Eczaneden aldık biz canım. Evet baştan al sen benim dün aklıma geldi ebebekten humana çay aldırdım damlayı almayı unutmuştu eşim onu da bugün eczaneden aldı işte.Amiiin inşallah ama benim de son zamanlarım ikiz olunca ve bazı risklerim oluncaYarın kontrolüm var bakalım gün belirleriz herhalde
O damladan ben de alıcam eczanelerde var değil mi? Netten mi aldınız?
Söylediklerin çok doğru zaten mantığa aykırı geliyor evet hastalık riskini düşünmekte haklılar fakat bir sürü dezenfekte işlemini yapıp önlükle maskeyle giriyoruz gerekirse bone de eklenir bi şekilde göğüse temas emzirme denemesi yaptırılabilir yani anca süt getir serumla besliyoruz diyorlar.Arkadaşlar kimsenin kafasını karıştırmak istemem herkesin koşulları farklı devlet özel vs. Ama yoğun bakımda anne ve bebeğin sağlığı için temel bazı hususların olması lazım. Hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Bakın ben 30 haftalık doğurdum tam 30 gün kaldı kuvözde. Taburculukta genel koşul bebeğin en az 2 kiloya ulaşması ve kendi solunumunu yapabilmesidir. 33-34. haftalarlarda 2 kilo üstü doğuran arkadaşlarımız oldu oluyor. Bu bebeklerde komplikasyon yoksa taburcu olmaları gerekir. Hastanedeler sgk dan daha fazla para alabilmek için mümkün olduğunca çok yatırmaya çalışıyorlar. Lütfen yoğun bakım sorumlusu hekimle bu konuları görüşün. Yavrularınızdan boşu boşuna ayrı kalmayın.
Ayrıca ten teması için ısrarcı olun. Ne demek çocuğunu görememek tama ilk günler kucağa vermeyebilirler ama sonrasında mutlaka diretin. Bırakın anneyi baba için de zaman ayırılması lazım. En temel insani hak ya bu.
Canım 2 kg den az olurlarsa kuvöz kesin mi ki? Benim oğlum haftasından önde belki 2500 e yaklaşcak ama kızçemin 2 kg yi bulması zor gibicanım 2 kiloya ulaşsın önce sonra taburcu için sorun mutlaka.
Ay iyi bari ayniymis benm minikle ya önde önde diyorlar beni çok geriyorlar ama haftasına göre iyi benim bildigimde doktorların ikisi de aynı şeyi diyince bir bildiğimden şaştımGeçen perşembe 34 tüm 2650 idi canım
Korkum geçince bende öyle düşündüm canım hepimiz 4 kg bebek doğurmak zorunda değiliz. Sağlıklı olsunlar da gerisi çokta önemli değil. Daha da dikkat edeceğim beslenmeme. Sağ ol desteğin için.Morm canim üzülme neden korkutmuşlar seni günlerimiz yakin birbirine 32+4 te 2200 çıktı benim bebiş suyu da alt sınıra yakin korona olduğumdan beri, ama doktor gayet iyi dedi, bu ne yani köydeki nenem mi ya doktor da illa her çocuk 4 kilo mu doğsun su an beni de soksalar ultrasona kilosu ne kadar artmış olabilir ki ölçümler farklılık gösteriyor tartiya mi çıkarıyorlar bu bebeği sanki bir milim kaysa zaten kaç gr farkediyor sen üzülme ama bol bol protein kasar süt ceviz tüket güzel kilo aldırıyor bebeğe benim bu şekilde iki haftada 400 gr kadar aliyor, suyu bol iç havuç suyu sıkma imkanın varsa mutlaka seker sorunun yoksa meyve de tüket bol bol suyuna iyi gelir, oksapardan da korkma ben ilk öğrendiğimden beri kullanıyorum şifa olsun inşallah de vur
Hastaneye göre değişiyor sanırım her şey. Burda 1900 ya da 1950 dedi çıkmak için olan kilo sınırına sanki. Ben 2yazıp geçmiş olabilirim buraya. Kilodan çok diğer her şey daha önemli gerçekten kilonun gitme ihtimali de var doğum sonrası bugün onu da sorcam verdiler mi hiç hemen belli oluyor mu o verilen kilo?Canım 2 kg den az olurlarsa kuvöz kesin mi ki? Benim oğlum haftasından önde belki 2500 e yaklaşcak ama kızçemin 2 kg yi bulması zor gibiDoktora kesin kuvöze girer mi dedim, kilodan ziyade haftası önemli. Bakalım solunum ciğer vs nasıl olcak belli olmaz o dedi ama inşallah girmez bakalım
Dayanmaz bu kadar mümkün değilGenelde ilk çocukta eşler korkarmış ikincide daha cesur olurlarmis biz daha ilk hamileliği yaşıyoruz bakalım ikincide neler olacak.
Benim ilk doğumum 2gun sürdüYoo öyle çok kolay olmadi. İlki normal 9 buçuk satte ikinci doğumum daha hızlı başladı kordon dolanmasa 2 3 satte gelecekti kordon dolonmasindan mecburi sezeryan alındım.
Aynen benimkide çok cesurGenelde ilk çocukta eşler korkarmış ikincide daha cesur olurlarmis biz daha ilk hamileliği yaşıyoruz bakalım ikincide neler olacak.
Ay ben de rahat edemiyorum ya kocaman göbekle özgür hissetmiyorum kendimi nasıl olucak bilmiyorumAynen benimkide çok cesurbiz de ilkinde böyleysek ikinciyi düşünemiyorum
Bende öyle valla, götümü çekemiyorumAy ben de rahat edemiyorum ya kocaman göbekle özgür hissetmiyorum kendimi nasıl olucak bilmiyorum
Eşim de karnımı seviyor kızım gel artık annenle kardeş olduk diyorBende öyle valla, götümü çekemiyorum
kıyafet işi benimde gözümde büyüyordu ama cumartesi pazar yıkama ütüleme hallettim o yüzden hemen halledip rahata ere bilirsinAynı şeyi düşündüm okudukça bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da galiba kasıma kalamayacağız çoğumuz, beni de bi korku sardı kıyafet yıkama ütüleme isini erteliyordum hep kalkışacağım sanırım yavaş yavaş her ağrıyı dinler oldum her akıntıda suyum mu geldi diye tuvalete koşuyorum Allah im akil sağlığımı koru diyorum
Ben de ayniyim esim de hareketlenince canın yanıyor hareket etmediğinde kendin durtuyorsun bırak çocuk uyusun diyoAhaha aynen bende öyleyim oysaki daha cok erken
Normalde bebitom 5 gibi uyanir sagli sollu tekmeleyeme baslar bugun hissetmedim korktum hemen ben dürtmeye basladim uyuyor yavrum uyandirana kadar dürttüm rahatta verniyorum
Öyle yapicam canim bugün bi cesaretlendim ama burada mi bi yerde makine temizleyici ile çalıştırıp sonra bi tur kendi camasirlarinizi yıkayıp yıkayin bebik kiyafetlerini yazıyordu mantıklı geldi bayadır da makine temizliği yapmamıştım evde de temizleyici olmayınca kaldım öyle bakalım yarina kısmetkıyafet işi benimde gözümde büyüyordu ama cumartesi pazar yıkama ütüleme hallettim o yüzden hemen halledip rahata ere bilirsin
Canım doktorun daha önce risk konusunda uyarmadıysa son haftalara kadar eşinin korunması şartıyla ilişkiyi öneriyorlar. Yasak mı yazmak bilemiyorum ama eşin pr...f kullanacak. Son 2 hafta kala erkek korunmadan ilişki olsun diyorlar. Ama dediğim gibi risk yoksa bunlar geçerli, riskli gebeliklerde önerilmiyor.Hayırlı akşamlar kızlar ya bişe sorcam. Cinsel ilişkiye devam eden varmı veya doktora soran varmı? Ben geçen hafta gittiğimde doktora sormayı unuttum tamammı devammı diye. Eşim diğer çocuklara hamileyken yaklaşmaya korkardı bunda çok cesur onu kırmakta istemiyorum ama korkuyorum nolur nolmaz diye
İnşallah yoktur canım yaAmin canımyok ikizlikle değil kimyasal olabilirmi acaba diye kuşkum vardı
Allah,analı,babalı büyütsün kiloları çok iyi maşallah. Sende kendine iyi bak çabuk toparla anneleri, sana o enerji lazım olacakKızlar çok ağrılı geçti ilk günüm anlatıp germek istemiyorum sizi de ama zorunlu haller dışında keyfi sezeryan yaptıracak varsa aklından geçirmesin..
bebeklerim kuvözde Allah’a şükür çok iyiler ciğerleri çok iyiymiş kiloları 2280-2210 33+6da doğdular akşam 10buçuk civarıydı 34 sayılırlar bence
her şey yolundaydı sanki en az bir hafta daha dururlar gibiydi biliyorsunuz yeni yazmıştım akşamki nstlerde kalpte düzensizlik çıktı özellikle bi tanesi 200lere çıkmaya başladı taşikardi geçiriyor dendi biri 90lara inip çıkıyordu falan bi saat falan nstde kaldım defalarca tekrarlandı izlendi en son doktorum acil sezeryan alıyorum riske atamam dedi.doğum kararından sonra ikisinin kalbi de normal aralıklarına döndü uzun süre aslında ,dalga geçer gibiydiler ama çıkmak istediler sanırım
Nasibin varsa Allah ona göre düzenliyor herşeyi. Doktoru yeni değiştirmiş olmasam diğeri asla diğer muayene kadar bakmayacaktı bişey olsa haberim olmayacaktı bu doktorum sürekli takipteydi iyi ki de öyle yapmışız. Doğduklarında da birine müdahale edilmiş çünkü tam zamanında almışız kötü bişey olabilirdi kalsalardı dedi.
Doktorum bebeklerin cin gibi Allah kolaylık versin bi tanesi hele gözü açık doğdu kuvözde bile kalmaz onlar dediama protokollerine göre 35haftalık olmayınca çıkarmıyorlarmış. Başka bir sorun çıkmazsa En az bir hafta burdalar yani.
Temas yasak, çok üzücü dokunamadım, kokularını bilmiyorum ama görüşe indim 20dk o kadar güzeller ki minicikler teyzeleri oyuncak bebek gibilerannelerinin kuzuları..
sütüm bir iki damla falan geldi gelmiyor yeni yeni açılıyor kanallar makineyle.bir damla da olsa getir dediler 2cc süt verdim enjektörle umarım artar da veririm mama vermemişler hiç serum gibi bişeyle besliyorlar süt getir mutlaka dediler ama çıkmıyor yani baya uğraştık. Bir kaç güne belki düzelir.
Allah’ıma şükürler olsun sağ Salim geldiler dünyaya darısı hepinizin başına inşallah.
Bebeklerim çok güzeller
Evet mustela konusunda bende öyle bişeyler duydum. İva naturaya da bakayım sağol canımBen içerik olarak mustelanın içinde oldukça kimyasal olduğunu okumuştum daha sonra içerik listesine baktım evet çok kaliteli ama maalesef içi kimyasal dolu gerçekten güvendiğim kendi de hamile olan bir sağlıkçıyı takip ediyordum iyi inceliyor arkalarını gösteriyor ne ne değildir diye onun da önerisiyle ivanatura aldım tüm bakım ürünlerini içeriği temiz bakalım umarım iyidir de
Kuzum ben Ankaradayım :) bilemiyorum o yüzden.
Rabbim sağlıcakla evinize dönmeyi sağlıcakla büyütmeyi nasip etsinHerkese günaydın. Ne kadar çok erken doğum hikayesi okudum bu ara. Bana mı denk geliyor anlamadım.
Sürekli takip ediyorum yazılanları. Herkes sağlıkla kavuşsun yavrusuna. Bende kasım annesi olmayı beklerken Eylül annesi oldum :) doğumum kolay olsun diye yürüyüşler yapıyordum az az. Bigün pikniğe gittik açık hava orman biraz yürüdüm yordum kendimi ondan mı oldu yoksa çok kötü değildi ama yoldan mı oldu bilmiyorum. Ertesi gün garip bi hisle doktora gittim ve iyiki gelmişsin her an suyun gelebilir diyerek Denizli’ye sevk edildim. 2. Doz ciğer geliştirici doğum geciktirici derken oğlum iki gün durabildi. 2130 gramla 33 artı 5 de normal doğum yapmış oldum. Hiç kucağıma bile alamadım daha küvöze aldılar. Durumu iyi ama kucaklaşamadık. Elimiz boş eksik kaldık Allah herkese vaktinde sağlıkla doğurmayı nasip etsin. Dua edin lütfen. Bi an önce bebeğimi alıp evime gitmek istiyorum
Başlık sahipsiz değil 2 kişi doğum yaptı Mabel ve eflatunkelebek takipteyim,fakat benimde sıkıntılarım oluyor şuan hastayım ve sancılarım var... Topiğe o yüzden şuan için aktif yazamıyorum fakat takipteyim. Bu topik benim totemimdi bilen bilir o yüzden kimseye devredilmesini istemem. Şöylede bi durum var doğumlar yaklaştı fakat sat tarihim şu benide ekleyin diyenler oluyor daha böyle bi ekleme yapmanın anlamı olabilir mi bilemem ilk zamanlar herkes ordan birbirini takip ediyordu,şuan herkes birbirini tanıyor ve odak noktası tabloya eklenmek değil doğum çantası,doğum,eşyalar vs falan olmalı...Kaç kişi doğum yapmışgözünüz aydın küvezde olanlara Allah şifa versin. Papatyamelo aktif değil galiba başlığı aktif olan birine falan mı devretse adminler? Haziran'dan beri hareket yok. Doğumlar falan başlamış başlık sahipsiz kalmış.
Zaten hep korunmalı oldu canım ama yinede pek riske atmak istemiyorum son haftalar devam ederim doğum kolay olsun diyeCanım doktorun daha önce risk konusunda uyarmadıysa son haftalara kadar eşinin korunması şartıyla ilişkiyi öneriyorlar. Yasak mı yazmak bilemiyorum ama eşin pr...f kullanacak. Son 2 hafta kala erkek korunmadan ilişki olsun diyorlar. Ama dediğim gibi risk yoksa bunlar geçerli, riskli gebeliklerde önerilmiyor.
İnşallah yoktur canım ya
Allah,analı,babalı büyütsün kiloları çok iyi maşallah. Sende kendine iyi bak çabuk toparla anneleri, sana o enerji lazım olacak
Onlar da çok güçlü, çabucak toparlayıp çıkacaklar küvözden.
Evet mustela konusunda bende öyle bişeyler duydum. İva naturaya da bakayım sağol canım
Devam edebilirsin cinsel ilişki çoğu araştırmada normal doğumu kolaylaştıran bir faktör hattaHayırlı akşamlar kızlar ya bişe sorcam. Cinsel ilişkiye devam eden varmı veya doktora soran varmı? Ben geçen hafta gittiğimde doktora sormayı unuttum tamammı devammı diye. Eşim diğer çocuklara hamileyken yaklaşmaya korkardı bunda çok cesur onu kırmakta istemiyorum ama korkuyorum nolur nolmaz diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?