GunaydinlarSon zaman sıkıntıları işte dönmek cok zor ya
Günaydın canım
Günaydın canım
Normal doğum oluyorsa ne kendini ne bizi bundan mahrum bırakmacanim bende kactir ultrosona gittigimde bakiyorlar hem bebegin suyu hem gelisimi normal
o yuzden son 2 haftadir sekeri takmiyorum.
haftalik dr ma menu ve olcumleride normal araliklarda yazip yolluyorum.
ilk defa iki haftada 400 gr almis bebegim. normalde hep 200 gr civari aliyordu iki haftada bir.
ya bende normal istiyorum ama heycanima kesin yenik dusecegim
ben lazer e dogumdan sonra devam edicem canm.
simdilik genital bolge agdaya gidiyorum
Yani kuzu belden oluncadami tam bayılma gibi birşey hatirlamiyoruz azıcık baygın gibimi oluyor ben şahsen hem sezeryan kesiği ağrısı hem o bel ağrısını doğum sonrası kaldıramam ne yüz ne sırtüstü yatabilirimİlk bebegimi genel anestezi
İkincisini belden yaptırdım
Belden o iğneyi yaltirdigimdan beri sirt ağrılarım olmaya başladı kalıcı oldu yani o agrilar keske hic yaptirmasaydim
Bir daha ki kontrolünde genel için konuşacağım doktorla bakalim
Bu arada ameliyathanede belden iğneyi yaptirdiktan sonra cok ürktüm uyanik kalmak istemedim, 5 dakikalık uyuttular beni de gozlerini açtığımda bebeğimi giydiriyorlardi inanılmaz bir andı
O narkozun fazlalığına bağlıdır dimi tatlım bir kere gastrit için narkoz almıştım bana 5 dk gibi gelmişti ama bu kesmeli bicmeli ayilmasi dediğin gibi uzun sürebilirSpinal belden aşağı daha iyi canım her seye sahit oluyosun yine sen görmüyosun ilk genel de ayılmak zor oluyo diyolar
Baya cıkmıs sık masallah ama hissetmiyorum demişsin agrı esiğin yüksek sanıyorum
Bekleme benim rüyalarım sezeryan doluBende bekliyorum hala uam
dualarım hep sizlerleNurcummm nasılsın bayadır konuşmadık nasıl gidiyor az kalmış doğuma MashaAllaherkek miydi canım seninki ? İnshaAllah hayirlarla gelsin dua et olur mu
Yani kuzum sen tam narkoz tercih edeceksinCanım epidural tabi ki daha iyidir. Komple uyumuyorsun. Daha çabuk toparlarsin. Ama ben epiduralin baş ağrısı yapma riski olduğu için ve benim de migrenim olduğu için tercih etmedim. Doktoruma sorduğumda bir hafta kadar süren baş ağrıları olabilir dedi. O yüzden riske atmadım. Tiksiniyorum çünkü baş ağrısından. Ve bebeğimi baş ağrısıyla kucağıma almak istemedim.
Sen tam narkolik alkolik olursun kuzuAy ben şey istiyorum şimdi bende previa olduğu için bebek çıktıktan sonra dikim vs kanama durdurma uzun sürer diye bebeği görene kadar belden uyuştursunlar bebeği göreyim sonra genel anestezi versinlerböyle bir şey mümkün mü acaba
Normal doğumu canı gönülden istedimde tansiyonum yüksek birde bebekte karın çevresi geriden geliyor riske atamam dedi sonradan hipertansiyon olabiliyormus ömür boyu hapta kullanamam tek tesellim doğumdan 3 ay sonra reformer pilatesime geri döneceğimBen ikisinide tecrübe ettim.12 yıl önce kızımın doğumunda mecburen sezaryen oldum,genel anestezi uygulanıyordu.uyanmak çok zor,sersemlik oluyor.7 yıl önce de oğlumun sezaryenle belden uyusturdular. Artık genel yapılmıyor dediler.ciktiginda hemen görebildim, koklayabildim,kendine gelme diye bir süreç yoktu...tabi ki çok sancı oluyor her ikisinde de...ağrı kesici diye yalvarıyordum..dilerim hiçbir anne bu ameliyata mecbur kalmasın ,herkes doğal doğal doğursun ...kızımda yuruyusteydim 40.hafta doldu, suyum bosaldi, 20 saat bekledik,ne açılma ne sancı...oğlum da da 36 .haftada namaz kılıyordum, suyum bosaldi, yöne sıfır açılma sıfır sancı.
valla bilmiyorum ne olacakNormal doğum oluyorsa ne kendini ne bizi bundan mahrum bırakma
Ben beni kesecekler diye rüya görmeyen ben 2 gündür sezeryan doğum görüyorum dün kendimi bugünde teyzemi gördüm
O bağ her türlü kurulur kuzum ya şöyle bakıyorum evlat edinen insanlar gercek anne babadan daha iyi o bağ kuruyorlar örnekleri çok var tabi bu herkes için geçerli değil.Canım benim duyduğum genelde doktorların tam bayıltmayı istemedikleri. Bebek ve anne arasında bağ olması içinmiş.
Sen yinede umut varsa zikretme nazar değiyor kendinin bile .valla bilmiyorum ne olacakkismet artik
evet canım aynen öyle bu süreçte bize düşen bebeklerin hareketlerini takip etmek, inşallah sağ salim alacağızEpiduralde bayaa net hatırlıyorum her şeyi ama spinalde baya parça parça. Hatta ameliyathane inmeden seruma sakinleştirci de eklemişler, sonradan haberim oldu (doğum falan değildi ameliyat) Onun da etkisiyle aralarda uyumuşum bileDoktorla detaylı konuşmak en iyisi bence de
İnşallah. Biz 29a kadar hep önde gidiyorduk. Ne olduysa 29dan snra başladı bu geride kalma durumu.
Multivitamin ve magnezyum dışında bir şey kullanmıyorum. Magnezyumu normalde kesiyorlar bu haftalarda ama biz şuan doğum istemediğimizden devam edelim, dedi.
Evet tamamen ciğer gelişimi içinmiş. Ben bebeğimin kilosu az olduğu için özellikle sormuştum. 2 kiloyu geçti, kiloya bağlı kuvöz ihtimalimiz artık yok değil mi, diye. Doktorum da herkes kiloya takılıyor ama 4 kiloya yakın bebeği acil kuvöze gnderdiğim de olsu 1.900 bebeği hiç kuvöze almadığım da, dedi. Hatta bebek doğduktan sonra ağlıyor, her şey mükemmel diyoruz, emzirmeye gelince bebek yoruluyor ve aradan birkaç saat geçiyr solunum sıkıntısı başlıyor, hadi mecbur kuvöz diyebiliriz, takılma bunlara falan diye açıkladı.
Tutabildiğimiz 1 gün bile ciğerler gelişimi için önemliymş. O nedenle özellikle 39a kadar beklemek istiyoruz biz de
Ben hallettim ya son haftalar nolacagi belli olmuyo diye ertelemek istemedim kafam rahat etsin istedim. Derin temizliği yaptım artık günlük temizlik yapılırKızlar ,evin temizliğini hangi haftaya bıraktınız ?haftaya pazar 38 haftalık olmuş olacağım ,yardımcı ablayı o gün alsam çok mu geç olur ?bu hafta sonu halletmeli miyim sizce ?
Hayırlısıyla bende 37 oldum kuzu 38.haftada gideceğim düşün artık sonrada sezeryan günü verir sanirimPeki canımcım sen endişe duydum desen ve arayıp görünmek istesen ne diyecek? Ekstra gitmek istesen??
Doktorunun bir bildiği vardır illa ki, zaten yılların doktoru anladığım kadarıyla. Ama arayıp şöyle hissettim böyle hissettim desen gel bi bakalım tedbir amaçlı der mi?
Bende nst kontrolleri 35. hafta ile başladı, haftada bir gidiyorum. Ama benim haftam ileride senden. Seni de önümüzdeki haftadan sonra her hafta çağırabilir.
doktorlar cok emin canim yoksa ben en bastan beri hep sezeryan olcam saniodumSen yinede umut varsa zikretme nazar değiyor kendinin bile .
Ben oh dedim ne güzel hersey yolunda adam ben seninle uğraşamam dedi
Yok kuzu bende normalin avantajlarindan yararlanmak istiyordum yüz üstü hemencecik yatmak sporuma devam etmek felan bunlarda ruhen iyi gelenler benceHastane neden belli değildi? Kaçırmış olabilirim ben. Doktorunun çalıştığı belli hastaneler var mıdır? Ona sorsan nerde doğum yaptırdığını?
Sağlıkla gelsin bebişin, bunun sezeryanı normali yok bence, normal doğuran daha büyük bi şey başarmış olmuyor.
O güzel anin hikayesini bekliyoruz o zaman tatlım.doktorlar cok emin canim yoksa ben en bastan beri hep sezeryan olcam saniodum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?