Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
İyi akşamlar hepinize can sıkan psikolojik bir şeyden bahsedeceğim. Cinsel isteksizlik sadece bende mi var. Bu konular tabi rahat konuşulmuyor ama insan kafaya takıyor.
Ay evet bendede var bu hamilelikte önce tam tersiydim bu arada ay şimdi kalmadı o istek

İyi akşamlar hepinize can sıkan psikolojik bir şeyden bahsedeceğim. Cinsel isteksizlik sadece bende mi var. Bu konular tabi rahat konuşulmuyor ama insan kafaya takıyor.
Ama şunu da düşünüyorum belki de bebeğe bişey olacak psikolojisi de cinsel isteksizlik yapıyor olabilir ben o kafadayım çünkü doktor bişey de demedi ama 4 yıl sonra hamile kalınca insan haliyle korkuyor

Bende de genel anlamda var. Ara ara böyle istek oluyor ama 12 haftadan öncede nolur nolmaz diye bir araya da gelmiyoruz Aslında koku hassasiyeti var bende. Eşime sarımsak mı yedin diyorum dışardan gelince adam sarımsak gibi kokuyor bana ya

Kızlar hepinize merhaba . Dün kontrolum vardı. Geç döllenme demişti dr ama şimdi yakalamış çok şükür. Hepiniz umdugunuza kavuşun amin. 11+2 dedi ama usg kağıdında 11.0 yazıyor bilgisi olan var mı. Bir diğer sorum da kalp atışı kısaltması yazmıyor nette baktım kâğıtta yok sanki birisi yorumda yazmıştı şu iki değer çarpılıyor öyle çıkıyor diye. Bu arada bende ikili testi yaptırmicam çokyakın arkadaşımın gebeliği zehir oldu ama çok şükür sağlıklı bir kızı oldu.hic unutamam.kizimdada 8 yıl önce yaptırmadım. Hem yüzde yüz doğruluk payı yok diyorlar bilsem ne olcak. Bir mudahele olsa tedaviye yönelik muhakkak yaptırılır ama kesin dahi değil yaptıran yaptırmayan herksin hayırlı sağlıklı evlatları olsun bu arada hiç uyuyamiyorum sabaha karşı hep gün icindede çok değil..

Ama şunu da düşünüyorum belki de bebeğe bişey olacak psikolojisi de cinsel isteksizlik yapıyor olabilir ben o kafadayım çünkü doktor bişey de demedi ama 4 yıl sonra hamile kalınca insan haliyle korkuyor
Demek ki normal birşey böyle hissetmem. Doktora soracağım gittiğim zaman.biz de aynı şekilde bebeğe birşey olur diye bir araya gelmedik. Ama denedik bir kez omda da canım yandı.bıraktık. İsteksizlikten galiba

Yazdım bi kenara

Demek ki normal birşey böyle hissetmem. Doktora soracağım gittiğim zaman.biz de aynı şekilde bebeğe birşey olur diye bir araya gelmedik. Ama denedik bir kez omda da canım yandı.bıraktık. İsteksizlikten galiba
Bende aynıyım denedik bir kere stres yaptığım için vajinal kuruluk yaşıyordum bizde birdaha denemedik

Bu konuda doktorlar önlem almaya başlamış. Gittiğimde muayenehanesinde bana bi kağıt imzalattılar bunlar tanı değil tarama testi kesin sonuç vermez vs falan yazıyordu hatta bi de zimmet defteri gibi bişi imzaladım bilgilendirildim falan yazıp. Çok dava varmış bu konuda. Ama doktorların da suçu olduğunu düşünmüyorum çünkü ikili testte ihtimal çıkıyormuş 1/200 gibi her türlü sıfır olmadıkça o ihtimal var sonuçta.
Hepimiz sağlıklı bebeklerimizi kucaklarımıza alalım umuyorum

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.

Doktorun ölçümü 11+2, sizin son adet tarihinize göre 11+0 olabilir. Veya tam tersi olabilir. USG kağıdına GA olarak bir tanesini yazmıştır.

Kalp atışı Fetal Hearth Rate diye geçiyor, HR veya sayının sonunda bpm yazması gerekiyor. Ama bazen doktorlar o görüntünün çıktısını vermiyorlar.
Tek tek her mesajı okurum ama şu iki değerin çarpımı kalp atışı diye bir yorum görmedim ben bu sayfada.
Ya ben kaçırdım, ya da siz sayfaları karıştırmış olmalısınız.

Amin, inşallah canım.
Evet, çok dava olduğunu söyledim zaten.
Doktorların bir suçu var demiyorum ki ben, böyle güvenilirliği düşük bir tarama testi ile gebeliğe son verme veya devam etme kararını aileye bırakan sisteme sitem ediyorum.
Böyle bir kanun olacaksa devletin güvenilirliği yüzde 99 olan Fetal DNA Test yapması gerekir bana göre.

kuzum benimde aynı şekilde korkudan dolayı bir isteksizlik söz konusu. bizde geçen denedik ama ben devam edemedim. korktum bişey olur diye. 13. haftadan sonra sıkıntı yaşamazsınız diyorlar

kuzum onda da yanılma payı oluyormuş bı yerlerde okumuştum hiçbir testin güvenirliği yok . tabi ikili taramadan daha az yanılma payına sahip. Allah hepimize sağlıklı ihsan sahibi hayırlı evlatlar nasip etsin . Benim yengeminde bu ikili tarama da bebeğin hasta olabilir dediler gebeliğini nasıl geçirdiğini o biliyor. Cok şükür sağlıklı bir bebisimiz oldu. şimdide 2 yaşında . Hatta yengem şey der o her ağladıkça içimden bı parca sokuluo der. zor bir hamilelik yaşadığı için Annelik gerçekten kutsal birşey.

benim doktorum da hic kalp atış oranıyla ilgili yorum da bulunmuyor bu defa gittiğimde soracagim ama. herhangi sıkıntı olsa söyler diye çok da takılmıyorum açıkçası tek sıkıntı görüntü bir hafta geride bende. Umarım o da toparlar

Çok normal seyler cancan konusmada hiç bir sakincada yok. Hamilelikte ya canin isteniyomus ya da benim gibi aziyomussun

3-4 gündür bende de var. Üstüne şeffaf akıntım da bir nebze arttı. Sürekli kanama mı oldu diye lavaboya gitmekten gına geldi.

Kızlar ya ben hepsini okuyorum da nedense öyle yazamıyorum. Yazacaklarımın hepsini yazayım da rahatlayayım artık :) Yurt dışındayım demiştim ya şimdi size burdaki sistemi anlatayım. Dün sağlık ocağı gibi bir yere gittik hamile olanların ilk oraya başvurması gerekiyormuş. İdrar aldılar sonra hemşire odaya çağırdı idrarı alıp kaset test yaptı. Sonucun pozitif olduğuna dair kurumdan imzalı belge verdi bana. Tansiyon, boy kilo ölçtü ve sisteme kaydetti. Bir de idrara bir çubuk daldırdı şeker yok iyi dedi ilk defa gördüm öyle bir testi. Genel sorular sordu sağlığımla alakalı onları da sisteme kaydetti. Ev adresinin bulunduğu semtteki devlet hastanesi sana bakacak, kontrollerin ve doğumun orda olacak dedi. Hastane ve doktor seçme gibi bir imkanım yokmuş. Randevu verilen haftalar da belli hiçbir şey benim isteğime bağlı değil. Neyse biz şimdi bu gebelik raporuyla hastaneye gidip randevu alacağız. Bugün 8+5. Randevu 12 hafta bitince artık hangi güne verirlerse. İkili test, ultrason ve kan tahlili hepsi bir arada o ilk randevuda olacakmış. Orda hiçbir sorun çıkmazsa artık aylık kontrollerim evime en yakın anne çocuk sağlığı merkezinde ebeler tarafından yapılacak. Bir problem varsa ve düzenli takip gerekiyorsa (ki inşaallah öyle bir şey olmaz) o zaman hastanede doktorlar kontrol etmeye devam edecekler. Her gidişte başka bir doktor oluyormuş artık kime denk gelirsen. Doğumu da yine hastanede ebeler yaptırıyormuş. Doğumhanede nöbetçi doktorlar oluyormuş ve sadece ihtiyaç halinde doktor içeri giriyormuş. Türkiye'ye göre çok farklı bir sistem. Aşırı rahat gördüm ben. Mümkün olduğu kadar da doğal doğum destekleniyor. Sezaryen talebi diye bir şey yok gerekli görürlerse yaptıkları bir şey. Bir anlamda rahat hissediyorum bakıyorum kimsenin panik yaptığı yok her şey yolunda 12 haftayı bitirmeyi bekle, acele etme modundalar ki bu da beni gevşetiyor. Kese milimetresi, kalbin atışı gibi hiçbir şeyi görmediğim için normal mi değil mi vs strese hiç girmedim. Diğer yandan ben Türkiye'deyken çok tedavi gördüm daha yumurta 12 mm ikenden beri her haline bakıyorduk çatlaması vs.. daha adet günü gelmeden koşup kan vermeler filan... Ona alışınca burada bir ne oluyoruz dedim. Ama alıştım da... hatta rahatlık hoşuma gitti bile diyebilirim. Burda bebişlerin ultrason görüntüsünü görünce tabi hemen merak oluyor benimki nasıl acaba diye. Neyse ki randevuya bir aydan az kaldı :) Bende durumlar bu şekilde...

Aynen öyle canım, sonuçta diğerine göre güvenilirliği çok daha yüksek.

“Tanı konmasında tek başına yeterli olmamasına karşın anne karnında fetal DNA testi, yaklaşık %99'luk bir hassasiyetle genetik hastalıkların belirlenmesine olanak sunmaktadır. Testin doğruluk oranı, örneğin, Down Sendromu'nda %99, Edwards Sendromu'nda %98, Patau Sendromu'nda %65'tir.”

Gebeliği sonlandırmak gibi önemli bir mevzuda en azından bu testi devletin yaptırıyor olması gerek bana göre.

Çatlak önleyici olarak doğal yağları çok araştırdım ben de. 13. haftadan itibaren soğuk sıkım organik hindistan cevizi yağı (cam şişede satılanlardan) kullanmayı düşünüyorum. Sabah akşam ve her banyo sonrası bolca karın ve çevresi hatta bel etrafına da bolca sürülmesi gerekiyormuş. Kokusu da çok güzel ve hemen emiyor. Zeytinyağı gibi sonrasında yıkama ihtiyacı hissedilmiyor. Bazıları içerisine kakao yağı, avokado yağı veya badem yağı da ekliyormuş. Tek başına da kullanan var. Tek kullanırım ben muhtemelen. Kullanım rahatlığı, doğallığı, kokusu ve fiyatı beni cezbetti açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…