- 4 Şubat 2021
- 2.660
- 3.292
- 83
Canım gözün aydın güle güle büyüt yavrularınıKızlar çok ağrılı geçti ilk günüm anlatıp germek istemiyorum sizi de ama zorunlu haller dışında keyfi sezeryan yaptıracak varsa aklından geçirmesin..
bebeklerim kuvözde Allah’a şükür çok iyiler ciğerleri çok iyiymiş kiloları 2280-2210 33+6da doğdular akşam 10buçuk civarıydı 34 sayılırlar bence
her şey yolundaydı sanki en az bir hafta daha dururlar gibiydi biliyorsunuz yeni yazmıştım akşamki nstlerde kalpte düzensizlik çıktı özellikle bi tanesi 200lere çıkmaya başladı taşikardi geçiriyor dendi biri 90lara inip çıkıyordu falan bi saat falan nstde kaldım defalarca tekrarlandı izlendi en son doktorum acil sezeryan alıyorum riske atamam dedi.doğum kararından sonra ikisinin kalbi de normal aralıklarına döndü uzun süre aslında ,dalga geçer gibiydiler ama çıkmak istediler sanırım
Nasibin varsa Allah ona göre düzenliyor herşeyi. Doktoru yeni değiştirmiş olmasam diğeri asla diğer muayene kadar bakmayacaktı bişey olsa haberim olmayacaktı bu doktorum sürekli takipteydi iyi ki de öyle yapmışız. Doğduklarında da birine müdahale edilmiş çünkü tam zamanında almışız kötü bişey olabilirdi kalsalardı dedi.
Doktorum bebeklerin cin gibi Allah kolaylık versin bi tanesi hele gözü açık doğdu kuvözde bile kalmaz onlar dediama protokollerine göre 35haftalık olmayınca çıkarmıyorlarmış. Başka bir sorun çıkmazsa En az bir hafta burdalar yani.
Temas yasak, çok üzücü dokunamadım, kokularını bilmiyorum ama görüşe indim 20dk o kadar güzeller ki minicikler teyzeleri oyuncak bebek gibilerannelerinin kuzuları..
sütüm bir iki damla falan geldi gelmiyor yeni yeni açılıyor kanallar makineyle.bir damla da olsa getir dediler 2cc süt verdim enjektörle umarım artar da veririm mama vermemişler hiç serum gibi bişeyle besliyorlar süt getir mutlaka dediler ama çıkmıyor yani baya uğraştık. Bir kaç güne belki düzelir.
Allah’ıma şükürler olsun sağ Salim geldiler dünyaya darısı hepinizin başına inşallah.
Bebeklerim çok güzeller
Aynı şeyi düşündüm okudukça bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da galiba kasıma kalamayacağız çoğumuz, beni de bi korku sardı kıyafet yıkama ütüleme isini erteliyordum hep kalkışacağım sanırım yavaş yavaş her ağrıyı dinler oldum her akıntıda suyum mu geldi diye tuvalete koşuyorum Allah im akil sağlığımı koru diyorumkızlar Günaydınnnnbu gidişle hiçbirimiz Kasım annesi olamayacağız diye düşünüyorum akrepler aceleci olur dedik burçları da değişiyor
Ben de şuanda eşime aldırıyorum o damlayı deneyeceğim bir de. Sürekli yemek yiyen ben iki gündür yemek yemek fikrini bile düşünmüyorum iştahım bi anda kapandı. Uyku dediğin gibi zaten hiç yok en son vücut bi bayılıyor heralde yarım saatliğine o kadar. İnşallah her gün daha iyi oluruz
Biz de korkudan ilk trimesterde hiç birlikte olmadık ikinci trimesterde bir kerecik denedik eşim bebeğe bişey olacak diye korkup bir daha cesaret edemediHayırlı akşamlar kızlar ya bişe sorcam. Cinsel ilişkiye devam eden varmı veya doktora soran varmı? Ben geçen hafta gittiğimde doktora sormayı unuttum tamammı devammı diye. Eşim diğer çocuklara hamileyken yaklaşmaya korkardı bunda çok cesur onu kırmakta istemiyorum ama korkuyorum nolur nolmaz diye
Ennnn doğru zamanda gelsin ikizler için çok güzel haftalardasınız küvöze bile girmezler belkiAmiiin inşallah ama benim de son zamanlarım ikiz olunca ve bazı risklerim oluncaYarın kontrolüm var bakalım gün belirleriz herhalde
O damladan ben de alıcam eczanelerde var değil mi? Netten mi aldınız?
Evet canım hiç ihtiyacın kalmaz inşallah ama bulundurmakla iyi yapmışsınElektrikli pompayla kolestrum u ziyan etme canım elle sağım netten bak öyle cıkar çay tabagına sağ hiç ziyan etme
Ben de aldım 2 şile 100 ml büyük boy olan dan 200 ml aldım öyle tekini koydum doğum çantama cok duydum suya 15 damla atılıp içilecek yazıyo sabah ögle aksamsevindim yaramasına
İnşallahSeninkinin de kilosu çok iyiymiş canım. Biraz daha sabır. Yani doğurup kucağına alamamak eminim berbat bir duygudur ama geçecek inşallah.
Kuzum ben Ankaradayım :) bilemiyorum o yüzden.Kızlar İzmir’de olanlara bi şey danışsam? @eras0201 @Sntr ve sanırımvirginiastat
Eklemeyi unuttuklarım varsa da özür şimdiden.
Can veya Kent hastanesi nasıldır doğum için? Çevreden duyduklarınız var mı hiç?ç
Ay canım yaa okurken çok duygulandım maşallah minik kuzularaKızlar çok ağrılı geçti ilk günüm anlatıp germek istemiyorum sizi de ama zorunlu haller dışında keyfi sezeryan yaptıracak varsa aklından geçirmesin..
bebeklerim kuvözde Allah’a şükür çok iyiler ciğerleri çok iyiymiş kiloları 2280-2210 33+6da doğdular akşam 10buçuk civarıydı 34 sayılırlar bence
her şey yolundaydı sanki en az bir hafta daha dururlar gibiydi biliyorsunuz yeni yazmıştım akşamki nstlerde kalpte düzensizlik çıktı özellikle bi tanesi 200lere çıkmaya başladı taşikardi geçiriyor dendi biri 90lara inip çıkıyordu falan bi saat falan nstde kaldım defalarca tekrarlandı izlendi en son doktorum acil sezeryan alıyorum riske atamam dedi.doğum kararından sonra ikisinin kalbi de normal aralıklarına döndü uzun süre aslında ,dalga geçer gibiydiler ama çıkmak istediler sanırım
Nasibin varsa Allah ona göre düzenliyor herşeyi. Doktoru yeni değiştirmiş olmasam diğeri asla diğer muayene kadar bakmayacaktı bişey olsa haberim olmayacaktı bu doktorum sürekli takipteydi iyi ki de öyle yapmışız. Doğduklarında da birine müdahale edilmiş çünkü tam zamanında almışız kötü bişey olabilirdi kalsalardı dedi.
Doktorum bebeklerin cin gibi Allah kolaylık versin bi tanesi hele gözü açık doğdu kuvözde bile kalmaz onlar dediama protokollerine göre 35haftalık olmayınca çıkarmıyorlarmış. Başka bir sorun çıkmazsa En az bir hafta burdalar yani.
Temas yasak, çok üzücü dokunamadım, kokularını bilmiyorum ama görüşe indim 20dk o kadar güzeller ki minicikler teyzeleri oyuncak bebek gibilerannelerinin kuzuları..
sütüm bir iki damla falan geldi gelmiyor yeni yeni açılıyor kanallar makineyle.bir damla da olsa getir dediler 2cc süt verdim enjektörle umarım artar da veririm mama vermemişler hiç serum gibi bişeyle besliyorlar süt getir mutlaka dediler ama çıkmıyor yani baya uğraştık. Bir kaç güne belki düzelir.
Allah’ıma şükürler olsun sağ Salim geldiler dünyaya darısı hepinizin başına inşallah.
Bebeklerim çok güzeller
Canım günaydın. Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. Haftası ve kilosu iyi maşallah. Ciğer geliştirici de olabilmiş senin dikkatin sayesinde. Çok yakında çıkar merak etme.Herkese günaydın. Ne kadar çok erken doğum hikayesi okudum bu ara. Bana mı denk geliyor anlamadım.
Sürekli takip ediyorum yazılanları. Herkes sağlıkla kavuşsun yavrusuna. Bende kasım annesi olmayı beklerken Eylül annesi oldum :) doğumum kolay olsun diye yürüyüşler yapıyordum az az. Bigün pikniğe gittik açık hava orman biraz yürüdüm yordum kendimi ondan mı oldu yoksa çok kötü değildi ama yoldan mı oldu bilmiyorum. Ertesi gün garip bi hisle doktora gittim ve iyiki gelmişsin her an suyun gelebilir diyerek Denizli’ye sevk edildim. 2. Doz ciğer geliştirici doğum geciktirici derken oğlum iki gün durabildi. 2130 gramla 33 artı 5 de normal doğum yapmış oldum. Hiç kucağıma bile alamadım daha küvöze aldılar. Durumu iyi ama kucaklaşamadık. Elimiz boş eksik kaldık Allah herkese vaktinde sağlıkla doğurmayı nasip etsin. Dua edin lütfen. Bi an önce bebeğimi alıp evime gitmek istiyorum
Ahaha aynen bende öyleyim oysaki daha cok erkenAynı şeyi düşündüm okudukça bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da galiba kasıma kalamayacağız çoğumuz, beni de bi korku sardı kıyafet yıkama ütüleme isini erteliyordum hep kalkışacağım sanırım yavaş yavaş her ağrıyı dinler oldum her akıntıda suyum mu geldi diye tuvalete koşuyorum Allah im akil sağlığımı koru diyorum
Güldüm okuyunca iyi yapmıssın hep onlar mu bizi rahatsız edip kaldıracakAhaha aynen bende öyleyim oysaki daha cok erken
Normalde bebitom 5 gibi uyanir sagli sollu tekmeleyeme baslar bugun hissetmedim korktum hemen ben dürtmeye basladim uyuyor yavrum uyandirana kadar dürttüm rahatta verniyorum
Ay ya benim ilk hamileligimde biz öyleydik eşim korkudan yaklaşmamıştı hiçBiz de korkudan ilk trimesterde hiç birlikte olmadık ikinci trimesterde bir kerecik denedik eşim bebeğe bişey olacak diye korkup bir daha cesaret edemedişimdi de son trimesterde olunca devam etmiyoruz ama 36.haftadan sonra normal doğum için cinsel ilişki öneriyorlar devam etmeyi düşünüyorum ben
Dimi yaGüldüm okuyunca iyi yapmıssın hep onlar mu bizi rahatsız edip kaldıracak
Canım maşallah çok güzel kilolarda doğdular. Doktorun sayesinde Allahım esirgedi onları çok şükür. Süt konusuna hiç takılma ilk zamanlar bir damlanın hesabını yapardım ben de. Çok üzülürdüm pompanın içinde kalıyor diye. Şimdi onların midesi de bezelye kadar zaten sen hiç üzülme.Evet ya saati farketmemişim 1,5saattir çeşitli yöntemlerle süt sağmaya çalışıyoruz memelerimin halatı çıktı ama 3damla süt çıktı. Bebeklerimin kokusunu bile alamadım temasa izin verseler hatta emseler bir sürü gelecek bence çünkü çok akıyor göğsümde kuruyup kalıyor ya da biberonun mekanizmasında kuruyor. Çok üzülüyor insan burda temasa asla izin vermiyorlar çok yanlış gerçekten bebeklerde tramva olur mu bi anda yalnız kaldılar tıp artık bir çok şeyi araştırdı ispat etti kişiye göre kuralların değişmesi aşırı saçma.
İnşallah canım çok teşekkür ederimCanım günaydın. Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. Haftası ve kilosu iyi maşallah. Ciğer geliştirici de olabilmiş senin dikkatin sayesinde. Çok yakında çıkar merak etme.
Ay hiç düşünmek istemiyorum böyle bi ihtimaliArkadaşlar kimsenin kafasını karıştırmak istemem herkesin koşulları farklı devlet özel vs. Ama yoğun bakımda anne ve bebeğin sağlığı için temel bazı hususların olması lazım. Hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Bakın ben 30 haftalık doğurdum tam 30 gün kaldı kuvözde. Taburculukta genel koşul bebeğin en az 2 kiloya ulaşması ve kendi solunumunu yapabilmesidir. 33-34. haftalarlarda 2 kilo üstü doğuran arkadaşlarımız oldu oluyor. Bu bebeklerde komplikasyon yoksa taburcu olmaları gerekir. Hastanedeler sgk dan daha fazla para alabilmek için mümkün olduğunca çok yatırmaya çalışıyorlar. Lütfen yoğun bakım sorumlusu hekimle bu konuları görüşün. Yavrularınızdan boşu boşuna ayrı kalmayın.
Ayrıca ten teması için ısrarcı olun. Ne demek çocuğunu görememek tama ilk günler kucağa vermeyebilirler ama sonrasında mutlaka diretin. Bırakın anneyi baba için de zaman ayırılması lazım. En temel insani hak ya bu.
Genelde ilk çocukta eşler korkarmış ikincide daha cesur olurlarmis biz daha ilk hamileliği yaşıyoruz bakalım ikincide neler olacak.Ay ya benim ilk hamileligimde biz öyleydik eşim korkudan yaklaşmamıştı hiçama bunda adama bişe olmuş ilk günden hiç kısıtlamadı kendini işte ben rahatsızım falan dedigimde anlayışla karşılıyo ama üzülüyo yani
canım 2 kiloya ulaşsın önce sonra taburcu için sorun mutlaka.İnşallah canım çok teşekkür ederim
Ay hiç düşünmek istemiyorum böyle bi ihtimalibenim oğluş 2 üstü doğdu ama doğumdan sonra 1900 e düştü dün 1990 dı. Doğum kilosuna getirmeye çalışıyorlar diye düşünmek istiyorum sadece. Devlette olsa bu kilolarda küvöze alınmıyor mu? Çünkü solunuma falan bağlanmadı ciğer geliştirici yapıldığı için sanırım.
Yoo öyle çok kolay olmadi. İlki normal 9 buçuk satte ikinci doğumum daha hızlı başladı kordon dolanmasa 2 3 satte gelecekti kordon dolonmasindan mecburi sezeryan alındım.Peki normal doğummuydu seninki ve kolaylaştırdımı acaba doğumyok
Ben kastikca hazırlıklar bitmiyorsağlıklı olsun da artık erken bile doğsalar fark etmez sonuçta zamanları gelmeye başlıyor ama insanı hazırlıksız yakalannmak korkutuyor
Allah nazarlardan saklasınKızlar çok ağrılı geçti ilk günüm anlatıp germek istemiyorum sizi de ama zorunlu haller dışında keyfi sezeryan yaptıracak varsa aklından geçirmesin..
Bebeklerim çok güzeller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?