Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Sürekli oradan yapıyoruz alışverişi, balığa bir kere indirim oldu onu da kaçırmadım ama yine de görerek almak daha iyi oluyor.
Rica ederim , şifa olsun

benimde öyle canım ilki sezaryen olunca ikinci mecburi oluyor keşke ssvd destekleyen bi dr. bulsam planlı sezeryan hiç içime sinmiyor sütüm felan geç gelir endişesi var hep
Benim mümkün değil gibi o ihtimal. İlk hamileliğimde plasenta previa totalis idim. Bunda yenileme ihtimali var. Öyle bir durumda normal doğum mümkün olmuyor ne yazık ki. Ben bebeğimi kucağıma alamadım. Nasip olmadı. Ona rağmen ilk andan sütüm geldi ve kesilmesi birkaç ayı buldu. Kötü düşünme. Allah’ın izniyle sorunsuz gelir sütün. Stres yapma yeter ki.:)

Bir de daha önce yazmıştım belki kaçmıştır gözlerden , ilgilenen veya düşünen varsa evde doğum, suda/suya doğum gibi konularla bunun için bir konu açtım. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşalım hem de destek olalım birbirimize.

Kızlar, balık yiye(bile)nler ne balığı yiyorsunuz?
Evde mi yapıyorsunuz, pişmiş mi alıyorsunuz?
Burda balık kooperatifi var. Haftada 1 oradan yiyoruz. Taze balığı tezgahtan seçiyorsun. Pişirip masaya getiriyorlar. Haftada 1 gün de somon yiyorum. Onu eşim yapıyor. Şükür yemek konusunda benden daha maharetli biriyle evliyim.

Ben suda doğum düşünüyorum ama son ana kadar belli olmuyormuş bebeğe bağlıymış birkaç ebeye sordum yaptıran doktora sordum öyle söyledi. Ama bi tane doktor çatı muayenesi yapmıyorum herkes normal doğurabilir gibi bi motto benimsemiş hoşuma gitmedi doğal yaşamıyoruz ki her şeyin doğal gitmesini bekleyelim…zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum ben süreç ne gösterirse o olur…sezaryene de öcü gibi yaklaşmak üzücü bence çünkü birçok anne mecburen sezaryen oluyır bu onlara da kötü hissettiriyor gereksiz yere

Hangi ildesiniz? Tamamen yaşadığınız yere bağlı bişi şans meselesi

Elbette öyle, netice de her şey yolunda giderse müdahalesiz, normal şekilde doğum yapmak en güzeli. Sezeryan içinde anne-bebek dostu sezeryan diye bir tanım var. Mesele, doğumda Gerekli olduğu zaman müdahale edilmesi. Yoksa bir kadının doğum şekli iyi ya da kötü değil, olması gerektiği gibi olmalı. Odaklanılması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.
ve zaten haydi ben evde doğurayım, suya doğurayım değil mevzu. Öncesinde psikolojik olarak ve fiziksel olarak bir hazırlanma süreci var. O âna kadar içselleştirmek çok önemli süreci. Lakin Allah nasıl dilerse öyle olacak gebeliğimizde, doğumumuzda.. Benim de amacım hem bu konuda farkındalığı artırmak, hem de destek olmak.

Birkaç kitap okumuştum özetle doğumun rahat geçmesi annenin rahat olmasına bağlı diyorlar. Doğum esnasında doktorun tavrı da çok önemliymiş doğum durabiliyormuş anne olumsuz bişi hissederse. Kafayı rahat tutmamız lazım güzel güzel geçecek inşallahZaten hep diyoruz doğal sürecinde devam etsin artık sonrasına yapacak bir şey yok

Ankaradayım. Ancak başka şehirlere de gidiyor ebeler. Aklınız da olsun. Seçenekler hiçte az değil :)
Ben hastanede planlıyorum her türlü. Kendim erken doğduğum için küvez olması içimi rahatlatıyor evde doğuramam o kesin. Birkaç hastane var suda doğum yapılan gidince görüşeceğim bakalım. Siz de görüşürseniz yazar mısınız ne diyorlar vs

Ay benimde basen popo var normalde 42 beden giyerim o gün lcw da 46 beden 1 tane pantolon kalmış denedim bildiğin tayt oldu bu nasıl 46 beden dedim çıkardım daraldım
Aaa öyle mi vermedim daha siparşi o zaman senin dediğine de bakayım lierac da iyiymiş
Bende lierac a bakıyım
Normalmiș geçenlerde bi doktor yazmış bu haftalarda bi anda olabiliyormuș
Ben bayılırdım balığa ama şimdi asla Doktorum somon dedi özellikle. Sonra da hamsi palamut olabilir dedi. Ama ben araştırdım küçük balıklar sorun değil. Büyük balıklar sorun. Çünkü onlarda daha çok civa oluyormuş.
Yeseydim pişmiş alırdım evde yapamazdım

Bende okuyorum sürekli… inşallah herkes hayallerindekinden bile daha güzel, sağlıklı ve kolay şekilde kavuşur yavrucuğuna.

Bende okuyorum sürekli… inşallah herkes hayallerindekinden bile daha güzel, sağlıklı ve kolay şekilde kavuşur yavrucuğuna.
Hangileri?? Bakim ben de alayım bende ina may doğum rehberi var fena değil yarısında ebe reklamı yapıyor bi de birkaç kötü doğum örneği anlatması moralimi bozdu

Benim önceliği evde ve suda doğum (Allah nasib ederse) ancak 2. Bir seçeceğim de olsun istiyorum. Takipli olduğum hastaneyle bir konuşacağım. Zamanı geldikçe konumu güncelleyeceğim, buraya da yazmaya çalışırım inşallah.

Hangileri?? Bakim ben de alayım bende ina may doğum rehberi var fena değil yarısında ebe reklamı yapıyor bi de birkaç kötü doğum örneği anlatması moralimi bozdu
Ona başlamadım henüz, hala güzel bir PDF bulamadım.
Şu an elimde Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı var. Bu bitince Hakan Çöker’e başlayacağım inşallah.
Bir de gerçek doğum hikayeleri vs bakıyorum nette arada.

ben hamsi ve somon yiyorum civa seviyesi düşük olan balıklar daha iyi

balık aldığımız yer pişirip öyle veriyo, eşim hamile olduğumu söylüyo ona göre iyice pişirip veriyorlar

üzerine hafif limon da sıkıyorum ben hamileliğimin başından beri balık yiyebildim, haftada 1, bazen 2 yiyorum, şimdi artık 1'e düşürdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…