- 25 Kasım 2020
- 3.120
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.447
- 83
Kuzum bu dediğin SMA hastalığı için yapılan test miKızlar nifty testi ile ilgili bilgi alanınız var mi?
4 hafta sonraya gün verdi doktorum su an 7+2 deyiz, normal yapilan testlerin yanlış çıkma olasılığı oluyormuş genoks lab varmış bir tüp kanla 70 gene bayılıyormuş %99 netlik oranı varmış kromozomlara bakildigindan kesin cinsiyet bilgisi de veriyormuş ultrasondan önce ama tabi pahalı 4bin 5binden bahsetti doktorum durumunuz varsa yaptırın daha kesin sonuç yanlış mi doğru mu diye boşa strese girmeyin dedi normal yaptirsam ne kadar diye sormayı unuttum onu da bedava yapmıyorlardır heralde özele gidiyorum çünkü ya da devlette yapıyorlar mi bilmiyorum bilgisi olan var mı
Hoşgeldin@Papatyamelo beni de listeye ekle canim sat 13 şubat tahmini doğum 20 Kasım. Kese ve kalp atışı ise 29 mart yani bugün
Hormonlardandir canım tüm vücudumuz değişiyor herkese yansıması farklı oluyor istediğimiz planladigimiz halde gerginlikler oluyor ama elde değil sonuçta öyle düşün kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış zamanla geçecektir umarım. Kalbini ferah tut. Dua etmek en güzel yol. Rabbim yardimcin olsun. En kısa sürede hamileliğinin keyfini sürmeye başlarsın inşallah6 haftalık hamileyim, haberi aldığımdan beri üzerimdeki depresifliği atamıyorum. Planlıydı oysa ki. Önce bir şok hissi, sonra mutsuzluklar silsilesi. Ne yapacağımı bilmiyorum, sanki büyün yaşama sevincimi kaybettim, sürekli ağlıyorum. Normalde herhangi bir psikolojik sıkıntım yoktu. Böyle güzel bir habere neden böyle tepkiler veriyorum anlamlandıramıyorum. Dışarıya çıkıp hava almak bile zor geliyor, hiçbir şey yapmak istemiyor, hiçbir şeyden zevk almıyorum. Normal midir, geçici midir, aynı duyguları paylaşan var mıdır... ne yapacağımı bilemiyorum.
Evet son adet tarihi ile uyumlu 6 hafta 1 gunlukHoşgeldingözün Aydın kaç haftalık olduğunu söyledi mi doktor
Canım ben de yaptırıcam bunu zamanı gelince down ve diğer kromozom hastalıklarında çok yüksek oranda doğru sonuç veriyor. Benim doktorum diğer testler strese sokuyor dedi çünkü onlar istatistik oluyor. Bu anne kanından bebeğin kanını genetiğini ayrıştırıp incelenmesi oluyorKızlar nifty testi ile ilgili bilgi alanınız var mi?
4 hafta sonraya gün verdi doktorum su an 7+2 deyiz, normal yapilan testlerin yanlış çıkma olasılığı oluyormuş genoks lab varmış bir tüp kanla 70 gene bayılıyormuş %99 netlik oranı varmış kromozomlara bakildigindan kesin cinsiyet bilgisi de veriyormuş ultrasondan önce ama tabi pahalı 4bin 5binden bahsetti doktorum durumunuz varsa yaptırın daha kesin sonuç yanlış mi doğru mu diye boşa strese girmeyin dedi normal yaptirsam ne kadar diye sormayı unuttum onu da bedava yapmıyorlardır heralde özele gidiyorum çünkü ya da devlette yapıyorlar mi bilmiyorum bilgisi olan var mı
Sat a göre kaç haftalıksin canim. Stres yapma dua et ilaçlarını kullan inşallah güzelce gelişir bir sonraki gittiğinde herşeye normale döner.Kızlar ben de kalp atışını duydum ama olması gerekenden 1 tık yavaş atıyormuş. Bugün ve ctesi için iğne verdi. Salı günü tekrar gel bakalım dedi. İğne düşük önleyici proluton depot diye bişey. Kanaması olan veya düşük riski olan hamilelere yapılan iğne yani. Normale döner mi acaba tam sevinemedim yaa 6+3müş buarada. Benim gibi bir örnek duydunuz mu hiç?
Size sayı söyledi mi benimki 97 atıyordu bana da yavaş olduğunu söyledi on gün sonra tekrar çağırdı tabi randevu durumuna göre 13 gün sonra olmuş oldu pazartesi randevum var inşallah düzelirKızlar ben de kalp atışını duydum ama olması gerekenden 1 tık yavaş atıyormuş. Bugün ve ctesi için iğne verdi. Salı günü tekrar gel bakalım dedi. İğne düşük önleyici proluton depot diye bişey. Kanaması olan veya düşük riski olan hamilelere yapılan iğne yani. Normale döner mi acaba tam sevinemedim yaa 6+3müş buarada. Benim gibi bir örnek duydunuz mu hiç?
Onceki gebeligimde doktorum bahsetmisti. Nirmalde muayenelerde risk goruldugunde amniyosentez almak yerine bu daha güvenli diye tercih ediyolar ama artik herkese sunuluyonus.sanirim. biz herhangi bi hastaligi ciksa da aldirmayi dusunmuyoruz diyerek yaptirmamistik. 2li 3lu testte ya da ayrintili ultrasonda da sıkıntı cikmamisti oyle olunca tamamen vazgectikKızlar nifty testi ile ilgili bilgi alanınız var mi?
Yağlı geldi bana o. Ceviz leblebi poşeti yaptım onu yiyorumm..Bana da çizi viç varya peynirli o biraz iyi geliyor
Sma dahil mi bilmiyorum canım sitesinde var ama o test ayrı mi yapılıyor bilmiyorum doktorum kromozal hastalıklar dedi genoks yazınca sitesi çıkıyorKuzum bu dediğin SMA hastalığı için yapılan test mi
Aynen öyle soyledi doktorum da yani klasik testlerde hastalık var deyip normal doğan da oluyor normal deyip hasta olan da dedi. Benim de çok var etrafımda duyduğum riskli çıkıp hamileliği zehir olup sağlıklı bebeği olanlar o yüzden bana da mantıklı geliyorCanım ben de yaptırıcam bunu zamanı gelince down ve diğer kromozom hastalıklarında çok yüksek oranda doğru sonuç veriyor. Benim doktorum diğer testler strese sokuyor dedi çünkü onlar istatistik oluyor. Bu anne kanından bebeğin kanını genetiğini ayrıştırıp incelenmesi oluyor
UmarımKuzum sanırım daha küçük o sebeple öyle olmuş kafana takma en azından duymuşsun bak sağlıklıdır umarıminanıyorum
Çok teşekkür ederim ben zaten çok stresliydim iyice fena oldum. Net duyulmaması ile yavaş atması faklı olabilir Ama toparlamam lazım. İyi dilekleriniz için teşekkürlerCanım 6+1 de duydum ben ilk bebek zaten 4,5 mm kadardı minicik o kadar cizirtiliydi ki inan ben nefes aldıkça karışıyordu sesler doktorum dun için tekrar çağırmıştı daha net duymamız gerek diye küçük olduğundan net değil dedi ama hic strese girmedim sonuçta atan bir kalp var büyüdükçe düzelir seninki de ben dün gümbür gümbür duydum çok şükür boyu da büyümüş neredeyse 12mm olmuş bir haftada, çok daha netti üzme kendini ilaçlarını kulan tedbir amaçlı vermiştir ben de progestan kullanıyorum hala
Evet isteyen yaptiriyormus artik eskiden yurt disina gonderildiginden daha pahaliymis amniyosentezde düşük riski olduğu söyleniyor. Sağlıklı olsun evlatlarımız inşallah ama bi sorun varsa da bilmek en dogrusuOnceki gebeligimde doktorum bahsetmisti. Nirmalde muayenelerde risk goruldugunde amniyosentez almak yerine bu daha güvenli diye tercih ediyolar ama artik herkese sunuluyonus.sanirim. biz herhangi bi hastaligi ciksa da aldirmayi dusunmuyoruz diyerek yaptirmamistik. 2li 3lu testte ya da ayrintili ultrasonda da sıkıntı cikmamisti oyle olunca tamamen vazgectik
Tabikkkiide normlll. Çok küçük daha.Benimde 4+6da kese görüldü 10mmdi. Doktor üç hafta sonra cagirrdiiiBenim dun ultrasona gore 4+6 Sat a gorr 5+1 iken kese gorundj ama bebek gorunmedi 2 hafta sonraya cagirdi.Bebegin gorulmemesi normal mi ?
Duyduğunda kaç haftalıktı canım?Canım 6+1 de duydum ben ilk bebek zaten 4,5 mm kadardı minicik o kadar cizirtiliydi ki inan ben nefes aldıkça karışıyordu sesler doktorum dun için tekrar çağırmıştı daha net duymamız gerek diye küçük olduğundan net değil dedi ama hic strese girmedim sonuçta atan bir kalp var büyüdükçe düzelir seninki de ben dün gümbür gümbür duydum çok şükür boyu da büyümüş neredeyse 12mm olmuş bir haftada, çok daha netti üzme kendini ilaçlarını kulan tedbir amaçlı vermiştir ben de progestan kullanıyorum hala
Yok canım geriden gelmiyor haftası günü uyumlu dedi 6+3. Hayırlısı artık sağolCanım gözün aydın güzel düşün güzel olsun. Hafta olarak geriden gelen bebek duydum ama bu taraz bi durum yaşayan görmedim. Senin bebeğinde hafta olarak geriden geliyor olabilir mi?
Sata göre 1 gün oynuyor. 6+3üm canım. Evet doğru söylüyosun rahatlamam lazım teşekkür ederim inşallahSat a göre kaç haftalıksin canim. Stres yapma dua et ilaçlarını kullan inşallah güzelce gelişir bir sonraki gittiğinde herşeye normale döner.
Sevindim canim tesekkurler :) olumsuz bir sey soylemedi gerci ama tabi karindan ultrason oldugu icin belki de oyle oldu.Tabikkkiide normlll. Çok küçük daha.Benimde 4+6da kese görüldü 10mmdi. Doktor üç hafta sonra cagirrdiii
Tabiiki çok küçük henüz benimde öyleydi 10 gün sonra gittim bebek göründü şükürler olsun içiniz ferah olsunBenim dun ultrasona gore 4+6 Sat a gorr 5+1 iken kese gorundj ama bebek gorunmedi 2 hafta sonraya cagirdi.Bebegin gorulmemesi normal mi ?
Söylemedi sormak da aklıma bile gelmedi çünkü hiç böyle bir şey beklemiyordum. Ben de salı gideceğim. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim. Size herhangi bir iğne ilaç verdiler mi? Benim rahmim çok kasılmış. Bu yüzden iğne yaptılarSize sayı söyledi mi benimki 97 atıyordu bana da yavaş olduğunu söyledi on gün sonra tekrar çağırdı tabi randevu durumuna göre 13 gün sonra olmuş oldu pazartesi randevum var inşallah düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?