2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bence kuzu belden yaptır hem bebeği görüyorsun dikerlerken acida yok zaten
Sağlık durumun hangisine elverişliyse tabi o önemli
Ama o uyuşukluk gidiyor vucudundan sonra yürütüyorlar
Sağ ol canım verdiğin bilgiler için. Bakalım doktorumla da bir konuşayim ne diyecek.

Anladım kuzucuk sorun yok bende doğurdum da sanki emziği kald
Olsun al kuzum kalsın sonra git gel zor oluyor
Emzirme yastığı aldım
Birde reflu yatağı çok işe yarıyor kendi deneyimledigim kadarıyla her odaya götürüyorsun e bebekten aldım emzirdikten sonra bir sağa bir sola yatiriyorum

peki suni sancı verip normal doğum ile alamazlar mı bebeğini?
Canım kordon kısaysa, bebeğin normal doğumunda sıkıntı olma ihtimali var dedi. O ihtimali ben dillendirmek istemiyorum düşün yani. Çünkü birden fazla dolanmış. Doktor kesin konuşamıyor, oysa çok deneyimli bir doktor. Dün bir gençle tanıştık kocaman delikanlı, doğumunu bizim doktor yaptırmış. Yok artık dedim. Doktorumuz istersen deneriz olmadı sezeryana çeviririz dedi. Hem sancı hem sezeryan da istemiyorum açıkçası. Ne yapsam bilemedim. Yıllardır bekliyoruz bebeği, şimdi son dakika, ya bişey olursa korkusu girdi. Bu zamana kadar da normal doğum diye heveslendik. Herkes sezeryan zor olur, toparlanamazsın falan diyor. Eşimi de yanıma almıyorlarmış. Normalde eşim de yanımda olacaktı. Birde sana bahsetmiştim tatsız olaylara şahit olmuştum bu konuda. Hamileliğin başından beri en büyük korkumdu. Yatarken bile derin uyuyamıyordum, uyumamamın sebebi buydu. Doktorum etkilemez dedi ama eskiler, yatarken çok dönersen kordon dolanır demişlerdi, hep oturarak döndüm. Aylardır doğru düzgün uyumadım bu yüzden ama şimdi geldi buldu beni.
Sen ne yaptın ? Var mı değişiklik ?

Dogurunca aklima ne miden geliyo ne baska bisey canim kendi derdine dusuyosun

Ayyyy bizimkiler dışarı çıksın diye beklerken seninkinin göbeği bile düştü bir yere gömecek misin?
Benim kızımın göbeği 5. gün düşmüştü ama yoğun bakımda atmışlar gerizekalılar Hatta bi anne tartışıyordu niye atılıyor diye. Benim büyük oğlumun hala çekmecede gömülmeyi bekliyo ondan ev kuşu oldu herhalde Şimdi iki oğlumunkini bir gömerim
Kuzum sende d vitamini veriyormusun bebise
Evet canım günde 3 damla, doğum yaptığım hastaneden öyle dediler. Sonra sağlık ocağına gittik aşı takvimi için onlar da 3 damla dedi. Perşembe çocuk doktoruna gidince yine aynı cümleyi duyduk Ama pek sevmiyo diliyle itiyo sıpa

Hepsi hazır nevresimlerini yıkayalı yık oldu resmen yumusatıcı kokusu kalmadı biran önce gelse uykusuzluk cok celiyor musun

Aaa halk arasında bu kadar yaygın bir adet varken sorulmadan atılması saçma olmuş cidden can sağlığı olsun oğlanınkini gömerken ona da niyet edersin ikisine de uygun bir yer olursa

Reactions: 11K
Hatırlamaz olur muyum, korktuğumuz şeyleri yaşar olduk Allah daha beterinden korusun. Açıkcası önünde iki yol var sezeryan olmayı kesinlikle istemiyorsan sancıyı deneyeceksin ama bence korkularımızdan ziyade bebeğin sağlığı herşeyden önemli karar tabiki senin. Benimde kordon vardı biliyorsun geçen haftalarda birkaç farklı doktora gittim biri çıkmış dedi. diğerlerinin hepsi duruyor dedi geçen hafta nst sonrası güvendiğim kendi doktorum kordon hala duruyor ama bebek dönmüş dedi, bu kez de bebek iri kilo alımınız devam ederse kesin sezeryan dedi. Hemen vitamini bıraktım. yürüyüşe başladım. ne yaparsak yapalım olacak olandan kaçınılmıyor. Ben normali deneyelim bile diyemiyorum çünkü bu kez de doğum sırasında kol omuz kırılıyor rahim de bol yırtıklar oluyor vs diye. Açıkcası o yüzden bizim ve bebeğimiz için en kolay en sağlıklı neyse o olsın. Oluruna bıraktım

Analığın 8. Gününden herkese selam canlar yeni doğum yapanlar gözünüz aydın mutluluğunuz sütünüz bol olsun
11 kg vermişim iyiki hamileyken her şeyi yemişim bir de bestlak damla gerçekten mükemmel. Bebişimin kordonu da 4. Günü düştü nereye gömsek diye evde duruyo şimdilik.

Canım hayırlı olsun. Korse konusunda her doktor farklı yaklaşıyor. Sen o konuyu doktoruna sor. Bebeğin kilo kaybı çok normal %10 kadar ödem atıyorlar. Emzirme konusunda da biraz sabır canım. O sana sen ona alışıyorsunuz. Kolaylıklar dilerim canım.

Hiç üzülme benimkide minik doğdu çok şükür yanımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…