- 3 Eylül 2022
- 11
- 1
- 6
- 42
Merhaba. Benim 35 haftam bitti NST den daha hiç bahsetmedi doktorum. Sizden rutin olarak mı NST kontrolü istedi? Kaçıncı haftadan itibaren?Dün nst de sancım çıkmıştı. Bugün doktorum ciğer geliştirici iğne verdi. 12saat arayla 2ser doz olacağım. Bugün tekrar nst cektirecegin. Bakalım beni neler bekliyor.
Hiç üzülme stres yapma bak benim çok kanamalarim oldu 28. Haftada nerdeyse yoğun kanamadan bebeği alacaklardı ama bugünleri gördüm şükür yürüyüş bunun düşmanı dedi uzan ayaklarini dik ben 24.haftada öğrendim ozaman ilişki yasak dediler önce bilseydim belki çıkardı benimde çalıştım bide otobüse bindigim yere 30 dakika yürüyordum hep kanamalı geçti sen evdeysen ağır kaldırma uzanma yukarılara yat dinlen çıkar inşallah üzme kendiniHiç kanamam lekelenmem olmadı canım.
Artık yürüyüş yapmayayım mı? Yatmak mı en iyisi? Çok mutluydum bu güne kadar, nasıl aşağı çekti beni bu durum anlatamamherşey normalken bir anda problem çıkması nasıl yıpratıcı ya
Aslında spinalde de böyle hafif baygın haldeysem olur, ama ne bileyim mesela bazen 2 3 saat sürebiliyormuş previa ameliyatları o yüzden sadece spinal ile dayanabilir miyim bilemedim. Doktora da bir sorayım tahmini kaç saat sürer diyeAnestezi uzmanı uygun gördüğü sürece sorun yok
Yine de iyi değerlendirmek lazım daha önce farklı sebeplerden narkoz/epidural/spinal deneyimleri olan biriyim ve narkoz etkisi en uzun süreli olan. Terazinin hangi tarafı ağır basıyor kişiden kişiye değişir. İnşallah gönlünce olsun
Bilemedim canım bence doktoruna danışKızlar bugün kontrolüm vardı, ancak bugüne kadar böyle bir şey olmadığı için doktoruma sormadım tabi ki.
Son 2 saattir aşağı kısımda hem vajinal alanda hemde dışarıdan (vulvada) saniyelik iğne batma ve yanma hissi yaşıyorum. İdrar yolu enfeksiyonu olursunuz da hani lavaboya gittiğiniz zaman bir yanma / batma hissi olur ya ona benziyor biraz. Bebek hareket ettiği anda oluyor. Bu arada hala popo aşağıda yani hareket anında ayaklarıyla falan aşağı bastırıyor.
Normal mi, yoksa doktoruma söylemeli miyim?
Kızlar doktordan çıkınca yazamadım bebişim 35+6 da 2875 Gr olmuş zar zor yüzünün yarısını görebildik onu da yan yattım da anca öyle alabildiksuyu vs her şey iyiymiş kafası kanalın başında bekliyor nstde bağladı doktor sancı çıkmadı. iki hafta sonra gel çatı muayenesi yapalım dedi ama ben 10 gün sonraya randevu aldım. 37+1 olacağım.
Ay çok heyecanlıİyi akşamlar kızlar çok heyecanlıyım
Bugün kontrol e gittik 37+2 de bebeğim 3400 olmuş ve açıklık 2-3 cm olmuş...
Yarın 07. 30 da acilen giriş yap dedi doktorum
Akşam Yürüyüş 5 kat merdiven in çık dedi
Bi de ilişki dedi de nasıl yapalım bu halde
Dua edin nolur sağlıkla gelsinçok stresliyim eve gelip ağladım ve sancı hissedemiyorum biraz regl ağrısı gibi sızı var
Suni verip epidural mi takacak anlamadım ki
Merhabaa, Evet 35 de artık nst ve her hafta kontrol dediMerhaba. Benim 35 haftam bitti doktorum daha NST ye gir demedi. Siz rutin olarak istediği için mi girdiniz?
Evet evet plasenta çıkarırlarken ben görmiyim ya da duymayayım istiyorumBende öyle istiyorum previadan korkumdan dolayı sanırım biyerde okudum öyle yapmışlar çünkü plesentayi almak zor olduğu için tüm uyutuyorlarmis o noktada
Aa evet elini yüzünü silme durumu da var doğru. Acaba hastanede el yüz silmek için ıslak pamuk temin etmezler mi?Pamuğu gitmeden burda ıslatıp bı kaba koycam hastanede onu kullancam canım elini yuzunude onunla silerim dedim. İlk cocugumdada böyle yapmiatim 6_7 aya kadar hep pamuk kullandım.sonra poposu için ıslak havluya geçtim ama eline yüzüne su an beş yaşında hala ıslak mendil kullanmıyoruz
Cam şişede su mantıklıymış canım ben de öyle koyayımBen 10lu hastane çıkışı almıştım onun zibini altı ustu şapka eldiven battaniyesini koydum bir de ince triko bir battaniye koydum ayrıyetten ameliyathane soğuk olur isterler diye ve iki tane bez koydum düşer kirlenir vs diye.
4 ic zıbın 4 takim koydum yedek olarak, sezeryanda 2 gece kalınıyormuş o yüzden arttirdim sayıyı.
İki muslin iki pazen örtü koydum gerekirse çarşaf olarak da kullanırım, bir tane de çıkışta örtmek için kalın orgu battaniye.
Alt temizlemek için cam bir şişeye su kaynatip koyucam pamuk ıslatmak için ne olur ne olmaz diye ıslak mendil de koydum yine de.
Emzik pompa biberon koymadim pompada ben de kararsizim sadece kaşık biberon koydum.
TabikiHayırlısı olsun canım. Yazarsın sen de bize.
İnşallah canım. Şükür sonuna gelmişsin artıkHiç üzülme stres yapma bak benim çok kanamalarim oldu 28. Haftada nerdeyse yoğun kanamadan bebeği alacaklardı ama bugünleri gördüm şükür yürüyüş bunun düşmanı dedi uzan ayaklarini dik ben 24.haftada öğrendim ozaman ilişki yasak dediler önce bilseydim belki çıkardı benimde çalıştım bide otobüse bindigim yere 30 dakika yürüyordum hep kanamalı geçti sen evdeysen ağır kaldırma uzanma yukarılara yat dinlen çıkar inşallah üzme kendini
Canım hiç kanaman da olmayabilir bak burda kaç kişide plasenta previa var çoğumuzda hiç kanama olmadı daha. Stres yapma, hem haftan da daha küçük yukarı çıkma ihtimali çok yüksek. Sen kendini yorma ayaklarını sık sık yükseğe uzatıp yat. Yürüyüş yapma bu süreçte. İnşallah yukarı çıkar bebek büyüdükçeİnşallah canım. Şükür sonuna gelmişsin artıkAçıklayıcı bir şekilde anlatımın için çok teşekkür ederim
ilk kanamaların kaçıncı haftada başladı hatırlıyormusun?
Tabiki bu arada size ne tür anestezi uygulayacak bilgi verdimi doktor .ben ilk doğumda belden aşağı uyusturulmustum bunda plasenta farklı bir durumda olduğundan genel mı yapacaklar acaba diye dusunuyorumHayırlısı olsun canım. Yazarsın sen de bize.
Bu anestezi işini bende merak ediyorum ilkinde belden aşağı uyusturulmustum .ama şimdi malum şu plasenta var Perşembe sorucam mutlakaEvet evet plasenta çıkarırlarken ben görmiyim ya da duymayayım istiyorumnormal sezaryen olsa sanırım direkt spinal isterdim
24.haftada kahverengi lekelenmem oldu sonra bildiğin şakır şakır kırmızı parçalı kanamalar olduİnşallah canım. Şükür sonuna gelmişsin artıkAçıklayıcı bir şekilde anlatımın için çok teşekkür ederim
ilk kanamaların kaçıncı haftada başladı hatırlıyormusun?
Bencede haftası daha küçük çıkar yüksek ihtimalCanım hiç kanaman da olmayabilir bak burda kaç kişide plasenta previa var çoğumuzda hiç kanama olmadı daha. Stres yapma, hem haftan da daha küçük yukarı çıkma ihtimali çok yüksek. Sen kendini yorma ayaklarını sık sık yükseğe uzatıp yat. Yürüyüş yapma bu süreçte. İnşallah yukarı çıkar bebek büyüdükçe
Ben MR çekildim. Yapışıklıktan bahsetmemiş raporda. Sadece plasenta previa marjinal yazmış radyolog. Onu zaten biliyoruz herhalde. Her neyse benim de geçirilmiş kürtaj öyküsü var. İnş yapışmamız filan yoktur. Geçmiş olsın. Benek mr’da aşırı hareket ediyor korkmayınEvet 12 yaşında bir kızım var sezeryanla doğum yapmıştım .benim marjinal değil ama tamamen kapatmış emar cekilicem sanırım Perşembe randevum var .ultrailsinda yapışıklık görmedi fakat her ihtimale karşı mr da çekelim dedi doktor.doguma yakın çekeriz emari dedi .Perşembe günü sezeryan için gün belirleyecek herhalde çeker Perşembe falan.daha evvel sezeryanim olduğu için belki yapisiklikta olabilir bakicaz artik
Bizede haber ver canim bende çok merak ediyorum bide kan istiyorlarmış galibaBu anestezi işini bende merak ediyorum ilkinde belden aşağı uyusturulmustum .ama şimdi malum şu plasenta var Perşembe sorucam mutlaka
Evet cnm serum falan vermedi. Ama yuz yüze muayene olmadım henüz. Yarın randevuya gidince söyler mı öyle birşey bilmiyorum. Teşekkür ederim.Canım haftan çok iyi stres yapma. Sancı durdurmak için serum vermemiş sanırım. Geçen gün bir doktordan dinledim biz 36'dan sonra gelen doğumu durdurmayı tercih etmiyoruz demişti. Demek ki gelişimini tamamlıyor. En doğru zamanda kolaylıkla sağlıkla gelsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?