- 4 Ağustos 2021
- 1.484
- 2.004
- 83
- 31
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #80.661
Şifa olsun inşallah çok sevsinSağlık ocağındaki hemşiremiz artık doyumluk verebilirsin emzirmiyorsun zaten dedi. Şimdi tavuk suyunda şehriyeli tarhana çorbası yapacağım
Ilk gozağrımız o ondan başlaYaa evet cidden hep şikayet ediyoruz bu bizede iyi gelir bence atalım valla yapayımda atayım ozaman ben başlangıcı ben yapayım
Evet kuzum sadece anne sütü alıyo kilosu da iyi olunca bekle dedi. 5.ayda gelme 6da gel kontrole dedi bide bidaha sormıyım diye heraldeAnne sütü mü veriyorsun sadece ondan mı 6 dedi canım
Benimkide oyle dedi emzirmeye devam keBen de başlamadım 6da dedi doktor bakalım. Not alsk iyi olacak aynen
Oo süpersin bekliyoruz ozamanIlk gozağrımız o ondan başlahatta bilgileride yazalımm bilgi konusunda etiket etmek lazım halledecem o işi
Büyük ihtimal ondan 6da gel dediEvet kuzum sadece anne sütü alıyo kilosu da iyi olunca bekle dedi. 5.ayda gelme 6da gel kontrole dedi bide bidaha sormıyım diye heralde
Bende oyle yaparim eski usul:)Üzüldüm onun adına gerçekten ya anne için de çok zor sürekli özel yemek yapmak. Kendi yemeklerimizden ayırırız diyoruz biz tuzunu atmadan. Tadımlar falan bi bitsin 8aylıkken falan
Canim birazda cocugun anneden ya da babadan korkmak degil ama çekinmesi gerekiyo.ben babaya gore daha baskinim o konuda.ben evde ne yapildiysa ondan yiyeceksin diye başladim 1 yasindan sonra hep oyle gitti.cocuklar patates kizartmasina bayilir,benim kizim icin sevecegi ozel bişey degildir cunku yapmam evde pek alişmadi.Çok kötü ya ara ara denemek lazımmış o sevmediği şeyleri başka şekilde yapıp bir şekilde alıştırmak Lazımmış sanırım sevmiyor deyip pes etmek doğru değil
Ahahah kendi yemiş kadar oluyor demekki ağırlık çöküyor minnoka
Allah kolaylık versin canım senin yanında valla şikayet etmemem lazım senin işin daha zor
Malesef bebek sektörününde cok abarti fiyatlar dönüyor annelerin hassas noktası oldugu içinOioi set 1000 tl insan aklini kaybedicek artik nasil bukadar abartiyorlar ya
Deneyeyim bunları çok teşekkürler sonucu yazarımBize doktoru geçen bir şey önerdi; bebegi yüz üstü yatırın bir eli altında kalsın sonra o elini kendisi çıkarmayı ögrensin dedi. Elinize sesli bi oyuncak alip göz hizasindan baslayip yukariya dogru oyuncagi kaldirirak oyuncagi takip etmesini saglayin dedi. Eline cingirak tarzi oyuncaklari verip uzun sure tutmasini saglayin dedi bir de. Hışırtılı kitap dikkatini cekiyor bnm kızımın kitapta hayvan varsa mesale o an o hayvani gosterirken antiyorum bu bir fildir, filin burnu uzundur rengi gridir, kuyrugu kisadir, ona dokunmak ister misin? diyip dokundutturuyorum. Bu sekilde dokundurarak oyunlar oynatmak onların duyusal zekaları acisindan onemliymis. Simdiden kulak aşinalığı olsun diye turkce anlattigim seyleri bir turda ingilizce anlatiyorumilk yüz kelimem diye oyun kartlari almistim bi de ordan basit hayvanları secip ali babanin ciftligini soyleyip o hayvanin cikardigi sesleri taklit ediyorum. Bi de oyun halisini cok seviyor şu an onla oynuyor mesela
Hahaha bu çok iyiydiYemiyosa vur totosuna vurdunmu?
Evet kolay olur inşallah yardımlaşarak ilerleriz. Hergğn ne yapsam diye kendimize düşünüyorduk bide bebişler olunca daha zor olur doğru diyosun yaOo süpersin bekliyoruz ozaman
Büyük ihtimal ondan 6da gel dedihadi iyisiniz valla insan ne yapacağını şaşırıyor ek gıda konusundaki siz birlikte başlayınca birbirinizden destek alacaksınız ne güzel
Niye doldurmuyunuzzHahaha bu çok iyiydi
Ben daha başlamadım youtube da izledim bebek kendi kendine dik oturmadigı sürece başlamayın diyor ki zaten pek bilgim de yok baslayan varsa anlatsa iyi olur vallaGIDA GÜNLERİ BAŞLAYAN VE BAŞLAMAYAN
Bundan sonra hergün bilgilendirme olsun hem sohbet hem muhabbet hem gıda durumları hemde şikayetler neler paylaşalım sadece gıda menüleri sorulandırma yaptım gıda başlamayanlarda doldurabilir
Gıda Menüleri
------------‐-----------
Bebe cinsiyeti ne? :
Emziriyormusun nekadar zaman da ? :
Başladın mı ? :
Kac aylıkken başladı ? :
Yiyormu neler yapıyor mesela (ağzını şapırtıyormu napıyor) ? :
Yemiyosa vur totosuna vurdunmu? :
Bugünkü menüler neler (tarih bilgilendirmeli) ? :
Madammor sweetgirlcandy Zekta1 M -Murphy Sade frappe Amazing family Maybelater
Krglhly
turkish-americano Boncuk000 Elsa355
Nilikom34 Catlak-kurabiye S ssummer YunSev meliyke Biscuits YunSev MC06 Y Yeni bir benn fatma86 Lumix pufimo Eflatunhilaf
Ayy inşallah yaa sanki hep emcek hiç birşey yutamıcak gibi geliyorBen kizima da kiymaya 7 de baslamistim,bazi yemekleri tuzsuz yapiodum bebekte yiyodu sonradan kendimize tuz atiyoduk
3 aya bebegin oyle bi degişecek ki canim adam oluyolar artik:))
Eski fotoğraflarıma bakıyorduk annemle dün, elimde kocaman bir domates kemiriyorum aaa kaç aylığım dedim 7-8 dedi ben şok anneee yasak domates diyorum, başka foto geliyor kahvaltı yer sofrası önümde yumurta beyazı sulukta da inek sütü skdkfkfkfkgYumurta akını bile 7.aya aldik diyodu doktor
Ah kuzum yaa şifa olsun. Bizim de yarın 14:00da sünnet var düşündükçe fenalaşıyorumYavruma şimdi 6. Ay aşısı yaptırmaya gidiyorum biraz sonra olacaklardan habersiz kendi kendine oynuyor gülüyor
Acaba içine girip ilerleyip belinden bezine falan mı geliyor ki, yutmak zor olmaz mı ya uzun saç bilemedimKızlar bilginiz varmı bebeğin kakasında kıl niye çıkar sac gibi uzun bide
bez koymadan mutlaka hep bakıyorum bezin içine çünkü bu 2 ci oldu
Ay benim oğlan da aşırı iştahlı max 2 saat aç kalır doğdu doğalı sürekli emmek ister. Hiç uyandırmadım ben de çünkü fırsat vermiyor ki dediğin gibi. İnşallah ek gıdada yüzümüz gülerInsalla ya,ama sunu anladim ki bebek iştahliysa oyle gidiyo.bizimki de iştahli.dogdugu gun hastanede 2 saat olmadan acikiyo agliyo.anneme dedimki anne onun bizi degil bizim onu 2 saatte bir uyandirmamiz lazimdi:)
Bana sormamışsınNiye doldurmuyunuzz
Var başlayanlar kizzBen daha başlamadım youtube da izledim bebek kendi kendine dik oturmadigı sürece başlamayın diyor ki zaten pek bilgim de yok baslayan varsa anlatsa iyi olur valla
Bende anlamadım yav yutamazz çünküAyy inşallah yaa sanki hep emcek hiç birşey yutamıcak gibi geliyor
Eski fotoğraflarıma bakıyorduk annemle dün, elimde kocaman bir domates kemiriyorum aaa kaç aylığım dedim 7-8 dedi ben şok anneee yasak domates diyorum, başka foto geliyor kahvaltı yer sofrası önümde yumurta beyazı sulukta da inek sütü skdkfkfkfkg
Ah kuzum yaa şifa olsun. Bizim de yarın 14:00da sünnet var düşündükçe fenalaşıyorum
Acaba içine girip ilerleyip belinden bezine falan mı geliyor ki, yutmak zor olmaz mı ya uzun saç bilemedim
Ay cano cok afedersin yazdım sandımAy benim oğlan da aşırı iştahlı max 2 saat aç kalır doğdu doğalı sürekli emmek ister. Hiç uyandırmadım ben de çünkü fırsat vermiyor ki dediğin gibi. İnşallah ek gıdada yüzümüz güler
Bana sormamışsın
Ooobasladıysak alalım seni gıdalara5. ay kontrolüne gittik geçen. doktor yumurta sarısı ve peynire başlattışok oldum, erken değil mi niye sebzeyle başlamıyoruz diye sordum. önce katılardan başlamak gerekiyor dedi. 3 gün kuralını sordum, onun geçerliliği yok bugün alerjisi olmaz yarın çıkar dedi. tüm bildiklerimi unuttum bugün 1 çay kaşığı yumurta sarısı verdim. yutacak mı emin değildim ama yuttu bi şekilde. beyaz peyniri de 1 gece suda beklet, elinle ufala ver dedi. peyniri hiiiç sevmedi öğürdü resmen ama yuttu. yumurtayı yiyip peynir sevmemesine şaşırdım, ters biraz benim oğlum hakkımızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?