2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Benim bebis 37+5 de dogdu canim. Belki eski yazilardan hatirlarsin tansiyonum dusmedi o yuzden 38 i gecirmediler.
Ameliyathanede ilk bebis cikiyo zaten belden uyustuysaniz o sesi duymak size ilac gibi geliyo. Cunku onu yesil ortulerle kapali tek basina yatiyosunuz sedyede ama bi anda ciglik sesi bebisiniz agliyo. İlk on dkka kadar surede hemen bebis cikiyo. Ebe uzerini giydiriyo sana getiriyo opturuyo sevdiriyo sagolsun sonra yakinindan kim bekliyosa disarda ona teslim ediyo. Onlarda odan neresiyse bebekle seni orda bekliyorlar. Dikislerde ortalama yarim saat suruyo sonra.
Sütüm geldi evet ama damla damla yani saril saril degil. Zaten bebis memeye yapisip emdikce cogaliyo. Doguma gitmeden onceleri ben yavas yavas gogsume masaj yapar ucundan cikarirdim zaten sutu ki hazir olsun doguma diye.
Bulundugunuz il in hava durumuna gore kisa uzun ayarlarsiniz tabi geceligi. Ama ilk sezeryandan ciktiginizda yuruyeceginiz zaman boydan elbise tarzi bi gecelik koyun derim egilip kalkmadan hemen hasta bezinin uzerine gecirirsiniz. Sonra da ertesi gune logusa pijama takimlarindan alabilirsiniz iki takim koyun her ihtimale karsi. Kan vs oluyo.
Sezeryandan sonra zaten direk kanamaniz basliyo bacaklariniz uyusuk oldugu icin bilmiyosunuz ama hasta bezi taktiriyolar o zaman artik kanamalarinizin basladigini anliyosunuz yani kendi kendine basliyo kanama.
Dikisler icinde sezeryandan on.gun sonra gidip kadin dogum polikliniginde dikis aldiriyosun

Yalniz bayagi yazmisim nacizane benim tecrubelerim bunlar baska eklemek isteyen arkadaslarda olursa ekleyebilirler tabi yasadiklarini

Sancın var mıydı mesala ameliyata girmeden önce ya da siz mi istediniz sezaryen olmayı bi de ağrı durumunuz nasıl oldu? Üzerinize ağırlık koydular mı? Sütün hemen geldi mi?
Canim ilki de sezeryandi benim buda planli sezeryandi. Hatta plana uysaydik bugun olacaktim sezeryani. Ama tansiyonum dusmedi acil aldilar. Sancim yoktu normal gittim masaya yattim ilk dogumumda agirlik koydulardi ama bunda agirlik koymadilar zaten kanaman direk basliyo ameliyattan cikinca.
Sutunuzun gelmesi icin hala dogum yapmamislara sesleniyorum sicak banyonuzu yaptiktan sonra gogsunuzu elle masaj yapin hafif ucunu sikin sari sari su gelmesi lazim. Hah iste o süt sonra zaten bebisi kucaginiza alin vee hemen memeye yapistirin

Merhaba kızlar :) bugün kontrol vardı 16 mm den 14,5 mm düşmüş sol böbrek çok sevindim ya inşallah doğuma kadar sınırın altına düşer, Rabbim bebişlerimizi sağ Salim kucaklamayı nasip etsin. 2500 ge olmuş minnoş kız, doktor bir hafta önden gidiyor dedi:)

Benim de bugün 35.haftam doldu akşama son ( büyük ihtimal) proluto iğnemi yaptıracağım ctesi de kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor kendi halime bırakıp doğumu mu bekleyecek yoksa başka bir şey mi önerecek bilmiyorum. Erken gebelik riskimden dolayı 3 haftadır yatıyorum bebeğe kilo aldırmak için de homini gırtlak yiyorum

Kızlar selam. Komik olacak ama.. benim göbek deliğinden fobim vardı çok önceki yıllarda şimdi halen azıcık var ama dayanabileceğim düzeyde. Bi yerden duymuştum nerde hatırlamıyorum ama sezeryandan sonra doktor elini göbek deliğine sokup çeviriyormuş. Bu doğru mu??

Kızlar Perşembe günü gece 12 den sonra hicbirsey yememiş olarak herseyini alıp sabah gel dediler bebişim 2.500 kg mis 37+1 de doğum yapmış olacağım inşallah dua edin banada
Ay hadi bakalım inşallah su gibi güzel bir doğum olur çıkınca bizi de haberdar et previalı olarak ameliyatı merak ediyorum nasıl oluyor diye

Kızlar benim karnım artık çok agrıyor He dan agrıyor diyebilirim sağdan sola dönerken uyurken yürürken sürekli yani yarın kontrolüm var ama aklıma takıldı benimle haftaları yakın Beyza benden ileri olanlar hatta doğum yapmışlar
İdrar yaparken karnım öyle acıyor ki sanki bebek çıktı çıkacak ama karnımdan vajinadan değil yanma kaşınma falanda yok 2 hafta önce idrar tahlili vermiştim enfeksiyonda çıkmadı ama bu durum neden oluyordur ki sizlerde de var mı artık bebek mesaneye hepten baskı yapıyor siye öi böyle
Hep alaturka kullanıyordum ama ne mümkün 3 gündür klozetteyim lavabodan sonra dik yürüyemiyorum bile o derece acım oluyor karnımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…