- 3 Temmuz 2021
- 3.708
- 12.505
- 138
- 42
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #8.261
Canım kafanı karıştırmamanı tavsiye ederim. İlk hamileliğimde nifty,cvs, mikroarray, sırasıyla yapıldı. Hepsi temiz çıktı. 30. Haftada erken doğumla kaybettim oğlumu hidropstan. Toplamda 10 binden fazla para verdik. Ama olmayınca olmuyor. Olacağın önüne geçemiyorsun asla. Ultrasonda ense kalınlığı çıkınca bütün testleri yaptık ama nafile. Ben bu kez sadece detaylı ultrason yaptıracağım.
tamamYa videoyu 10 kere izledim
Valla 3.8 milim dedi
Gerçekten öyle en sakin olmamız gereken zamanda her hafta bir hareketlilik yaşıyoruzinşallah senin de bizim de sağlıkla sonuçlanır
başka grupları okuyorum bazen, sonuçlara göre gerilmeler başlıyo dediğin gibi, ama insan duramıyo da
şu sürecin tüm evresi mi diken üstünde olur yahu
Benim ense kalınlığı 10+2 de normal ultrasonda çıktı. Hemen araştırdık. İstanbulda Prof. Recep Has’ı bulduk. Perinatolog. 12+1 de detaylı ultrasona girdik. Ultrasona göre aldırmamızı tavsiye etti. Down çıkacak muhtemelen dedi.Ben kabul etmedim. Bütün testleri yaptırdık. Hepsi temiz çıktı. Down çıkmadı ama dediğim gibi başka bir sorun çıktı. Perinatolog teste gerek duymadan detaylı ultrasona göre aldırmayı tavsiye etmişti.Doğru diyorsun canım olacakla öleceğin önüne geçilmiyor maalesef. En mantıklısı detaylı ultrason dediğin gibi. Bende Urfa'da bir perinatolog bakayım bulamazsam Antep'e falan bakarım.
Peki ne zaman gidilir detaylı ultrason için bir fikrin var mı?
Bu arada başın sağolsun canım inşallah bu bebeğini sağlıkla sevgiyle kucağına alırsın
Benim ilk hamileliğim 30 hafta sürdü. 10. Haftada ağlamaya başladım. Hala da ağlıyorum. 19 Kasım doğum günü oğlumun. 25 Kadım gittiği gün. Kucağıma alamadım. Koklayamadım. Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir acı.inşallah senin de bizim de sağlıkla sonuçlanır
başka grupları okuyorum bazen, sonuçlara göre gerilmeler başlıyo dediğin gibi, ama insan duramıyo da
şu sürecin tüm evresi mi diken üstünde olur yahu
Cvs ve micro array canım testler. Karından amniyon sıvı alıyorlar. Kocaman bir iğneyle karnından sıvı çekiyorlar. Korkunç bir şey. Ve hiçbir işe yaramıyorlar. Bütün o süreçleri bizzat yaşadım. Yüklü paralar dökmek dışında bir etkisi yok. O parayla eşinizle ufak bir kaçamak yapın. Psikolojinize iyi gelecek şeylere harcayın o parayı. Olumsuz bir durum varsa kaf dağının ardına da gitseniz Allah’ın dediği oluyor.Kızlar çevremde testlerde riskli çıkıp yurtdışına karından sıvı alarak teste gönderilenlerin o testi hep sağlıklı çıktı. Boş yere o kadar stres yaptılar üzüntü yaşadılar.
Testlerin İsimlerini bilmiyorum anlamıyorum şu an ama bu konuda benim de kafam çok karışıyor.
Sadece detaylı ultrason yaptırmak mantıklı geliyor kendimce. Eğer diğer testleri yaptırıp riskli çıkarsa bu sefer bir sonrakini yapmak isteyeceğim ve bildiğim kadarıyla da test sonuçları tedavi edilecek bir şey sunmuyor zaten.
Eğer ki gebeliğe her halükarda devam edeceksek o zaman yaptırmanın bir anlamı yok gibi düşünüyorum. Allah umarım hiçbirimizi sınamaz ama eğer bir durum yaşanacaksa da takdir bu diyerek kabul ederim.
Şu anki düşüncelerim bunlar test konusunda yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Dikkatle okuyorum fikirlerinizi. Hepsine de büyük saygı duyuyorum. Benim haftam küçük olduğu için bu test konusundaki i sürecinizi yakınen takip edeceğim.
Sanırım yaşanacağı varsa yaşanıyor. Hepimiz için hayırlısı olur inşallahBenim ense kalınlığı 10+2 de normal ultrasonda çıktı. Hemen araştırdık. İstanbulda Prof. Recep Has’ı bulduk. Perinatolog. 12+1 de detaylı ultrasona girdik. Ultrasona göre aldırmamızı tavsiye etti. Down çıkacak muhtemelen dedi.Ben kabul etmedim. Bütün testleri yaptırdık. Hepsi temiz çıktı. Down çıkmadı ama dediğim gibi başka bir sorun çıktı. Perinatolog teste gerek duymadan detaylı ultrasona göre aldırmayı tavsiye etmişti.
Benim de var bir tanıdığım ikili üçlü testi yüksek çıkmıştı amniyosentez yapacak oldular istemedi çocuğu da gayet sağlıklı kocaman oldu okula başladı maşallah. Ama tabi herkeste böyle olacak diye bir şey de yok, hakkımızda hayırlısı olsun inşallahKızlar çevremde testlerde riskli çıkıp yurtdışına karından sıvı alarak teste gönderilenlerin o testi hep sağlıklı çıktı. Boş yere o kadar stres yaptılar üzüntü yaşadılar.
Testlerin İsimlerini bilmiyorum anlamıyorum şu an ama bu konuda benim de kafam çok karışıyor.
Sadece detaylı ultrason yaptırmak mantıklı geliyor kendimce. Eğer diğer testleri yaptırıp riskli çıkarsa bu sefer bir sonrakini yapmak isteyeceğim ve bildiğim kadarıyla da test sonuçları tedavi edilecek bir şey sunmuyor zaten.
Eğer ki gebeliğe her halükarda devam edeceksek o zaman yaptırmanın bir anlamı yok gibi düşünüyorum. Allah umarım hiçbirimizi sınamaz ama eğer bir durum yaşanacaksa da takdir bu diyerek kabul ederim.
Şu anki düşüncelerim bunlar test konusunda yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Dikkatle okuyorum fikirlerinizi. Hepsine de büyük saygı duyuyorum. Benim haftam küçük olduğu için bu test konusundaki i sürecinizi yakınen takip edeceğim.
O kadar doğru bir şey söylüyorsun ki ne yaparsak yapalım olacak olan Allah’ın takdiri.Cvs ve micro array canım testler. Karından amniyon sıvı alıyorlar. Kocaman bir iğneyle karnından sıvı çekiyorlar. Korkunç bir şey. Ve hiçbir işe yaramıyorlar. Bütün o süreçleri bizzat yaşadım. Yüklü paralar dökmek dışında bir etkisi yok. O parayla eşinizle ufak bir kaçamak yapın. Psikolojinize iyi gelecek şeylere harcayın o parayı. Olumsuz bir durum varsa kaf dağının ardına da gitseniz Allah’ın dediği oluyor.
Eşimle ben de karşıyız. Hepimize huzurlu ve sorunsuz bir süreç nasip etsin inşallah. 6-7 ay sonra bu zamanları gülerek analım.O kadar doğru bir şey söylüyorsun ki ne yaparsak yapalım olacak olan Allah’ın takdiri.
Eşim net bir şekilde testlere karşı ben de şu an için hemfikirim. Umarım hepimiz için sorunsuzca geçer süreci.
Kaybın için çok üzgünüm. Benim erken hafta bir düşüğüm olmasına rağmen çok yıprandım. Senin üzüntünü tahmin edemem canım benim. Allah bu gebeliğinde huzurlu bir gebelik ve doğum nasip etsin sana
Cennete meleğin varBenim ilk hamileliğim 30 hafta sürdü. 10. Haftada ağlamaya başladım. Hala da ağlıyorum. 19 Kasım doğum günü oğlumun. 25 Kadım gittiği gün. Kucağıma alamadım. Koklayamadım. Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir acı.
Ben o sonuçları görmemek için ultrason dışında bir şey yapmayacağım bu kez. 63 ile hamile kalmıştım. 30. Haftada 58 ile doğuma girdim. Belki de stresten geldi başıma birçok şey. Asla bilemeyeceğim. Bu kez kasmıyorum o yüzden. Kassam da hiçbir şeyi değiştirecek gücüm yok. Eğer nasibimde yoksa ne yapsam olmayacak. Nasibimde varsa her türlü gelecek. Umarım bu kez nasibimdedir. İnan dua edip O’na sığınmaktan başka bir şey gelmez elimizden. O yüzden stres yapmayın.
ya bu konuda bende çok kararsızım. min 10. haftadan sonra bakabiliyorlar ama Max nedir bilmiyorum. sonuçları en geç iki hafta da çıkıyor . ikili tarama testi ne zaman bakılıyor acaba ? Bazı arkadaşlar da ikili taramada sıkıntı çıkarsa düşünüyorum demiş. benim eşimde direk nipt testi yaptır dedi ama fiyat gerçekten yüksek. bilemiyorumNifty testi fetal dna testi de diyorlar canım. Aynı ikili test gibi kandan bakılıyor ama daha garanti olduğunu söylüyorlar kan alıp bir merkeze gonderiyorlarmis. Oran şeklinde değil de var ya da yok şeklinde sonuç verdiğini söylüyorlar tabiki hiçbir şey garanti değil ama biraz araştırdım evhamdan dolayi
Birde sanırım 3500-4000 gibi bir ücreti varmış, hep ikili test sonucu yüksek çıkanları buna yonlendirdiklerini gördüm
Kaybınız İçin geçmiş olsun kelimesi az kalır, 30 hafta çok ileri bir hafta. Ben 9. Haftada kaybetmiş olmama rağmen çok zor ve buhranlı zamanlar geçirdim kendi içimde.Benim ilk hamileliğim 30 hafta sürdü. 10. Haftada ağlamaya başladım. Hala da ağlıyorum. 19 Kasım doğum günü oğlumun. 25 Kadım gittiği gün. Kucağıma alamadım. Koklayamadım. Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir acı.
Ben o sonuçları görmemek için ultrason dışında bir şey yapmayacağım bu kez. 63 ile hamile kalmıştım. 30. Haftada 58 ile doğuma girdim. Belki de stresten geldi başıma birçok şey. Asla bilemeyeceğim. Bu kez kasmıyorum o yüzden. Kassam da hiçbir şeyi değiştirecek gücüm yok. Eğer nasibimde yoksa ne yapsam olmayacak. Nasibimde varsa her türlü gelecek. Umarım bu kez nasibimdedir. İnan dua edip O’na sığınmaktan başka bir şey gelmez elimizden. O yüzden stres yapmayın.
Nezaman gitmiştinKızlarr yaaa ben doktora gitsem birşey olurmu hiç bekleyecek halim yok bebeğimi görmek istiyorum çok özledim
Kan tahlili yaptırdın mı canımm senKaybınız İçin geçmiş olsun kelimesi az kalır, 30 hafta çok ileri bir hafta. Ben 9. Haftada kaybetmiş olmama rağmen çok zor ve buhranlı zamanlar geçirdim kendi içimde.
Ama bu kaybın yeri başka bir müjde ile doluyor işte, bu da Allah’ın lütfu
Dediğiniz şey çok doğru nasibimizde yoksa olmayacak, ben de çok yeni daha dün hamile olduğumu öğrendim. Erken öğrendiğim için kan artışı vs. Takip edeceğim, bir kaybım olduğu İçin de hala endişeliyim ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Bazı şeylerin bizim elimizde olmadığını bizi aşan şeyler olduğunu düşünmek insanı çok rahatlatıyor. İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
Evet canım 101 çıktı betaKan tahlili yaptırdın mı canımm sen
Ohh çok şükür şimdi tam sevinebiliriz sağlıcakla ilerlesin inşallah herşey gönlünce olsunEvet canım 101 çıktı beta
Cuma sabahı bir kez daha verip artışı takip edeceğim, umarım sağlıkla ilerler. Önemli olan 2 katına çıkması diye biliyorum benim durumumda belki geç döllenme de olmuş olabilir.
1 kasımdaNezaman gitmiştin
Bence de 1 ay bekleme kuzu, 15 gün geçince al randevuyu.Kızlarr yaaa ben doktora gitsem birşey olurmu hiç bekleyecek halim yok bebeğimi görmek istiyorum çok özledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?