- 31 Mart 2022
- 2.044
- 1.638
- 63
sen bence doktorunu degistir. plesantasi önde olan ilk ve son kisi sen degilsin yani, olcen doktorlar nasil olcuyor
Ya işte paylaşan çocuk doktoru olunca acaba o mu daha iyi oluyor dedim ama dediğin gibi şırınga ile sıkmak, bebeğin burnuna zarar vermez mi diye düşündüm yani. Videosunu atıyorum bak aşağıyaBurun aspiratörü en güzeli canım damlasını damlar bekle yumusasın ondan sonra otri bebe yada diğeri fark etmez (agızla cekilen iyi oluyor)cek pislik geliyo ben kullandım serum fizyolojik büyük insanın yanıyo bi taraftan dolanırken evet acıyo da bebeğe eziyet bence
Heyecan, sıkıntı var ama zaten normalde de kan sulandırıcı kullanıyorum ve astım da var bende canım. Bebek de sıkıştırıyor olabilirmiş.Canim benim ya
Buhran gibi birşey olmuş çokmu heyecanlısın sen bakim
Yenidoğanlar kullanabilir mi o markayı ? Bakayım canım sağol. Ya çocuk doktoru paylaşınca acaba dedim daha mı iyi diye ama bebeğin damarlarına zarar verir diye de korktum bende. Videosunu aşağı attım.Canım o serum işi biraz sonrası için yani 9 ay hatta 1 yaşından sonrası için. Yoksa o basınçla burun damarları çatlıyor çok narinler. Ama sonra aspiratör kar etmiyor. Serum fizyolojik de yeterli basıncı sağlamıyor. Serum hem pratik hem ekonomik oluyor. Biz sonradan nasorinse'i keşfettik 2 yaşında falan. Hala da kullanıyoruz kendi şişesi var tozu döküp su ile karıştırıyorsun.
İnşallah canım, çok terliyoruz ya camda falan açık yatıyoruz çarpmış da olabilir.Geçmiş olsun canım Allah beterinden saklasınMevsim geçişi hava serinledi üşütmedir ciddi bir şey değildir inşallah
Aa evet bu kutular güzel oluyor, ilk çekmeceyi bende böyle yapmak istiyorum sağolBen ikeanin sifonyerini alıp böyle organizer aldım şimdi doldu taştı kutular alınca çekmiştim
Canım anlatamadım galiba, eczanelerde satılan hani damar yolu açılıp kola takılan serumlar var ya youtube da izlediğim çocuk doktoru bu serumlardan şırınga ile çekip bebeğin burnuna enjekte ediyordu.bana zor geldi yani bwbeğe zor olur gibi geldi sorayım dedim.Canım tabiki önce serum yapaxaksin . Sonra aspiratorle çekeceksin..serumun dört beş kere yapabilirsin fakat aspiratör sürekli yapılmıyor
Canım öncelikle canını sıkma. İlk başalrda 1 hafta kadar geriden geldiği oldu ama şu anda çok şükür iyi, bir süredir haftasını yakaladı. 2 haftaya kadar normal diyorlar. Sen çevreyi dinleme, insanlar konuşmayı çok seviyor. Kendilerine, kendi çocuklarına olunca ses etmezler, kusurlarını görmezler ama başkasını eleştirmeye bayılırlar. Sen dinleme onları. İmkanın varsa günlük muz ye, soda iç, bide iyi bir şarküteriden iyi tür kaşar al. Günde 1 veya 2 dilim ye. Besliyor diyorlar bebeği. Her bebek aynı kiloda doğacak diye bişey yok. 2,5 kiloda doğabilir 4,5 kiloda. Sağlıklı olduğu sürece ikisi de aynıdır. Önemli olan sağlıklı olsun. Sen vitaminlerini kullanıyorsjn, elinden geleni yapıyorsun sonuçta. D vitamini de kullan. Günlük yürüyüş yap, temiz hava al ama en önemlisi stres. Uzak dur kesinlikle.
Evet hıçkırık diyorlar hıçkırıyor bebeğim gibi tabirler ama ben hiç denk gelemiyorumSık sık ufak ufak bi şey atıyor içeriden, hep aynı yerde ve ritmik. Yani hıçkırık tespitinde bulundum kendi kendime
Canim bunlari yiyosan kilo aldirmasi gerekir bebise. Ne zamandir duzelmis kan akisi? Yeniyse sabredin insallah toparlar.Kizlar selam biliyorsunuz bebeğim de gelişim geriliği denmişti ve kan akışı yavaş denmişti. Cok şükür kan akışı normale dönmüş. Ama kg ile ilgili sıkıntı devam ediyor anladığım kadarıyla 27+5 deyim bugun bebegim 767 gr geldi. Bu haftalarda sizlerin nasildi? Bebege nasılsın kilo aldirabilirim her gün et yiyorum yumurta muz süt hepsini tüketiyorum ona rağmen gecen haftadan beri 30 gr almış diye olctu doktor ben bi yanlislik olduğunu düşünüyorum. Normalde haftada kaç gr alıyorlar suanda?
Bebege nasıl kilo aldirabilirim başka? Birde eğer bu şekilde az kilo alırsa erken doğum oluyor mu illa? Onu sormayi unuttum doktora.
1 hafta önce tespit edilmişti iste kan akışı yavasligi 1 haftadır kan sulandirici kullanıyordum bugun kontrole gittim düzelmiş dedi canim inşallah haftaya dediğin gibi daha çok kilo aldığını duyarım. Buyumeyecek diye çok korkuyorum. Gerçi bende 2800 eşim 2600 doğmuş muhtemelen benim bebeğim de çok kilolu olmayacak ama işte insan erken alırlarsa ya diye korkuyor.Canim bunlari yiyosan kilo aldirmasi gerekir bebise. Ne zamandir duzelmis kan akisi? Yeniyse sabredin insallah toparlar.
bebek gelistigi surece erken sezeryan fln yapmazlar canim . eger uc hafta ve uzeri gerilik varsa ve gelismiyorsa sezeryan yapip kuveze aliyorlar.Kizlar selam biliyorsunuz bebeğim de gelişim geriliği denmişti ve kan akışı yavaş denmişti. Cok şükür kan akışı normale dönmüş. Ama kg ile ilgili sıkıntı devam ediyor anladığım kadarıyla 27+5 deyim bugun bebegim 767 gr geldi. Bu haftalarda sizlerin nasildi? Bebege nasılsın kilo aldirabilirim her gün et yiyorum yumurta muz süt hepsini tüketiyorum ona rağmen gecen haftadan beri 30 gr almış diye olctu doktor ben bi yanlislik olduğunu düşünüyorum. Normalde haftada kaç gr alıyorlar suanda?
Bebege nasıl kilo aldirabilirim başka? Birde eğer bu şekilde az kilo alırsa erken doğum oluyor mu illa? Onu sormayi unuttum doktora.
Allah'ın izniyle birşey olmaz canım . Belki yanlış ölçmüş olabilir mi ? Başka doktora gözükme şansın var mı1 hafta önce tespit edilmişti iste kan akışı yavasligi 1 haftadır kan sulandirici kullanıyordum bugun kontrole gittim düzelmiş dedi canim inşallah haftaya dediğin gibi daha çok kilo aldığını duyarım. Buyumeyecek diye çok korkuyorum. Gerçi bende 2800 eşim 2600 doğmuş muhtemelen benim bebeğim de çok kilolu olmayacak ama işte insan erken alırlarsa ya diye korkuyor.
Insallah alır bakalım 27haftadir beslenmedigim beslenmeyi yaptım Bu hafta inşallah etkisini görürüm canim. Balik malum mevsimde dolayı yiyemiyordum ona da başlayacağım Bu hafta.bebek gelistigi surece erken sezeryan fln yapmazlar canim . eger uc hafta ve uzeri gerilik varsa ve gelismiyorsa sezeryan yapip kuveze aliyorlar.
ama sen dedigin gbi 30 gr almis. almayada devam edicektir zatenhic moralini bozma .
avakado , kasar peyniri, tavuk eti de ekle beslenmene. balik yemiyorsan doktoruna sorup omega hapida kullanabilirsin.
birde sizde 2-3 kg civari dogmussunuz. bence bunuda goz onunde bulundur. her bebek 3-4 kg dogacak birsey yok
Canim 2 Dr ile takip ediyorum bakalım bi hafta birine bir hafta diğerine gidiyorum birisi perinatolog ona henüz muayene olmadım teşhisi koyduğunda beri haftaya gideceğim bende özellikle onun ne diyeceğini merak ediyorum ama bu da prof. O yüzden 30 gr aldı demesi üzdü beni gerçi cihaz da farklı doktor da farklı işler değişiyor isteAllah'ın izniyle birşey olmaz canım . Belki yanlış ölçmüş olabilir mi ? Başka doktora gözükme şansın var mı
Ayy bende bugün yaşadım onu, ilk defa bu kadar belirgindi. Bir iki dakika sürdü kalp atışı gibiSık sık ufak ufak bi şey atıyor içeriden, hep aynı yerde ve ritmik. Yani hıçkırık tespitinde bulundum kendi kendime
kuzum hic uzme kendini, masallah herseyide yiyebiliyorsun , ne kadar guzel. Ben hamile kaldigimdan beri kirmizi et yemedim. tavuk bile 6. aydan sonra haftada 1-2 kez yiyebiliyorumInsallah alır bakalım 27haftadir beslenmedigim beslenmeyi yaptım Bu hafta inşallah etkisini görürüm canim. Balik malum mevsimde dolayı yiyemiyordum ona da başlayacağım Bu hafta.
Doktorlar korkutuyor iste ister istemez.
Canim 2 Dr ile takip ediyorum bakalım bi hafta birine bir hafta diğerine gidiyorum birisi perinatolog ona henüz muayene olmadım teşhisi koyduğunda beri haftaya gideceğim bende özellikle onun ne diyeceğini merak ediyorum ama bu da prof. O yüzden 30 gr aldı demesi üzdü beni gerçi cihaz da farklı doktor da farklı işler değişiyor iste
Moralini bozma canım belki yanlış ölçmüş olabilir öyle olmasa bile hepimiz 3500 4000 kg bebek doğuracak değiliz sağlıklı olsunlar yeterInsallah alır bakalım 27haftadir beslenmedigim beslenmeyi yaptım Bu hafta inşallah etkisini görürüm canim. Balik malum mevsimde dolayı yiyemiyordum ona da başlayacağım Bu hafta.
Doktorlar korkutuyor iste ister istemez.
Canim 2 Dr ile takip ediyorum bakalım bi hafta birine bir hafta diğerine gidiyorum birisi perinatolog ona henüz muayene olmadım teşhisi koyduğunda beri haftaya gideceğim bende özellikle onun ne diyeceğini merak ediyorum ama bu da prof. O yüzden 30 gr aldı demesi üzdü beni gerçi cihaz da farklı doktor da farklı işler değişiyor iste
Hiç korkma kan akışı düzeldiyse toparlar kendini inşallah stres yapmayın o daha zararlı1 hafta önce tespit edilmişti iste kan akışı yavasligi 1 haftadır kan sulandirici kullanıyordum bugun kontrole gittim düzelmiş dedi canim inşallah haftaya dediğin gibi daha çok kilo aldığını duyarım. Buyumeyecek diye çok korkuyorum. Gerçi bende 2800 eşim 2600 doğmuş muhtemelen benim bebeğim de çok kilolu olmayacak ama işte insan erken alırlarsa ya diye korkuyor.
E canım daha ne yapacaksın ? Vitaminlerin düzenli yemeklerin sağlıklı meyve yiyiorsun daha ne olsun. Bende düşünürüm bazen eksik mi diye ama sonra diyorum dünyanın her gerinde yetersiz beslenen ama sağlıklı doğum yapan kadınlar var abartma diye kendime kızarım. Biz elimizden geleni yapalım da gerisi Allah a emanet. Dediğin gibi prematüre bebekler bile hayata tutunuyor. Sen kafanı rahat tut, gerisini boşver.Muz ve soda tüketiyorum zaten, magnezyum kalsiyum desteği olsun diye.
Eşimde bende zayıf doğmuşuz zaten. Genetiğin de etkisi vardır diye düşünüyorum. Yine de ne bileyim bir şeyi atlamak istemiyor insan.
Sonra diyorum ki prematüre doğan bebekler bile yaşıyor yani zayıf olsa ne olacak.
Keşke herkes sadece kendi işine bakıp sussa
Yok ne gezer sürekli alıyorum ama hep eksik var gibi. Şampuanlarını deterjanlarını falan alacağım. Eylülde alırım diyordum şimdi ne alsam diye bakınıyorum. Daha beşiği falan çoğu eşyası yok ortada. Alıyoruz, aldığımkzı listeden siliyoruz ama ne alıyoruz bilmiyorum. Liste epey azaldı ama sürekli eksiklikler varKızlar tüm hazırlıklarınız tamam mı ya
E canım daha ne yapacaksın ? Vitaminlerin düzenli yemeklerin sağlıklı meyve yiyiorsun daha ne olsun. Bende düşünürüm bazen eksik mi diye ama sonra diyorum dünyanın her gerinde yetersiz beslenen ama sağlıklı doğum yapan kadınlar var abartma diye kendime kızarım. Biz elimizden geleni yapalım da gerisi Allah a emanet. Dediğin gibi prematüre bebekler bile hayata tutunuyor. Sen kafanı rahat tut, gerisini boşver.
Herkes kilolu bebek doğuracak diye bişey yok .elinden geldiğince fındık ceviz tüket.ben meyve çok tüketiyor hepsinden.balikda çıktı artık taze taze ye yarasın bebisine. 28+2 de 1250gr di . Burda kasar guzel kilo aldırıyor dendi ama ben tost dışında yemiyorum.26. haftada 950 idi ortalama 100 150 Gr alıyor şuanda sanırım tam haftasıyla uyumlu olduğu kilodaydi kağıda baktığımda bütün ölçümler 28+2 28+4 şeklindeydi.Kizlar selam biliyorsunuz bebeğim de gelişim geriliği denmişti ve kan akışı yavaş denmişti. Cok şükür kan akışı normale dönmüş. Ama kg ile ilgili sıkıntı devam ediyor anladığım kadarıyla 27+5 deyim bugun bebegim 767 gr geldi. Bu haftalarda sizlerin nasildi? Bebege nasılsın kilo aldirabilirim her gün et yiyorum yumurta muz süt hepsini tüketiyorum ona rağmen gecen haftadan beri 30 gr almış diye olctu doktor ben bi yanlislik olduğunu düşünüyorum. Normalde haftada kaç gr alıyorlar suanda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?