2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kizlar selam biliyorsunuz bebeğim de gelişim geriliği denmişti ve kan akışı yavaş denmişti. Cok şükür kan akışı normale dönmüş. Ama kg ile ilgili sıkıntı devam ediyor anladığım kadarıyla 27+5 deyim bugun bebegim 767 gr geldi. Bu haftalarda sizlerin nasildi? Bebege nasılsın kilo aldirabilirim her gün et yiyorum yumurta muz süt hepsini tüketiyorum ona rağmen gecen haftadan beri 30 gr almış diye olctu doktor ben bi yanlislik olduğunu düşünüyorum. Normalde haftada kaç gr alıyorlar suanda?
Bebege nasıl kilo aldirabilirim başka? Birde eğer bu şekilde az kilo alırsa erken doğum oluyor mu illa? Onu sormayi unuttum doktora.

Ya işte paylaşan çocuk doktoru olunca acaba o mu daha iyi oluyor dedim ama dediğin gibi şırınga ile sıkmak, bebeğin burnuna zarar vermez mi diye düşündüm yani. Videosunu atıyorum bak aşağıya

Canim benim ya
Buhran gibi birşey olmuş çokmu heyecanlısın sen bakim
Heyecan, sıkıntı var ama zaten normalde de kan sulandırıcı kullanıyorum ve astım da var bende canım. Bebek de sıkıştırıyor olabilirmiş.

Yenidoğanlar kullanabilir mi o markayı ? Bakayım canım sağol. Ya çocuk doktoru paylaşınca acaba dedim daha mı iyi diye ama bebeğin damarlarına zarar verir diye de korktum bende. Videosunu aşağı attım.

Geçmiş olsun canım Allah beterinden saklasın Mevsim geçişi hava serinledi üşütmedir ciddi bir şey değildir inşallah
İnşallah canım, çok terliyoruz ya camda falan açık yatıyoruz çarpmış da olabilir.

Ben ikeanin sifonyerini alıp böyle organizer aldım şimdi doldu taştı kutular alınca çekmiştim
Aa evet bu kutular güzel oluyor, ilk çekmeceyi bende böyle yapmak istiyorum sağol

Canım tabiki önce serum yapaxaksin . Sonra aspiratorle çekeceksin..serumun dört beş kere yapabilirsin fakat aspiratör sürekli yapılmıyor
Canım anlatamadım galiba, eczanelerde satılan hani damar yolu açılıp kola takılan serumlar var ya youtube da izlediğim çocuk doktoru bu serumlardan şırınga ile çekip bebeğin burnuna enjekte ediyordu.bana zor geldi yani bwbeğe zor olur gibi geldi sorayım dedim.
Dur videoaunu paylaşayım daha iyi anlaşılır bahsetttiğim. Ben yapamam gibi geliyor bunu

Muz ve soda tüketiyorum zaten, magnezyum kalsiyum desteği olsun diye.
Eşimde bende zayıf doğmuşuz zaten. Genetiğin de etkisi vardır diye düşünüyorum. Yine de ne bileyim bir şeyi atlamak istemiyor insan.
Sonra diyorum ki prematüre doğan bebekler bile yaşıyor yani zayıf olsa ne olacak.
Keşke herkes sadece kendi işine bakıp sussa

Canim bunlari yiyosan kilo aldirmasi gerekir bebise. Ne zamandir duzelmis kan akisi? Yeniyse sabredin insallah toparlar.

Canim bunlari yiyosan kilo aldirmasi gerekir bebise. Ne zamandir duzelmis kan akisi? Yeniyse sabredin insallah toparlar.
1 hafta önce tespit edilmişti iste kan akışı yavasligi 1 haftadır kan sulandirici kullanıyordum bugun kontrole gittim düzelmiş dedi canim inşallah haftaya dediğin gibi daha çok kilo aldığını duyarım. Buyumeyecek diye çok korkuyorum. Gerçi bende 2800 eşim 2600 doğmuş muhtemelen benim bebeğim de çok kilolu olmayacak ama işte insan erken alırlarsa ya diye korkuyor.

bebek gelistigi surece erken sezeryan fln yapmazlar canim . eger uc hafta ve uzeri gerilik varsa ve gelismiyorsa sezeryan yapip kuveze aliyorlar.
ama sen dedigin gbi 30 gr almis. almayada devam edicektir zaten hic moralini bozma .
avakado , kasar peyniri, tavuk eti de ekle beslenmene. balik yemiyorsan doktoruna sorup omega hapida kullanabilirsin.

birde sizde 2-3 kg civari dogmussunuz. bence bunuda goz onunde bulundur. her bebek 3-4 kg dogacak birsey yok

Allah'ın izniyle birşey olmaz canım . Belki yanlış ölçmüş olabilir mi ? Başka doktora gözükme şansın var mı

Insallah alır bakalım 27haftadir beslenmedigim beslenmeyi yaptım Bu hafta inşallah etkisini görürüm canim. Balik malum mevsimde dolayı yiyemiyordum ona da başlayacağım Bu hafta.
Doktorlar korkutuyor iste ister istemez.

Allah'ın izniyle birşey olmaz canım . Belki yanlış ölçmüş olabilir mi ? Başka doktora gözükme şansın var mı
Canim 2 Dr ile takip ediyorum bakalım bi hafta birine bir hafta diğerine gidiyorum birisi perinatolog ona henüz muayene olmadım teşhisi koyduğunda beri haftaya gideceğim bende özellikle onun ne diyeceğini merak ediyorum ama bu da prof. O yüzden 30 gr aldı demesi üzdü beni gerçi cihaz da farklı doktor da farklı işler değişiyor iste

kuzum hic uzme kendini, masallah herseyide yiyebiliyorsun , ne kadar guzel. Ben hamile kaldigimdan beri kirmizi et yemedim. tavuk bile 6. aydan sonra haftada 1-2 kez yiyebiliyorum

Moralini bozma canım belki yanlış ölçmüş olabilir öyle olmasa bile hepimiz 3500 4000 kg bebek doğuracak değiliz sağlıklı olsunlar yeter

Hiç korkma kan akışı düzeldiyse toparlar kendini inşallah stres yapmayın o daha zararlı inşallah güzel haberler alırsınız

E canım daha ne yapacaksın ? Vitaminlerin düzenli yemeklerin sağlıklı meyve yiyiorsun daha ne olsun. Bende düşünürüm bazen eksik mi diye ama sonra diyorum dünyanın her gerinde yetersiz beslenen ama sağlıklı doğum yapan kadınlar var abartma diye kendime kızarım. Biz elimizden geleni yapalım da gerisi Allah a emanet. Dediğin gibi prematüre bebekler bile hayata tutunuyor. Sen kafanı rahat tut, gerisini boşver.

Kızlar tüm hazırlıklarınız tamam mı ya
Yok ne gezer sürekli alıyorum ama hep eksik var gibi. Şampuanlarını deterjanlarını falan alacağım. Eylülde alırım diyordum şimdi ne alsam diye bakınıyorum. Daha beşiği falan çoğu eşyası yok ortada. Alıyoruz, aldığımkzı listeden siliyoruz ama ne alıyoruz bilmiyorum. Liste epey azaldı ama sürekli eksiklikler var

Çok doğru söylüyorsun. Çevremdeki herkese ben de bugüne kadar aynı şeyleri söyledim de işte kendime gelince niyeyse insan kendi kendini suçluyor

Herkes kilolu bebek doğuracak diye bişey yok .elinden geldiğince fındık ceviz tüket.ben meyve çok tüketiyor hepsinden.balikda çıktı artık taze taze ye yarasın bebisine. 28+2 de 1250gr di . Burda kasar guzel kilo aldırıyor dendi ama ben tost dışında yemiyorum.26. haftada 950 idi ortalama 100 150 Gr alıyor şuanda sanırım tam haftasıyla uyumlu olduğu kilodaydi kağıda baktığımda bütün ölçümler 28+2 28+4 şeklindeydi.

Son düzenleme:
TheSweetWitch
Çevrendekilere kilosu gelişimi çok çok iyi diyeceksin aksi dahi olsa .

Bize sözde beni görmeye geldiler .Nasılsın iyimisin diye .(gerçek dedikodu)
Yok mevlüt yapma.
Ay benimki sezeryan oldu ama 4 kilo doğdu .Ben zayıfım bebekte zayıf olurmuş ye diyorlar kendileri çünkü baya kilonun üstü doğuma gittiler sonrada veremediler çünkü emzirirkende yemeye devam ettiler benimde kendileri gibi olmamı istiyorlar bebeğin kilosu umurunda değil yani .
Hadi bunu geç ay ben o kadar kilo aldım çatlamadım diyor yani kilo iyi birşeymiş almış ama çatlamamış kendini böyle teselli ediyor .

Kısaca bende eşimde minyonuz yani bizden çıkacak bebek kilosu belli boyu belli ister 1 kilo muz 1 kilo kaşar 1 kasa Maden suyu içim ne kilo alır ne boyu uzar 2 haftaya kadar normal diyor doktorlar hiç canını sıkma ve ağızlarına laf verme şimdiden fire verirsen doğunca sütün yetmiyormu azmı yiyorsun vah vah naraları atarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…