Bana mesela 32+0 idi 2 kg çok güzel gelişimi kilosu dediKilo konusunda da şükür gelişimi durmamış bebişinin minnoş minnoş ilerliyormuş daha ne olsun maşallah. Yeme içme gerçekten bir yere kadar. İşin özü genetik biraz da. Benim bebiş mesela 32+0 da 2 kgdı. Doktor burun kıvırdı. Eşim ve ben iri olduğumuz için aslında haftasına göre normal ama sizi düşünürsek küçük bir bebek dedi. Minyon olsaydık gelişimi önde diyecekti muhtemelen. Sağlıkla gelsinler de yeter ki gerisi çok kolay çözülür.
GünaydınnnKızlar günaydınndün gerçekten çok yoruldum ve şuanda aşırı derecede kasık ağrım var baya ikiye ayrılıyormuş gibi hissediyorum
GünnayydıınnnGünaydınlar herkese. Güzel bir pazar günü olsun.
Düzenli sancılar ,su ,nişan gelene kadar her şeyi normal buluyorım artıkGünaydınnnArtık yorulmamız lazım sanırım. Bende yürüyemez oldum ben yorulunca da kasık ve bel ağrım oluyor adet sancısı gibi normal mi bilmiyorum
Ben 32+0’da aldım çalışabilir raporunu Cuma’ya denk geliyor zaten 34+0’da da çalışamaz alıp 2 hafta aktaracağım dedim sorun yok dediler amaBu yorum kafamı karıştırdıŞimdi çalışabilir raporu alcam 32+0 da 33. Haftalık mı olcam
İşte ben de tam onu merak edemiyorum. Su nasıl bişey rengi koyuluğu miktarı felan. İzlediğim bir video da kanlıydı ama aceba gerçekten öylemi.Düzenli sancılar ,su ,nişan gelene kadar her şeyi normal buluyorım artık
Ben de hesapladım yani doktorla hesapladık 27 eylülde tam 32+0 oluyorum gelirsin nst ye bakarız ona göre raporunu veririm dedi. Ama arkadaşlar 33 haftalık olduğunu söyleyince kafam karıştı. Bakacak kimsem olmadığı için benim için 1 gün 1 gün o yüzden yanlış hesap yapmaktan korkuyorumBen 32+0’da aldım çalışabilir raporunu Cuma’ya denk geliyor zaten 34+0’da da çalışamaz alıp 2 hafta aktaracağım dedim sorun yok dediler ama
İnşallah canım zamanında gelsin bebeklerin bence doğmaz hemen ya birçok kişiyi böyle yolluyorlar istirahatle 2-3 hafta daha duruyor sen de dikkat edersin,araca mümkün olduğunca hüç binme ablama öyle demişti doktoru araçla hiçbir yere gitmedi gününe kadar durmuştuKızlar, dünkü hafif regl ağrısı gibi ağrım bugün de olunca doktorumu aradım artık. Bi sürü şey sordu kafa iyice aşağı dayandığı için de olabilir, açılma vs de. Ben şehir dışındayım istersen içimiz rahat etsin Ege’ye git vajinal da baksınlar nst de bağlasınlar hastam olduğunu söyle dedi. Rahim ağzı biraz daha kısalmış ama acildeki doktor bebek başını yaslamış uğraştığım halde çekmedi kafasını çekerse daha uzun da ölçülebilir dedi. Açıklık kontrolü yapıldı ilk kezŞükür hiç açılmam yok ama nst de biraz sancım çıktı bu kez bebekte toplanma oluyor mu dediler evet toplanıyor ve sertleşiyor dedim Sonra usg vs bakıldı. Doktorumu arayıp tüm bilgileri ilettiler muayene sonucunu. Hoca da adalat yazdı günde 1 defa kasılmalar için. Eve gönderebilirsiniz mutlak istirahat ve progestan, magnezyum ve adalatı düzenli kullansın demiş kendim dönünce detaylı bakıcam demiş asistana. Dua edin de şu 2 hafta daha doğurmayayım yaa
37’ye kadar gidecek misiniz aslnda benim şu an çalışma saatlerim çok iyi ama bir hafta erken falan olursa bebek mesela bir hafta yetmiyorBen de hesapladım yani doktorla hesapladık 27 eylülde tam 32+0 oluyorum gelirsin nst ye bakarız ona göre raporunu veririm dedi. Ama arkadaşlar 33 haftalık olduğunu söyleyince kafam karıştı. Bakacak kimsem olmadığı için benim için 1 gün 1 gün o yüzden yanlış hesap yapmaktan korkuyorum
Canım yaaa, herhangi bir risk görse asla bırakmazdı seni biliyorsun doktorun, o yüzden için rahat olsun sen yatmana, dinlenmene bak.Kızlar, dünkü hafif regl ağrısı gibi ağrım bugün de olunca doktorumu aradım artık. Bi sürü şey sordu kafa iyice aşağı dayandığı için de olabilir, açılma vs de. Ben şehir dışındayım istersen içimiz rahat etsin Ege’ye git vajinal da baksınlar nst de bağlasınlar hastam olduğunu söyle dedi. Rahim ağzı biraz daha kısalmış ama acildeki doktor bebek başını yaslamış uğraştığım halde çekmedi kafasını çekerse daha uzun da ölçülebilir dedi. Açıklık kontrolü yapıldı ilk kezŞükür hiç açılmam yok ama nst de biraz sancım çıktı bu kez bebekte toplanma oluyor mu dediler evet toplanıyor ve sertleşiyor dedim Sonra usg vs bakıldı. Doktorumu arayıp tüm bilgileri ilettiler muayene sonucunu. Hoca da adalat yazdı günde 1 defa kasılmalar için. Eve gönderebilirsiniz mutlak istirahat ve progestan, magnezyum ve adalatı düzenli kullansın demiş kendim dönünce detaylı bakıcam demiş asistana. Dua edin de şu 2 hafta daha doğurmayayım yaa
Bu çoğu ülkede yasaklanan bişe neresi normal canm benmçok sık yapılan ve normal olan birşeymiş, sakncası olsa bunu doktor kendi söylemezdi. Ama ben yine de çok korkuyorum
Güzel fikir canm sizin icinde kolaylık olurGüzelmiş canım nereye yaptırdın ?
Kaşıklı biberon hakkında ne düşünüyorsunuz ? İlk başta emmediğinde kaşıklı biberon kullanın, normal biberon bebeği tembelliğe itiyor diyorlar. Bende aldım belki lazım olur diye
Masallah onlara :) Hadi 36-37'yi gorsunler anneleri :)Günaydın teyzeler, dün görüş vardı iyiler şükürler olsunkız sağ üstte yayılmış yatıyor sanırsınız babasının yeri, oğlan da altta sağdan sola yatmış yani bunlar şimdiden kafa kafaya vermiş, biz yanmışız
Suları ve serviks uzunluğu gayet iyi dedi ve 15 günde 1e indirdiği muayeneleri artık 10 güne çekti. Hedefimiz inşallah 36-37. Haftalar ama önce 32yi geçmek amacımız dedi.
İşte böyle, hafta sonunuz güzel geçsin
Şükür canım açılma yokmuş inşallah ilaç da kasılmalara şifa olurHiç üzülme canım bu ilacı 20.haftalarda başlamak zorunda olanlar var. Sen zaten kısa süre kullanacaksın bebişler de kocaman oldu. Henüz açılman yok bu çok iyi. Sancı çıkması normal ki ilaç zaten onu durdurur. Yatarsan problem kalmaz canım benim.
Bana da hep yaptıkları gibi önce korkutup sonra bekleyecekler gibi geliyor. Anne karnında bu kaçıncı canıma okuyuşlarıİnşallah canım zamanında gelsin bebeklerin bence doğmaz hemen ya birçok kişiyi böyle yolluyorlar istirahatle 2-3 hafta daha duruyor sen de dikkat edersin,araca mümkün olduğunca hüç binme ablama öyle demişti doktoru araçla hiçbir yere gitmedi gününe kadar durmuştuBak ne güzel doktorun üni hastanesinde bile olsa birebir iletişime geçebiliyorsun harika bi şey
Benim de birinin başı baya aşağıda cidden vajinada büyük baskıKorkma bolca dinlen yorulma.Kaygilar stresi ve kasilmayi tetikler rahat ol. Velevki dogsa da yasayabilecek donemde Allahin izniyle o yuzden gevşet kendini iyi seyler dusun. Benim de haftada 2 veya 3 kez kasilmam oluyor. Adet agrisi yok ama vycut alistirma yapiyo. Zaten basi asagida kuzumun bazen fena vajinal baglar midir nedir oralar gerginlesiyo aciyo.
Sen 2 bebisle bu haftalara geldin buyuk mucize bence. Bunyen direncliymis masallah. Genelde benim bildigim ikizler 30lari bile zor bekleyebiliyo ki ona ragmen hayata tutunuyolar :)
İnşallah canım öyle umuyorum ben deİki hafta da ilaçlar sayesinde ilerlersiniz inşallah
Amiin çok teşekkür ederim, hepimiz sıhhatle sonlandıralım süreciİnşallah sıhhatli bir şekilde atlatırsınız
Ahh umarım canım yaa, baştan beri beni hop oturtup hop kaldırdılar yaramazlar. Tabii artık şükür haftamız iyi buna da şükürler olsun ama inşallah ilaçlarla biraz daha devam ettirebilirizKuzum umarım bir kaç hafta daha kalırlar mucizelerinyüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Dilerim en doğru an da en güzel şekilde evlatlarını kucağına alırsın.Fakat genel mana da bu haftalara kadar getirmen bile harika ilaçlar şifa olur inşallah
Evet canım muhtemelen bi süre ilaçla evde devam edebileceğimizi düşündü, ilaçları kullanalım çarşamba görüşürüz dedi. Artık kendi muayenesinde bi sıkıntı görürse söyler zaten yatış vs gerekir diye. Çok şükür canım iyi yine geldik, bugün iyiyim şükür herhangi bir ağrım yokCanım yaaa, herhangi bir risk görse asla bırakmazdı seni biliyorsun doktorun, o yüzden için rahat olsun sen yatmana, dinlenmene bak.
Bu haftalara geldik iki bebekle şükür, daha da gidicez inşallah sen inan bunaasla kalkma tuvalet harici, zaten açılman falan yokmuş şükür.
Bugün nasıl oldun peki, ağrı devam mı hala?
Hastanede normal biberon yerine kasik biberon tavsiye ediyorlar diye biliyorum, sonradan meme reddetmesin diye. Memeyi kavramakta sorun cikarsa sagip kasikla icirebilelim diye. Yada sut gelmez ise azicik hemen mama verilsin diye. Aldim bir tane bakalim gorecegiz :)Güzelmiş canım nereye yaptırdın ?
Kaşıklı biberon hakkında ne düşünüyorsunuz ? İlk başta emmediğinde kaşıklı biberon kullanın, normal biberon bebeği tembelliğe itiyor diyorlar. Bende aldım belki lazım olur diye
Kuzenim altına işemek gibi ama asla tutamıyorsun demiştiİşte ben de tam onu merak edemiyorum. Su nasıl bişey rengi koyuluğu miktarı felan. İzlediğim bir video da kanlıydı ama aceba gerçekten öylemi.
Aynen benim de öyle oluyor. Sonra vicdan azabı çekiyorum bebeğime eziyet ediyorum diyeGünaydınnnArtık yorulmamız lazım sanırım. Bende yürüyemez oldum ben yorulunca da kasık ve bel ağrım oluyor adet sancısı gibi normal mi bilmiyorum
Diaframa baskidan sanirim. Ben de iki gundur baslayan bir nefes sorunu var. Nefes nefese yuruyorum. Eve de oyleyim.Kızlar ben de nefes darlığı başladı aslında bir kaç zamandır vardı da bu ara alerjim de arttı, özellikle geceleri burnum çok tıkanıyor iyice nefes alamıyorum. Biraz dik pozisyonda oturmak iyi geliyor onun haricinde sanki nefes alamıyor gibiyim bunun sebebi nedir? Eşim bile geceleri nefeslerin çok düzensiz dedi. Bir kez hatta korkmuş bir şey oluyor sanmış ben uyurken, bir kaç dakika sonra normale dönünce uyandırmamış ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?