Boşver bazen arastirirp cok sey bilmemek daha iyi oluyorHadi hayirlisi, benim ilk olacak o yuzden kafam hem karisik hem de piril piril
Bana da 28 Ekim'den itibaren verdi, bebek 1 hafta evvelden gidiyor. Umarim vakitlice olur hersey. Hastanede de 2 gece kaliriz, bazi hastaneler 3 gece kaldiriyormus sezeryan olunca.
ben doktora giderken ozellikle yarim saat erken gidip oturup bekliyorum ki tansiyonum yuksek cikmasin dieOlsun sen yürü benim felsefem bu güzellik şişsekte patlasakta çünkü ilk 1 ay yürüyüş evde olur birde doktora giderken ne kadar yurursek o kadar iyiaslında ödem yemek yaparken felan ayakta durmaktan çok oluyor yürüyüş yapıp dusumuzu aldıktan sonra dinlenince kuş gibi hafifliyorsun
Bende full sola yatmıyorum ki bana da doktorum söyledi. Sola ağırlık ver sağa da yatabilirsin sırt üstü de diye. Sadece sırt üstü daha az yat sağ da sola göre az olsun dedi. Yoksa ağrıdan ölürdüm herhaldeİnanki sola yatmamiz gerekmiyormus.
NTS düşün sırt üstü 15 dk yatıyoruz sırtüstünede zararlı dediler .Demekki ağırlık olarak sola yatabiliriz ama sen ve bebek saglikliysa sırtüstü ve sağada yatabilirsin bacaklarini karnina doğru çekmek zorundada değilsin siyatik agrida biliyorsun düz uzatınca daha rahat oluyor.
Bunu şuan gittiğim prof dedi .
Kendimize işkence yapan biziz
Çok sağol canım. Yasak diye hiç denemedim çekmeyi, orda başımızda sürekli hemşireler var . Alarm kuruyom canım her 2-3 saatte sağıyom..Ev tipi pompa kiraladıkCanım bebeğinin fotoğrafını çek. Normalde yasak ama biz gizlice çekerdik. Ona bakarak sağmak artırıyor sütü. Bir de yanına minik bir mendil koyabilirsin yurtdışında çok örneği var bunun. sonra o mendili değiştirerek yanına alıp koklayabilirsin. Ha bir de gece de sağmaya devam etmelisin en azından 2-3 saate bir. Bir de süt artırıcı çaylar var belki işine yarayabilir.
Bu arada prematüre bebekler sabit teması sever. Yani bu kuvözden çıktığı zaman da geçerli normal bebek sever gibi okşayarak sevmemek gerekiyor. Mesela elini elinin üstüne koyup sabit tutman gerekiyor. Sıcaklık hissi iyi geliyor. Bir de uyaranlara karşı hassas oluyorlar fazla ışık fazla ses olmaması gerekiyor. Aklıma gelmişken yazayım dedim.
O zaman bendedir rekor 14 kilo aldım12 kilo ile asıl rekor ben de çünkü haftam sizden küçükHaftada bir kilo alıyorum maşallah tosunuma
O zaman şapkasını kokla canım. Bebeğini ve ona şifa olacağını düşün. Umarım bu süreci çabucak atlatırsınızFotosu yok yavrumun canım çekmek yasak.içeri tel almıyorlar
Kuzu onu bende denedim çıkacağı varsa çıkıyorben doktora giderken ozellikle yarim saat erken gidip oturup bekliyorum ki tansiyonum yuksek cikmasin die
Sola hep yatınca hiç kalkılmıyor eş kişisini tutarak kalkıyordumBende full sola yatmıyorum ki bana da doktorum söyledi. Sola ağırlık ver sağa da yatabilirsin sırt üstü de diye. Sadece sırt üstü daha az yat sağ da sola göre az olsun dedi. Yoksa ağrıdan ölürdüm herhalde
Bendede var canım onlar gün içinde 3 veya 4 kez oluyor dediğin gibi bazen bebek te hareket ediyor içerden böyle kuvettli ittiyor sonra kasılıyor geriniyor karnım falan ..ve ben evden çok çıkmıyorum o kadar yakın yerlere gidiyorum birde annem yakınımda teyzemler sık sık onlar geliyor çok iş yok üzerimde ona rağmen oluyor yani..bakalım doktora sorucam 29 unda randevuŞu anda odak noktam kasilmalar hanimlar yaa ben gibi olan var mi? Sizlerin gun icinde 3 veyq 4 kere de olsa olmuyo mu kasilmasi?? Ben iş ev isleri arasinda kosusturmacam cok oluyo yoruldugumdan mi oluyo acaba. Ama mecburum annem 2 hafta snra gelecek her iş bana bakiyo. Gunde kac kere araba kullaniyorm. Enerjim iyi ama bilmeden bebisi yoruyo muyum ki bilemedim.
Korkmali miyim kasilmalarima ? Ypksa gayet normal mi ??Bebek harektlerinde sukur sorun yok.
Evet maalesef anlamıyorlar. Dan dun konuşuyorlar. Yani takmayalim diyeceğim de gebelik süreci öyle bir süreç ki olmuyor. Hele lohusalıkta neler olacak bakalım. Eşime diyorum ki benim annem, senin annen hatta sen dahil bana faydası olmayacak kimseyi yanımda istemiyorumHerkesin farklı işte gebelik süreci birgün mutlu birgün mutsuz kimse bizi anlamaz bizden başka
Sadece bizim zamanimizda böylemiydi derler oysa onlarda bu aşamadan geçti naz diye adlandiriyor cahillernaz değil bak en basiti kanama herkeste olmuyor ama bazısının doğum olana kadar devam ediyor hep yatmasi gerekiyor bunu bile naz olarak adlandırıyorlar empati 0
Omega3 psikolojik sağlığımız için doğumdan sonrada devam ediyoruz
Aynen katılıyorum, bende de dün oldu adet sancısı gibi, bir an panikledim doğuruyor muyum diye, sanırım civcivlerimiz sığmıyor artık genişleye genişleye bir hal oldukCanım bu kasık ağrıları beni de korkutuyor bazen adet sancısı gibi bazen sadece kasık ağrısı. Dün gece baya ağrı yaptı. Ama daha sabah girdim nstye birşey çıkmadı. Sanırım genişleme ağrısı bu. Aman doğum sancısı olmasın da varsın ağrısın diyorum ama endişe hep var.
Tam 13'le bende diyecektim kurtardın beniO zaman bendedir rekor 14 kilo aldım
Yinede sen ikisinede kapıyı kapatma çok yardımları oluyor tabi sözleriyle iğneleyici konuşmuyorlarsa psikolojik baskı daha kötüEvet maalesef anlamıyorlar. Dan dun konuşuyorlar. Yani takmayalim diyeceğim de gebelik süreci öyle bir süreç ki olmuyor. Hele lohusalıkta neler olacak bakalım. Eşime diyorum ki benim annem, senin annen hatta sen dahil bana faydası olmayacak kimseyi yanımda istemiyorumAllah hepimizin yardimcisi olsun. Güzel güzel doguralim ve büyütelim veletlerimizi
MaşAllahKızlar bugün benim görüş günümdü. 2680 gr olmuş. Rahim ağzı kapalı, suyu vs her şeyi iyi, doğum pozisyonunu da almış dedi. Nst de sancı da çıkmadı, bir sorun yok acil bir şey olursa sancı, su - kan gelmesi vs, direkt acile gel dedi. Haftaya cumaya da randevu verdi. Sanırım haftada bire düştü artık kontrolüm. Karnımın arada sertleştiğini ve toparlandıgını söyledim. Artık büyüdüğü ve yerinin daraldığı için öyle olmasının normal olduğunu erken doğumla ilgisi olmadığını söyledi.
Normal sınırlarda ama belki de hormonlardandırCanım bende öyle bi sorun yok. Hemoglobin düşükse o da çarpıntı yapar dedi doktor
34+3MaşAllah
Kaç haftalık oldunuz tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?