekilde kök söktüren zor büyüyen bebekler de varmış.Biz eşimle "patron bebek" anlayişini benimsemedik.evin patronlari biziz:)) benimseyene de saygim var.dogumdan itibaren evde işler yurur herkes dogal hayatina devam eder,bebekte buna katilir.surekli bebek durmayacak mi endisesi yaşamayiz.evde sakinlik vardir.bebege surekli bakmayiz,kendi kendine oyalanmasina izin veririrz.kizimda da oyle olmustu,surekli evcilik oynamazdim,genelde kendi kendine oynardi.etkinliklerine katilirdik sadece.
Hani eskiden cocukken,bebekken bizde oyleymişizya evde sakin dururmuşuz.bizi de biraz eski anne babalara benzetebilirsin:)
Kesinlikle zor değil imkansız oluyor. Kendi başına oyalansın dedikçe çocuk daha çok krize giriyor, anne kendini daha yetersiz hissediyor. Ben de wcye zor gidiyorum. İlk 40 gün ailem yardım etti dediğin gibi onlar bile illallah dedi. Ki hepsi çocuk büyütme konusunda tecrübeli insanlar. İlk başlarda akıl veriyorlardı sonra kendileri baş edemeyince Allah sabır versin deyip gittilerKolik bebek olunca o dediğin zor oluyorsıkıyorsa patron o olmasın yani benim bebem kolikti ve benim wc ye gidecek vaktim yoktı sürekli yardım aldm ailemden. Onlar bile bıkmıştı artık
Meme reddi varsa emzik kullanma geçmesini bekle. Emzik kolayına gelir kafası karışır seni bırakabilir. Ya da sadece uykuya geçişlerde emdikten sonra daldırmak için kullan
Ahaha senle aynıyız ikimizin bebelerinin arasında aynı yaş farkı var. Şimdi zor geliyor dimi küçüknasıl büyütmüşüm diye düşünüyorum bazen
Ayağa aldığımda benimki de çığlık kıyamet. Ben memeden ayırıl ayağa aldığımda hemem emzik veriyorum. Bazen alıyor uyuyor bazen de inat ediyor. İnat ettiğinden 5 dakka falan tekrar meme veriyorum bırskınca oynayarak konuşarak alıyorum ayağa o zaman ağlamıyor
Canim sen tabi benim kızimi tanimadigin icin boyle soyledin.benim kizim bu gune kadar gordugum en hareketli bebek ve çocuktu diyebilirm.eger bizim yaklasimimiz sakin olmasaydi,yaptiklarini abartsaydik vs vs benim kizimi inan kimse tutamazdi.yaramazlikta pik yapardi.ama o da uyum sağlamak zorunda hissetti.hala cok cok hareketlidir.ama cok uyumludur her ortama.Allah yüzüne gülmüş canım 2 bebeğinde de bunu başarabildiysen senin yaptıklarından çok bebeklerinin mizacı uygunmuş. Ben psikologum pek çok aileye çocuklar konusunda eğitimler verdim şimdi anlıyorum ne kadar tek tip ve kitabi bilgiler sunduğumu. Tüm eğitimim bilgilerim tepetaklak oldu bebeğimle birlikte. Aynı senin anlattığın şeyleri önerirdim ailelere, ailenin ritmine ve doğal akışa evin yeni üyesinin dahil edilmesi derdim hatta ve ilk günden beri onu yapmaya çalıştım ama hep daha kötü oldu. Oğlum 1 dakikadan fazla asla yalnız kalmıyor, huysuz mizaçlı bir bebek. Ben kabullendim artık bu durumu. Bir de şöyle birşey var eskiden çoğu bebek sakin mizaçlı olsa da anneannemlerin anlattığı bu şekilde kök söktüren zor büyüyen bebekler de varmış.
Kesinlikle zor değil imkansız oluyor. Kendi başına oyalansın dedikçe çocuk daha çok krize giriyor, anne kendini daha yetersiz hissediyor. Ben de wcye zor gidiyorum. İlk 40 gün ailem yardım etti dediğin gibi onlar bile illallah dedi. Ki hepsi çocuk büyütme konusunda tecrübeli insanlar. İlk başlarda akıl veriyorlardı sonra kendileri baş edemeyince Allah sabır versin deyip gittiler
Xiaomi nin var tüh dün indirimdeydi gördüm atacaktım buraya geri unuttumsweetgirlcandy sweetim ya sende termometre mi var. Hangi marka canım bende almak istiyorum odanın ısısına bakayım ona göre bebişi giydiririm. Yoksa ben her daim üşürüm
Yok anlayabiliyorum canım seni tabiki biraz idrak etmeye başlasa ben de denemeye devam edeceğim. Pes etmedim ya da artık hep böyle demiyorum ama şu 4 ayda elimden geleni yapmama rağmen bebeğim sakinleşemiyor. Hareketli olmak veya yaramazlık da olamaz ki bu aylarda, demek ki yalnız bırakılmak kucaktan indirilmek istemiyor. O yüzden ben şu an sadece bebeğim Nasıl huzurlu olacaksa onu yapıyorum çünkü ana kucağı veya oyun halısına bırakmaya çok büyük tepki veriyor. Belki ilerde işler yoluna Girer benim için de, tabi yine büyük konuşmayacağım elimden geleni yaparım umarım bebeğim de ayak uydururCanim sen tabi benim kızimi tanimadigin icin boyle soyledin.benim kizim bu gune kadar gordugum en hareketli bebek ve çocuktu diyebilirm.eger bizim yaklasimimiz sakin olmasaydi,yaptiklarini abartsaydik vs vs benim kizimi inan kimse tutamazdi.yaramazlikta pik yapardi.ama o da uyum sağlamak zorunda hissetti.hala cok cok hareketlidir.ama cok uyumludur her ortama.
Insallah bizdede olmaz ya valla tek başımayım evde çok zorlanırımHiç olmadı bizde
Insallah canim şu 4 . Ay ataği gecince eglenceli hale gelebiliyo bebek bakmak.az kalmiş olabilir seninkine de:)Yok anlayabiliyorum canım seni tabiki biraz idrak etmeye başlasa ben de denemeye devam edeceğim. Pes etmedim ya da artık hep böyle demiyorum ama şu 4 ayda elimden geleni yapmama rağmen bebeğim sakinleşemiyor. Hareketli olmak veya yaramazlık da olamaz ki bu aylarda, demek ki yalnız bırakılmak kucaktan indirilmek istemiyor. O yüzden ben şu an sadece bebeğim Nasıl huzurlu olacaksa onu yapıyorum çünkü ana kucağı veya oyun halısına bırakmaya çok büyük tepki veriyor. Belki ilerde işler yoluna Girer benim için de, tabi yine büyük konuşmayacağım elimden geleni yaparım umarım bebeğim de ayak uydurur
Canım biz geçen hafta yaptırdık eve gelince çok hafif yükseldi ateşi ben calpol verdim 1 çk, 6 saat sonra bir kere daha verdim. Başka da bir şey olmadı. İnşallah kolayca atlatırsınızInsallah bizdede olmaz ya valla tek başımayım evde çok zorlanırım
Olmaz inşallah sen sakin olInsallah bizdede olmaz ya valla tek başımayım evde çok zorlanırım
Ahhhh inşallahInsallah canim şu 4 . Ay ataği gecince eglenceli hale gelebiliyo bebek bakmak.az kalmiş olabilir seninkine de:)
Yok anlayabiliyorum canım seni tabiki biraz idrak etmeye başlasa ben de denemeye devam edeceğim. Pes etmedim ya da artık hep böyle demiyorum ama şu 4 ayda elimden geleni yapmama rağmen bebeğim sakinleşemiyor. Hareketli olmak veya yaramazlık da olamaz ki bu aylarda, demek ki yalnız bırakılmak kucaktan indirilmek istemiyor. O yüzden ben şu an sadece bebeğim Nasıl huzurlu olacaksa onu yapıyorum çünkü ana kucağı veya oyun halısına bırakmaya çok büyük tepki veriyor. Belki ilerde işler yoluna Girer benim için de, tabi yine büyük konuşmayacağım elimden geleni yaparım umarım bebeğim de ayak uydurur
Ahhhh inşallahtecrübeli annelerden bunu duymak sevindiriyor, 6. Aydan sonra çok bal oluyormuş ilişki iletişim. Dört gözle bekliyorum
Ahahahs olmamış bizim bebeler, biyerde hata varValla benim bebede ole istediğini alana kadar susmaz kademeli olarak yapacakları artıyor
İnat ettik memeden kurtardık ayağa alistirdik dedik yine sil bastan meme kurdu
Benim de aynı şekilde. Gaz sancısına ağlamaktan katılıp kalıyordu kızım sürekli fıtık oldu mu diye göbeğini kontrol ediyordumKolik bebek olunca o dediğin zor oluyorsıkıyorsa patron o olmasın yani benim bebem kolikti ve benim wc ye gidecek vaktim yoktı sürekli yardım aldm ailemden. Onlar bile bıkmıştı artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?