2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ay bu çanta bir harika ben bayildim annen sırt çantası kullanışlı diyorsa bu ay yağ aldi bir sonraki maaşa da çanta aliverir analarimiz bas taci

He ben de annelikle ilgili bir desteği almak için falan bekliyorsun sandım, bilmediğim bir şart mı var acaba diye sordum evet o yarım gün işiyle mis gibi kapatıyorsun o zaman sen sonradan
Canim ben tüp bebek anasiyim ilk muaynelerde üç doktor birbirinden habersiz yorumda bulundu hamile kalmadan evvel beni dogurtacak olan doktor daha vajinal.muayneye geçmedi
Canım ben de tüp bebekçiyim de bana hiçbir doktorum bunla ilgili yorum yapmamıştı. Ne zaman belli oluyor ki acaba? Ben doktoruma böyle şeyler sorunca daha erken diye beni tatlı sert azarlıyor soramıyorum da
Benimki bütün dozları vurun ömür boyu uğraşma dedi. Hastaneler falanda çok steril aslında ama tamam dedim artık. Bir de aşı sizi olumsuz etkiledi mi?
Ben bu sabah ilkini vuruldum ama hiçbir yan etkisi yok şu an. Mesela eşim geçen senelerde işe giriş için vurulmuştu kolu bayağı kopuyordu 2 3 gün. Belki uyuyup uyanınca başlar bilemiyorum. Genelde ağrılar uyuyup uyanınca başlar ya
doğum zamanı gelcek biz hala doktor arıyoruz
H a p p y anam sizin niye doktorunuz yok hala ben kaçırmışım orayı
Ben bir ara kış bebesi diye portbebe olmasına çok takmıştım kafayı. Sonra baktım ki portbebe olanların hepsinin altında bir metal kısım var, bebek büyüdükçe ayağı oraya denk gelip rahatsız edebilir diye düşündüm. İnternetten de bu tarz birkaç yorum okumuştum. O yüzden sonradan tam tersi portbebe olmayan, ayaklık yeri olan bir model aldım. Eğer bebek biraz büyüyünce baston alırım diyorsan portbebeli alınabilir bence. Ama yok bunu kullandığı yere kadar kullansın diyorsan, bence portbebe orada bir dezavantaj yaratıyor.

Ay o vajinal kamera dönemleri kist incelemelerinde söylenmişti bana normal doğumun çok zor boşuna uğraşma diye. Daha transfer vs yoktu piyasada.Hamile kalınca da aynı şeyi başka doktor söyledi yine kese olaylarinda.Ama herhangi bir sorun görmemişler ki vajinada konuyu acmamislar sekizinci ay sonrası bas hurmayı acıma doğur çatır çatır

Bugün bana da söylediler tabureyi ben de hemen bilgisayarın üzerine uzattım ayaklarımı bakalım faydasını görecek miyim. Şu anlık aynı. Suyu çok içiyorum içmeyince tuvalette sıkıntı yaşıyorum.

Hee o zaman dediğin gibi ekstrem bir sorun yoktu ki hiç yorum yapmadılar. İyi bir şey öyleyse yorum duymamam ay inş yaaaa ben çok istiyorum. Yani bir sağlık sorunu olmadıktan sonra sıkar dişimi doğururum diyorum bu konuda iddialıyım ama bakalım doğum anı gelince napıcam

Valla canım bir sağlık sorunu olmadıkça hepimiz normal doğururuz inşallah. Süreçlerin ikisi de zor zaten onu kabul etmek gerek. Bir de normalden sonra da dikiş varsa zor kızlar yani maalesef doğumdan sonra da ağrı devam ediyor bir müddet. Fakat 60 günlük olduğumuzda herşey geçti ve şu an hiç doğurmamış gibiyim. Tanıdığım sezeryanlılar yıllar geçse bile sezeryanın etkisi kalıyor diyorlar. Gerçi bunlar kişiden kişiye de değişir. Hepimiz için hayırlısı olsun

Rabbim sizi korusun umarim tansiyon yukselmene sebep olan şeyi en kısa sürede bulurlar ve bu problemi çözerler.
Bana doktorum sey demisti ,
Ilk gebeliklerde ozellikle bizim vucudumuz babanon dna sinida tanimadigi icin bebegi bir yabanci olarak algiliyor. genetigi sadece bizimle ayni degil diye . ondan da tansiyon yukseliyormus.
ikinci gebeliklerde gorulme orani daha dusukmus tansiyonun.
bakayim kuzum , tesekkur ederim

Ay ne hikayeler var seninki de ders gibi belli olmuyor işte kontrolümüzde olmayan olaylar için endişe ediyoruz insani olarak:)
Bu arada bende doğum korkusu da başladı yolun sonu göründükçe normal ya da sezaryen her türlü kesiyorlar

Haklısın canım o anki endişeyle işin burasını düşünemedim ama maskemi hiç çıkarmadım acil Suriye li doluydu zaten bi kız gelmiş 15 yaşında var yok düşük yapmış muayene olmak istiyor moralim bozuldu iyice personel desen onlarla uğraşmaktan bıkmış bizim yüzümüze bakmıyor

Canim ben tüp bebek anasiyim ilk muaynelerde üç doktor birbirinden habersiz yorumda bulundu hamile kalmadan evvel beni dogurtacak olan doktor daha vajinal.muayneye geçmedi
Kuzu benim de tüp bebek, işlemi yapan doktora sormak aklıma gelmedi tabi, o da özellik gösteren bir şey dememişti. Ama şimdiki doktoruma sormuştum geçen hafta, bi belirti Çar mı doğum şekliyle ilgili diye. Daha çok erken dedi, şu an için bebe kafası yukarıda ayaklar aşağıda duruyormuş, değişmezse zaten sezeryan olur, ama daha çok zaman var, değişebilir, yorum yapmak için erken demişti.

Çok çok çok geçmiş olsun. İnşallah atlatacaksın bu günleri, bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın. Dualarımız seninle

Anammm bayıldım ben bundan alırım kızlar. Çok sağol Evaanteciğim. Bu mühendislerin fiyat performans çalışmaları beni bitiriyor

Merhaba arkadaşlar. Normalde İzmir'de özel doktora gidiyordum. Bu ay herşey yolunda gelemene gerek yok deyince yaşadığım ilçedeki hastaneye gittim. Rahim ağzını 3cm ölçtü. Sınırda dedi, istirahat et, fazla hareket etme progestan verdi. Kendi doktorumu aradım panik yapma, ağır iş yapma,denize falan girme yeter dedi. 10gun sonra bana gel dedi. Sizce hiç kalkmadan yatmalı miyim? Progestan cozum olur mu? Hangi haftalarda doğan çocuklar yaşıyor, hangileri yaşamıyor biliyor musunuz?

Geçmiş olsun canım. Gerekmedikçe kalkma dinlen, 24 ten itibaren bebeklerin hayatta kalma olasılıkları artıyor. Doktorun her ihtimale karşı ciğer geliştirici de vurabilir. Allah'ın izniyle gününü bekler inşallah

Çok geçmiş olsun
Wc harici kalkmamaya çalış
Çoğunluk sol tarafına uzan
Bol su iç
Progestanı vajinal mı alıyorsun?vajinal daha etkili.Ağızdan alınca biraz yan etkileri oluyor.
Proluton iğnede verebilirdi doktorun.onuda bi danış istersen.
Türkiye’de yaşam sınırı 24 hafta
Benim doktorum sırasıyla 24,28,32,36 bu haftaları hedefliyor.

Geçenlerde instagramda aşağıya linkini attığım bayan karşıma çıktı.24 haftalık 550 gr doğum yapmış
Rabbim yaşamayı nasip ediyorsa bi şekilde yaşıyorlar
Benimde erken doğum riskim var kasılmalarım başladı ne yazık ki

İnşallah bekler. Tüp bebekti benimki. Başlarda da hep yattım ve yatmayı hiç sevmeyen biriyim. Tam hareketlendim bu sefer de bu çıktı. Neyse bebeğim sağlıklı olsun da yine yatarım.

Tabi her türlü vajinal doğumun etkileri daha kolay tolere ediliyor. Hele ki kesisi olmayanlar direkt kendine geliyor. Hepimize nasip olsun
Ayy çağırma kesiyi yaaa, ille kesilcez diye bir şey yok belki yağ gibi akar bebişler
Ben de daha önce özellikle 28. Haftadan itibaren yüksek yaşama oranı olduğunu okumuştum. İnşallah zamanını bekler bebişin

Daha önce düşük riski yaşadığımda bende istirahat etmiştim. Doktorum söğüt dalı gibi uzanıp yatma sadece ama kendini de yorma, uzan ya da otur, uzun süreli yürüme ve ağır bir şey kaldırma demişti. Mümkün mertebe dinlenebilirsen iyi olur tabiki. Progestanın rahim ağzına etkisini bilmiyorum maalesef, o konuda yorum yapamıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…