- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #7.881
Yok ben haşimato hastasıyım evlendikten sonra oldum birden kg almaya başladım ilaç kullanıyorum ama gebelikte ilaç dozu az mı geldiGünaydınn,bence diyetisyene gidin normal değil sanki biranda kilo almak ben baktımda aynıyım. Çokmu zayıfsınız acaba ondan mı alıyorsunuz bilemedim
Ooo daha ne olsun robot süpürgede olunca miss gibiiValla ben yapıyorum abartmamak şartıyla robot var o süpürüyor ben siliyorum. Sadece bulaşık makinesini yerleştirmiyorum uzanmayım üstlere diye. Günlük wc falan yıkıyorum çok solumadanBen halsizlikten yapamıyorum aslında halsiz olmasam her şeyi yaparım da
Ben de öğrendiğimden beri tavuk yemiyorum diyebilirim. Eşime yaptığımda bir sefer ucundan baktım tadına çok istedim diye ama sağlık daha önemli tabiki köy tavuğu bulabilirsem ondan alacağım ben de bir arkadaşıma da doktoru hamileyken market tavuğunu yasakladı köy tavuğu yiyebilirsin demişKızlar tavuk yiyor musunuz? Ben zaten evde de köy tavuğu falan nadiren denk gelmedikçe yapmamaya çalışıyordum market tavuğunu. Hep zararlı diye.
Şu an evde hiç yapmıyorum da işyerinde çıktığında yemek mecburiyetinde oluyorum. Zaten midem bulandığı için bir iki tırtıklıyor gibi..
Bu kadarın zararı olur mu acaba? Doktorlar hiç önermiyor tavuğu
bunu ayça erturan paylaşmıştı instagramda oradan görmüştüm yorumlara bakayım dedim yorumların neredeyse yarısından fazlası çok kötüydü. o yüzden biraz ön yargılı oldum ona. ama dediğin gibi belki bana iyi gelen şey size iyi gelmicek ya da tam tersi.Kilo alıp verdiğim için vücudumda çatlaklar var benim de çok müsait vucudum. Sanırım bu konuda en iyisi lierac markasıymış. Ama benim arkadaşlarım saf zeytinyağının en güzeli olduğunu söylüyor. Kremlerden daha iyiymiş etkileri. Tabi vücut yapısına göre değişir bu.
aaa bunu ilk defa duydummmm hemen araştırayım :)Krem bilmiyorum da badem yağı öneriyorlardı onu hatırlıyorum bi
Ben kullanmadığım için hiç bilmiyorum ama etrafımda hep o konuşuluyordu.bunu erturan paylaşmıştı instagramda oradan görmüştüm yorumlara bakayım dedim yorumların neredeyse yarısından fazlası çok kötüydü. o yüzden biraz ön yargılı oldum ona. ama dediğin gibi belki bana iyi gelen şey size iyi gelmicek ya da tam tersi.
aaa bunu ilk defa duydummmm hemen araştırayım :)
evet çok haklısın bu konuda. benim cildim çok kuru. zeytinyağı çok daha sağlıklı geliyor bana dediğin gibi yağlılık hissi olmaz. belki haftasonları evde olduğum da uygulayabilirim ama haftaiçi işe giderken imkansız gibi duruyorBen kullanmadığım için hiç bilmiyorum ama etrafımda hep o konuşuluyordu.
Bence buradaki konu vücudu kuru bırakmamak ister zeytinyağı ister badem yağı ister bioil gibi yağlı nemlendiriciler sürekli nemli tutmak lazım. Ürünlerin çoğu pazarlama ürünü zaten. Zeytinyağı çok mantıklı geliyor bana ama onu sürüp beklemek sonra o yağlı his falan yapamam gibi geliyo
ben sırma alıyordum hep. onun da sodyum oranına hiç bakmıyordum. sanırım o da yüksek kalanlardanKızlar maden suyu içiyorsanız sodyum miktarına bakın mutlaka. Fazla olanlar tansiyonu tetikleyip ödem yapabiliyormuș.
Mesela Kızılay ın Afyonkarahisar olanında sodyum oranı fazla Erzincan olan da azmıș. Biz özellikle Erzincan alırdık hep
İnstagramda gidamuhendisianlatiyor diye bir sayfa var takip etmenizi öneririm sağlıklı besinleri içecekleri içeriğine bakıp paylaşıyor. Bende şimdi öğrendim maden suyundaki sodyumun önemli olduğunu
Hiç bilmiyorum baktım şimdi henüz onu paylaşmamıș. Valla 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi sodyum oranına bakmakben sırma alıyordum hep. onun da sodyum oranına hiç bakmıyordum. sanırım o da yüksek kalanlardan
Daha önce başka doktorda buna pıhtılaşma diyemeyiz demişti önceki gebeliğim de kan sulandırıcı kullanmama rağmen yine düşük oldu bir de doktorum kanlanma durumuna bakalım dedi nokta nokta kırmızı alanlar vardı gayet güzel dedi zaten ben kan sulandırıcı asla kullanmak istemiyordum domuz yağı var için de Rabbime emanet benim içim rahat sizlere karışamam tabi kiFaktör 5 leiden heterezigot var bende bu geneetik bı kan pıhtılaşma bozukluğu şuan problem yok diyemez çünkü kan akışında nezaman sıkıntı var bilemez doktor ve bu sulandırıcı iğneyi ve aspirini biz tedbir amaçlı kullanıyoruz illa bu heterezigot olan kişlerde kötü bi durum olucağı manasında değil ama ihtimalimiz yüksek bebek kordondan kanla besleniyo ordan nefes alıyo ve ordakı kan akışı çok hızlı bunun yavaşlamamsı bı pıhtı oluşma ihtimaline karşı bu rahatsızlığa dahip birinin kullanması gerekiyor istersen bunu başka bi doktora danış
Doğrudur canım ama burda sohrab diye bi arkadaş var onun da çok düşükleri oldu bak oda kullanmıyor şuan kanaması oldu diye doktor kesmiş yani bi çok doktor bu görüşte senin doktorununda vardır elbet bir bildiği doktorlardan iyi bilemeyiz sonuçtaBenim 5+4’te kanamam oldu ve genetik test sonuçlarım da tam o gün çıkmıştı.
Kanamadan dolayı hemen başlatmadı Oksapar’a.
6+5’te kontrole gittiğimde kanama alanı azalmıştı, öyle başlattı.
Ben çağırmıştım benim de ailem uzakta ama gideceklerKanaması olanlar yanınızda size yardımcı olan biri var mı. Ben sabah kendime kahvaltı hazırlayayım dedim sonrasında kanama oldu yine. Ayağa kalktım diye mi oldu acaba diyorum. Annem başka şehir de yaşıyor onu çağırsam mı idare etsem mi bilemedim kızlar
Çatlak bünye müsaitse yani cilt çok kuruysa biraz kaçınılması zor bir durum ama cikt elastikiyetini artıran en mükemmel çatlak kremi jeli daha doğrusu lierac üstüne tanımam fiyat olarak bi tık yüksektir ama doktorlarda genelde bu jeli önerir bi oil inde yağı var çatlak için ikisini dönüşümlü kullanabilirsinevet çok haklısın bu konuda. benim cildim çok kuru. zeytinyağı çok daha sağlıklı geliyor bana dediğin gibi yağlılık hissi olmaz. belki haftasonları evde olduğum da uygulayabilirim ama haftaiçi işe giderken imkansız gibi duruyor
Valla işte herkes bişey söylüyor Rabbime emanet o ömür verdiyse hiç bişey olmazbizim yörede bu çok meshur kirmizi renkli meyveler icinde aynisini soylerler artik ne kdr dogru bilinmez
İçin rahatsa tabiki bişey diyemem ben sadece yaşadığım tecrübeden yola çıkarak söyledim ama iğne de domuz yağı var demek de biz kullanlar için ağır bir hitam olmuş bunu nerden duydun yada öğrendin bilmiyorum ama bu ilaç yada yiyecek her ne olursa olsun ibaresi olmadan kullanımı yasak biliyorsundur jelatin içeren bir çok yiyicek ve ilaç grubu var bahsettiğin madde ne bilmiyorum amaDaha önce başka doktorda buna pıhtılaşma diyemeyiz demişti önceki gebeliğim de kan sulandırıcı kullanmama rağmen yine düşük oldu bir de doktorum kanlanma durumuna bakalım dedi nokta nokta kırmızı alanlar vardı gayet güzel dedi zaten ben kan sulandırıcı asla kullanmak istemiyordum domuz yağı var için de Rabbime emanet benim içim rahat sizlere karışamam tabi ki
fiyat olarak mustela ile aynı kalıyorlar aslında ama bilemedim. bio oil bana daha kozmetik gibi geldi. lierac hakkında yorumlara bakarken güzel yorumlar ile kötü yorumlar kafa kafaydı o yüzden bi ön yargı oluşmuştu daha çok mustelaya kaymıştım. ama bilmiyorum. belki ikisini de alıp birisini sabah birisini akşam şeklin de kullanabilirimÇatlak bünye müsaitse yani cilt çok kuruysa biraz kaçınılması zor bir durum ama cikt elastikiyetini artıran en mükemmel çatlak kremi jeli daha doğrusu lierac üstüne tanımam fiyat olarak bi tık yüksektir ama doktorlarda genelde bu jeli önerir bi oil inde yağı var çatlak için ikisini dönüşümlü kullanabilirsin
Ben bizzat prospektüfte okudum kullandığım her ilacı araştırırım sen nasılki kordondan kan akışı sorunu olup diyip benim buna takılmicağımı düşündüysen bende aynı şekilde düşündüm hatta şimdi çektim prospektüfü dediğim gibi her doktorun kendi bildiği vardır oksapar da ne yazıkki böyle bi durum varİçin rahatsa tabiki bişey diyemem ben sadece yaşadığım tecrübeden yola çıkarak söyledim ama iğne de domuz yağı var demek de biz kullanlar için ağır bir hitam olmuş bunu nerden duydun yada öğrendin bilmiyorum ama bu ilaç yada yiyecek her ne olursa olsun ibaresi olmadan kullanımı yasak biliyorsundur jelatin içeren bir çok yiyicek ve ilaç grubu var bahsettiğin madde ne bilmiyorum ama
Kız sen 3 ay ben 1 yıl kullandım nerdeyse bide sen tahlilde yaptırmışsın yani rahat ol biz bazı folikasitlerin dozu hakkında konuştuk ya biz ne dersek diyelim Rabbim bize neyi nasip ettiyse onu yaşicaz rahat ol o yüzden senin bi hatan yok :)Kızlar sizler beni çok korkuttunuz. Benim gebeliğim planlı bir gebelikti. Hamile kalmadan 3 ay önce kadın doğum doktoruna gidip bütün kontrollerimi yaptırmıştım. Kadın doğumcu 3 ay önceden folikasit kullanmam gerektiğini söylemişti. Folidoceyi önermişti. Her gün 1 tane alıyorum. Aradan 15 gün geçtikten sonra daha detaylı tahlil için dahiliye gitmiştim. 25 Haziran yazan folik asit kullanmaya başladıktan 15 gün sonraki değerim. Dahiliye doktoru her şey normal demişti. 3 ay kullandım ve 3 ayın içinde hamile kaldım. Hala daha kullanmaya devam ediyorum. Kırmızı olan 14 ekim yazan da hamileykenki folad değerim. Napayım ben şimdi. Çok korkum. Gebeliğim bugün itibari ile 8+6
Ya bende bugüne kadar hiç yapmıyodum ama bugün dolap içlerine bi düzenleme yaptım sildim falan toz alma süpürge işinide yarına bıraktım daha yemek yapıcam diye falan Allahın izniyle bişey olmaz zaten dikkat ede ede yapıyoruzKızlar ben her işi yapıyorum valla sil süpür vs toz alırken maske takıyorum. Süpürgemin ayarı yok tek ayar olduğu için beni zorluyor biraz çekiştirmeli süpürmem gerektigi icin süpürgeyi hergün açmıyorum. Dolap silerken tabureye çıkıyorum falan kendimi yorup kırmadan islerimi yapıyorum birsey olmaz Allahın izniyle diyorum ama bazen vicdan yapıyorum. Eşimde yoğun çalıştığı için mecburen bu süreçte bütün is bana kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?