Doktorum istemedi benim de. Doktorum benim 2saat yol uzakta. Bulunduğum yerde kendim gidip baktiriyordum devlette nst ya. Ağrım olunca yine gittim sancım çıkınca doktoru arayıp haber verdim. Siz de kendiniz gidip nst ya baktirabilorsunizMerhaba. Benim 35 haftam bitti NST den daha hiç bahsetmedi doktorum. Sizden rutin olarak mı NST kontrolü istedi? Kaçıncı haftadan itibaren?
A öylemi ama sizin marjinalmis zaten kısmen kapatmış benim previa ve öncesinde bir sezeryan geçmişim var sanki çıkabilir gibi geliyor bana kaçıncı haftada cekildiniz emari siz benim doğuma yakın çekeriz dediBen MR çekildim. Yapışıklıktan bahsetmemiş raporda. Sadece plasenta previa marjinal yazmış radyolog. Onu zaten biliyoruz herhalde. Her neyse benim de geçirilmiş kürtaj öyküsü var. İnş yapışmamız filan yoktur. Geçmiş olsın. Benek mr’da aşırı hareket ediyor korkmayın
Yazicam mutlaka daha kan olayını konuşmadik onuda sormak lazım not alayım ben hepsini de unutuyorum sonra doktorun yanında soracaklarimiBizede haber ver canim bende çok merak ediyorum bide kan istiyorlarmış galiba
Düzelir umarım geri kalma durumu. Kan sulandırıcı falan verdi mi? Bana 2 doz vermişti ama korkup günde 1 kez zor yapıyordum hemen düzenli yapmaya başladım.. ben şimdilik hareketlerini takip ediyorum, sancı olursa haber ver dediler. Hareketli olduğu sürece sorun yok sanırım..
Karın çevresi hala 2 hafta geride. 35+4 kontrolünde 2108 gr olmuş bugn. Üstüne üstlük 2 tur kordon dolanmış. Bizimkinin hala kafası da yukarıda olduğu için %99.9 sezaryen durumumuz var. Resmen tüm şartlar sezaryen için zorluyor..
Kordon dolanması başlı başına sorun değilmiş ama gelişimini daha da yavaşlatabilir ya da durdurabilir, her hafta kontrole geleceksin dedi. Risk görürse 37de eğer kendi çizgisinde ilerlerse 39da sezaryen diyor
Canım hiç kanaman da olmayabilir bak burda kaç kişide plasenta previa var çoğumuzda hiç kanama olmadı daha. Stres yapma, hem haftan da daha küçük yukarı çıkma ihtimali çok yüksek. Sen kendini yorma ayaklarını sık sık yükseğe uzatıp yat. Yürüyüş yapma bu süreçte. İnşallah yukarı çıkar bebek büyüdükçe
Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim, benim için çok değerliBencede haftası daha küçük çıkar yüksek ihtimal
Benimki de bunun gibiydi sancilar var ama ufak demişti doktorum.. İnşallah sıkıntısız kucağımıza alırız bebeklerimiziBugünkü nst bu şekilde. Doktor baya sancım var dedi ben pek anlamiyorum
ben de aynı durumdayım 35+2 de kordon dolanmış ve bebeğin kafası yukarda dedi, bu durumda dönme ihtimali 0 o yüzden
Karın çevresi hala 2 hafta geride. 35+4 kontrolünde 2108 gr olmuş bugn. Üstüne üstlük 2 tur kordon dolanmış. Bizimkinin hala kafası da yukarıda olduğu için %99.9 sezaryen durumumuz var. Resmen tüm şartlar sezaryen için zorluyor..
Kordon dolanması başlı başına sorun değilmiş ama gelişimini daha da yavaşlatabilir ya da durdurabilir, her hafta kontrole geleceksin dedi. Risk görürse 37de eğer kendi çizgisinde ilerlerse 39da sezaryen diyor
benimde kordon sorunu var ve bebek oturur pozisyonunda 2 hafta sonra gel korkma bebeğin hareketlerine dikkat et dedi yolladı. Sanırım sık yaşanan bir şey ve doktorlar çok sorun yapmıyor bunuSelamlar geçen hafta kontrolümüzde bebeğin karın çevresinin küçük kaldığını öğrendik normalde gününden büyük gidiyordu boyu falan. Kan sulandırıcı dozum arttırıldı bu hafta tekrar kontrole çağırdı. Bugün 34+4 te 2510 gr, 47 cm ölçüldü. Fark kapanmış gibi dedi ama bu sefer de boynunda tek kordon vardıönemli değil hareketlerini takip et dedi. Kordon dolanması ile bekletilen var mı? Haftada bir nst, 2 haftada bir kontrole çağırdı.
Çok sıkı değilse mi sorun olmuyor. Dopplerle kan akımına falan baktı
Doktordan doktora değişiyor demek ki . Ben dün gittim 36+4 2807 Gr bebek . Suyu az, pozisyonu ters , bir kat Kordon dolanmış. Perşembe sezeryana alalım dedi. Pazartesiyi bari bekleyelim dedim. Ciğer geliştirici iğne yaptı birdeben de aynı durumdayım 35+2 de kordon dolanmış ve bebeğin kafası yukarda dedi, bu durumda dönme ihtimali 0 o yüzden
size dediği gibi kesin sezeryan dedi. Bana da 39 a kadar dikkatle bekleyelim, çocuğun hareketlerini takip et dedi. Kilosu iyi olan bir bebeği bekletmelerinin sebebi acaba ciğer gelişiminin tamamlanmasını mı bekliyorlar kiBana kalsa 37 biter bitmez almaları ama ısrarla bekleyelim diyor
benimde kordon sorunu var ve bebek oturur pozisyonunda 2 hafta sonra gel korkma bebeğin hareketlerine dikkat et dedi yolladı. Sanırım sık yaşanan bir şey ve doktorlar çok sorun yapmıyor bunu
Idrar enfeksiyonu olabilir mi?
Bende de oluyo ama bebegin her hareketinde degil, bazen oluyo ve anliyorum ki bebis idrar kesesine baski uyguluyo ayagiyla.Benimki makat gelişte şu qn sagolsun :)Yok, daha yeni kontrol edildi. Zaten normalde idrar yolu enfeksiyonu diyebileceğim bir belirtim de yok; sık idrar, yanma vs gibi.. sadece bebek hareket ederken
Aslında spinalde de böyle hafif baygın haldeysem olur, ama ne bileyim mesela bazen 2 3 saat sürebiliyormuş previa ameliyatları o yüzden sadece spinal ile dayanabilir miyim bilemedim. Doktora da bir sorayım tahmini kaç saat sürer diye
Düzelir umarım geri kalma durumu. Kan sulandırıcı falan verdi mi? Bana 2 doz vermişti ama korkup günde 1 kez zor yapıyordum hemen düzenli yapmaya başladım.. ben şimdilik hareketlerini takip ediyorum, sancı olursa haber ver dediler. Hareketli olduğu sürece sorun yok sanırım..
ben de aynı durumdayım 35+2 de kordon dolanmış ve bebeğin kafası yukarda dedi, bu durumda dönme ihtimali 0 o yüzden
size dediği gibi kesin sezeryan dedi. Bana da 39 a kadar dikkatle bekleyelim, çocuğun hareketlerini takip et dedi. Kilosu iyi olan bir bebeği bekletmelerinin sebebi acaba ciğer gelişiminin tamamlanmasını mı bekliyorlar kiBana kalsa 37 biter bitmez almaları ama ısrarla bekleyelim diyor
Bende de oluyo ama bebegin her hareketinde degil, bazen oluyo ve anliyorum ki bebis idrar kesesine baski uyguluyo ayagiyla.Benimki makat gelişte şu qn sagolsun :)
İnşallah inşallahBenimki de bunun gibiydi sancilar var ama ufak demişti doktorum.. İnşallah sıkıntısız kucağımıza alırız bebeklerimizi
Masallahİyi akşamlar kızlar çok heyecanlıyım
Bugün kontrol e gittik 37+2 de bebeğim 3400 olmuş ve açıklık 2-3 cm olmuş...
Yarın 07. 30 da acilen giriş yap dedi doktorum
Akşam Yürüyüş 5 kat merdiven in çık dedi
Bi de ilişki dedi de nasıl yapalım bu halde
Dua edin nolur sağlıkla gelsinçok stresliyim eve gelip ağladım ve sancı hissedemiyorum biraz regl ağrısı gibi sızı var
Suni verip epidural mi takacak anlamadım ki
Son zaman sıkıntıları işte dönmek cok zor yaMasallahson demler
Ya benim sıkıntı su ki cok dönüyorum
Yani tam güzergahı kuruyorum yatayım diyorum bir daha dönüyorum uyuyakalsam dönerken uyanıyorum hatta esim kac kere kalkıyor dönerken izliyorum falankorkunç
Günaydın canımGece kuşları bir bir ayaklanmışiyi geceler mi diyeyim günaydın mi diyeyim öyle ilginç bir saatte uyandım ben de kızım her zamanki gibi kıpır kıpır bu saatte ne zaman uyuyacak bu çocuk
Günaydın canımMasallah
Saglicakla gelsin insallah
Ne durumdasın simdi
Ben sanırım 26 idi çekildiğimde. Artık çıkmaz diye düşünüyorum yaa inşallah tabi ama benim çıkmaz çünkü 6 haftam kaldı doğuma nasipse. 24’ten sonra çıkmaz dedi doktorum daA öylemi ama sizin marjinalmis zaten kısmen kapatmış benim previa ve öncesinde bir sezeryan geçmişim var sanki çıkabilir gibi geliyor bana kaçıncı haftada cekildiniz emari siz benim doğuma yakın çekeriz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?