- 4 Şubat 2021
- 2.660
- 3.292
- 83
Dün öğlen acı elma yağını sürmüştük kaka yaptı baya gazda çıkardı rahattı.Hep öyle kandırıyorlar canım 40 cıksın gecer 3 ay olsun gecer 6ay olsun gecer oğlum 2 yasındaydı hala cok gazlıydı yağ bıraz fayda ediyo gibime geliyo ama bagırcagı zaman yıne bagırıyo bakamadım canımanca yazıyorum
Evet evet bebeklikten alışmış o zaman da demek ki böyle şeyler vardı annesi alıştırmış sesi ve sıcaklığı beni rahatlatıyor diyorŞok gecirdimNasıl ya? Peki bebekken mi alışmış. Ben de süpürge sesi açıyorum gece. Korktum şimdi. Ne yapacağımıza şaşırdık valla.
Evet maalesef canımKombi sesi dinlemek türkiye şartlarında pahalı bir spor, ruhu zengin de olabilir
Maşşallah kuzuma
Valla dün artık hönküre hönküre ağladım ve biberona geçtim. Eşimle de konuştuk olduğu kadar meme olmadığı yerde biberonla mama ya. Dün eşime ağladım "ben bebeğime anne sütünden daha fazlasını vericem nolmuş yeterli süt veremiyorsam" diye.
Ben de hamilelikte bir şey olacak korkusundan foto çekmeye çekiniyordum, sonra kendimi hep telkin ediyordum bak katte bir şey olmazsa anı kaçırdığın için çok üzülürsün çekin sen fotoları diye. Keyfim kaçık olsa bile çekmeye çalışırdım. Sen de kaçırmamaya çalış anı, çekebildiğin kadar çek inş. Ama şu an cidden foto çekmek zor, ben de zorlanıyorum, herkes zorlanıyor bence.
Süt konusunda da bence dediğin gibi yapabilirsin. Bebek alabildiği kadar alır anne sütünü yapacak bir şey yok.
Ben mesela dün ağla ağla bir hal oldum, eşim gitti hastane tipi pompa kiraladı hatta. Eşimle de konuştuk, şırınga riskli bebek boğulacak gibi oluyor ve de meme reddini engelleme fonksiyonu kalmdı çünkü bebek löp löp çekebiliyor. Üatüne dışındaki boyaları akıyor mamanın içine falan, aventin yenidoğan biberonunu kullanmaya karar verdik. Hatta düzen şöyle olacak, mümkünse uyandırmaya çalışarak 15 dk emzirme o sırada diğer göğüsten akan sütü toplıcam yine. Sonra biberonla o akan sütü vericem. Ardınsan yine biberonla mama vericem. Geceleri de bir kere sadece mama vericem ve o mamadan sonra bir tık daha uzun uyucam. Kiralanan pompayla da her emzirme sonrası (gece emzirmeleri bile) göğüsleri pompalayın diyorlar ama bu da bebekle ilgilenirken çok mmkün değil. Pompayı gündüz kullanabildipim kadar kullanmaya çalışıcam süt artışı için, geceleri tabiki kullanmıcam robot değilim sonuçta.
Yani kuzum gerçekten olduğu kadar, eşime de dediğim gibi "Keşke birçok anne gibi anne sütü verebilseydim bol bol ama benim bu bebeğe verecek daha önemli şeylerim var. Ben iyi olmalıyım ki bebeğimi de iyi yapayım."
Valla uzmanların yapmayın dediği her şeyi bebemin 1 günlük hayatında yaptım
Bu ciddili mi ya
Ay yazık ya. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Benim de yeğenim kolikti. Ablam çarşaflara koyup sallıyordu. Yeğenim 14 yaşında hâlâ kendini sallayarak uyuyorEvet evet bebeklikten alışmış o zaman da demek ki böyle şeyler vardı annesi alıştırmış sesi ve sıcaklığı beni rahatlatıyor diyor
Hapsuruk gunde 2-3 kere olur, burunlarinda kılları yok bu yolla burunlarını temiz tutuyorlar demisti hemsire. hirilti hep surekli var mi?Geçmiş olsun ne yaptınız benim kızım da öyle burnu tıkalı açıyorum ben de serum fizyolojikle ama hırıltılı uykusunu etkiliyor yavrumun hapşırık da var doktora gitmeli miyim her yer hastalık ondan da çekiniyorum bir akıl verin arkadaşlar
Annem sabah 7'de bir tost dayiyor sutun olmaz ha diyerek. Sonra normal kahvaltiyi 9-10 gibi yapiyorum.Kızlar kaçta kahvaltı yapıyorsunuz ben hala yataktan kalkıp bir sey yiyemedim
Ben genelde 9 ile 10 civarı yapıyorum. Genelde bebemin beslenmesi 8 civarına denk geliyor. Onu besleyip bir sorun yaşamadan uyutursam o arada yapıyorum. Ama bazen senin gibi bu saate kaldığım oluyo tabi, analık işteKızlar kaçta kahvaltı yapıyorsunuz ben hala yataktan kalkıp bir sey yiyemedim
Annem sabah 7'de bir tost dayiyor sutun olmaz ha diyerek. Sonra normal kahvaltiyi 9-10 gibi yapiyorum.
Ben de başucuma hurma falan koyuyorum gece karnım gurulduyor çünküBen genelde 9 ile 10 civarı yapıyorum. Genelde bebemin beslenmesi 8 civarına denk geliyor. Onu besleyip bir sorun yaşamadan uyutursam o arada yapıyorum. Ama bazen senin gibi bu saate kaldığım oluyo tabi, analık işte
Evet dünden beri öksürük hapşırık hırıltı var dün 1. ay aşısı olduk ondan etkilenmiş dediler ama sanmıyorum grip gibi kızım doktora gideceğiz eşimi bekliyorum ne yaparlar bu kadar küçük bebeğe onu da bilmiyorum burnunu açsalar bari buhar veriliyormuş nebülazatör varmış?Hapsuruk gunde 2-3 kere olur, burunlarinda kılları yok bu yolla burunlarını temiz tutuyorlar demisti hemsire. hirilti hep surekli var mi?
Neyden korktun canım? Bingildaktan mı buKızlar Günaydın. Doktordan geldik bugun 4590 gr olmuş kızım. 3930 gr doğmuştu 24 gün önce. 55 cm olmuşuz. 2 cm uzamış.
Kafama takılan bıngıldağı küçük yani erken kapanma var gibi dedi 2 hafta da 1 cm büyümüş herşey normal dedi Doktor ama ben korktum nette hiç iyi şeyler yazmıyor.
Bu sabah iki dilim ekmek ve peynir yedim hizla annemden ses cikmayinca. Esime kahve yapma gorevi verdim. Evde atistirmalik birsey olmasi sart. Gece yarisi cubuk kraker kemiriyordum.Ben de başucuma hurma falan koyuyorum gece karnım gurulduyor çünküsabah da 10 gibi bebişi uyutup kalkacak gibi oluyorum sağolsun canım kızım izin vermiyor anca bu saate kalıyorum .ben 10 günlükken yalnız kaldım bebisimle bir tost yapanım yok ne güzel kayinvalidem getiriyordu
ah canim. emzirirken (yada biberonda) anlasilir aslinda tikaniklik. nefessiz kaliyorsa ve tutamiyorsa tikanmistir yavrucak. Insallah birseyi yoktur, toz yada bir alerjenden etkilenmistir.Evet dünden beri öksürük hapşırık hırıltı var dün 1. ay aşısı olduk ondan etkilenmiş dediler ama sanmıyorum grip gibi kızım doktora gideceğiz eşimi bekliyorum ne yaparlar bu kadar küçük bebeğe onu da bilmiyorum burnunu açsalar bari buhar veriliyormuş nebülazatör varmış?
Çok teşekkürler bebişime bulaşmadığı sürece ben çekmeye razıyımcok cok gecmis olsun. siz cekiyorsunuz ama bebise antikor oluyor.
ben de bogazim icin sicak su icinde taze zencefil ve karanfil yapmistim.
Ben böyle durumlarda mama veriyorum rahatlayıp uyuyor. Benim kızımda sabah 5ten beri memede kalmak istiyor. Bir o meme bir bu meme derken perişan oldum zaten çok hastayım maskeyle hiç nefes alamıyorumKızlar benim bebe hiç memeden inmek istemiyor. Uyuyakalıyor ama yatağa koyduğum an bağırarak uyanıyor. Meme emdikçe de kusuyor ay Çıldırıcam uyumuyor 7 de kalktık hala uyanık
canim senin bebegin daha cok kucuk.Kombi sesi dinlemek türkiye şartlarında pahalı bir spor, ruhu zengin de olabilir
Maşşallah kuzuma
Valla dün artık hönküre hönküre ağladım ve biberona geçtim. Eşimle de konuştuk olduğu kadar meme olmadığı yerde biberonla mama ya. Dün eşime ağladım "ben bebeğime anne sütünden daha fazlasını vericem nolmuş yeterli süt veremiyorsam" diye.
Ben de hamilelikte bir şey olacak korkusundan foto çekmeye çekiniyordum, sonra kendimi hep telkin ediyordum bak katte bir şey olmazsa anı kaçırdığın için çok üzülürsün çekin sen fotoları diye. Keyfim kaçık olsa bile çekmeye çalışırdım. Sen de kaçırmamaya çalış anı, çekebildiğin kadar çek inş. Ama şu an cidden foto çekmek zor, ben de zorlanıyorum, herkes zorlanıyor bence.
Süt konusunda da bence dediğin gibi yapabilirsin. Bebek alabildiği kadar alır anne sütünü yapacak bir şey yok.
Ben mesela dün ağla ağla bir hal oldum, eşim gitti hastane tipi pompa kiraladı hatta. Eşimle de konuştuk, şırınga riskli bebek boğulacak gibi oluyor ve de meme reddini engelleme fonksiyonu kalmdı çünkü bebek löp löp çekebiliyor. Üatüne dışındaki boyaları akıyor mamanın içine falan, aventin yenidoğan biberonunu kullanmaya karar verdik. Hatta düzen şöyle olacak, mümkünse uyandırmaya çalışarak 15 dk emzirme o sırada diğer göğüsten akan sütü toplıcam yine. Sonra biberonla o akan sütü vericem. Ardınsan yine biberonla mama vericem. Geceleri de bir kere sadece mama vericem ve o mamadan sonra bir tık daha uzun uyucam. Kiralanan pompayla da her emzirme sonrası (gece emzirmeleri bile) göğüsleri pompalayın diyorlar ama bu da bebekle ilgilenirken çok mmkün değil. Pompayı gündüz kullanabildipim kadar kullanmaya çalışıcam süt artışı için, geceleri tabiki kullanmıcam robot değilim sonuçta.
Yani kuzum gerçekten olduğu kadar, eşime de dediğim gibi "Keşke birçok anne gibi anne sütü verebilseydim bol bol ama benim bu bebeğe verecek daha önemli şeylerim var. Ben iyi olmalıyım ki bebeğimi de iyi yapayım."
Valla uzmanların yapmayın dediği her şeyi bebemin 1 günlük hayatında yaptım
Bu ciddili mi ya
bende gece yatarken hafiften kendimi sallayarak yatarimAy yazık ya. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Benim de yeğenim kolikti. Ablam çarşaflara koyup sallıyordu. Yeğenim 14 yaşında hâlâ kendini sallayarak uyuyor
canim bir pelus oyuncuga kokunun sinmesini sagla. T shortunu yada atletini fkn koy. o oyuncakla uyusun bir, belki ise yarar senin konunu almasiKızlar benim bebe hiç memeden inmek istemiyor. Uyuyakalıyor ama yatağa koyduğum an bağırarak uyanıyor. Meme emdikçe de kusuyor ay Çıldırıcam uyumuyor 7 de kalktık hala uyanık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?