2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Yok canım, genişliyoruzdur, benim de yanlarım(babaannem kullanırdı hep bu tasviri) ağrıdı tüm haftasonu

K Kubra4116 ben bugün yine doğum ücreti görüşmesi yaptım malesef paket ya da fiyat garantileme yapmıyorlar baştan paket alabiliyormuşsun muayeneleri kapsayan onu da ben kaçırmışım. İlk sorduğumda 1ay bile olmadı 8700dü bugün 9600dediler ve zam gelir mi bilmiyoruz dediler. Umarım gelmez. Fakat ben bebek yoğun bakımıyla ilgili baya soru sordum bunun üzerine bana bebekler için özel sigortayı önerdiler doğduklarından sonra 15.gün yapabiliyormuşuz. Onu kesinlikle yaptırcam bi senelik 10 muayene ve tahlillerini kapsıyor. Doktor muayenesi 500lira iki bebekle 1000lira olacak tahlilsiz hali. Zamlardan önce 900liraymış sigorta şuanda fiyat çıkaramıyorum dedi doğumdan sonra çıkarırız dedi. Ki biz ilk yıl baya bi gideceğiz benim hiç aklıma gelmemişti size de fikir olsun diye yazdım.

Bizim bebekler küveze girerse nasıl bir fiyatlandırma yapıyolar acaba?Doğum ücreti içinde mi kaldıkları gün başına mı ödeme yapıyoruz kafamda deli sorular. Ben bu fiyatların üstüne bir de doktora ayrıca doğum parası kadar ödeme yapacağım muhtemelen

Ben de bu seti aldım tırnak için de amazondan törpü cihazı aldım. Öyle büyük setler hem gereksiz geliyor hem daha maliyetli geliyor

Benim de hiç fikrim yok hatta böyle bir paket olduğunu buradan öğrendim, bir gidip soracağım bakalım burada ne diyecekler. Doğru diyorsun iki yeğenimde de yaptırdılar bu 10 muayene bıtbıtından, çokta rahat ettiler. Bize yeter yetmez bilinmez de çok mantıklı

Ben de bu seti aldım tırnak için de amazondan törpü cihazı aldım. Öyle büyük setler hem gereksiz geliyor hem daha maliyetli geliyor
Herhalde bebeklerle yapılacak korkutucu şeyler ilk 5im de burun temizlemek ve tırnak kesmek var, törpü alayım dedim onu da ilk başlarda tırnaklar çok yumuşakken kullanamamış arkadaşım alma veririm ben sana istersen dedi, şu çocuğu kesmenin mümkün olmadığı makaslar var ya basic ondan aldım bende, Allah yardımcım olsun

İlk etapta aynen o makaslarla kesiliyor canım, tırnak makasından daha kolay. Ben de öyle basit bir set aldım. Korkma annelik hemen yükleniyor dicem de kızkardeşim de kesemiyordu yeğeniminkini de hep ben kestimTörpü de içimi gıcıklıyor kullanamam sanırım

Canım özelde de doğum yapsan devlette de bebeklerin yoğun bakımda yani kuvözde kaldığı tek bir gün için bile para ödemiyorsun. Hastane talep bile etse itiraz edin. Tüm masrafları SGK karşılıyor. Özel olarak istenen bazı mamalar vs. oluyor. Onları almak gerekiyor sadece.

normal canim , buyume atagida olabilirmis boyle cok hareket etmeleri . Benim mesela her cumartesi fildir fildir tam hafta dongume denk geliyor .

Bu arada yeni doğan bebeklere tamamlayıcı sigorta yaptırmayı herkese öneririm. 10 muayene hakkı dediğiniz o. Epey bir masraftan kurtarıyor. Ama şuan poliçeler uçmuş durumda. Oğluma 6 bine yakın masraf çıktı. Sigortacım kardeşinin doğmasını bekleyelim ikisini birden yapalım yoksa aşırı masraflı olacak dedi.

Bizim de kurumun anlaşması var 1.850 liraya bu ay yaptırdık ailecek, bebekler doğar doğmaz aynı paradan onlara da yapılacak. Gerçekten çok iyi oluyor. Ama fiyatlar uçmuş kurum anlaşması değil de bireysel yaptırsak eyvah eyvah

Yoğun bakım diye geçtiği için ücret talep edemezler edilirse de itiraz hakkımız var. Fakat bazı özeller bazı tedavileri SGK karşılamıyor diye ücretlendiriyormuş çıkarken görüyormuşsun baya da yüksek miktarlardan bahsediyorlar onu konuştum ben de zaten. 4-5ay kalan bebeğimiz bile oldu bir kuruş para ödemeden çıktı dedi. Ekstra işlem gerekirse zaten bilgilendirme yapılıyormuş.

Hangi kurum? Benim eşim polis, ben öğretmenim bize bu konuda hiç bir ayrıcalık tanınmıyor resmen çok üzülüyorum. Ben de bi araştıracağım sigortaları

Hangi kurum? Benim eşim polis, ben öğretmenim bize bu konuda hiç bir ayrıcalık tanınmıyor resmen çok üzülüyorum. Ben de bi araştıracağım sigortaları
Çalışma bakanlığına bağlıyız canım. Geçen sene çok uygundu bu sene 2 kattan fazla arttı ama araştırdık 4000 altı yok diye hemen yine yaptırdık

Son düzenleme:
Ben 60a yaklaştım 59 kiloyum, belki sana fikir olur canım, pentiden aldığımı L aldım mesala bunda L yoktu ama kalıpları genişmiş L alsam çok çok büyük duracakmış. Kalıp kalıbı tutmuyor demek ki. Olmadı iade edip değiliştirirsin canım sen bilirsin.

Benim de fobim onlar ya etini falan kederim diye korkuyorum o yüzden aldım burun aspiratörunu hortumlu almadım küçük baloncuklu aldım kendi nefesimle ayarlayamam

Bana hemsireler yenidogan bebegin tirnagini kesmeye calisma hic diye ogretmislerdi. Yumusak oldugundan azcik kenarindan tut cek diye gosterdiler. Ilk zamanlar hwp oyle yaptim kirilma vs de olmadi cani da yanmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…