2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277

Aslında hiçbir konuda ne fikir soruyorum ne de detay veriyorum. Ama kilo almadığımı söylememe gerek yok çünkü göbeğim bile 25-26.haftada anca kendini belli etmeye başladı
Bir de şuan eşimin de benim de zaten fazla kilolarımız var yani daha şimdiden "ohh tombik tombik bir bebek gelecek" modundalar.
Eşim de sağolsun o kadar açıklamama rağmen annesinin yanında falan sürekli "yemiyor ki.." modunda gezince olan bana oluyor.
Şimdiden laf arasında mesela "arkadaşım doğum yapmış, sütün var mı diye herks başının etini yemiş. Ne yani yoksa soran kişi kendi mi emzirecek, ne saçma insanlar var.." falan diyorum bu kadar lafa hala gelip sorarlarsa ya da saçma sapan konuşurlarsa doğum sonrası kim olursa olsun " git bi tane doğur, kendi doğurduğunla ilgilen" derim

Eşlerde etkiliyor benimkide ekmek yemiyorki diyordu neyse doktor yanında dedide daha diyemiyor ekmek bebeğe kilo aldırmaz anneye aldırır dedi çiğ kuruyemis et süt ürünleri protein ağırlıklı beslenmesi lazım dedi
(Şimdi ben hep karbonhidrat canım çekiyor)gluten bağımlısı oldum

Ayy güzel fikir, doktorun yanında açayım bu konuyu
Ben de normalde resmen gulüten bağımlısı bir insanımdır. Başlarda dikkat edebiliyordum ama son dönemde canım sürekli börekler, poğaçalar istiyor

Bende aynı durumdayım alıyorum ama hala eksikler çıkıyor

Hemşireler sen rica et canm şırınga ile yavaş yavaş verin ama biberon hiç kullanma bence gelmese de emzir böyle böyle gelecek

Bende siz gibiyim,şu an hamile kaldığım kilonun 2 kilo altındayım.Bugün 28+1 günlük hamileyim 24. haftada doktor bebeğimin 1 hafta geriden geldiğini ve yüzüme direk bebeğin küçük dediği için başka hastaneye gittim kontrole.Orda ölçümler normal seyrinde çıktı ve tekrar aynı doktoruma gittim bir hafta sonra bebek arayı kapatmış şimdilik normal dedi gelişimi.İştahım sıfır günde iki öğün yesem yetiyor vitamin magnezyum ve demir ilacı kullanıyorum bakalım haftaya kontrolüm var umarım bir sorun çıkmaz.Bir hafta geriden gelmesi sorun değilmiş anladığım kadarıyla fakat ben ilk kızımı 5 hafta gelişim geriliği ile dünyaya getirdim 39 haftasında 2400 gram doğdu çok şükür küveze vs ihtiyacı olmadı sağlıkla doğdu hakkımızda hayırlısı inşallah yinede insan korkuyor.

Evet bende yaşıyorum ama farkettiğim bişey var genelde yürüdüğüm zaman çok oluyor dinlenince ertesi gün hafifliyor.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Ben de şimdi başka doktora randevu aldım ancak ilk defa gideceğim için 2 hafta sonrasına randevu verebildi. İnşallah bizim ölçümlerimiz de güzel çıkar.
Açıkçası hamilelik önce yediğim porsiyonlarla şuan yediklerim aynı. Öyle çok aç falan hissetmiyorum. 2 ana öğün besleniyorum zaten. Akşam da meyve falan yiyorum ya da sabah erken kahvaltı yaptıysam öğlen kuruyemiş,meyve gibi şeylerle ara öğün yapmış oluyorum.

kızlar benim bebek çok hareketli değil bir sorun olduğundan mı yoksa sakin bir bebek mi ondan mı hiç bilmiyorum

Herkese selam kızlar
Bugün görüş günümüzdü. Bebeklerim çok şükür iyi biri 1400 diğeri 1900 Hoca erkek olan tek bebeğe göre bile iri gidiyor dedi. Ama kafası baya baya aşağıda rahat ölçüm yapılamıyor erkekte biraz hata payı da olabilir dedi. Serviksi ölçtü maalesef kısalma başlamış 2.6, şimdilik çok panik havasına gerek yok 2.5 altına düşmesini istemeyiz. Artık evde istirahat moduna geçip geceleri de bi tane progestana geri dönüyoruz. Çünkü bebekler ağırlaşmaya devam ettikçe aşağıya baskı artacakmış. Nst de sancım çıkmadı şükür. Bundan sonra haftalık nst ve karaciğer enzimleri de takip edilecek O kadar Ege’de üniversitede doğum istemiyordum özelde olsun istiyorduk. Ama doktorum çok fazla özel durumum olduğunu, özel oda ayarlayacağını, ameliyatı bizzat kendisinin yapacağını ve küvezleri de önceden her ihtimale karşı hazır tutacağını söyledi Daha emin ellerde olacaksın ben varken işlerin zor olmayacak devlet bile olsa dedi. Sağlık olsun artık dedik. Artık işi daha ciddiye alıp yatmam farz oldu. İnşallah hocanın istediği 34+ ları görürüz

kızlar benim bebek çok hareketli değil bir sorun olduğundan mı yoksa sakin bir bebek mi ondan mı hiç bilmiyorum
Sen nasılsın sürekli hareket halindeyken hissedemeye bilirsin ben yürürken ya da ayaktayken hissetmiyorum

Aynı sorunları yaşamamak İçin kullanıcı yorumlarına güvenerek mochi aldım içinde kadehi var maalesef bende de göğüs ucu yok hala da çıkmadı bende sağıp o kadehle vermeyi düşünüyorum

Amin Benim anladığım her bebekte 34. Hafta çok önemli umarım görürsünüz Sağlıkla sıhhatle evde dinlen uzat mis gibi ayaklarını keyfine bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…