- 12 Ağustos 2014
- 4.451
- 10.102
- 208
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #9.961
Merak etme, bebek büyüdükçe düzelir canım.benim doktorum da hic kalp atış oranıyla ilgili yorum da bulunmuyor bu defa gittiğimde soracagim ama. herhangi sıkıntı olsa söyler diye çok da takılmıyorum açıkçası tek sıkıntı görüntü bir hafta geride bende. Umarım o da toparlar
Ben ikili test yaptırmak istemiyorum aslında ama bana soracaklar mı bilmem. İlk randevuda ikili test de var çünkü istemiyorum desem sorun edebilirler risk olursa doktorun bakması gerekecek, sorun yoksa ebeler bakacak diye. Orda bir risk çıksa fetal DNA yı yaptıramam aşırı pahalı. O psikoloji ile doğumu bekleyip hayatı zehir etmek istemiyorum kendime. Ne yazıldıysa onu göreceğim zaten ama olmayan bir şeyden kendimi üzmek istemiyorum. Fetal DNA yaptırabilecek olsam ikili de isterdim belki.Aynen öyle canım, sonuçta diğerine göre güvenilirliği çok daha yüksek.
“Tanı konmasında tek başına yeterli olmamasına karşın anne karnında fetal DNA testi, yaklaşık %99'luk bir hassasiyetle genetik hastalıkların belirlenmesine olanak sunmaktadır. Testin doğruluk oranı, örneğin, Down Sendromu'nda %99, Edwards Sendromu'nda %98, Patau Sendromu'nda %65'tir.”
Gebeliği sonlandırmak gibi önemli bir mevzuda en azından bu testi devletin yaptırıyor olması gerek bana göre.
Cancan bende yuetdisindayim isvicredeyim. Burasida oyle ama tam degil. Soyle ki, ben istedigim doktora gidebiliyorum istedigim yerde dogum yapabiliyorum. Evet dogumu ebeler gerceklestiriyo ama benim kadin doktoruma haber ediyolar oda son dakika geliyor. Sadece kontrol tedbir amaçli yani. Sen nerdesin ?? Ama soyle biseyde var, doktordan doktora degisiyo bence randevu icin. Mesela benimki randevu vermeden bana soruyoKızlar ya ben hepsini okuyorum da nedense öyle yazamıyorum. Yazacaklarımın hepsini yazayım da rahatlayayım artık :) Yurt dışındayım demiştim ya şimdi size burdaki sistemi anlatayım. Dün sağlık ocağı gibi bir yere gittik hamile olanların ilk oraya başvurması gerekiyormuş. İdrar aldılar sonra hemşire odaya çağırdı idrarı alıp kaset test yaptı. Sonucun pozitif olduğuna dair kurumdan imzalı belge verdi bana. Tansiyon, boy kilo ölçtü ve sisteme kaydetti. Bir de idrara bir çubuk daldırdı şeker yok iyi dedi ilk defa gördüm öyle bir testi. Genel sorular sordu sağlığımla alakalı onları da sisteme kaydetti. Ev adresinin bulunduğu semtteki devlet hastanesi sana bakacak, kontrollerin ve doğumun orda olacak dedi. Hastane ve doktor seçme gibi bir imkanım yokmuş. Randevu verilen haftalar da belli hiçbir şey benim isteğime bağlı değil. Neyse biz şimdi bu gebelik raporuyla hastaneye gidip randevu alacağız. Bugün 8+5. Randevu 12 hafta bitince artık hangi güne verirlerse. İkili test, ultrason ve kan tahlili hepsi bir arada o ilk randevuda olacakmış. Orda hiçbir sorun çıkmazsa artık aylık kontrollerim evime en yakın anne çocuk sağlığı merkezinde ebeler tarafından yapılacak. Bir problem varsa ve düzenli takip gerekiyorsa (ki inşaallah öyle bir şey olmaz) o zaman hastanede doktorlar kontrol etmeye devam edecekler. Her gidişte başka bir doktor oluyormuş artık kime denk gelirsen. Doğumu da yine hastanede ebeler yaptırıyormuş. Doğumhanede nöbetçi doktorlar oluyormuş ve sadece ihtiyaç halinde doktor içeri giriyormuş. Türkiye'ye göre çok farklı bir sistem. Aşırı rahat gördüm ben. Mümkün olduğu kadar da doğal doğum destekleniyor. Sezaryen talebi diye bir şey yok gerekli görürlerse yaptıkları bir şey. Bir anlamda rahat hissediyorum bakıyorum kimsenin panik yaptığı yok her şey yolunda 12 haftayı bitirmeyi bekle, acele etme modundalar ki bu da beni gevşetiyor. Kese milimetresi, kalbin atışı gibi hiçbir şeyi görmediğim için normal mi değil mi vs strese hiç girmedim. Diğer yandan ben Türkiye'deyken çok tedavi gördüm daha yumurta 12 mm ikenden beri her haline bakıyorduk çatlaması vs.. daha adet günü gelmeden koşup kan vermeler filan... Ona alışınca burada bir ne oluyoruz dedim. Ama alıştım da... hatta rahatlık hoşuma gitti bile diyebilirim. Burda bebişlerin ultrason görüntüsünü görünce tabi hemen merak oluyor benimki nasıl acaba diye. Neyse ki randevuya bir aydan az kaldı :) Bende durumlar bu şekilde...
Hmm anladım canım ya beni daha çağıran yok ya ondan çok ayrıntılı bilmiyorum gidince netleşir artık. Hong Kong'da yaşıyorum.Cancan bende yuetdisindayim isvicredeyim. Burasida oyle ama tam degil. Soyle ki, ben istedigim doktora gidebiliyorum istedigim yerde dogum yapabiliyorum. Evet dogumu ebeler gerceklestiriyo ama benim kadin doktoruma haber ediyolar oda son dakika geliyor. Sadece kontrol tedbir amaçli yani. Sen nerdesin ?? Ama soyle biseyde var, doktordan doktora degisiyo bence randevu icin. Mesela benimki randevu vermeden bana soruyo1 ay mi 2 haftami diye.
Burada doguma ve ziyarete simdilik sadece es gelebiliyo. Bakalim seneyede allah kerimKızlar kovid önlemlerinden dolayı doğuma eşi almama gibi bir durum var mı? Gerçi daha çok erken ama ben bir sitede okudum burda öyleymiş şu an eşler giremiyormuş. Türkiye'de nasıl? Veya başka ülkelerde olan kızlar sizde nasıl?
bu cumartesi doktor randevum var sorayım kuzu o zaman doktora bunuKuzuu magnorm alsana bana çok iyi geldi doktorunun numarası varsa sor magnezyum yani zararı olmaz ben kabızlıktan çok çektim onda şifa buldum
canım dinimi değil mi bilmiyorum ama apartmanımız da tecrübeli bir abladan geçen gün istemiştim kitap isimleri;Kızlar kitap öneriniz varmı hamilelikle ilgili alıp okumak istiyorum dini olsa güzel olur okunması gereken dualar falan ne olursa yani normal beslenmeyle alakalı da olur biraz araştırdım ama pek bişey bulamadım hatice kübra tongar var onun da hamilelikle ilgili kitabı yok sanırım sonrasıyla ilgili var
süt benim korkulu rüyam ama içmem lazım sabahları çok peynir yiyemiyorum en azından süt biraz da olsa destekler diye içiyorum. sonrasın da gazman gibi geziyorum etrafta :)Kız sormaaa dün süt içtim içmez olaydım anam bir gaz bir gaz ilk defa böyle bir şey oldu
ben de sadecesini içemiyorum. meyveli olarak tüketim sağlıyorum o da çok etki ediyor. dün akşam üşenmedim gittim aldım bu sabah işlem tamamdı resmenKefiri ben de çok severek ve faydasını görerek tüketiyordum. Ama 6. Haftamdı sanırım, tiksindim. Şu an göresim yok.
valla dün dayanmadım yedim ben de hamburger can bu istiyor adjakjalsBir şey olmaz ama önlemini al valla erkenden bu grip zor geçiyor bir de bizde daha zor
Ay yok nolcak. Kağan Kocatepe hamburger falan ne yapabilir yani her gün yemediğin içmediğin sürece diyor. Ben valla arada canım isteyince içiyorum yiyorum kendimi kasmıyorum
ayy kendimi yalnız hissediyordum hahahaha yalnız değilmişim :) :) ben de gizliden gizliye bakıyorum oraya :)valla gizliden okuyorum orayıbazıları öyle yazmışlar
gram istek yok :) hafta da 1 defa zorla yapıyorum resmen. o da eşim artık kafayı yemesin diye hahahaha. istemiyorum diye kurulukta oluyor sanırım. zar zor bir şeyler yapıyoruz. kayganlaştırıcı kullanmakta istemiyorum bebeğe zarar verir belki diye.İyi akşamlar hepinize can sıkan psikolojik bir şeyden bahsedeceğim. Cinsel isteksizlik sadece bende mi var. Bu konular tabi rahat konuşulmuyor ama insan kafaya takıyor.
Çok haklısın canım.Ben ikili test yaptırmak istemiyorum aslında ama bana soracaklar mı bilmem. İlk randevuda ikili test de var çünkü istemiyorum desem sorun edebilirler risk olursa doktorun bakması gerekecek, sorun yoksa ebeler bakacak diye. Orda bir risk çıksa fetal DNA yı yaptıramam aşırı pahalı. O psikoloji ile doğumu bekleyip hayatı zehir etmek istemiyorum kendime. Ne yazıldıysa onu göreceğim zaten ama olmayan bir şeyden kendimi üzmek istemiyorum. Fetal DNA yaptırabilecek olsam ikili de isterdim belki.
Ben geçen gün medipol’de kadın bir perinatolog buldum.Kızlar ikili test yerine ben perinatologa gitmeyi düşünyorum. Doktorun sevk edip yönlendirmesi gerekiyormuş hatta instagramda dr mehmet fatih karslıya sormuştum gelebilirsin demişti Hatay devlet hastanesinde, bugün kontrole gittiğimde doktora soracağım. Perinatolog olduğu için ekstra ücretli olmaz değil mi kızlar?
Aynen canım Allah kerim. Bir yazı daha buldum girişte kovid testi yapıyorlarmış negatifse alıyorlar diye günceli buysa iyi çünkü düşündükçe tuhafıma gidiyor tek başına olmak :)Burada doguma ve ziyarete simdilik sadece es gelebiliyo. Bakalim seneyede allah kerim
Bende aynıyım denedik bir kere stres yaptığım için vajinal kuruluk yaşıyordum bizde birdaha denemedik
Arzunun artması veya azalması hatta tiksinmek de normal kabul ediliyorsonra geçecektir
kuzum benimde aynı şekilde korkudan dolayı bir isteksizlik söz konusu. bizde geçen denedik ama ben devam edemedim. korktum bişey olur diye. 13. haftadan sonra sıkıntı yaşamazsınız diyorlar
Sağolun kızlar. Biz denedik ama ilerleyemedik hem kuruluk hem de isteksizlikten. Zaten çok acıdı devam etsek tahriş olabilirdi.İnşallah bu böyle devam etmez doğumdan sonra.Kızlar kovid önlemlerinden dolayı doğuma eşi almama gibi bir durum var mı? Gerçi daha çok erken ama ben bir sitede okudum burda öyleymiş şu an eşler giremiyormuş. Türkiye'de nasıl? Veya başka ülkelerde olan kızlar sizde nasıl?
Kardeşim 4 hafta önce Pendik Via Medical Park’ta doğum yaptı, normal doğum olduğu için eşini aldılar doğuma.Kızlar kovid önlemlerinden dolayı doğuma eşi almama gibi bir durum var mı? Gerçi daha çok erken ama ben bir sitede okudum burda öyleymiş şu an eşler giremiyormuş. Türkiye'de nasıl? Veya başka ülkelerde olan kızlar sizde nasıl?
Ben kendi özel gittiğim doktorum da ikili test yaptıracağım, bir de üniversite hastanesinde perinatolog var ona da gideceğim haftaya tam 12 haftalık olunca.Üniversite hastanelerine giderseniz belli bir ücreti var ama uygun oluyor zaten ücretKızlar ikili test yerine ben perinatologa gitmeyi düşünyorum. Doktorun sevk edip yönlendirmesi gerekiyormuş hatta instagramda dr mehmet fatih karslıya sormuştum gelebilirsin demişti Hatay devlet hastanesinde, bugün kontrole gittiğimde doktora soracağım. Perinatolog olduğu için ekstra ücretli olmaz değil mi kızlar?
Kızlar hiçbir şey yiyemedim bugün. Gripten önce de vardı ama şu an çok fazla yediğim hiçbir şeyden zevk almıyorum tat koku şeklinde değil en çok sevdiğim şeyleri bile görecek gözüm yok.
Yiyemiyorum diye bebeğim beslenemezse diye düşünüyorum bir de
Canım benim de öyle işte kuruluk var kayganlaştırıcı bebeğe zarar verir diye kullanmadım ama böyle de kanar yani tahriş olur inşallah geçer bu drumbu cumartesi doktor randevum var sorayım kuzu o zaman doktora bunu
canım dinimi değil mi bilmiyorum ama apartmanımız da tecrübeli bir abladan geçen gün istemiştim kitap isimleri;
Doğan cüceoğlu içimizdeki çocuk
doğan cüceoğlu geliştiren anne baba
kendine güvenen çocuklar yetiştirmek
çocuğunuzla iş birliği yapın
çocuğunuza sınır koyma
Adem Güneşin kitapları da güzelmiş Youtube da videoları da varmış adam çocuk konusuna gönlünü vermiş.
ben daha almadım kitapları o yüzden nasıl olduklarını bilmiyorum ama öneriyi önereyim dedim :)
süt benim korkulu rüyam ama içmem lazım sabahları çok peynir yiyemiyorum en azından süt biraz da olsa destekler diye içiyorum. sonrasın da gazman gibi geziyorum etrafta :)
ben de sadecesini içemiyorum. meyveli olarak tüketim sağlıyorum o da çok etki ediyor. dün akşam üşenmedim gittim aldım bu sabah işlem tamamdı resmen
valla dün dayanmadım yedim ben de hamburger can bu istiyor adjakjals
ayy kendimi yalnız hissediyordum hahahaha yalnız değilmişim :) :) ben de gizliden gizliye bakıyorum oraya :)
gram istek yok :) hafta da 1 defa zorla yapıyorum resmen. o da eşim artık kafayı yemesin diye hahahaha. istemiyorum diye kurulukta oluyor sanırım. zar zor bir şeyler yapıyoruz. kayganlaştırıcı kullanmakta istemiyorum bebeğe zarar verir belki diye.
12 hafta geçtikten sonra bence daha rahat olurum gibi. umarım ki doğumdan sonra bu şekilde devam etmez. hamile kalmadan önce yoktu böyle bir şey maşallahım vardı hahahahaha şimdi tık yok hahahahah
Ben de de istek yok zaten ilk 3 ay uzak durmayı tercih ettim doktorum bu konu hakkında bişey demedi ama öncesinde düşüklerim olduğu için sanırım evhamlıyım birde ilk trimester değil ama 2. De baya istek oluyomuş diye duydumİyi akşamlar hepinize can sıkan psikolojik bir şeyden bahsedeceğim. Cinsel isteksizlik sadece bende mi var. Bu konular tabi rahat konuşulmuyor ama insan kafaya takıyor.
Bakayım bi canım sağolbu cumartesi doktor randevum var sorayım kuzu o zaman doktora bunu
canım dinimi değil mi bilmiyorum ama apartmanımız da tecrübeli bir abladan geçen gün istemiştim kitap isimleri;
Doğan cüceoğlu içimizdeki çocuk
doğan cüceoğlu geliştiren anne baba
kendine güvenen çocuklar yetiştirmek
çocuğunuzla iş birliği yapın
çocuğunuza sınır koyma
Adem Güneşin kitapları da güzelmiş Youtube da videoları da varmış adam çocuk konusuna gönlünü vermiş.
ben daha almadım kitapları o yüzden nasıl olduklarını bilmiyorum ama öneriyi önereyim dedim :)
süt benim korkulu rüyam ama içmem lazım sabahları çok peynir yiyemiyorum en azından süt biraz da olsa destekler diye içiyorum. sonrasın da gazman gibi geziyorum etrafta :)
ben de sadecesini içemiyorum. meyveli olarak tüketim sağlıyorum o da çok etki ediyor. dün akşam üşenmedim gittim aldım bu sabah işlem tamamdı resmen
valla dün dayanmadım yedim ben de hamburger can bu istiyor adjakjals
ayy kendimi yalnız hissediyordum hahahaha yalnız değilmişim :) :) ben de gizliden gizliye bakıyorum oraya :)
gram istek yok :) hafta da 1 defa zorla yapıyorum resmen. o da eşim artık kafayı yemesin diye hahahaha. istemiyorum diye kurulukta oluyor sanırım. zar zor bir şeyler yapıyoruz. kayganlaştırıcı kullanmakta istemiyorum bebeğe zarar verir belki diye.
12 hafta geçtikten sonra bence daha rahat olurum gibi. umarım ki doğumdan sonra bu şekilde devam etmez. hamile kalmadan önce yoktu böyle bir şey maşallahım vardı hahahahaha şimdi tık yok hahahahah
Bende daha önce düşük yaşadığım için ve doktor sağlıklı bulmadığı için bana yasakladı. İşime geldi inanBen de de istek yok zaten ilk 3 ay uzak durmayı tercih ettim doktorum bu konu hakkında bişey demedi ama öncesinde düşüklerim olduğu için sanırım evhamlıyım birde ilk trimester değil ama 2. De baya istek oluyomuş diye duydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?